Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

diferenta pret
 Colegul de pedalat

accident masina - trotineta

Vuiet AC Peugeot 508

Cat valoreaza aceste monede?
 ce parere au fetele despre barbat...

Prima comanda pe aliexpress

Temperaturi mari in idle rtx 3060

Schema Statie amplificare Electro...
 MBP de pe OLX

Vrei sa lucrezi la stat? Creeaza-...

Cum se inmulteste Caprifoiul?

Cum reciclați ambalajele Tet...
 

TV Panasonic

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Buna seara! De curand am achizitionat un tv  "LED Smart Panasonic, 101 cm, TX-40EX600E, 4K Ultra HD", care zic eu, e destul de bunicel. Imi ruleaza foarte bine filmele in format 4K de pe netflix cat si de pe stick usb,  dar problema este ca atunci cand conectez laptop-ul, si rulez un film, are momente cand sacadeaza, are lag. Chiar si filmele in format 720p creeaza aceasta problema. M-am uitat prin setari, atat in tv cat si in laptop, dar degeaba. Imi poate spune cineva o posibila rezolvare? Mentionez ca laptop-ul are urmatoarele caracteristici: CPU 6200U, 8GB memorie RAM DDR3, Nvidia 940 GT si Intel HD Graphics 520, HDD 1TB.

    Multumesc anticipat!

#2
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,065
  • Înscris: 04.06.2007
Procesorul unui tv este inferior fata de un pc si  se ocupa de foarte multe sarcini ,are memorie limitata si o foloseste in special la informatia video .
Deci , ce format ii livrezi tu din laptop si prin ce conexiune ???

#3
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Il conectez prin cablu HDMI. Rezolutia laptopului este de 1366&768, iar rezolutia Tv-ului este de 3840&2160.

#4
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,792
  • Înscris: 05.06.2002
pai daca-l conectezi pe cablu hdmi toata treaba o face laptop-ul, televizorul functioneaza doar ca un simplu monitor. problema se pare ca e hardware-ul laptopului care e cam slab pt ce-i dai tu. e posibil ca rezolutia panelului laptop-ului sa fie 1366&768 dar cand il conectezi la tv sa vada ca-i conectat la monitor care duce mai mult si sa treaca in 1920/1080 (ca 4k sigur nu duce placa aia video) si asta sa mai traga in plus de placa video fata de acelasi film vizionat pe laptop.

#5
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009

 Fane, on 17 septembrie 2018 - 20:45, said:

pai daca-l conectezi pe cablu hdmi toata treaba o face laptop-ul, televizorul functioneaza doar ca un simplu monitor. problema se pare ca e hardware-ul laptopului care e cam slab pt ce-i dai tu. e posibil ca rezolutia panelului laptop-ului sa fie 1366&768 dar cand il conectezi la tv sa vada ca-i conectat la monitor care duce mai mult si sa treaca in 1920/1080 (ca 4k sigur nu duce placa aia video) si asta sa mai traga in plus de placa video fata de acelasi film vizionat pe laptop.
  

Am inteles! Si alta solutie in afara schimbarii laptopului, nu este?

#6
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,792
  • Înscris: 05.06.2002
daca iti merge bine reteaua ai putea sa inceci sa faci un server dlna sa zicem cu universal media server. dupa ce instalezi programul pe laptop ar trebui sa gasesti cand apesi tasta home si apoi devices un device denumit Universal Media Server. intra pe el si vezi daca asa iti ruleaza fluent filmele. ar trebui ca de decodare sa se ocupe televizorul. numai ca posibil vei avea probleme cu unele formate video sau audio si nu recunoaste subtitrari externe mkv-ului. sper sa nu ma insel cu faptul ca decodarea-i facuta de tv, dar nu piezi nimic daca incerci, inafara de timp.

eu in situatia ta am ales sa merg pe un media player facut dintr-un raspberry pi cu openelec care-l aveam prin casa si asta decodeaza mai tot, merge fluent si chestia care-mi place cel mai mult e ca stie de HDMI-CEC, adica poti sa-l operezi cu telecomanda televizorului, nu trebuie alta telecomanda sau tastatura. am pe un nas in retea un folder partajat si raspberry pi-ul acceseaza acel folder prin retea, nu mut filmele cu stik-ul. nu stie decat de full hd, dar nici filme 4k nu prea se gasesc.

Edited by Fane, 17 September 2018 - 21:36.


#7
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,969
  • Înscris: 22.10.2007
940gt-ul ala ar trebui sa duca filme 4k fara greturi, youtube in 4k merge ok? daca nu fa un update de driver nvidia, intel si chipset.
ca player ce folosesti? VLC media player e cam cel mai ok, desi are mici probleme cu 4k ar trebui sa mearga perfect un fullhd.

#8
CrocodiluMereuVesel

CrocodiluMereuVesel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 23.07.2018

 Valentaynes, on 17 septembrie 2018 - 19:31, said:

Buna seara! De curand am achizitionat un tv  "LED Smart Panasonic, 101 cm, TX-40EX600E, 4K Ultra HD", care zic eu, e destul de bunicel. Imi ruleaza foarte bine filmele in format 4K de pe netflix cat si de pe stick usb,  dar problema este ca atunci cand conectez laptop-ul, si rulez un film, are momente cand sacadeaza, are lag. Chiar si filmele in format 720p creeaza aceasta problema. M-am uitat prin setari, atat in tv cat si in laptop, dar degeaba. Imi poate spune cineva o posibila rezolvare? Mentionez ca laptop-ul are urmatoarele caracteristici: CPU 6200U, 8GB memorie RAM DDR3, Nvidia 940 GT si Intel HD Graphics 520, HDD 1TB.

Multumesc anticipat!
Pune laptopul sa-ti ruleze filmul de pe placa video Nvidia 940 GT.Daca si asa face probleme atunci ambele placi video ale laptopului tau nu pot randa 4K

#9
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,969
  • Înscris: 22.10.2007
partea cu "Chiar si filmele in format 720p creeaza aceasta problema."  ti-a scapat :)

#10
instabilu

instabilu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 15.07.2007

 Valentaynes, on 17 septembrie 2018 - 19:31, said:

... problema este ca atunci cand conectez laptop-ul, si rulez un film, are momente cand sacadeaza, are lag.


Am avut aceeasi problema. Am rezolvat-o prin cumpararea unui cablu HDMI de mare viteza. Acum filmele ruleaza foarte bine.
Daca atunci cand te uiti pe laptop filmul ruleaza bine, iar cand il pui pe tv. prin cablu are lag, e clar ca e de la cablu.
Un astfel de cablu e de 3 ori mai scump fata de unul normal, dar merita banii.

#11
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Salut! Va multumesc tuturor pentru raspunsurile acordate, si imi cer scuze dar nu am mai avut timp sa raspund.

  Format 4K pe youtube nu imi ruleaza ok, se vede in frame-uri, dar 1080  se misca ok.

Am instalat cele mai noi drivere, am instalat VLC, dar totusi..are unele momente, ce-i drept nu foarte rau cand pare ca se misca mai incet.Pe stick nu am astfel de probleme.

Sa fie oare ca foloseste placa video integrata si are doar 30 fps-uri? Cum sa fac sa o folosesc pe cea dedicata?

Attached Files


Edited by Valentaynes, 18 September 2018 - 20:50.


#12
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,969
  • Înscris: 22.10.2007
daca e instalat ok ar trebui sa comute singur de pe o placa pe cealalta, poti forta din driverul nvidia sau din geforce experience  ca browser-ul sa ruleze pe ea, trebuie sa cauti optiunea si sa adaugi aplicatia, daca merge ok 4k dupa ce o faci inseamna ca nu face acel schimb cum trebuie.

#13
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Deci in setarile placii video integrate, la rezolutia laptopului de 1366&768 are 60 de fps-uri, dar cum il conectez la tv, ramane in 30 fps-uri, tinand cont de rezolutia mare a tv-ului, si nu pot mari mai mult de 30.Parerea mea este ca placa asta video nu duce pasul cu rezolutia tv-ului. Nu stiu cum sa fac ca sa o foloseasca pe nvidia ca placa video primara.Am tot cautat prin setarile placii, dar nu gasesc nimic.

Attached Files



#14
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,969
  • Înscris: 22.10.2007
cum ai desktopul setat? cu extend sau clone? vezi acelasi lucru sau se continua?
pune-l pe extend daca nu e.

duce linistita, am si eu un laptop cu aceeasi placa si 950m si nu are nici o greata.
problema e la setarile tale.

Edited by _-livio-_, 18 September 2018 - 22:01.


#15
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Eu il tin pe "second screen only". Ideea e ca el se vede, nu se blocheaza, dar eu vreau sa fac intr-un fel sa fie mai multe fps-uri,Una e cand te uiti cu 30 fps-uri,una e cand te uiti cu 50-60. Pe canalele tv are 50 fps-uri, pe netflix se vad foarte ok filmele chiar si 4k, doar aici am probleme.

#16
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,969
  • Înscris: 22.10.2007
nu fps-uri ci herti, filmele sunt la 24 fps iar tv-ul parca la 30. dai click dr pe desktop, screen resolution, advanced settings, tabul monitor si la refresh rate selectezi 60hz.
asa e la win 7, sunt la birou si nu-mi vine in cap cum e la 10, dar ar trebui sa fie similar.

Edited by _-livio-_, 18 September 2018 - 22:31.


#17
Valentaynes

Valentaynes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 10.09.2009
Am încercat sa fac asta, dar nu merge mai mult de 30 Hz pe rezoluția maxima a TV-ului. Daca setez rezoluția la 1920&1080 atunci pot selecta 60 Hz, dar doar la rezoluția aia.


Edited by Valentaynes, 18 September 2018 - 23:22.


#18
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,969
  • Înscris: 22.10.2007
pai 4k la 60hz din cate stiu e doar cu hdmi 2.0, deci ai nevoie de cablu special pt asta, sunt cele cu high speed hdmi, asa ca vezi daca suporta portul.
oricum si la 30hz nu ar trebui sa fie nici un fel de problema pt filme/yt.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate