Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Nu vi se pare o tampenie BAC-ul?

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
148 replies to this topic

#127
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View PostPSC, on 26 septembrie 2018 - 11:49, said:

Nu ştiu cum e la alţii, însă la locul meu de muncă, după un curs de reşcolarizare sau perfecţionare, eşti obligat prin act adiţional la CIM să mai rămâi în companie un număr de ani, minim doi. Dacă pleci în intervalul ăsta, plăteşti instruirea.
Asta mi se pare normal.


nu, nu e normal. eram ironic mai sus si m'ai citat scos din context. puneam o problema ce multi refuza sa o vada. e win win.
eu te scolesc, tu produci pentru mine, platesti taxe, impozite, contributii etc, contribui la bunul mers al societatii. daca luam la bani marunti, cine ce trebuie sa plateasca, am atentionat de vreo doua ori, e posibil sa dea cu minus pentru stat.

nu e normal nici in societatile private acest act aditional de care spui. nu e bun, se creaaza niste parghii de presiune si santaj. d3e multe ori vrei nu vrei, mergi la cursuri. cursuri scumpe. nu vreau sa detaliez prea mult, dar ca sa rezum, tu ca angajator trebuie sa'ti instruiesti angajatii si in acelasi timp sa'i tratezi bine ca sa nu'ti plece.
era o butada: CFO catre CEO: ce te faci daca cheltui bani cu instruirea angajatilor si apoi pleaca? la care CEO replica: si ce te faci daca nu;i instruiesti si raman?

acum cativa ani, a trebuit sa plec dintr'o companie si a fost o despartire mai rupta asa. si se criza unu de la resurse umane ca am avut nu's ce cursuri facute, erau niste banuti acolo, nu mai stiu exact poate 1-2k de euro si eu nu aveam respectivul act semnat la contract. prin urmare nu/mi puteau retine banii.
cand am vazut ditamai HR si asta era din ala galonat, trecut prin organizatii mari etc, ca se umezea pe el, nu glumesc, era panicat de asta,i;am spus, da hartia aia incoace ca ti'o semnez. nu ma intelegi gresit, banii aia insemnau ceva pentru mine.
dar i'am semnat'o si i'am spus. amu te duci cu asta la xx si'i asa spui, argentum a semnat dar a spus in felul urmator: la cate servicii a adus acestei corporatii, are asteptarea sa nu i se retina banii. m;am bazat pe onoarea lui ca va face asta.
mi s'au retinut banii initial, dar 2 luni mai tarziu am primit la posta cec-ul cu suma respectiva inapoi.

am expus patania asta nu sa ma ... pe mine, ci sa expun niste principii. daca esti un angajator bun, iti instruiesti angajatii. si ii lasi sa plece cand vor. daca esti un angajator f bun, nu vor dori angajatii sa plece. nu ai nevoie de astfel e panze, presiuni, ca respectivul plateste etc. daca angajatul iti pleaca la scurt timp dupa instruire si tu nu ti'ai recuperat "investitia", e vina ta ca angajator sau il punem numi "riscul meseriei"
e o roata mare in aceasta viata. si tu ca angajator, vei angaja la un moment dat angajati instruiti de altii.

Edited by argentum, 26 September 2018 - 17:06.


#128
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Tu te faci că nu înţelegi ce spun eu. Şi repet, deci:
Faţă de firma care mă şcolarizează/instruieşte, îmi plătesc obligaţiile. În cazul firmei unde sunt eu, trebuie să rămâi minim doi ani în firmă, după instruire, altfel plăteşti instruirea.
După ce trec cei doi ani, pot să plec din firmă, chiar pot lăsa loc de bună ziua.
Însă statul român nu a plătit un leu/euro/dolar/yen pentru educaţia mea. Ce obligaţii am eu faţă de statul român, încât să n-o tai cu prima ocazie?
Mai mult, sunt cu impozitele plătite la zi faţă de stat, deci n-am nicio obligaţie nici pe acest plan. Cine mă poate reţine să plec?
Hai, domnule, să fim serioşi. Au tulit-o alţii trecând pe sub sârma ghimpată, înot, cum au putut, pe vremea Cortinei de Fier. Unii au şi reuşit. Ar fi culmea să nu plec acum, dacă asta simt, dacă am impresia că altundeva îmi va fi mai bine.

Da, e anormal să nu respecţi un contract încheiat cu angajatorul înainte de instruirea ta, deoarece angajatorul a investit nişte resurse pentru ca tu să-i fi util lui. Dar aceste resurse n-au fost investite de statul român, iar instruirea mea nu s-a făcut în sprijinul statului român.
Chiar şi pompier, sau poliţist, de-aş fi, tot aş tăia-o din ţară dacă simt că pot munci în altă parte pentru mai mult confort, fie tot ca poliţist/pompier, fie ca spălător de vase. Esenţial este ca mie să-mi fie bine.
Pe statul român ar trebui să-l îngrijoreze faptul că-i pleacă contribuabilii doi câte doi. Ah, dar ce spun eu aici; pe statul român nu-l îngrijorează decât un singur lucru: să nu poată fura. Cu sau fără acte. De aceea nici nu se va atinge de fondurile UE: acolo n-o poate mermeli. De aceea statul român are tot interesul să iasă din UE, noroc că UE n-are, încă, interesul ăsta.

Edited by PSC, 27 September 2018 - 12:21.


#129
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
mergem off topic, dar ma acuzi de exact ceea ce tu te faci vinovat.
repet, in ideea ca cineva trebuie sa plateasca pentr educatie si daca acceptam asta ca principiu, tot ce inseamna educatie gratuita sau subventionata intr'o forma sau alta, ce este oferita peste gradele obligatorii sau peste perioada majoratului, poate fi imputata respectivului.
eu nu stiu ce studii ai tu, dar sunt multi ce au beneficiat de facultate de stat, masterate, doctorate etc. despre asta e vorba. pentru asta s'ar putea discuta daca exista sau nu o obligatie, cat si ce alte obligatii pot decurge din aplicarea acestei reguli. si am atras atentia de vreo 3 ori si aici pot sa te acuz ca te faci ca nu intelegi ce spun.


cat despre acordurile intre angajat si angajator, societati private, le cunosc foarte bine, poate chiar prea bine. stiu ce se practica, stiu ce se intampla, dar nu mai dezvolt acest subiect, am scris destul, cine vrea sa inteleaga ceva, are de unde.

#130
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Faptul că o facultate aparţine statului, nu înseamnă că statul i-a oferit studentului educaţia. Educaţia, în 90% din cazuri, şi-a construit-o singur, fiecare prin metodele lui.
Eu am prins epoca aia gri, din anii 90, în care nu aveai prea multe şanse dacă nu frecventai cursurile şi dacă n-aveai un coleg bun de mână sau nu existau cursuri litografiate.
Toată educaţia mea superioară am făcut-o singur, atât prin propriile mele eforturi, cât şi prin colaborarea cu nişte ingineri inimoşi care, în ciuda formării lor în epoca de aur, erau oameni buni de pus la rană.
Profesorii şi asistenţii ştiau doar să te trântească - mai ales la algebră şi analiză matematică - dacă nu învăţai, adică dacă nu te descurcai tu cumva.
Nici măcar căldură în sălile de curs nu a oferit facultatea aia. Polizu, în anii 90, era o hrubă, mai ales iarna, după ora 18. Un film horror sau thriller se putea turna acolo, dar de învăţat, mai greu.
Profesorii, complet neinteresaţi, trânteau nişte chestii pe tablă sau oral, iar eu, ca student, trebuia să-mi bat capul să înţeleg.
Pe cale de consecinţă am cunoscut un matematician de la Universitatea Bucureşti, care m-a învăţat să fac jordanizarea unei matrice pe o jumătate de foaie A4. La examen am luat 3. Motivul? Profesorul se înşira pe trei pagini, iar metoda mea nu era bună, deşi rezultatul era corect.
Singura noastră studentă din grupă s-a dus la el acasă şi a luat examenul din prima, toţi ceilalţi am venit la restanţe.

Am spus în repetate rânduri că nu mă avânt în discuţii despre lucruri netrăite de mine, decât dacă ştiu în amănunt acele lucruri. Cu atât mai în amănunt le ştiu pe cele trăite de mine.
N-am fost singurul student care a "beneficiat" de "re-uri" şi "re-reuri" la faimosul profesor Radu de algebră. Din acest motiv m-am mutat de la Politehnică.
Pentru "educaţia" asta nu sunt dispus să dau un ban statului. Însă meditatorii şi colaboratorii au fost deja răsplătiţi.

#131
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Pai daca educatia era atat de proasta, de ce ai urmat cursurile facultatii?
De ce ai obtinut acea diploma?
La restaurant daca ti se aduce mancare proasta, poti sa nu o platesti, dar trebe sa spui omului de la inceput de problema, dupa ce ai gustat,o. Nu poti sta pana la desert si sa comentezi ca ciorba a fost proasta, prin urmare nu platesti, desi am mancat,o pana la ultima lingura si sters farfuria cu paine.

Nope. Nu merge asa
Aceeasi educatie am avut,o cu totii. Nu esti mai special.
Toti am trecut prin profesori ce,si varsau frustratea pe elevi, studenti, lipsiti de calitati pedagogice.
Nu te,a obligat nimeni sa urmezi facultatea. Era optional. Tu ai decis asta.
Din punctul asta de vedere, nu cred ca exista vreun dubiu, eu zic ca cei ce au urmat cursuri gratuite sau subventionate, au beneficiat de un avantaj.

Citeam zielel trecute un articol despre studentii dintr,o alta tara si se discuta despre debtu' lor la terminare
De cate zeci de mii de bistari datoreaza. Care guvernului, in conditii decente de imprumut, care organizatiilor private (aka banci) ce trebuiesc platiti rapid ca acumuleaza dobanzi mari etc
Si ei inca nici nu au intrat in campul muncii. Vorbeau de studenti medii, average, nu expuneau cazuri de medicinisti.

Oricat iti displace si ai memorii neplacute si crezi ca se putea mai bine, ca nu ai avut parte de studiile ce le,ai dorit, adu,ti aminte ca nu ai platit un shfantz pentru asta si dupa ce ai dat licenta ai mers la mare sa sarbatoresti si in nici,un caz nu ai luat ziarele de anuntiri pt joburi la puricat, ca aveai imprumuturi de platit.

Eu zic ca e un mare avantaj ca am putut beneficia de acea educatie gratuit. Asa cum a fost ea, cu defectele de rigoare


#132
gabrielm80

gabrielm80

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 20.04.2018

View Poststancosty, on 24 septembrie 2018 - 17:02, said:

Doar un stelist becalizat putea spune așa ceva ...
În primul rând, sunt numeroase locuri de muncă ce nu pot fi ocupate dacă nu ai bacalaureatul. Chiar și antrenor de fotbal nu poți deveni, fără ...

Hei, mersi. Stelist, stelist, dar susţin ce-am zis. Vezi că nu m-am referit la faptul că poţi să dai skip BAC-ului, am zis doar că-i o tâmpenie mai mare decât Casa Poporului. Normal că dacă vrei să te angajezi undeva, îţi trebuie diploma asta nenorocită, nu scapi de ea nici după moarte.

#133
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postargentum, on 28 septembrie 2018 - 14:57, said:

Oricat iti displace si ai memorii neplacute si crezi ca se putea mai bine, ca nu ai avut parte de studiile ce le,ai dorit, adu,ti aminte ca nu ai platit un shfantz pentru asta si dupa ce ai dat licenta ai mers la mare sa sarbatoresti si in nici,un caz nu ai luat ziarele de anuntiri pt joburi la puricat, ca aveai imprumuturi de platit.

Eu zic ca e un mare avantaj ca am putut beneficia de acea educatie gratuit. Asa cum a fost ea, cu defectele de rigoare
Mă simt nevoit să repet: nu am obiceiul să vorbesc detaliat despre anumite probleme, decât dacă am avut de-a face cu ele (eu sau rudele de gradul I).

Prin urmare, precizez că studiile mele n-au fost nicidecum gratuite. A trebuit ca mama să-mi plătească meditaţiile din banii mei de alocaţie (murise tata) pentru a putea lua examenele la facultate, deoarece acolo nu se explica nimic. Nu mă interesează că n-am plătit niciun sfanţ facultăţii, ci doar că acea facultate nu m-a învăţat nimic, doar mi-a prezentat programa de studii. Tot ceea ce am învăţat a fost efectiv în privat, de la diverşi specialişti sau din cărţile pe care am putut pune mâna.
Nu mă consider un beneficiar al sistemului de educaţie românesc, ci un contributor la funcţionarea lui.

După facultate n-am fost la mare, aşa cum crezi, ci m-am angajat imediat, pe un post fără absolut nicio legătură cu profilul studiat. Şi acum lucrez tot pe un post fără vreo legătură cu facultatea.

#134
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
imi pare rau sa citesc ce experiente si alegeri nefericite ai avut tu in viata. sa cheltui bani din buzunar ca sa fi admis la o facultate unde nu ai invatat nimic si sa faci eforturi extra ca sa inveti materia in afara facultatii si apoi sa activezi intr'un domeniu paralel fara legatura cu ce ai invatat.
dar, de acord cu tine, facultatea e de vina. ar trebui desfiintata. la fel si bacu.

#135
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
În anii 90 învăţământul românesc încă era "pe sistem comunist", inclusiv cel superior. Profii nu prea se oboseau cu explicatul, aveau doar o normă de îndeplinit. Adică parcurgerea programei. Evaluarea exista numai pentru elevi şi studenţi, nu şi pentru profesori. Dacă până în 1990 partidul mai veghea ca niciun profesor să nu menţină prea mult timp un elev corigent, din 1990 nu mai interesa pe nimeni. Învăţa numai cine voia şi avea mintea ageră să prindă din zbor explicaţiile.
Uite că eu nu am avut mintea ageră la toate materiile. Ca atare, în Politehnică a fost cumplit.
Poate că acum s-a mai schimbat Politehnica, nu ştiu şi nici nu mă pasionează.
Eu sunt mulţumit de domeniul în care activez acum, doar remarcam că am pierdut ani buni din viaţă amăgindu-mă că o diplomă contează atât de mult. Contează, dar numai ca blazon. Dacă eşti interesat strict de câştig, nu-ţi trebuie diplomă, ci trebuie să-ţi meargă mintea. Şi apoi, informaţii poţi acumula şi pe parcurs, în ritmul pe care ţi-l impui tu conform dorinţelor tale, nu conform dorinţelor unei programe, adesea elaborată de nişte nechemaţi în învăţământ - hai mă, ce naiba, vedem cu toţii ce catastrofe de miniştri avem.

De la bunica mea auzisem că în perioada interbelică puteai să te pregăteşti în particular şi să plăteşti pentru a da examenele la stat. Cred că aşa ar fi corect şi acum. Ar veni la şcoli şi facultăţi strict aceia care ar fi interesaţi şi pasionaţi, nu unii care să stea pe Facebook şi Instagram, ca acum. Ar avea şi profesorii cu cine să discute, ar face ambele părţi câte o chestie productivă. Asta să fie valabil începând cu învăţământul liceal.

Edited by PSC, 05 October 2018 - 09:44.


#136
iamback

iamback

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,124
  • Înscris: 02.01.2018

View Postnicu131, on 24 septembrie 2018 - 12:40, said:

Cei care au absolvit examenul de bacalaureat nu li se pare.
Cei care au trecut ca voda prin loboda...
Celor*... Se vede cum ai trecut tu prin scoala.

#137
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
E "grele" acum....3 materii...mare brânză.

Eu am dat la: Mate` M1, Franceză oral, Română scris (parcă și oral), Sport, Chimie, Geografie (istoria nu o suportam)

#138
iamback

iamback

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,124
  • Înscris: 02.01.2018

View Postxxvirusxx, on 08 octombrie 2018 - 12:39, said:

E "grele" acum....3 materii...mare brânză.

Eu am dat la: Mate` M1, Franceză oral, Română scris (parcă și oral), Sport, Chimie, Geografie (istoria nu o suportam)
Wow senzational. Ai dat o materie in plus.
Eu am dat M1, limba straina nu ca aveam Cambridge-ul, Romana scris si compentente (oral =frectie), Informatica si competente digitale (frectie). Tu ai dato materie in plus, Geografia, ca Sportul nu il poti numi proba.

#139
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
sportul la bac e o tampenie ca sa ramanem in spiritul topicului. si astia acum vor sa o faca si obligatorie...

nu realizez ce a fost in mintea nastrusnicilor ce au pus asta.

sa te fereasca sfantul sa ai un fizic mai nesportiv sau mai rau, sa ai o deficienta fizica. pici bacul ca nu esti in stare sa alergi. bravos natiune.

mai ramane sa se introduca ca proba la bac cantatul la dramba si pictatul usilor de buda.

sportul, desenul artistic, muzica, sunt discipline ce nu ar trebui sa existe in curicula scolara la acest nivel ca obligatorii si avand calificative. ar trebui sa fie optionale, incurajarea participarii si fara note.

#140
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Mi-ai adus aminte de un vers al unei melodii a trupei care s-a numit Vama Veche: "Am copiat la mate şi la sport".

#141
iamback

iamback

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,124
  • Înscris: 02.01.2018
Mai bine tineai amintirea asta pentru tine.

#142
antoneea

antoneea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 26.11.2018

View Postg0dafk, on 24 septembrie 2018 - 12:30, said:

Adica, daca tot faci 15 materii la liceu, de ce sa dai examen doar din 3? De ce ai de ales doar dintre romana/mate/bio/fizica si mai stiu eu ce? De ce nu poti alege orice materie din alea pe care le faci.
Ce legatura are biologia cu mate-info si de ce poti alege sa dai BAC-ul la biologie cand termini mate-info? Mi s-ar parea mai normal sa fie chimie. Voua nu?
Si nici pana acum nu am inteles cu ce ma ajuta pe mine comentariile alea la romana. Adica, e ok daca nu stiu gramatica si stiu comentariu la luceafaru, nu? Am luat 9 in BAC c-am invatat un comentariu, si sunt bine mersi, chiar daca nu stiu sa pun o cratima, nu? Ca... in liceu nu se mai invata asta.
Si se mai mira lumea de ce sunt analfabeti. Pai cum sa nu fie? A invatat gramatica in liceu? N-a invatat, a invatat de Eminescu.

dam bacul pentru ca asa trebuie

#143
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postargentum, on 09 octombrie 2018 - 18:29, said:

sportul la bac e o tampenie ca sa ramanem in spiritul topicului. si astia acum vor sa o faca si obligatorie...

nu realizez ce a fost in mintea nastrusnicilor ce au pus asta.

sa te fereasca sfantul sa ai un fizic mai nesportiv sau mai rau, sa ai o deficienta fizica. pici bacul ca nu esti in stare sa alergi. bravos natiune.

mai ramane sa se introduca ca proba la bac cantatul la dramba si pictatul usilor de buda.

sportul, desenul artistic, muzica, sunt discipline ce nu ar trebui sa existe in curicula scolara la acest nivel ca obligatorii si avand calificative. ar trebui sa fie optionale, incurajarea participarii si fara note.


Mie in general mi s-a parut tare anapoda sa se primeasca note la unele materii care tin exclusiv de talentul pe care il are fiecare persoana: Lucru Manual, Desen, Muzica, sau Sport. La muzica eram bun dar pana mi s-a schimbat vocea, apoi am devenit afon Posted Image
La desen nu aveam si nu am absolut niciun talent. Nu pot sa desenez mai nimic care nu e forma geometrica asadar de multe ori am fost taxat. Inteleg partea cu dezvoltarea laturii artistice, insa nu m-ar fi deranjat deloc sa primesc niste informatii despre muzica clasica si mari compozitori in loc de a canta toate bazaconiile si de a bate masura (nu stiu daca toti au trecut prin asta, dar la muzica tineam o mana sus pe care o miscam in 3-4 pozitii pentru a determina o masura melodica), acelasi lucru e valabil si la desen.
Lucrul manual e o chestie utila dar nici acolo nu vad de ce ai nevoie de un sistem de notare.

La sport mi se parea mai normal sa te lase sa alegi ce sport vrei sa faci, nu-s mare sportiv ce-i drept, insa nu mi se pare deloc ok sa depunctezi pe cineva ca termina proba de rezistenta cu 15s mai tarziu, nu asta ar trebui sa fie principiul orei de sport. De gimnastica nu mai vorbesc.

Edited by giuliani, 29 November 2018 - 12:27.


#144
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,230
  • Înscris: 13.06.2004
Bacul e o tâmpenie dacă ţi se cere să-l ai când lucrezi ca şofer/vatman, agent de pază, bucătar... Dacă eşti vatman e bine să cunoşti ceva mecanică, fizică, electricitate, dar de ce ar trebui să fii expert în lietaratură?   :D

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate