![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Este Black Friday țeapă? Discuție liberă!
Last Updated: Nov 18 2019 15:18, Started by
Puferiu_
, Sep 10 2018 05:00
·
0

Posted 10 September 2018 - 05:00

Pentru cei care considerați că BF e țeapă: nu asta se discută în topic. Deschideți altul, acesta e pentru cei interesați deci vă rog să vă abțineți. Mulțumesc. |
Posted 10 September 2018 - 05:12

Internetul e la liber, oricine poate verifica un preț. Nu cred ca cineva cumpara un produs doar ca scrie lângă el reducere x%.
|
Posted 10 September 2018 - 05:23

Exista add-on-uri Chrome de verificat preturi. Eu personal folosesc pricy. Asa iti dai seama ce e teapa si ce nu.
|
Posted 10 September 2018 - 05:28

Afara, in special in State, nu nu-i teapa. La noi are iz de teapa. O alta "sarbatoare de import", alta forma fara fond.
|
Posted 10 September 2018 - 05:41

cred că sunt mai multe curente de gândire pe baza cărora se dă răspunsul.
1. oamenii care au citit și înțeleg cum funcționează ecommerce-ul sau oameni care au cunoștințe despre internet. ei înțeleg că în românia nu sunt posibile reduceri în stilul amazon sau wal-mart. ei sunt cei care plănuiesc ce vor, urmăresc prețurile și împușcă reducerile bune, ca un lunetist experimentat. citeam în anii trecuți de oameni care și-au construit gaming rig cu 10-20%, ceea ce era foarte satisfăcător pentru ei. 2. oameni care urmează trendul celor de mai sus, care n-au neapărat legătură cu internetul, dar care au înțeles că, dacă așteaptă ziua asta, pot găsi un televizor, un frigider sau alye white goods la un preț bun. îi vezi în magazinele brick and mortar cu pagina web printată, căutând reducerea. pe mine mă sună în zilele alea oameni care n-au nici o treabă cu internetul, nu știu ce e ăla un forum sau un blog, dar știu că "tatăl unui băiețel din clasă se pricepe la asta, să îl sun pe el". ăștia sunt oamenii care mă sună și în timpul anului cu aceeași idee. dacă îmi iau un frigider, mi-l transportă până la etajul 4? cât să le dau ca să mi-l pună fix unde vreau în bucătărie? care aragaz e mai bun la preț și rezistent? și tot așa. oamenii ăștia nu caută ultimul aifon sau ultimul samsung, ei caută chestii cinstite. 3. disperații/conspiraționiștii. pot fi ușor detectați după "cine crede că aveau mai mult de 10SSD-uri pe stoc" sau "dacă nu e reducere la X, totul e fake". sunt oameni care curăță cookies, pentru că de ce sa facă ăla 1% din ce cumpăr eu. sunt oameni care comandă 3 televizoare cu plata ramburs și când vin spun că vor doar unul și nu înțeleg că o factură nu poate fi achitată așa cum vor ei. overall, sunt genul ăla de oameni care nu vor ca alții să facă profit în nici un fel, magazinele, dealerii auto, importatorii, retailerii, toți sunt niște hoți nenorociți care pun adaos pentru munca lor. să-mi vândă mie Nike, Samsung și Dacia produsele lor la prețul de fabrică, nene!!! 4. păguboșii. stau toată noaptea treji, sunt călare pe forumuri și pe bloguri și la final cumpără 2 stick-uri și un mouse și se enervează că nu au transport gratuit la cei 60 lei. în fiecare an mă uit ce se vinde. în timp ce noi, online-ul, suntem cu ochii pe produsele vedetă, grosul este făcut de produsele mid-range. la fiecare frigider de 3.000 lei se vând 10 frigidere de 1.500 lei. la fiecare televizor de 10.000 lei, se vând 50 de 2.000 lei. uitați-vă la topicurile din anii trecuți, sunt în continuare oameni care întreabă dacă să își cumpere primul SSD sau prima pereche de căști wireless. |
Posted 10 September 2018 - 06:17

Posted 10 September 2018 - 06:23

E o intrebare retorica.
Eu ma refer numai la comerciantii din Romania: da, este un fals BF. A fost imprumutata doar forma, nu si continutul original. |
Posted 10 September 2018 - 06:29

Totusi, nu a fost BF de care sa nu cumpar ceva la un pret cel putin decent, e drept ca s-a mai lipit ceva de mouse si a intrat in cos, care poate nu musai.
Am mai si pierdut chilipiruri. Dar am inceput sa nu mai pierd noaptea de dinainte. ![]() |
Posted 10 September 2018 - 06:31

Eu zic ca adevarul e undeva la mijloc. Adica pun niste preturi mai mici decat in timpul anului la anumite produse, ca sa scoata ochii clientilor, si astfel vom zice da, dom'le uite firma serioasa care chiar are preturi de Black Friday. Apoi tentatia e mai mare sa arunci un ochi si peste alte produse, cu buna credinta ca prinzi si alte chilipiruri. Adevarul e undeva la mijocul tzepei - mai tot anul (cu mici exceptii) se practica preturi nerusinat de mari (Emag) apoi, ce sa vezi bai nene... de BF scad preturile cu 10% si lumea se calca in picioare.
Internetul e la liber, oricine poate verifica un preț. Nu cred ca cineva cumpara un produs doar ca scrie lângă el reducere x%. Pai tocmai de-aia ma crucesc de ce preturi practica Emag. Probabil pentru prostii care nu stiu sa caute. La americani, din cate am vazut, cand un produs IT ajunge la maturitate (la vreo 2 ani de la fabricatie), pretul scade si ramane scazut. La Emag creste si ramane sus. Edited by rosix, 10 September 2018 - 06:55. |
Posted 10 September 2018 - 07:01

