Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

Peste 86% dintre angajatii romani isi doresc sa lucreze de acasa

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#55
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,283
  • Înscris: 06.09.2017

View Postltdhell, on 24 septembrie 2018 - 02:37, said:

Ca daca era dupa mentalitatea trista si anti-progres al   unora ce au postat aici , cred ca ramaneam si acum la tarnacoape, sulite si bici.
Si e trist ca in 2018 inca mai exista oameni pe piata cu asemenea mentalitati invechite si se mai mira apoi de ce e atata criza de personal si nu se mai angajeaza nimeni, nici macar imigrantii asiatici, pe salariile si conditile lor mizerabile de munca.
Sunt multi carora nu prea le-a placut scoala si isi varsa frustrarile aici.
Cand jobul tau este sa cari saci de ciment din camion pana la etajul 10, nu prea ai cum sa lucrezi de acasa si iti versi frustrarile pe net cum ca "lucratul de acasa ucide" :)

#56
dark_tzotzo

dark_tzotzo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 16.07.2008
Lucrez o zi pe saptamana de acasa, vinerea daca nu e nevoie de sa fiu la birou, si este perfect pentru mine. Lucrez ca programator. Incerc sa imi termin treaba pana joi seara sau sa las doar treaba usoara pe vineri si este perfect, am timp sa stau cu sotia si fata, am timp sa rezolv si alte treburi. Dar cel mai mult imi place senzatia ca la ora 17:30 am terminat si nu mai trebuie sa pierd o ora pe drum spre casa, timp pe care nu il mai recuperezi niciodata.

#57
rola_ocb

rola_ocb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 17.10.2012
In teorie, munca de acasa suna foarte bine, de asta si avem ~86% interesati de asta. Numai ca in practica esti limitat la cateva domenii unde poti folosi laptop/ PC/ telefon, este foarte greu sa te trezesti dimineata, sa fii motivat, sa nu iei 100 de pauze, sa nu mai intri putin pe facebook, putin pe youtube, instagram, hai si un reddit, niste gugaleala Posted Image Munca strict de acasa, full-time e foarte boring si nesanatoasa, asa pe drum spre job mai vezi ceva nou, se mai injura doi taximetristi in trafic, altfel te simti cand mai iesi din casa, plus caterinca cu colegii de birou, un schimb de idei, pauza de masa impreuna, etc.. Daca vorbim de munca remote, platita bine si unde nu ai mai mult de 3-4 ore efective de lucru pe zi, pe care le poti face dintr-un hub sau de pe plaja, asta e alta mancare de peste si pare foarte interesant. Din pacate putini ajung la nivelul ala.

#58
Hamutovski

Hamutovski

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 07.03.2009

View Postrola_ocb, on 31 octombrie 2018 - 19:42, said:

Munca strict de acasa, full-time e foarte boring si nesanatoasa
Nu cred ca-si doreste nimeni din sondajul respectiv sa lucreze full time acasa.
Dar o zi pe saptamana, cum se practica in orice tara din lumea a I-a .... ar fi ideal, ar fi un inceput bun pentru piata muncii din RO.

#59
gabrolio

gabrolio

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 01.07.2007
Eu lucrez numai de acasa, am avut un birou inchiriat cu cineva si dupa 1 an si ceva mi-am dat seama ca nu merita sa platesc chirie. Vin foarte putini clienti la mine, de cele mai multe ori merg eu la client. E mult mai comod si mai "cost-efficient" asa, dar are un mare dezavantaj: fac mult mai putina miscare. Incerc sa ies din casa o data sau chiar de doua ori pe zi sa mai rezolv cate ceva si ma plimb mai mult cu ocazia asta.
Mai este dezavantajul social sa zic asa, dar avem multi prieteni si ne intalnim destul de des.

#60
Arkadiusz

Arkadiusz

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 03.02.2019
Ar trebui precizat ca vreo 80% din aia care "lucreaza" de acasa sunt agenti de vanzari sau "operatori call center" (sau mai corect zis, unii care se roaga ca milogii de tot felu' de terminati ca sa le cumpere produsele) care freaca lumea la cap cu ofertele lor de cacao si nu castiga nici cat sa se intretina singuri ca nu mai pune nici dracu botu' la ce zice un agent de vanzari.
Ah, si sa nu-i uitam nici pe cei care inca mai cred ca exista site-uri care platesc consistent pentru ca le completezi sondaje sau pentru ca te holbezi la videoclipurile lor de nimic.

#61
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,283
  • Înscris: 06.09.2017
Topicul nu este despre cei care lucreaza de acasa in proportie de 100% ci despre cei care lucreaza de acasa 1-2 zile pe saptamana.

#62
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,283
  • Înscris: 06.09.2017
Ce înseamnă munca remote pentru angajații care o practică?
Pentru că e destul de dificil de cuantificat la prima vedere și pentru că necesită un grad de încredere enorm din partea angajatorului, specialiștii în HR încă se feresc cât pot de mult de munca remote, chiar dacă ea devine pentru multe țări mai degrabă regulă decât excepție. Dar adevărul e că primul pas e cel mai greu și, odată făcut, vei descoperi că munca remote te transformă din angajator în partener în ochii angajatului, iar productivitatea vine de la sine când împărtășiți aceeași misiune.
articolul complet


Carmen Dumitrache,Telekom Romania: 6% dintre angajații noștri lucrează de acasă
În compania noastră 6% dintre angajați au optat pentru lucrul de acasă. Din punctul de vedere al angajatului este un lucru pe care și l-a dorit, dar nu toate grupurile pot accesa astfel de programe. Pe de altă parte există și alte elemente legate de sisteme. Cel mai important este felul în care angajatul percepe legătura cu compania. În cazul programului de lucru de acasă am pornit inițial cu 2 zile pe săptămână.a spus Carmen Dumitrache, Director Executiv Resurse Umane, Telekom Romania, în cadrul ZF HR Trends 2019
articolul complet


Incet, incet … incepem sa depasim mentalitatea pietei muncii din secolul XVIII care inca predomina in Romania.

#63
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,560
  • Înscris: 12.10.2005
Eu lucrez exclusiv de acasa de vreo 3 ani deja (acelasi angajator) pt fa firma ofera optiunea de home office permanent, ba chiar suporta o parte din cheltuielile pe care le ai in plus fiindca folosesti curentul electric propriu, linia de internet proprie etc. Inainte de asta, am lucrat tot pentru ei alti 4 ani, la birou.

In cazul meu, eficienta nu a scazut deloc, chiar dimpotriva pentru ca sunt mai putine motive de distragere gen hahaiala vreunei colege prin birou sau vesnicele "hai mah la o cafea" etc.

Sigur, este vorba de un anumit tip de munca ce presupune exclusiv activitate online, niciunul din clientii firmei nu este localizat in Romania, toata activitatea este remote, chiar si daca ai sta la birou.

Nu prea inteleg nici reticenta unora in ce priveste munca de acasa, observ ca un motiv des invocat este lipsa de socializare, eu socializez zilnic dupa program, de exemplu am pub-ul meu preferat chiar vis-a-vis de unde locuiesc asa incat imi ia exact 2 minute sa traversez si 3 minute pana am o bere in fata si 2-3 prieteni cu care sa discut in timp ce o beau.

Un alt avantaj e ca nu trebuie sa stau de doua ori pe zi intr-un trafic de obicei infernal, cel putin o ora sau mai mult pierdute in care as putea face orice altceva.

Nu sustin ca munca de acasa e cea mai buna varianta la modul universal, e doar o optiune care pentru multi a devenit si o preferinta.

#64
Hamutovski

Hamutovski

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 07.03.2009
Am observant in ultimul an ca tot mai multe firme au introdus "work from home" si multe altele sunt in curs de implementare.
Ce-i drept, o mare parte din prietenii/cunostintele mele lucreaza in domenii precum IT, bancar, marketing, vanzari sau conexe.

Se pare ca usor-usor incepem sa ne delimitam de mentalitatea ruso-balcanica

Edited by Hamutovski, 29 May 2019 - 18:48.


#65
paintx05

paintx05

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,080
  • Înscris: 26.05.2007
Am avut un job unde m-am dus de doua ori la birou in sase luni. Desi banii erau buni, nu era program de 8 ore si nici nu era mult de munca am inebunit (la propriu). Discutam cu oameni din America (tot continentul) sau Australia/Japonia/Noua Zeelanda, apoi trebuia sa explic ce am discutat cu astia cu indieni sau chinezi. Asta insemna ca ba aveam meeting dimineata devreme, ba noaptea tarziu. In restul timpului nu erau prea multe de facut, dar tot trebuia sa fiu aproape de laptop in caz ca. A fost crancen. Nu prea ieseam din casa (ca deh, n-ai zilnic treburi de rezolvat), nu aveam cu cine vorbi in mare parte a timpului (ca restul sunt la munca) si imi puteam face planuri dupa program (ala normal) in foarte putine zile. Ma simteam exact ca in arest la domiciliu. Am avut noroc ca banii erau buni incat sa nu fiu nevoit sa stau cu grija lor si fiindca firma era dispusa sa plateasca cursuri si certificari am profitat de asta si dupa jumatate de an n-am mai rezistat si m-am angajat in alta parte. Si aici as putea sa muncesc 99% de acasa dar aleg sa-mi iau doar o zi maxim doua pe saptamana, in general cand sunt mai obosit.

#66
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,283
  • Înscris: 06.09.2017
Munca de acasa reprezinta o varianta dorita si extrem de apreciata de catre angajatii din domeniile in care ea poate fi aplicata. In Romania, acest tip de organizare a muncii este din ce in ce mai popular, insa se afla inca la inceput in multe domenii, iar o reglementare legislativa concreta a aparut de putin timp. Ioan Dumitrascu, partener in cadrul casei de avocatura Filip & Company, explica pe intelesul tuturor ce prevede legea privind telemunca si munca de acasa.

Potrivit acestuia, angajatii care lucreaza de acasa sau, in cazul telemuncii, din alte locuri pe care le aleg ei, devin responsabili pentru securitatea muncii. Obligatia angajatorului este in principal una de instruire despre conditiile care fac un loc de munca sa fie sigur si de verificare a indeplinirii a anumitor cerinte.
In plus, studii recente arata cat de mult apreciaza angajatii munca "remote" si care sunt beneficiile companiilor care incurajeaza munca de acasa. Astfel, salariatii care muncesc in mod regulat din afara birourilor sunt mai fericiti si raman mai mult timp in organizatii decat colegii lor care muncesc exclusiv din birou.

Continuarea articolului:
Munca de acasa: Tot ce trebuie sa stii ca sa poti munci de unde doresti, dar in legalitate

#67
mannyx92

mannyx92

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,008
  • Înscris: 15.04.2017
Acum înțeleg de ce are asa succes videochat-ul la noi...

Edited by mannyx92, 11 October 2019 - 06:07.


#68
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009
Cred ca tema e alta. In toata lumea civilizata, se fuge din ce in ce mai mult de munca. Asta cu lucratul de acasa este, in foarte mare masura, izvorata din optimizare, dar sfarseste intr-o varianta din ce in ce mai clara de chiul. Productivitatea muncii e din ce in ce mai jos, lumea vrea program cat mai lejer, chiar in detrimentul banilor in plus (lucru care mi se pare sanatos, de altfel, de la un punct incolo).
Nu vorbesc de IT sau de prestari servicii cum ar fi coafura, manichiura etc. Vorbesc de meserii care incarca, prin scaderea timpului de lucru prestat, nota de plata a bugetelor: medici, profesori etc.

#69
amenajari_buc

amenajari_buc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 05.12.2007

View Postmannyx92, on 11 octombrie 2019 - 06:06, said:

Acum înțeleg de ce are asa succes videochat-ul la noi...
Dar tu cate lazi ai aranjat in depozit astazi ?

#70
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,283
  • Înscris: 06.09.2017
Niste articole interesante de actualitate:

Schimbări majore după experimentul muncii de acasă la eMag. Iulian Stanciu, şeful eMag: Noi ne-am temut că va fi dezastru, însă productivitatea oamenilor a crescut. De ce să mai chinuim oamenii să stea două ore dus şi două întors în trafic

Alina Lupaşcu, angajata multinationala: „Eu fac de şapte ani muncă de acasă. Să vă spun cum se face“

Cum se vor schimba locuinţele după această criză: După pandemie vom vedea mai mulţi oameni care lucrează de acasă, şi investesc în locuinţe, atât în amenajare, cât şi în achiziţia unora mai mari

Japonia va fi obligată să regândească fundamental modul în care va proiecta locuințele. Acestea sunt mici și complet neadecvate pentru munca de acasă

Epidemia de coronavirus dă naștere celui mai mare experiment global privind munca de acasă

Angajaţii şi angajatorii, faţă în faţă cu digitalizarea în vreme de criză. Care au fost provocările implementării telemuncii în România în această perioadă?

Welcome to the new era of work.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate