Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bomba bombelor! Cei 3 foș...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 

Firmele incep sa publice salariile in anunturile de angajare

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#73
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012
Eu am avut parte de interviuri si interviuri, la unele mi s-a comunicat din start salariul prin telefon (trustul intact, post de inginer, 2016), la altele nici dupa 3 interviuri (renault, tot inginer, 2017) - noroc cu undelucram.ro, altfel...

Ce sa mai zic de firmele de recrutare care te intreaba ce salariu doresti, cum esti tu, ce ai terminat, ce asa si pe dincolo, te rugam sa rezolvi aceste teste de logica. Aveti intrebari? Da, pentru cine voi lucra? Nt, nu va putem spune acum, doar dupa ce veti fi acceptati si veti sustine interviul cu angajatorul adevarat. Ah, deci pana acum...

https://www.reed.co....-jobs-in-london

am dat exemplu de cautare posturi de casieri in Londra. La unele este afisat salariul, la altele "competitiv" (?!), la altele negociabil.

https://www.indeed.c...=United Kingdom

Aici am cautat locuri de munca in contabilitate in tot UK, tot asa, salariul afisat. Sigur, nu e salariul X lire pe luna, e pe an si e pus pe interval. Face omul socoteala mai departe...

Deci, se poate.

S-a mai trezit un antreprenor de la un start-up de cafenele sa strige ca nu gaseste oameni, ca pleaca pentru un salariu mai mare cu doar 10-15%, ca de ce nu comunica, pe sistemul "Daca oamenii nu au comunicare cu angajatorul sa ceara mai mult, puteam negocia la un bon de masa in plus, un bonus". Aia e, ghinion!

https://startupcafe....ania-patron.htm

„Nu pleacă pentru dublare de salariu, pleacă pentru un procent de 10% - 15%, și, dacă ar discuta cu angajatorul, fără nicio problemă s-ar găsi poate un tichet de masă, un bonus."

Offfffffffffffff, csf, n-ai csf.

#74
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,422
  • Înscris: 05.07.2018
Nu puteti pune numele firmelor sau nu aveti voie? Nu s-a vehiculat niciun nume, niciun apropo.

#75
sergiudaniel

sergiudaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 485
  • Înscris: 12.01.2008

View PostPoeOvidiu, on 11 septembrie 2018 - 08:30, said:

Sunt in plin proces de recrutare. Am incercat sa fiu cat se poate de clar si corect cu candidatii. Drept urmare unul vine desi ii ofer cu 500/luna mai putin decat la jobul actual.  Omul pare serios si dornic sa faca treaba. E posibil sa isi depaseasca salariul anterior destul de repede.
Din start i-am aratat ce si cum se lucreaza si i-am expus modul de calcul al salariului, in functie de realizari. Omul a inteles ca daca munceste 8 ore pe zi poate sa ia bani buni. Atentie, daca munceste, nu daca face prezenta.
Altul intreaba ce se intampla daca greseste? Tipa cineva la el? Nu, nu tipa nimeni la tine, nici macar nu ti se imputa materialele, dar sunt 2 conditii.  1. Greseala sa fie o exceptie, nu o regula
2. Iti repari singur greseala, nu lucreaza nimeni dupa tine. Desi lucrezi de doua ori, esti platit doar o data, nu esti platit pentru manopera suplimentara pe care o faci sa iti repari greseala.


  Raspunsul lui: si eu ce sa fac? Am obiceiul sa gresesc des.


  Le-am explicat frumos si care e rolul salariului fix. In acel salariu ei trebuie sa faca o anumita productie. Orice fac peste, este platit. Dar daca fac sub, isi iau salariul minim promis, care e peste minimul pe economie.  Dar daca luni la rand sunt sub productia de minim inseamna ca ies pe pierdere cu ei si le fac vant. Dar se intampla sa mai fie si productie scazuta. De exemplu daca esti 2 saptamani in concediu nu ai cum sa scoti productie si atunci nu te pot trimite fara bani acasa, nu e corect.

  Oricum, am observat un lucru clar. Sunt putini care vor sa munceasca. Majoritatea vor doar leafa si sa frece menta toata ziua. Unul singur a fost interesat ce are de lucru, om pe care am si decis sa il angajez. Ceilalti doar cat e salariul si cat mai creste, cat e pauza de masa, cat e progamul.

  Alte intrebari de la candidati:
  Pot sa vin doar de la 9 sau chiar 10? Ca eu ma trezesc greu dimineata.  Nu. Programul e de la 8 la 16.
Trebuie sa vin in fiecare zi? Nuuuu, doar in ziua de salariu sa iti iei banii, in rest stai acasa si te dai pe net.
Pauza de masa se adauga la alea 8 ore sau e inclusa in ele? Depinde cat de lunga e. Daca e de 20-25 de minute cat sa mananci si sa bei o cafea/fumezi o tigara e inclusa in alea 8. Pai eu vreau minim o ora. Atunci se adauga la alea 8.
Am copil mic, pot sa vin de la 7 la 15? Sa am dupamansa libera? Da. Esti angajat. E acelasi om care era si interesat de ceea ce are de facut, nu doar de leafa.

Pentru posturi de operator productie angajezi?

#76
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009
Mesajul lui PoeOvidiu cred ca e oglinda clara a societatii noastre: oameni care sa intrebe ce trebuie sa faca pentru banii primiti sunt tot mai putini, si mai putini cei care si stiu sa faca lucrurile.
Vin vremuri interesante, si, vorba chinezului, sa te fereasca Dumnezeu sa traiesti astfel de vremuri!

#77
tommylee

tommylee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 03.06.2011
Lasati bre ca or sa aduca astia afroarabi, sa vedeti ca se transforma toata tara in ditamai santierul, mai ceva ca pe timpul lui Ceausescu. Romania va deveni un tigru economic care va atrage investitii enorme, marile corporatii isi vor muta mare parte din productie aici, iar prin fenomenul trickle-down, vom avea o popuatie extrem de instarita precum in Dubai.  Romania va deveni o destinatie principala pentru imigranti, astfel incat tari precum Germania si Franta isi vor pierde din sex-appeal. Vazand aceasta, romanii plecati in strainatate( si chiar si ceilalti europeni, americani, japonezi etc ) vor incerca un sentiment de invidie si vor incerca sa se napusteasca inapoi peste granita pentru a profita de noua realitate de necrezut. Numai ca...cei ramasi in tara, adica cei batrani, lenesii cu pretentii mari, tigoinerii, incompetentii etc, constituiti in acest timp in clasa conducatoare a tarii, adica un fel de familie regala saudita, nedorind sa imparta bogatia cu cei plecati, vor face tot posibilul sa blocheze imigratia dinspre Europa, Romania devenind astfel un stat autoritar, militarist, cu accente xenofobe si chiar rasiste impotriva romanilor emigrati. Intre noi fie vorba, probabil ca singurele persoane tolerate vor fi romance emigrate si intoarse pentru prostitutie.

#78
irulan_corrino

irulan_corrino

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,405
  • Înscris: 20.01.2018
Aia e o întrebare stupidă sau anunțul de angajare e stupid conceput.
Cum adică să întreb ce trebuie sa fac ?
Fac chestia aia pt care  ai pus anunț, ce dracu sa fac altceva ?
Ai pus anunț ca angajezi șofer de camion îți conduc un camion, nu ți fac cafele dimineața, pt aia să ți iei secretară.

#79
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

View Postirulan_corrino, on 30 octombrie 2018 - 18:53, said:

Aia e o întrebare stupidă sau anunțul de angajare e stupid conceput.
Cum adică să întreb ce trebuie sa fac ?
Fac chestia aia pt care  ai pus anunț, ce dracu sa fac altceva ?
Ai pus anunț ca angajezi șofer de camion îți conduc un camion, nu ți fac cafele dimineața, pt aia să ți iei secretară.

Eu vorbeam ca si principiu. Sunt firme care angajeaza si altceva decat soferi, manipulatori marfa sau paznici. Dar chiar si aceste categorii pot pune intrebari inainte de cea clasica apropo de salariu.

#80
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postbogdan_z, on 08 octombrie 2018 - 10:49, said:


S-a mai trezit un antreprenor de la un start-up de cafenele sa strige ca nu gaseste oameni, ca pleaca pentru un salariu mai mare cu doar 10-15%, ca de ce nu comunica, pe sistemul "Daca oamenii nu au comunicare cu angajatorul sa ceara mai mult, puteam negocia la un bon de masa in plus, un bonus". Aia e, ghinion!


Asta e un cacat.. am mai auzit-o si eu in firmele romanesti.. ca "de ce pleaca dle.. lumea?" ...  pai daca firma e nesimtita, cu patroni nesimtiti si omul ala a stat 5 ani pe 1500 lei.. si nu l-a bagat nimeni in seama cu nimic.. ce rost are sa mai stea ??  Initiativa trebuie sa vina si din partea angajatorului ca ... un sclav va prefera sa plece decat sa ceara un bon de masa in plus.. e logic.  Cunosc enspe cazuri care au refuzat umilinta de a deschide discutia si si-au gasit in alta parte, daca au vazut ca nici dku nu-i baga in seama...

#81
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Posttommylee, on 30 octombrie 2018 - 10:27, said:

Lasati bre ca or sa aduca astia afroarabi, sa vedeti ca se transforma toata tara in ditamai santierul, mai ceva ca pe timpul lui Ceausescu. Romania va deveni un tigru economic care va atrage investitii enorme, marile corporatii isi vor muta mare parte din productie aici, iar prin fenomenul trickle-down, vom avea o popuatie extrem de instarita precum in Dubai.  Romania va deveni o destinatie principala pentru imigranti, astfel incat tari precum Germania si Franta isi vor pierde din sex-appeal. Vazand aceasta, romanii plecati in strainatate( si chiar si ceilalti europeni, americani, japonezi etc ) vor incerca un sentiment de invidie si vor incerca sa se napusteasca inapoi peste granita pentru a profita de noua realitate de necrezut. Numai ca...cei ramasi in tara, adica cei batrani, lenesii cu pretentii mari, tigoinerii, incompetentii etc, constituiti in acest timp in clasa conducatoare a tarii, adica un fel de familie regala saudita, nedorind sa imparta bogatia cu cei plecati, vor face tot posibilul sa blocheze imigratia dinspre Europa, Romania devenind astfel un stat autoritar, militarist, cu accente xenofobe si chiar rasiste impotriva romanilor emigrati. Intre noi fie vorba, probabil ca singurele persoane tolerate vor fi romance emigrate si intoarse pentru prostitutie.
Tu poate crezi ca trollezi dar probabil nici n-ai idee cat adevar ai grait.

#82
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,108
  • Înscris: 29.06.2005
Se aplica din plin zicala " Pe-afara e vopsit gardu` da` inauntru e leopardu`".

Firmele prezinta locurile de munca foaaarte cosmetizat (ex. beneficii telefon, laptop, masina de serviciu - desi astea nu-s beneficii ci instrumentele muncii). Dupa o perioada, cand angajatul termina perioada de proba, incep sa apara cerinte suplimentare fata de fisa postului + restrictii fata de "beneficii". Toate fara imbunatatiri la salarizare.

Doritorii de loc de munca isi prezinta CV-urile foarte cosmetizat (ex. limbi straine fara numar, nivel de la mediu in sus - desi nu-s in  stare sa inteleaga o fraza dintr-o limba straina).
Multi asteapta bani multi pe munca putina. Cei dispusi sa munceasca realizeaza repejor ca au X colegi frecatori de menta; ca muncesc si pentru aia. Apoi cer meriri de salariu, nu le primesc si pleaca.

N-am ratat vreun interviu pana acum - la toate la care am fost m-au angajat rapid.
La firma la care lucrez acum (de 3 ani) incep sa fiu nemultumit. Au cam plecat oamenii de calitate din cauze de salarii nemarite la momentul potrivit + cerinte tot mai mari , iar in ultimul an angajatii se tot schimba la 3 luni. Oamenii vin, vad ca dupa 2-3 luni se strica treaba si apoi pleaca.
Am ramas vreo 3 oameni de baza, ceva mai experimentati si tot greul e in capul nostru. Ore suplimentare(neplatite) la greu, cand ceri recuperare se uita urat, mariri de salariu cucu. Mariri de salariu se oferteaza doar cand ai demisia pe masa.
Urmeaza decembrie, luna cand multi angajati vor cere marire de salariu. Deja firma a inceput sa faca reprosuri tuturor (si la vanzari si la tehnic) - pregateste terenul pentru refuzarea lor.
Asa ca - se prefigureaza o demisie in masa a angajatilor experimentati. Noi gasim de lucru a doua zi(suntem permanent contactati si ofertati de concurenta). Oare firma va gasi angajati cu productivitatea noastra?

Cam asa stau lucrurile.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate