Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP
 Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese
 Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie
 TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...
 

Stagflatia Mondiala si Himera Economica - cat mai e pana la colaps? Cum l-am putea preveni?

* * - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
113 replies to this topic

#1
omri

omri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 22.08.2018
Criza din 2008 n-a fost decat o treapta dintr-o indelungata criza economica in care ne aflam din anii 1970.  Stagflatia mondiala a inceput atunci cand tot mai multe state occidentale au inceput sa implementeze social-liberalismul keynesian, un liberalism combinat cu socialism.  Initial a debutat in UK, dar apoi s-a imprastiat in US, apoi in UE si in intreaga lume.
S-a creat astfel o himera care combina socialismul cu liberalismul.  

Preturile au tot crescut de atunci pe parcurs ce au crescut veniturile,  micile intreprinderi private au fost ingropate de corporatii si companii mari, bancile mari s-au tot imbogatit incat ca au acaparat putere mai mare decat cea a oficialilor politici alesi ce ne intretin intr-o stare de economie speculativa sau balonul de săpun economic (cu toate ca exista din sec. XVIII-XIX de la mania lalelelor,  fenomenul a luat amploare in ultimul secol, toata economia globala devenind una speculativa).  De asemenea, mai toate guvernele occidentale au adoptat politici fiscale impovaratoare spre binele comun al tuturor.  Toate acestea au ucis capitalismul autentic si liberalismul clasic, cele care au creat burghezimea, clasa mijlocie.  
Pe vremuri, cand falimenta o companie sau o intreprindere privata, nu ne pasa,  ba chiar cautam sa o cumparam ieftin. Occidentul traieste poate cea mai frumoasa etapa a istoriei sale de pe urma economiei consumeriste , rezultand  o bunastare generala, dar bunastare intretinuta de datorii, piete de desfacere, inflatie, fiscalitate impovaratoare  si import.  Si consider aceasta bunastare ca fiind una nesustenabila. In realitate, in ce priveste sectorul tertiar de la munca de sus,   noi n-am merita nici 10% din venituri la cat muncim. Azi falimenteaza o corporatie mare sau scad bursele,  se duce totul de rapa. De asta nu mi se pare avantajoasa globalizarea la capitolul economie, fiindca trebuie sa suferim cu totii. Ajunge apoi guvernul sa bage impozite si taxe de solidaritate, eventual si ceva masuri de austeritate care inseamna mai degraba cresterea TVA.  Toate astea datorita frumusetii numite socialism liberal, ca trebuie musai ca saracii sa o duca si ei bine prin a primi totul moca.


1. Saracii au fost cei care au votat partide de stanga ca sa le dea pomeni care evident sunt sustinute din taxele aplicate tuturor intreprinzatorilor si angajatilor. Adica, inteleg ca trebuie sa platim impozite pentru scoli ca sa nu fim o societate plina de oameni stupizi, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa platim si facultatile de stat.La fel si in cazul sistemului medical - saracii ar putea fi mai bine tratati intr-un sistem care sa cuprinda un fond national din donatii mai bine gestionat de pacientii care au nevoie   decat fondurile nationale prost gestionate de  stat  sa ne impoziteze pe toti in mod egal. Bogatii n-au nevoie de asigurare medicala fiindca isi platesc urgentele si tratamentele de unii singuri, de ce ar trebui totusi sa plateasca pentru asigurarea medicala a saracilor?  

2. Tot saracii au fost cei care s-au imprumutat la greu de la banci, cumparand o gramada de chestii inutile in rate si in credite, nestiind sa economiseasca sau sa stranga, ci doar sa se imprumute, sa cheltuiasca, fara sa economiseasca sau sa investeasca.  Si din cauza mentalitatii asteia defecte, toata societatea se duce in jos. Din cauza asta electronicele cu tehnologie de ultima ora ajung sa coste mai mult azi decat costau prin anii  2000.  Primul iPhone costa prin 2008 cam vreo 500 euro, astazi un iPhone X este 1500 euro .   Un PC de ultima generatie costa in 2008 cam  2000 lei pentru a rula un joc ca GTA IV la setari maxime, azi costa  5000 lei ca sa rulezi  ultimele aparitii.Si nu e din cauza ultimelor imbunatatiri tehnologice care nu arata mari diferente, ci din cauza  flamanzilor care s-au tot imprumutat de la banci si au tot facut rate cu dobanda incat ca marile companii producatoare alaturi de banci au decis sa creasca preturile. Platim la alimente, locuinte, haine de 5-10 ori mai mult decat plateam acum 10-20 de ani.Din cauza unor saraci ce au facut credite la chestii inutile de care nu aveau nevoie  se duce economia capitalista in groapa: vacante de lux (dar cu banii aia mai bine investeai intr-o afacere si asa iti permiteai vacante de lux anual), BMW-uri ( dar un Logan ce avea?) , electronice (toti vor monitoare 4K si iPhone X, dar un monitor de 2k,  un smartphone mai ieftin gen Android sau un telefon  fara touch-screen ce au ?) , haine de fita (de parca o sa te simti mai bogat daca o sa porti haine de fita cand de fapt statutul tau social va fi tot cel de om sarac cu venit minim, iar conduita sociala cere doar sa fii ingrijit), cluburi (mda), parfumuri de lux,  ca pe urma sa rabde toata viata cu unt pe paine si covrigi sa-si plateasca ratele. Iar noi  care incercam sa   economisim ceva  aflam ca la anu' ca suma stransa nu mai valoreaza mare lucru cand se scumpesc o gramada, trebuie sa stii cand sa investesti.

Criza din 2008-2010 a fost rezolvata usor:  politicienii occidentali, unii conservatori au strans cureaua, au redus cheltuielile si au investit mai mult in productie (Germania, UK),   majoritatea liberali si socialisti n-au facut mai nimic decat sa stimuleze consumerismul prin a baga si mai multi bani in pomeni si cheltuieli pentru sprijinirea saracilor  dand drumul la tiparnita, introducand taxe si impozite noi,  distrugand intreprinderile private mici prin a face combinatii rezultand niste mastodonti monopolizatori  "to big to fail"  (SUA), altii doar au dat pomeni sociale ca sa stimuleze consumul crescand taxele (Romania, Grecia, Franta), altii n-au tinut cont decat de competivitate si de productie, ajungand superputerile de maine (China).
Nu stiu cum o sa fie rezolvata criza urmatoare, dar cu siguranta va izbucni in curand si va fi mai ingrozitoare decat cea precedenta.
S-ar putea sa cadem cu totii, rezultand o anarhie generala, un colaps total in care clasa de mijloc va disparea, iar   bogatii vor deveni tot mai bogati reabilitand clasa aristocratiei ce se va autodiviniza, in timp ce saracii vor deveni mai saraci pentru ca nu vor mai exista guverne capabile sa le asigure politici sociale, deci acestia vor ajunge muritori de foame sau chiar sclavi.
Gata cu egalitatea de sanse, gata cu corectitudinea politica/economica, gata cu reglementari intre angajat si angajator si sindicate/stat,  chestii ce pareau a fi drepturi vor redeveni privilegii (precum educatia),   gata cu legile care sa evite abuzurile fiindca  oricine se va naste sarac va muri saraci, oricine se va naste bogat va muri bogat, iar bogatul va avea din nou putere de viata si de moarte asupra saracului.
Bogatii vor robotiza toata productia nemaiavand nevoie de oameni saraci dispusi sa munceasca sa-si castige existenta.



Credeti ca exista o solutie prin care sa prevenim colapsul?  
Sau pur si simplu va trebui sa acceptam inevitabilul ca fiind de fapt o evolutie fireasca a civilizatiei umane postmoderniste?  

Eu vad doar doua finaluri multiple pentru aceasta stagflatie indelungata:
1. dictatura militara  socialista care sa asigure un egalitarism extrem cu rationalizare, planificare economica,  colectivizare,  interventionism,  renuntarea la proprietate cum viseaza unii fani   pe aici  
2. anarhie generala care sa ne aduca intr-un  feudalism cibernetic

In ambele cazuri, va rezulta o societate in care drepturile si libertatile vor fi absente.

Edited by omri, 17 September 2018 - 23:57.


#2
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,337
  • Înscris: 06.02.2008
Colapsul general și final va veni de la suprapopulare și epuizarea resurselor. Restul sunt urcușuri și coborâșuri firești în evoluția umanității, decizii politice proaste și altele asemenea. Colapsul final va fi crunt dar de așteptat pentru o specie inconștientă ca cea umană.

Edited by caiuscorneliu, 18 September 2018 - 00:00.


#3
omri

omri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 22.08.2018
Pai si in ciuda faptului ca folosim  panouri solare si vrem sa fabricam masini electrice autonome, toate acestea sunt de fabricatie petroliera.
In mod sigur si o centrala de fuziune nucleara va fi tot de fabricatie petroliera, adica va necesita ceva petrol ca sa fie construita si intretinuta.  

Intr-adevar, ne asteapta un final crunt.
Si visul cu explorarea spatiala nu ne ajuta, nefiind planete locuibile in preajma noastra.  
Suntem terminati si asta din cauza ciumei rosii izbucnita de la un virus numit Karlisinianus  Marxipestis  in  1848.  

Dar ma gandesc daca am putea gasi solutii realiste si pamantesti pentru a preveni colapsul pe termen lung, gen poate facem ceva sa mai reziste civilizatia moderna in format actual inca cateva secole.
Pentru ca nefacand nimic, in ritmul actual, s-ar putea sa asistam la acest colaps chiar in timpul vietilor noastre.

Edited by omri, 18 September 2018 - 00:03.


#4
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016
omri, felicitari pentru topic si pt analiza, foarte buna, o singura obiectie am: bogatii vor fi putini, saracii vor fi enorm de multi si nu vor putea fi tinuti sub control, asa ca va fi haos.

Sa ne uitam in istorie ce s-a intamplat dupa caderea imperiului roman. Haos total, dictatura prostiei si a ignorantei (evul mediu), dupa care a venit renasterea si am luat-o de la capat. Ciclul continua.

Solutii exista, dar nu vom face nimic, neocortexul nu este destul de dezvoltat, tot niste animale primitive am ramas. Ma refer la marea masa.

Edited by christinne69, 18 September 2018 - 00:04.


#5
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,337
  • Înscris: 06.02.2008
Probabil ar mai fi niște soluții în ceasul al doisprezecelea, dar ar fi radicale, incorecte politic, cinice, dureroase.
Vor veni vremuri, și nu foarte îndepărtate, în care hrana și apa vor fi tot ce-ți dorești, restul vor însemna fix zero. Practic, omenirea își va încheia ciclul existenței așa cum l-a început, luptând pentru supraviețuire.

Edited by caiuscorneliu, 18 September 2018 - 00:10.


#6
omri

omri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 22.08.2018

 christinne69, on 18 septembrie 2018 - 00:02, said:

omri, felicitari pentru topic si pt analiza, foarte buna, o singura obiectie am: bogatii vor fi putini, saracii vor fi enorm de multi si nu vor putea fi tinuti sub control, asa ca va fi haos.

Sa ne uitam in istorie ce s-a intamplat dupa caderea imperiului roman. Haos total, dictatura prostiei si a ignorantei (evul mediu), dupa care a venit renasterea si am luat-o de la capat. Ciclul continua.
Nu, mi-e teama ca de data asta s-ar putea sa nu o mai luam de la capat, sa se incheie ciclul.  S-ar putea ca de data asta sa involuam definitiv.
Noi europenii am iesit din evul mediu tocmai datorita faptului ca am descoperit si colonizat America, Africa si Asia , ceea ce a dus la amploarea globalizarii si  la accelerarea  progresului tehnologic prin aparitia a mai multor rute comerciale facilitand raspandirea mai rapida a ideilor.  Marile descoperiri geografice si colonizarea  chiar au fost salvarea ce ne-a scos din evul mediu, rezultand Renasterea, Reforma protestanta,  Iluminismul si Industrializarea ce au pus bazele civilizatiei europene moderne.  
Dar de  data asta s-ar putea sa nu mai existe o salvare fiindca nu mai avem ce sa exploram , un alt taram al fagaduintei nu mai exista .
Luna si Marte mi se par cam lumi moarte.Poate oceanul, dar din moment ce il poluam?  
Nu vad ceva la orizont , o solutie salvatoare care sa ne previna sau sa ne scoata dintr-un eventual nou "ev mediu".





 caiuscorneliu, on 18 septembrie 2018 - 00:05, said:

Probabil ar mai fi niște soluții în ceasul al doisprezecelea, dar ar fi radicale, incorecte politic, cinice, dureroase.
Vor veni vremuri, și nu foarte îndepărtate, în care hrana și apa vor fi tot ce-ți dorești, restul vor însemna fix zero. Practic, omenirea își va încheia ciclul existenței așa cum l-a început, luptând pentru supraviețuire.

Probabil, desi eu cred ca chiar daca civilizatia moderna se va prabusi, eu cred ca vom mai rezista ca specie biologica inca multe milenii sau chiar milioane de ani , chiar daca ne vom intoarce la tribalism si primitivitate si vom fi mai putini pe planeta.

Edited by omri, 18 September 2018 - 00:17.


#7
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,477
  • Înscris: 19.04.2009
Nu știu in ce epoca IT ai copilărit tu, dar in 2000 cumpărai cu 500 USD o praștie de calculator. Te jucai, dar nu precum ceilalți copii care aveau import Germania.
Și îți zic ca de pe atunci ma joc gta.
Și 500 USD erau bani, ca era peste 40.000 lei/ USD (4lei).

Acum prețurile la calculatoarele de gaming au crescut din cauza idioților cu minatul. GPU-ul face cât jumătate din unitate. E alta poveste, nu are treaba cu politica.

#8
omri

omri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 22.08.2018

 Lex404, on 18 septembrie 2018 - 00:16, said:

Nu știu in ce epoca IT ai copilărit tu, dar in 2000 cumpărai cu 500 USD o praștie de calculator. T
Ma refeream la perioada 2007-2008.



Quote


Acum prețurile la calculatoarele de gaming au crescut din cauza idioților cu minatul. GPU-ul face cât jumătate din unitate. E alta poveste, nu are treaba cu politica.
Si asta, dar si fiindca producatorii de placi video  gen AMD, Intel sau Nvidia mai fac combinatii cu producatorii de jocuri.Aia cu bancile e reala fiindca pretul unui produs poate fi determinat si de achizitiile masive efectuate cu credite.  
Si fiindca fabricarea unor componente de high-end costa mai mult acum.

Insa cel mai rau, stagflatia si creditele facute cu buletinul  au afectat piata imobiliara.

Edited by omri, 18 September 2018 - 00:24.


#9
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016
Daca nu ar fi fost teritorii de colonizat, tot am fi iesit din evul mediu datorita unei saturatii, saturatie care a dus la Renastere. Oamenii se satura de orice dupa o anumita perioada si vor sa incerce altceva: se satura de ateism, de religie, de comunism, de capitalism, de democratie, etc si variaza intre ele crezand ca de data asta va fi mai bine. Ideile, odata lansate, nu dispar niciodata. Dupa colaps urmeaza haosul, apoi oamenii se satura de haos si incep sa se reorganizeze. Nimic nu se schimba niciodata.

Civilizatia moderna fie va colapsa si vom deveni triburi, dupa care ciclul se reia, fie vor fi introduse masuri extrem de drastice, dictatoriale, dureroase, precum controlul nasterilor, dar vom pastra civilizatia bazata pe tehnologie.

Edited by christinne69, 18 September 2018 - 00:26.


#10
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,477
  • Înscris: 19.04.2009
Ma. Tu ai scris bine in mare. Mai putin comparatiile prost alese de prețuri.

Și la iPhone. Era 500 USD. La contract AT&T de 49 USD/ luna/ 2 ani. Deci 1600 USD. abonamentul in cauza era chel. Conținea aproape nimic. iPhone a fost lansat exclusiv la AT&T in primii ani.

In afara de segmentul ganing, in IT au scăzut mult prețurile. Și asta pentru ca nu se mai inovează. Nu se mai investește in cercetare. Se folosește aceiași tehnologie antica

#11
omri

omri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 22.08.2018

 christinne69, on 18 septembrie 2018 - 00:23, said:

Daca nu ar fi fost teritorii de colonizat, tot am fi iesit din evul mediu datorita unei saturatii, saturatie care a dus la Renastere. Oamenii se satura de orice dupa o anumita perioada si vor sa incerce altceva: se satura de ateism, de religie, de comunism, de capitalism, de democratie, etc si variaza intre ele crezand ca de data asta va fi mai bine. Ideile, odata lansate, nu dispar niciodata. Dupa colaps urmeaza haosul, apoi oamenii se satura de haos si incep sa se reorganizeze. Nimic nu se schimba niciodata.
Ne saturam de capitalism si de democratie, ok.  
Ce punem in loc?

Sa zicem ca democratia este oricum  un regim politic implementat doar in 2% din istoria cunoscuta a omenirii, predominata de dictaturi si monarhii despotice.
N-a functionat prea bine in Atena antica,  pare-se ca nici in America si in Europa nu prea pare sa aiba sorti de izbanda de cativa zeci de ani.

Dar in locul capitalismului   ce pare un sistem natural, adica un troc mai imbunatatit,   ce pui?
Cu ce inlocuiesti cererea si oferta daca   socialismul si multe alte utopii au  esuat in mod clar  ?

Edited by omri, 18 September 2018 - 00:29.


#12
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,517
  • Înscris: 07.02.2003

 omri, on 17 septembrie 2018 - 23:59, said:

Intr-adevar, ne asteapta un final crunt.
Prea mult alarmism aiurea... viteza cu care se schimaba lucrurile fac orice previziune un hazard mare.

#13
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,497
  • Înscris: 22.12.2015
Eu cred ca in lume e nevoie disperata la ora actuala de o noua revolutie industriala in sectorul IT, ceva  revolutionar care sa inlocuiasca smartphonul care deja e perimat ca si sistem rapid de output al informatiei. Aceasta noua revolutie industriala nu poate fi generata decat de un nou dizpozitiv neuronal care va conecta sistemul limbic de o forma de AI partial sentient.
Internet of things la fel o sa aduca ceva suflu nou in economie insa nu va fi suficient, e nevoie ca Specie sa devenim o constiinta colectiva, un hive mind...doar in clipa aceea socialismul o sa devina viabil.

Edited by doxan, 18 September 2018 - 00:43.


#14
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016

 omri, on 18 septembrie 2018 - 00:26, said:

Ne saturam de capitalism si de democratie, ok.  
Ce punem in loc?

Sa zicem ca democratia este oricum  un regim politic implementat doar in 2% din istoria cunoscuta a omenirii, predominata de dictaturi si monarhii despotice.
N-a functionat prea bine in Atena antica,  pare-se ca nici in America si in Europa nu prea pare sa aiba sorti de izbanda de cativa zeci de ani.

Dar in locul capitalismului   ce pare un sistem natural, adica un troc mai imbunatatit,   ce pui?
Cu ce inlocuiesti cererea si oferta daca   socialismul si multe alte utopii au  esuat in mod clar  ?


In mod natural, Imperiul Roman a durat 1000 de ani, pentru ca nu era o democratie ci o autocratie de tip militar. La fel si imperiul mongol, a durat 600 de de la moartea intemeietorului, tocmai pentru ca se baza pe o autocratie militara brutala. Dreptul fortei castiga intotdeauna in fata fortei dreptului. De ce? Pt ca, dupa cum spuneam, nu suntem destul de evoluati pentru a intemeia o societate complet liberala, pe baze sanatoase, si s-o mentinem asa.

Liberalismul poarta in el samanta socialismului, asa cum democratia poarta in ea samanta autocratiei.

De exemplu, stii cand o democratie se duce dracu? Cand toate mecanismele de check & balance, cand toate institutiile aferente "vorbesc aceeasi limba". Cand un singur partid obtine in mod democratic, majoritatea absoluta. Ironia este aceea ca nu poti limita numarul de reprezentari ale unui partid tocmai pentru a nu submina democratia. Asta este marea vulnerabilitate a democratiei.

Iar socialismul se naste din liberalismul sanatos odata cu dreptul de a forma sindicate.

Discutie lunga, ma duc sa ma culc ca maine ma scol devreme, dar continuam.

#15
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,497
  • Înscris: 22.12.2015

 omri, on 18 septembrie 2018 - 00:26, said:

Ce punem in loc?

Omenirea nu o sa poata deveni niciodata macar o civilizatie de tip I daca nu se va adopta o forma de colectivism planetar, stiu ca suna comunist ce scriu insa asta e realitatea. Capitalismul nu poate oferi pe termen lung o gestiune eficienta a resurselor, este nevoie de o planificare.

Edited by doxan, 18 September 2018 - 00:47.


#16
omri

omri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 22.08.2018
Legat de Iphone:

8 GB model avea pretul original 599$ in 2007  
iPhone (1st generation) - Wikipedia

Dupa inflatia de azi, ar fi costat 731.75 dolari.

Iphone X, care are ecran mai mare si ceva mai multe aplicatii, costa 999 dolari la lansarea din 2017.  
iPhone X - Wikipedia
Dupa inflatia de azi, ar fi costat 1,020.07 $


Asa arata site-ul asta:  
Inflation Calculator - Saving.org


Deci 300 dolari in plus pentru un ecran de dimensiune mai mare de 5.8 in  cu super retina HD  si rezolutie de 2436×1125 px   (primul avea ecran de 3.5-inch si rezolutie de  320×480), care cantareste 174 de grame (mai mult decat primul iPhone care cantarea 135 grame) , camera de 12 MP (fata de primul care avea 2 MP, baterie de   3.81 V 10.35 W·h (fata de primul care o avea de 3.7 V 1400 mAh)

Merita 300 dolari?

Edited by omri, 18 September 2018 - 00:51.


#17
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,497
  • Înscris: 22.12.2015
Eu unul as fi multumit daca viitorul indeparatat ar arata precum in filmul Anon, as spune ca ar fi cel mai bun outcome cu putinta. E cred ca cea mai fidela portretizare a impactului pe care o sa-l aiba internet of things , un asemenea dispozitiv de conexiune neuronala o sa devina o realitate cam in 3 decenii de aici.
Se va naste practic o noua specie de oameni, cyborgi cu capacitati cognitive fenomenale! Noi inca nu realizam cat de puternic e acel organ numit creier, e de departe cea mai avansata forma de organizare a materiei barionice cunoscuta in Univers, puterea sa fenomenala e insa limitata de insusi viteza redusa de bandwidth intre creier si dispozitele primitive de output prin care-si proiecteaza prezenta virtuala (tastaturi, ecrane tactile, etc).

Edited by doxan, 18 September 2018 - 01:03.


#18
omri

omri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 22.08.2018

 doxan, on 18 septembrie 2018 - 00:46, said:

Omenirea nu o sa poata deveni niciodata macar o civilizatie de tip I daca nu se va adopta o forma de colectivism planetar, stiu ca suna comunist ce scriu insa asta e realitatea. Capitalismul nu poate oferi pe termen lung o gestiune eficienta a resurselor, este nevoie de o planificare.
Realizezi ca nu se poate?
Egalitarismul e imposibil cat timp nu permite gena umana.

Nu poti sa tii toata populatia planetei pe orez si telefoane Xiaomi cand unii vor crab si iPhone. Posted Image
Dimpotriva, comunismul promovat de tine ne aduce in sapa de lemn.
Omenirea ar fi un loc mai bun doar daca toti am avea cumparate telefoane iPhone cu BANII JOS (economisiti sau din venit), nu in rate si credite!

 doxan, on 18 septembrie 2018 - 00:51, said:

Eu unul as fi multumit daca viitorul indeparatat ar arata precum in filmul Anon, as spune ca ar fi cel mai bun outcome cu putinta. E cred ca cea mai fidela portretizare a impactului pe care o sa-l aiba internet of things si viitorul dispozitiv de conexiune neuronala care va inlocui smartphonul.
Cred ca va fi o prostie caci ar insemna sa ne impartasim gandurile ca si cum toti am fi telepatici.Imagineaza-ti, sa auzi gandurile unuia cand se afla pe toaleta sau cand e cu amanta in pat  cand esti legat de el printr-o retea de conexiune neuronala. Probabil ca nu o sa mai fie nevoie sa faci sex cu o femeie fiindca vei experimenta actul sexual facut de altul. Posted Image
Uite de asta va fi o tehnologie scumpa pentru ca ajunsa pe mainile maselor, s-ar crea o anarhie. Trebuie un pic de ierarhie, un control, fiindca e imposibil sa ne fie bine la toti.  
Asa, hai sa fim toti egali si sa devenim legume, lipsite de competitia care ne-a definit ca specii biologice evolutate.

 andreic, on 18 septembrie 2018 - 00:35, said:

Prea mult alarmism aiurea... viteza cu care se schimaba lucrurile fac orice previziune un hazard mare.
Pai ai observat ca de 500 de ani a accelerat progresul tehnologic, ori in ultmii 100 a accelerat cam de 1 milion de ori.
Adica am progresat in 100 de ani cat n-am progresat in 10 000 de ani.
Si totusi, unde duce asta in final daca rata progresului tehnologic se va multiplica si mai mult in urmatorul secol?
Probabil o societate mai evoluata si tehnologizata, o formula din care insa omul ca specie biologica sa nu mai faca parte.

Exact ce i-am zis si lui doxan,  adica renuntam la latura competitionala prin a accelera progresul pentru binele comun, renuntam si la latura biologica.



Nu stiti cum e sa fim specii cu mentalitate colectiva, fara individualitate, dar va pot indica furnicile sau albinele ca niste exemple clare.

Edited by omri, 18 September 2018 - 01:02.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate