Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 

sistem pentru pasari si animale in miscare

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,263
  • Înscris: 11.10.2006
As vrea un sistem pentru a face poze la pasari in zbor, animale salbatice care alearga etc.

Ceva < 1 inch - nu cred ca are rost, 1 inch - tot cred ca e greu, mai ales ca am nevoie de SS mare si o sa creasca si ISO foarte rapid. FF - cam mare si sa am si ceva mm, ma gandesc la macar 400 mm, o sa fie greu. 4/3 - poate ar fi o varianta, dar optim cred ca e un ASP-C.

Eu am mers pe mirrorless - Sony 5.100 si Canon M10, am obiectivele 50-200 mm de la ei. Cu 5.100 m-am descurcat bine pe miscare. Uneori nu a focalizat cum trebuie, uneori a focalizat valurile, alteori copacii etc. Dar ... 60-70% a fost bine. Cu M10 ... nu e pentru asa ceva.

Obiectivul sony e 55-200 mm - (82-300 mm -35mm Equivalent)- am fost multumit ! Uneori, am vrut macar 100 mm mai mult, alteori, chiar a fost aiurea sa nu am ceva mai mic de 80 mm (de exemplu, venise o veverita langa mina si am ratat poza cu 80 mm) ! Pana sa scoti un P&S, un telefon sau altceva, nu sta nimeni sa ii faci poza ! Un obiectiv genul Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM (113-484.5mm), pierd la wide, castig la tele. La fel, pot sa pied niste momente importante. Ca si tele, cred ca ar fi suficient, la ce am facut eu poza.

1. Sa merg pe linia mirrorless ASP-C - Sony = sa ma gandesc la un 6.300/6.500 ca si body, au si montura mai rezistenta la apa+praf si am inteles ca se impaca mai bine cu lentile adaptate, dar marea lovitura nu ar functiona AF-C decat cu obiective native. Deci obiective .... + adaptor + la cat mai este obiectivul, ajung cat un DSLR.

Sa merg pe linia ASP-C - Canon = M 50 cu Dual Focus ? Am vazut ca ar avea focus rapid, dar ar fi putin sub 6.000. Am inteles cu adaptor + obiectiv Canon suporta AF-C + obiective mai ieftine si ai de unde alege.

2. Sa merg pe un nou sistem DSLR ? Cred ca as merge pe Canon pentru culori. Recomandat am vazut Canon D 70, D 80 ?

3. Ceva bridge de 1 inch - Sony RX 10 IV, FZ 1.000 ? Dar, cand ma gandesc ca am nevoie de SS mare si ISO mare ....

Buget - 1.600-1.800 euro body + obiectiv. Cred ca varianta 2 ar fi cea mai indicata, dar ... pierd la wide.

#2
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006

 lopi, on 11 septembrie 2018 - 16:18, said:

As vrea un sistem pentru a face poze la pasari in zbor, animale salbatice care alearga etc.
Aici cred ca te amagesti, dar depinde ce asteptari ai. Unde vei poza respectivele pasari si animale care alearga?
Tu vrei un sistem pentru pasari in zbor dar care sa aibe si wide in caz ca vrei sa cuprinzi peisaje largi?

Daca vrei si tele si wide bun iei doua camere separate, sau schimbi obiectivele cand situatia o cere.

Edited by crokodilu, 11 September 2018 - 16:27.


#3
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,263
  • Înscris: 11.10.2006
Am facut poze in Delta, prin paduri, la mare - pescarusi. Si pentru animale domestice ma intereseaza - catei, pisici. Vreau sa merg prin parcuri zoologice din afara - am inteles ca sunt enorme. Poate Safari, cine stie.
Din ce am vazut, in delta - 300 mm imi sunt de ajuns. Nu cred ca am nevoie de un tele extrem. La wide, nu pentru peisaj. Pentru peisaj, pentru poze statice, am alte aparate foto, alte obiective. In parc, cautam veverite cand a venit una chiar dupa mine sa ii dau mancare. Era la un pas de mine, astepta frumos sa primeasca recompensa. Ce sa mai zic ca sunt si veverite care iau mancarea din mana. Cu obiectivul 82-300 mm, normal ca am pierdut momentul. Aveam si un P&S, dar pana il scoti, pana il deschizi, nici un animal salbatic nu te asteapta atat. Sa schimb obiectivul, la fel, tot nu te asteapta. E vorba de 1 min sau mai putin.
Atunci, cu problema wide, poate tot un FZ 1.000 sau un RX 10.

#4
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
WildLife se pozează optim cu sisteme destinate acestui scop. Obiectivele sunt critice. Camere merg mai multe. De ex., dacă mă refer la sistemul Canonn APS-C, atunci 7D2 e mai adecvat față de 80D, dar se poate utiliza oricare din acestea pentru scopul dat. În rest expediente există cu duiumul, cu rezultate mai bune sau mai slabe. Depinde mult de exigențele utilizatorului în ce măsură expedientele sunt OK sau nu. În general cu cât avansezi în domeniu cu atât cresc și exigențele.

Oricum nu există zoom extins adecvat pentru WL. De altfel pretențiile tale sunt tipice pentru începători și în general nerealiste. WL nu se pozează alergând tu după subiect ci făcând subiectul să vină la locul dorit de tine atunci când ești pregătit să-l pozezi. Multe din pozele superbe din domeniu care par fi "wow, ce noroc a avut fotograful să prindă momentul!" au în spate ore / zile de pregătire prealabilă, adesea chiar și regie. Că autorul nu-ți spune asta - nu înseamnă că nu există.

Edited by calexe, 11 September 2018 - 18:06.


#5
flor77

flor77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 23.04.2017
Un sistem pt. pasari in zbor inseamna body cu AF cat mai evoluat, DR cat mai bun si obiectiv rapid cu focala lunga. Pt. pasari in zbor  (+marmote, vulpi, iepuri, caprioare pe camp etc)  300mm este de cele mai multe ori scurt daca nu ai hide si nu faci panda.

In bugetul tau intra un D7200 nou cu Nikkor 300mm/f4 +TC 1.4 (second hand) sau D7200 nou cu Sigma 150-600mm nou insa trebuie sa intrebi/cercetezi/vezi daca obiectivul este destul de rapid pt. pasari in zbor.

Poze la pasari in zbor ies daca ai cu ce sa faci, altfel este frustrant sa tot incerci si sa tot nu iasa; toti vrem situatia ideala in care pasarea planeaza lent si aproape, lumina cade perfect si este multa, aparatul este setat corect, fotograful este pe faza, dar situatia asta apare rar sau deloc. Si daca apare nu te mai intalnesti inca odata cu ea.

Ideea la wildlife nu este sa pozezi odata cu noroc si gata. Ideea e sa poti repeta isprava. Ca sa poti repeta trebuie sa ai (printre altele) scule potrivite. In bugetul tau:

-pe Canikon ar fi APS-C + un obiectiv lung cu F4.

-pe ML: pe Olympus are katran poze inclusiv la pasari in zbor, pe ML Panasonic are StefanSC.

Bridge indiferent cat zoom ar avea nu iti foloseste in situatia asta. Confirmare focus pe EVF de bridge e greu si la subiecte statice...plus hibele si limitarile la bridge

Edited by flor77, 11 September 2018 - 18:35.


#6
flor77

flor77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 23.04.2017
#lopi ne-ai indus in eroare Posted Image

Parcuri zoologice pe afara si veverite in parc nu-s chiar animale salbatice; pescarusii la mare vin sa ciuguleasca din farfurie pe la terase. Genul asta de subiecte este potrivit pt. telefon, nu este nevoie sa cheltui 1800 euro. Mai bine calatoresti de banii astia, esti mai castigat. Cu un bridge mai rasarit eventual; ai si wide, ai si zoom, ai si macro. Chiar nu-i nevoie sa cumperi un dsrl.

Poze facute cu un bridge antic Panasonic fz38, un juvenil de codros si un huhurez mare.

Attached File  juvenil det. (3).jpg   327.67K   28 downloads

Attached File  Huhurez mare -Strix uralensis (1).jpg   343.64K   28 downloads

Pt. genul asta de poza nu iti trebuie dsrl.

Daca vrei poze in concediu, parc si gradini zoo un bridge iti este suficient. Daca vrei sa umbli dupa pasari vei ajunge fara sa vrei neaparat la o trusa foto de 10.000 euro. Si mult timp alocat, si benzina si iesit iarna ca atunci vin ceva specii la noi sa ierneze, si ud la picioare, si stat degeaba zile la rand ca trec pasarile dar tie nu-ti iese o poza. Nici la vulpi, iepuri, caprioare nu-ti iese ca trebuie sa te trezesti devreme si sa intri in hide pe intuneric. La marmote, capre negre si ursi iar e greu.

Asta e: la wildlife e scump si greu iar rezultatele nu sunt garantate. Nu intra pe drumul asta ca dezamagirile apar repede si des, se sting cu bani multi si cu mult timp alocat.

#7
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,263
  • Înscris: 11.10.2006
@ calexe - de acord cu tine. Din ce am vazut eu, la mine, tine mult de "noroc" cum cred ca tine si la profesionisti. Trebuie sa prinzi momentul, sa fii pe faza, sa ai lumina, sa ai setarile optime in aparat, sa te ajute si aparatul si tot asa.

@ flor77 - cam ce poze am facut eu, cam 300 mm m-am incadrat. De exemplu, in Delta, la Mare, unde pasarile mai sunt obisnuite cu oamenii, a fost ok. Daca era sa prind ceva sperios si cu adevarat salbatic, cu siguranta nu imi mai ajungeau 300 mm, poate 600-800 mm, depinde. Ai dreptate, trebuie panda. :) Da, trebuie sa fii pe faza, daca nu, pa. Si da, asta incerc si eu, sa repet momentul, sa fie poza buna, compozitia, setarile etc.

Hmm .... da .... Animale salbatice ... mai prietenoase, am vrut sa zic. La ursi, inca nu am facut poze, dar ma tenteaza. Cu lupi, m-am intalnit, dar nu am apucat sa-i fac poza, eram cam emotionat.

Am pus niste poze la repezeala.
https://www.flickr.c...5192@N03/albums

- nu sunt animale foarte salbatice. In albumul cu Vatra Dornei, la rate salbatice, erau asa de blande, de aproape veneau cu tine acasa. Pozele is puse la repezeala, ca idee.

#8
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006
Dar dece vrei alt aparat tot cu 300mm? Din ce inteleg in primul post singura problema e ca nu ai focala mai mica, asta se rezolva daca pozezi veverita cu telefonul sau faci doi pasi inapoi, in orice caz nu o rezolvi cheltuind 1800 de euro.
In pozele postate vad ca toate sunt prietenoase deci nu ai nevoie de focala lunga, din contra,  iar cele care zboara oricum nici cu 10k euro nu le rezolvi, poate cu nikon p1000.

Edited by crokodilu, 11 September 2018 - 21:16.


#9
flor77

flor77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 23.04.2017

 lopi, on 11 septembrie 2018 - 20:39, said:

Cu lupi, m-am intalnit, dar nu am apucat sa-i fac poza, eram cam emotionat.

Am pus niste poze la repezeala.
https://www.flickr.c...5192@N03/albums

- nu sunt animale foarte salbatice. In albumul cu Vatra Dornei, la rate salbatice, erau asa de blande, de aproape veneau cu tine acasa.... ca idee.

Ai pozat Rata mare, Anas platyrhynchos. Sunt vreo 15 feluri de rate care pot fi vazute la noi. Nu strica banii aia pe ML, Dsrl. Te intalnesti iar cu lupii si pana setezi dsrl-ul s-a dus lupul.

#10
schnupe

schnupe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 666
  • Înscris: 18.02.2007
In galeriile alea sunt un fel de instantanee cu pescarusi. Daca vrei doar un tele mai puternic si nu te intereseaza sa evoluezi, daca tu esti multumit de pozele pe care le faci acum, ia un bridge din asta mai nou, nu are rost altceva.

Daca te bate un gand mai serios atunci trebuie sa investesti mult, obiectiv tele de la 400mm in sus, body bun si experienta garla. Pentru wide iti trebuie obiectiv separat. Bugetul ala este mic pentru ceva bun in zona wildlife, i-ati gandul. Aici nu merg prostioare din alea ca nu conteaza dotarea ci talentul, trebuie sa ai si scule bune sau macar acceptabile.

Ca sa-ti fie clar, pentru wildlife este investitia cea mai mare.

#11
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006
Uite aici de ex. o discutie privind pasari in zbor, vezi ce rezultate poti obtine, vezi cu ce scule, daca iti place ia sculele alea si da-i bataie: https://forum.softpe...4#entry23449559

#12
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,263
  • Înscris: 11.10.2006
@ crokodilu - am p900 dar nu este bun pentru pasari in miscare. Este prea lent, trackingul mi se pare foarte slab, obiectivul se deplaseaza prea lent etc. O sa incerc sa il folosesc si pentru asa ceva. Pentru poze statice este bun, pentru poze in miscare, nu m-am descurcat cu el.
Pe topic, sunt pasari mai salbatice decat ale mele.

@ flor77 - multumesc de informatie, se vede ca esti in domeniu.

O sa raman la ce am atunci, animalele mele nu sunt foarte rare sau sa imi trebuiasca multi mm. Nici nu ma vad sa fac poze chiar la asa ceva.

#13
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005
comedia wildlife:

https://petapixel.co...ography-awards/

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate