Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Racire alimente
Last Updated: Sep 22 2018 01:24, Started by
Marianmt2
, Sep 21 2018 16:51
·
0
#1
Posted 21 September 2018 - 16:51
Salut. Urmeaza sa stau la camin studentesc si, ca orice om, am si eu nevoie de mancare. Acolo nu voi avea frigider, doar daca aduc eu de acasa si n-am cum. As avea vreo solutie ieftina sa mi tin si eu mancarea undeva la rece ca sa nu se strice? Desigur ca nu i nici aragaz, deci nu se va gati, voi manca doar chestii gen mezeluri, legume, etc, deci am nevoie de ceva micut. Credeti ca o punga frigorifica ar ajuta, ar tine ok cateva zile alimentele? Cutia aia, lada, ce este, frigorifica e in jur de 200 de lei, cam scumpa avand in vedere ca vor fi atatea cheltuieli. Imi cer scuze daca am gresit categoria topicului.
|
#2
Posted 21 September 2018 - 16:58
fara frigider nici o sansa.
o sa vezi ce e de facut dupa ce-ti cunosti colegii de camera si vezi camera... sunt cazuri in care frigiderul se lasa mostenire la boboci. Edited by arg, 21 September 2018 - 16:59. |
#3
Posted 21 September 2018 - 17:03
Ia-ti un resou/aragaz de campanie (turism, cum naiba se cheama) electric/mini-butelie....
In citeva luni de salam si alte chestii reci... o sa te pricopsesti cu ceva la stomac de toata frumusetea. Punga frigorifica e buna citeva ore. La 17-30 de grade inca o luna.... cum o sa reziste mincarea citeva zile ?! Edited by trollerul_de_serviciu, 21 September 2018 - 17:03. |
#4
Posted 21 September 2018 - 17:05
#7
Posted 21 September 2018 - 17:17
O sa stai cel putin cu 1-2-3 in camera. Va zgarciti aiurea fiecare la 200-250 lei. Avantajele sunt net superioare fata de ce dezavantaje o sa aveti fara frigider.
Un frigider costa 500 -800 de lei. Extrem de incapator. Oricum, ma indoiesc ca viitorii colegi de camera vor accepta sa stea fara frigider. 115l costa 550 lei. 212l costa 800 lei (incapator pt 2-3-4 studenti. https://www.emag.ro/...a/pd/D42WNSBBM/ https://www.emag.ro/...8/pd/DHVQG3BBM/ Marianmt2, on 21 septembrie 2018 - 16:51, said:
deci nu se va gati, voi manca doar chestii gen mezeluri, legume, etc, Eu nu stiu pe cine minti. 3 ani fara mancare gatita.. mda.. Zici ca nu ai bani (200-250) de frigider. Dar vei trai doar din conserve si mezeluri, care per total te vor ajunge muult mai scump decat daca ai fi gatit. Si te vei alege si cu probleme la stomac, constipatie, gastrite etc. Edited by MembruAnonim, 21 September 2018 - 17:33. |
#8
Posted 21 September 2018 - 18:40
Se poate trai si fara frigider, tii in camera de camin fasole, cartofi, ceapa, malai, orez, peste sarat,etc. Ouale se pot tine si fara refrigerare, si se peste tot se vinde lapte UHT ce poate sta fara probleme la temperatura camerei. O plita sa ai in camera si poti gati apoi ca la mama acasa. Daca ai chef de mancaruri mai sofisticate, cumperi cantitati mici de carne, branza, cascaval, smantana, unt si cum ajungi in camin le prepari si apoi mananci.
Daca raman resturi le poti da apoi unui caine sau pisici vagaboande, ca se gasesc o gramada pe langa caminele studentesti. |
#9
Posted 21 September 2018 - 18:43
Naijax, on 21 septembrie 2018 - 17:05, said:
raceste la numai 10 grade sub temperatura exterioara, adica daca in camera sunt 25-30 grade vara => nasol... si nici nu-i cu mult mai ieftin decat un minibar. o solutie ca lumea incepe de la un minibar gen asta.
Edited by Fane, 21 September 2018 - 18:44. |
#10
Posted 21 September 2018 - 20:45
Deci fara un frigider nu am cum. Va multumesc pentru raspunsuri. O sa vad dupa ce ma instalez acolo cum fac rost de un frifider.
|
|
#11
Posted 21 September 2018 - 20:47
Văleuuu! Să gătească în cameră? Da' ce este în container pe șantier? Va mirosi toată îmbrăcămintea. E o problemă chiar și dacă mănâncă în cameră - vor fi tacâmuri, veselă și alte vase nespălate. Iar cu mezeluri, conserve ș.a. scorbut scrie pe tine!
Caută neică o cantină! |
#12
Posted 21 September 2018 - 20:52
nu faci scorbut asa usor. n-ati trait voi studentie in anii 90............ dar miros, deranjatul unor colegi de camera care mananca la cantina si nu vor sa le miroase hainele a ceapa si cartofi prajiti si eventual gandaci de la resturile de mancare, asta da.
ar merge o combinatie de genul: dimineata si seara mananci rece si folosesti pentru asta un frigider tip minibar iar pranzul il iei la cantina. ar fi o solutie de compromis. Edited by Fane, 21 September 2018 - 20:56. |
#13
Posted 21 September 2018 - 21:06
Marianmt2, on 21 septembrie 2018 - 20:45, said:
Deci fara un frigider nu am cum. Va multumesc pentru raspunsuri. O sa vad dupa ce ma instalez acolo cum fac rost de un frifider. |
#14
Posted 21 September 2018 - 21:15
merge si fara frigider, se gasesc alimente de cumparat in cantitati mici. mezelurile, branzeturile stau o zi - doua si la temperatura camerei. cum zicea cineva pe aici gasesti peste tot si nu scump lapte UHT cu care iti poti face cereale, cat e nedesfacut sta si jumatate de an fara sa pateasca nica la temperatura camerei, problema e ca atunci cand il deschizi trebuie consumat intr-o zi - doua. ouale stau si ele cam tot asa la temperatura camerei, le poti fierbe in camera cu un termoplonjor. frigider iti trebuie daca vrei sa pui in el pachete de acasa.
Edited by Fane, 21 September 2018 - 21:17. |
#15
Posted 21 September 2018 - 21:29
Fane, on 21 septembrie 2018 - 21:15, said:
merge si fara frigider, se gasesc alimente de cumparat in cantitati mici. mezelurile, branzeturile stau o zi - doua si la temperatura camerei. cum zicea cineva pe aici gasesti peste tot si nu scump lapte UHT cu care iti poti face cereale, cat e nedesfacut sta si jumatate de an fara sa pateasca nica la temperatura camerei, problema e ca atunci cand il deschizi trebuie consumat intr-o zi - doua. ouale stau si ele cam tot asa la temperatura camerei, le poti fierbe in camera cu un termoplonjor. frigider iti trebuie daca vrei sa pui in el pachete de acasa. |
|
#16
Posted 21 September 2018 - 21:46
De gatit gateste in bucatarie. Exista bucatarie in fiecare camin.
Frigiderul este necesar fie ca gateste, fie ca nu gateste. Sunt alimente care nu rezista. In plus daca maica-sa ii trimite oala cu sarmale, ce face? Unde le tine? O sa miroasa in toata camera. O sa se strice destul de repede. Vrei sa bei si tu o bere/suc rece, unde le tii? Edited by MembruAnonim, 21 September 2018 - 21:46. |
#17
Posted 21 September 2018 - 22:08
#18
Posted 21 September 2018 - 22:10
Sigur, ne-am civilizat: nu vrem cantină, noi ne cigănim cu oala de sarmale prin dormitor în pat că e mai ieftin; vai de curu' nost'.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users