Si scopul topicului este care?
Problema la noi e ca BF e umflat artificial, adica procentele alea SF sunt vs un pret care nu l-au avut niciodata acele produse. Poate ca e pretul manufacturer's suggested retail price (MSRP), dar la noi nu e clar. Ideea e ca la pomul laudat, sa nu te uiti cu sacul. Eu de BF cumpar in general produse scumpe, la care 30-50% discount se simte puternic. |
|
Posted 10 September 2018 - 07:06

Și cam câtă reducere ți-ai dori la produse? 100%? Si da, in State de BF se fac reduceri si de 50-60% fata de RRP sau MSRP. Si nu doar la produse aflate la sfarsit de viata, ci si la alea care inca se produc. Edited by Hider141, 10 September 2018 - 07:08. |
Posted 10 September 2018 - 07:08

Statele Unite? Acei Capitalisti imperialisti?
Pai vezi si pe Amazon.co.Uk ce reduceri au chiar si in diverse perioade ale anului. Ideea e ca si la noi se mai reeduce cu 40% un robot de bucatarie/mixer umflat la pret. Problema este ca niciodata nu vezi reduceri mari la chestii populare/dorite. |
Posted 10 September 2018 - 07:15

Sa luam un exemplu:
Acest HDD - WD10EZEX, se produce de minim 3 ani, dupa stiinta mea (deci si-a trait traiul, si-a mancat malaiul), nu ar avea de ce sa coste mai mult de 180 lei adica vreo 45 USD, pret la care se vinde la americani. La romani costa 200 lei, ca-s mai cu motz. E un HDD de productie de masa, intre timp au scazut preturile la SSD-uri... Deci care e motivul pentru care pretul sta sus? https://m.emag.ro/hd...rch-Action=view |
Posted 10 September 2018 - 07:23

Eu zic ca adevarul e undeva la mijloc.
La romani costa 200 lei, ca-s mai cu motz.
La americani, din cate am vazut, cand un produs IT ajunge la maturitate (la vreo 2 ani de la fabricatie), pretul scade si ramane scazut. La Emag creste si ramane sus. Edited by andreic, 10 September 2018 - 07:23. |
Posted 10 September 2018 - 07:24

Lectia de BF e clara, marchezi ce vrei sa cumperi din timp verifici pretul lunar, daca de BF e redus il poti lua, daca nu - nu. De exemplu eu mi-am luat aproape toate electrocasnicele din bucatarie de BF, stiam exact ce vreau din iunie si cand a venit bucuria am luat ceea ce era cu adevarat redus. La o valoare platita de 8000 lei am economisit versus preturile standard 2000.
|
|
Posted 10 September 2018 - 07:26

Sa luam un exemplu: Acest HDD - WD10EZEX, se produce de minim 3 ani, dupa stiinta mea (deci si-a trait traiul, si-a mancat malaiul), nu ar avea de ce sa coste mai mult de 180 lei adica vreo 45 USD, pret la care se vinde la americani. La romani costa 200 lei, ca-s mai cu motz. E un HDD de productie de masa, intre timp au scazut preturile la SSD-uri... Deci care e motivul pentru care pretul sta sus? Apropo de harduri, in 2014 am luat un extern de 1tb la 100lei... de BF ![]() In ce priveste BF, nu-i inteleg pe astia cu "fraierday", daca tu crezi ca e totul vrajeala stai cuminte si nu cumpara nimic, simplu !! ![]() Dar nu,... ei rup tastatura cum noi/ ceilalti suntem prosti... ![]() Edited by sirgoofy, 10 September 2018 - 07:33. |
Posted 10 September 2018 - 07:32

BF? Care din ele? Ala de acum cateva saptamani sau ala de acum cateva luni sau cel de anul trecut?
![]() In Romania nu mai exista BF cam de cand si-a bagat unu piciorul in el si a zis ca o are mai mare si mai bine schimba perioada de desfasurare cu o saptamana mai repede. Pretul practicat? Cam asta e reteta: se ia pretul normal din timpul anului, se adauga 20-50% in plus la pretul de baza si apoi se pune o reducere de 25-60% Promovarea: fiind in Romania, e simplu, dai niste articole in care zici ca anul asta bagi $$$ in diverse chestii pe care le-ai gresit pana acum, promovezi in online, in media si prin papagali 20 de produse la pret bun si apoi astepti ziua mare. Dupa ce trece ziua, te bati cu pumnul in piept ca ai avut cu X% mai multe comenzi fata de anul trecut si incasari de nu stiu cate milioane de euro. Partea interesanta, aia cand ai reusit sa livrezi ultimul colet dupa vreo luna sau doua dupa ce a trecut BF si tragi linie si vezi ca totusi BF-ul asta nu a fost chiar asa cum s-a zis, nu o mai dai publica si bagi repede macar la 1-2 saptamani cate un "festival al reducerilor" ca sa mai scoti din prostia de la BF. Cam asta se aplica la magazinele mari. Sunt sanse sa gasesti promotii bune la magazinele astea care nu baga chiar asa multi bani in promovare, fata de aia mari care nu stiu cum de in nici un an nu reusesc sa faca fata procesarii comenzilor desi cam in fiecare an se lauda inainte ca se va rezolva. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users