Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Terenuri in Ghimbav -Brasov

Masina noua 25000 euro pentru o p...

gps garmin-nu pot face update(you...

merita boxele 2.0 cu bluetooth ?
 IOS 12 - Screen Time (ce faci pe ...

Eroare instalare Windows 10

Ajutorr! Porumbel bolnav

Uite asa se pune pe butuci econom...
 Recomandare silicon capac culbutori

Amazon evita plata taxelor

EURO 2020 va scurta anul scolar

Probleme icloud
 Conectare microlab solo-7c la lap...

Sunteți de acord cu Legea de revi...

Achizitie TV 4k

Heinner
 

USB Share Router Gigabit un Sfat

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
gealatu

gealatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 30.09.2005
Buna
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am Cumparat de curand un Router TP Link Archer C5 V4. Am avut de ales dintre asta si Asus AC1200 pro. Am Ales Archer-ul pentru ca din review-le Utilizatorilor, ASus nu este asa stabil si se restarteaza, pierde semnal, etc  pe cand TP Link pe langa vitezele asemanatoare pare mai stabil ( ramane de vazut, il am de doua zile doar) . Am vrut neaparat ca viitorul router sa aiba USB si ambele au.
Ce am vrut eu de la router pe langa viteze si stabilitate  :
- 1) Sa fie prevazut cu USB, la care sa atasez un HDD extern, pe care sa -l pot share-ii in retea, sa pot vedea filme direct de pe el in retea, cu calculatorul oprit- merge perfect cu un media player conectat la WI FI si aflat in alta camera despartita de doi pereti de beton
2) sa pot downloada de pe internet direct pe USB-ul conectat la router- Acest lucru nu am descoperit cum pot face, desi am cautat pe Internet
Ma puteti ajuta ce setari trebuie sa fac pentru asta? Se poate sau Router-ul acesta nu e capabil de asa ceva?
-> de asemenea mai doream sa il pot folosi ca un fel de server, adica cand fac poze cu telefonul sa mi se uploadeze direct pe el, chiar daca telefonul este pe 3G

Daca Acest Router nu are ceea ce imi doresc eu mai sus, credeti ca  Asus AC1200 pro ar avea functiile astea? Vad ca Asus are o aplicatie AiCloud, care zice ca poti uploada pozele de pe telefon direct pe USB-ul share-it, dar nu stiu daca pot downloada din PC direct pe USB-ul conectat la Router
Multumesc

Edited by gealatu, 14 September 2018 - 08:12.


#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 43,182
  • Înscris: 15.06.2004
Acel USB permite ori sa pui o imprimanta sharuita in retea, ori un HDD sharuit in retea - accesibil cu user si pass, sau nu. Il poti mapa in PC ca o partitie separata.

Nu poti descarca de pe internet pe el fara PC. Dar din PC poti da sa salvezi direct pe el daca e mapat.

Aia cu telefonul nu o poti face. Dar ptr asta ai OneDrive, Google Drive,etc...

#3
gealatu

gealatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 30.09.2005

View Posteiffel, on 14 septembrie 2018 - 08:27, said:

Acel USB permite ori sa pui o imprimanta sharuita in retea, ori un HDD sharuit in retea - accesibil cu user si pass, sau nu. Il poti mapa in PC ca o partitie separata.

Nu poti descarca de pe internet pe el fara PC. Dar din PC poti da sa salvezi direct pe el daca e mapat.

Aia cu telefonul nu o poti face. Dar ptr asta ai OneDrive, Google Drive,etc...
Multumesc de raspuns. Scuze, ma gandeam eu ca m-am exprimat gresit: Da, vreau sa descarc cu PC-ul Pornit direct pe HDD-ul Conectat in router si share-it in retea. Cum pot face mai exact MAP-rea. eu am dat click dreapta pe Network, MAp Network Drive, am bagat IP-ul. Acum il pot vedea, In ``This PC`` Langa partitiile C si D, pot copia si  sterge de pe el direct din PC, dar cand downloadez de pe net si ma intreaba calea, imi spune ca nu pot salva direct acolo.ce nu am facut bine?

#4
johnsmith07

johnsmith07

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 24.10.2014
Nu are treaba cu fisierul .temp? Seteaza .temp in calculatorul tau, apoi salveaza fisierul final in hdd de retea.

#5
gealatu

gealatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 30.09.2005
Eu am facut MAP-ing pe Network, nu pe This PC. Poate din cauza asta? O sa incerc din nou sa fac MAP-ing

#6
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,327
  • Înscris: 23.03.2018
Eu am Archer C2, mi-e lene sa bag ceva in USB.
Dar are FTP si Media server, care, din ce intelege eu, se pot activa simultan (nu scrie nicaieri ca daca activezi una se dezactiveaza cealalta).
Deci, aia cu Media Server zici singur ca merge.
Aia cu descarcat direct pe stick... daca il vezi direct din calculator, ar trebui sa mearga.
Aia cu upload poze din telefon, probabil nu merge direct, dar ar merge cu un program de backup (iti monitorizeaza folderul din telefon, cind apare ceva nou trimite pe FTP).

#7
gealatu

gealatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 30.09.2005

View Posttrollerul_de_serviciu, on 14 septembrie 2018 - 10:21, said:

Eu am Archer C2, mi-e lene sa bag ceva in USB.
Dar are FTP si Media server, care, din ce intelege eu, se pot activa simultan (nu scrie nicaieri ca daca activezi una se dezactiveaza cealalta).
Deci, aia cu Media Server zici singur ca merge.
Aia cu descarcat direct pe stick... daca il vezi direct din calculator, ar trebui sa mearga.
Aia cu upload poze din telefon, probabil nu merge direct, dar ar merge cu un program de backup (iti monitorizeaza folderul din telefon, cind apare ceva nou trimite pe FTP).
Da are FTP si la MAP-ing am pus IP-ul de FTP FTP\\ 192.168...., doar ca am selectat pe Network, Poate de aici o fi
Cica are client VPN inclus. Ce inseamna asta? Stiu ca pot crea un server Virtual cu el pe care pot sa il accesez de oriunde din lume prin internet. Nu stiu cum sa il fac dar ma mai documentez. In acest fel, ar trebui sa fie o aplicatie pe telefon prin care sa pot accesa VPN server-ul meu, nu?
Asus Ac1200 Plus ar fi o solutie mai buna ptr ce vreau eu?

#8
eddy_teer

eddy_teer

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,369
  • Înscris: 31.12.2013
Eu am luat acum câțiva ani un TP-LINK TL-WR1043ND, și de abia recent m-am gândit să-i folosesc portul USB. Merge OK, îl folosesc pentru muzică, dar am văzut că pot vedea și filme (doar MKV) cu subtitrare de pe stick-ul conectat la el. Ce nu-mi place : uneori piesele se întrerup chiar și un minut în timpul redării, deși după aceea își revine totul la normal. Nu-mi place că dacă o piesă are în titlu semne mai ciudate de exemplu ´ receiverul pe care ascult muzica o ”sare”. Aceeași piesă dacă bag stick-ul direct în receiver, merge OK.
Îmi place că pot gestiona din My Computer fișierele de pe stick-ul conectat la router, și îmi place că e un router destul de stabil.

Aș vrea să știu dacă pot folosi la TP-LINK TL-WR1043ND stick-uri USB sau HDD-uri USB 3.0 sau 3.1 ? (sau de care or mai fi acum)

Edited by eddy_teer, 14 September 2018 - 12:08.


#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 43,182
  • Înscris: 15.06.2004
Vezi ca la 1043 sunt 2 versiuni. Diferenta enorma intre ele. Dar ambele sunt cu USB2.0. Deci viteza de transfer nu e prea grozava.
La prima versiune era chiar catastrofala.

#10
eddy_teer

eddy_teer

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,369
  • Înscris: 31.12.2013
Bun, deci aceasta ce versiune este ?

Attached Files



#11
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,327
  • Înscris: 23.03.2018
v2, logic, scrie acolo destul de clar, nu ?!
SI eu am probat odata un stick USB pe un Asus RT... nu mai stiu Black Diamond... din ala de 100 mbps, a mers absolut jalnic.

#12
eddy_teer

eddy_teer

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,369
  • Înscris: 31.12.2013
Că e v2 am văzut și eu, dar asta este varianta cea mai proastă ?

#13
gealatu

gealatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 30.09.2005
La problema mea mai are cineva vreo sugestie?
Multumesc

#14
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,327
  • Înscris: 23.03.2018
Pai, nu mai selecta network si aia e, vezi cum merge.
Plus ca nu trebuie sa faci mapping la adresa FTP, nu cred ca stie vreun program sa descarce direct in FTP.
Doar daca faci ca si la telefon, un alt program suplimentar, de backup, care sa transfere automat in ftp tot ce apare intr-un folder.
Trebuie sa vezi USB-ul in calculator in mod direct, ca o unitate din retea, un drive (extern...)....

#15
gealatu

gealatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 30.09.2005

View Posttrollerul_de_serviciu, on 14 septembrie 2018 - 14:55, said:

Pai, nu mai selecta network si aia e, vezi cum merge.
Plus ca nu trebuie sa faci mapping la adresa FTP, nu cred ca stie vreun program sa descarce direct in FTP.
Doar daca faci ca si la telefon, un alt program suplimentar, de backup, care sa transfere automat in ftp tot ce apare intr-un folder.
Trebuie sa vezi USB-ul in calculator in mod direct, ca o unitate din retea, un drive (extern...)....
Pai si ce sa bag la PAth? ce adresa sa pun?  Nu adresa de tip FTP\\192..... se pune acolo?

#16
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,327
  • Înscris: 23.03.2018
Pui adresa care apare la network, devices... .... bla bla bla
Ca sa faci mapping trebuie, mai intii, sa vezi cumva stickul ala.
In router e optiuni ai pe acolo, pe linga ftp si media server?

#17
me_iauras

me_iauras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 08.01.2009

View Postgealatu, on 14 septembrie 2018 - 15:43, said:

Pai si ce sa bag la PAth? ce adresa sa pun?  Nu adresa de tip FTP\\192..... se pune acolo?
MANUALUL>> pag. 26 iti descrie exact ce trebuie facut pt accesarea dateleor de pe stick via LAN
Pt. accesul via protocol SMB (Network share) , DLNA (Media Share) , si FTP( local sau din internet ) bifeaza casutele corespunzatoare fiecarei optiuni .
In sectiunea urmatoare manualul iti descrie cum oferi accesul pe share-ul facut ; va trebui sa bifezi ambele casute pentru a permite atat citirea cat si scrierea pe share . Daca vrei sa restrictionezi accesul via username/parola bifeaza si optiunea "Enable Authentication" (pag. 27) ; cu optiunea debifata orice client din reteaua interna care stie protocolul SMB (calculator, telefon, TV ) va avea acces nemarginit sa citeasca/modifice continutul share-ului .
Map-area via Network Neighbourhood e corecta insa probabil nu activasei si optiunea de permisie de a scrie ; in momentul in care vrei sa fac download direct pe el (o sa ma hazardez sa presupun ca torrent ) sa pui atat temp folder-ul cat si down folder-ul clientului de torente pe partitia map-ata .
Din experienta personala cu Archer C5 v2 ( teoretic usor mai bun ca versiunea asta ) iti pot spune ca nu e grozava experienta via DLNA ( totusi procesor single core 800MHz in cazul v2 , 600 MHz v4) la filme FHD . Daca TV-ul stie sa citeasca direct de pe share-uri de retea atunci e ok . Viteza de scriere in cazul meu era de ~10 MB/s (mai putin decat era contractul de net dar nu exagerat de putin)
Un + fata de fostul v2 e intr-adevar serverul VPN OpenVPN ( PPTP-ul e mai putin sigur decat >> https://en.wikipedia..._Avian_Carriers ) ; urmeaza pasii de la pag. 55 despre cum sa activezi serverul VPN , sa faci export-ul certificatului pe care il vei folosi sa autentifici clientii ( eu recomand in mod Internet  & Local  Network ) ; bineinteles ca inainte de asta vei fi nevoit sa activezi un serviciu DDNS (sau sa folosesti DDNS-ul RDS daca esti client fiberlink) pt. a putea ajunge in reteaua interna din internet

Edited by me_iauras, 14 September 2018 - 19:14.


#18
gealatu

gealatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 30.09.2005

View Postme_iauras, on 14 septembrie 2018 - 19:13, said:

MANUALUL>> pag. 26 iti descrie exact ce trebuie facut pt accesarea dateleor de pe stick via LAN
Pt. accesul via protocol SMB (Network share) , DLNA (Media Share) , si FTP( local sau din internet ) bifeaza casutele corespunzatoare fiecarei optiuni .
In sectiunea urmatoare manualul iti descrie cum oferi accesul pe share-ul facut ; va trebui sa bifezi ambele casute pentru a permite atat citirea cat si scrierea pe share . Daca vrei sa restrictionezi accesul via username/parola bifeaza si optiunea "Enable Authentication" (pag. 27) ; cu optiunea debifata orice client din reteaua interna care stie protocolul SMB (calculator, telefon, TV ) va avea acces nemarginit sa citeasca/modifice continutul share-ului .
Map-area via Network Neighbourhood e corecta insa probabil nu activasei si optiunea de permisie de a scrie ; in momentul in care vrei sa fac download direct pe el (o sa ma hazardez sa presupun ca torrent ) sa pui atat temp folder-ul cat si down folder-ul clientului de torente pe partitia map-ata .
Din experienta personala cu Archer C5 v2 ( teoretic usor mai bun ca versiunea asta ) iti pot spune ca nu e grozava experienta via DLNA ( totusi procesor single core 800MHz in cazul v2 , 600 MHz v4) la filme FHD . Daca TV-ul stie sa citeasca direct de pe share-uri de retea atunci e ok . Viteza de scriere in cazul meu era de ~10 MB/s (mai putin decat era contractul de net dar nu exagerat de putin)
Un + fata de fostul v2 e intr-adevar serverul VPN OpenVPN ( PPTP-ul e mai putin sigur decat >> https://en.wikipedia..._Avian_Carriers ) ; urmeaza pasii de la pag. 55 despre cum sa activezi serverul VPN , sa faci export-ul certificatului pe care il vei folosi sa autentifici clientii ( eu recomand in mod Internet  & Local  Network ) ; bineinteles ca inainte de asta vei fi nevoit sa activezi un serviciu DDNS (sau sa folosesti DDNS-ul RDS daca esti client fiberlink) pt. a putea ajunge in reteaua interna din internet
Multumesc pentru rabdare si explicatii
Eu doar nu puteam sa downloadez direct pe hdd ul atasat la router. am refacut MAP-rea pe ``This PC``, la path am pus numele server lui plus folder ul care vreau sa il share -esc. a trebuit sa activez si SMB in windows 10 si acum merge. Pot downloada. Din pacate, downloadez cu 1MB/sec sau chiar 547 KB/s :PP  nu ma ajuta cu nimic. Am RDS 500 cu fibra optica. Incepe si se duce pana 12MB/sec dar apoi scade sub 1. de la ce poate sa ma limiteze asa?

Ala cu  VPN , o sa ma mai uit in cartea tehnica, dar nu inteleg mai nimic. Care tip De VPN  recomanzi?
Multumesc

Edited by gealatu, 14 September 2018 - 20:13.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate