Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Ați făcut vreodată bani din fotografie?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#37
Cousteau

Cousteau

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,365
  • Înscris: 25.04.2007

View PostUlrichVans, on 11 septembrie 2018 - 12:30, said:

In aia cu maior si kovesi are capul cam mare, dar s-ar putea sa fie doar o distorsiune.

Ce mai conteaza? Se stie de mult ca se intalneau. De fapt elementul de noutate e pentru sustinatorii lui kovesi care credeau ca ea n-are treaba cu "infractorii"

View Postlupini, on 11 septembrie 2018 - 12:43, said:

Mare lucru că se întâlnesc doi inamici ! De-astea au fost şi vor mai fi. Cea mai cunoscută întâlnire a fost între Churchill şi Stalin, sau între Roosevelt şi Stalin, ori între Truman şi Stalin, însă ăştia nu erau deloc amici, ba mai mult, şi-ar fi scos ochii.

Aşa şi cu întâlnirea dintre Cei Trei Mari de la noi: Coldea, Maior şi Dragnea. S-au întâlnit, însă Coldea nu mai e, Kövesi nici ea, şi, e pe calea de ieşire şi Maior.

Mie unul nu-mi pasă cu cine s-a întâlnit Dragnea, câtă vreme i-a dat afară şi pe Coldea şi pe Kövesi, cu protestele #reziştilor cu tot.

View Postdjl, on 09 septembrie 2018 - 11:42, said:

Posted Image   Dar găseai în anii '80 substanţe pentru developat foto color şi dia color? Dia alb-negru ai făcut vreodată?   Posted Image
Unde era centrul de la Gara de Nord? Nu developau bine?
Da, redegistele ORWO se gaseau, fara probleme, in magazinele "Foto Muzica Sport" din Bucuresti - centru. E drept ca m-am apucat in 1977 si m-am tinut de asta pana in 1982-1983. Apoi m-am luat tare de electronica, muzica, calculatoare.
Era un centru ptr diapozitive la parterul unui bloc din stanga parcului cand stai cu fata spre palatul telefoanelor. Pe acolo era si un magazin de piese auto Trabant si Wartburg. Zgariau rau filmul si il umpleau si de scame. Aveam un ecran mare perlat pe trepied si se vedeau rau defectele produse de ei.
Diapozitive alb-negru am facut inainte de cele color dar prin refotografierea negativului developat pe un dispozitiv cu inele intermediare intre aparat si obiectiv si un burduf de la o camera veche intre obiectiv si filmul de reprodus, L-am construit inspirandu-ma dupa cel din magazin care mi s-a parut prea scump.

View Postaddysoftware, on 11 septembrie 2018 - 16:41, said:

La noi in '97 au "explodat". Stiu precis, ptr ca pana in '97 am facut ceva treaba cu pozatu'.
Dupa 92 au aparut centrele de developat Kodak-expess (Metil-rom srl), Fuji. Nu prea mai merita sa faci ceva in casa. Am lucrat la primii la service, mergeam prin toata tara unde avea Metil aparate instalate, vandute sau inchiriate.

#38
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Când făceai dia alb-negru pozând un negativ alb-negru foloseai peliculă cu senbilitate mai mică (sub 100 A.S.A./21 D.I.N.) şi contrast mare?  :huh:
Nu de alta, dar vreau ca pe viitor și eu să fac asta.
Developarea automată era pentru negativele color proces C41.

#39
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.10.2006
Da, am facut bani frumosi cu pozele A/N in cei 4 ani de liceu 83-87. Ma costa pana in 2,5 lei poza si o dadeam cu 5 lei. Faceam poze cu un Rollei 35 si foloseam filme Azomures 21 DIN si solutii tot de la Azomures. AF 105, RV 04, RV 11, si hartie BN 119 (13x18) si (9x14).
Attached File  IMG_20180911_181809.jpg   76.87K   7 downloads Posted Image

Edited by baribalu, 11 September 2018 - 17:30.


#40
Cousteau

Cousteau

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,365
  • Înscris: 25.04.2007

View Postvladutgm, on 11 septembrie 2018 - 16:51, said:

Multumesc!
Daca nu am mai lucrat cu aparat cu film de peste 20 de ani am si uitat cum se numeste. Totusi, daca nu ma insel, la Kiev este obturator cu perdea, iar la Zenit obturarea o face diafragma.
Zenitul E si Zenitul TTL aveau obturatoare cu perdea textila cu miscare pe orizontala. Am reparat cateva, incepand cu al meu pe care a trebuit sa-l demontez cam in totalitate. Apoi am fost rugat sa-l montez pe al unui prieten bun, un Zenit TTL, care probabil ca "incurajat" de faptul ca mie mi-a reusit operatiunea, s-a pus si el pe desfacut numai ca la montare.... l-a apucat plansul. I-am zis prin telefon ca sa se linisteasca ca se face, dar cand am coborat la el si mi-a scos de sub pat trei tavi foto mari, pline de piese, m-am apucat eu cu mainile de cap si sa-l iau la rost. In final, dupa ce m-a asigurat ca o sa-l omoare maica-sa daca afla, nevrand sa raman fara prieten, i-am promis ca i-l fac daca n-a pierdut vreun surubel sau vreo piesulica. Dupa 3 zile am invatat sa repar si un Zenit TTL, alegandu-ma cu privilegiul de a-l folosi cand aveam nevoie de un TTL.
Apoi am mai reparat pe la colegi, pana mi-am luat un Practica VLC3 din consignatia de pe Covaci, de la grec, care s-a dovedit ca are un viciu ascuns. Cum pe vremea aia nu ma speria nimic ce era tehnica si mecanica fina, l-am desfacut fara emotii, am gasit piesa deteriorata si cum nu am gasit-o in magazine, am confectionat-o din tabla de inox la traforaj, pila de ceasornicar si... multa atentie si rabdare. Aparatul asta m-a slujit pana prin 1995 cand mi l-a stricat alt prieten si ne mai avand timp si chef de reparat, am cerut si primit un Fed 4 de la viitorul tata socru cu care am fotografiat pana in 2001 cand am trecut definitiv pe digitale. Acuma am un Olympus OM10 II cu un 12-50 EZ si un tele baban de 75-300.

View Postdjl, on 11 septembrie 2018 - 17:13, said:

Când făceai dia alb-negru pozând un negativ alb-negru foloseai peliculă cu senbilitate mai mică (sub 100 A.S.A./21 D.I.N.) şi contrast mare?  Posted Image
Nu de alta, dar vreau ca pe viitor și eu să fac asta.
Developarea automată era pentru negativele color proces C41.
Am folosit 21 D.I.N., parca Orwo NP21 ii zicea. Important era si dispozitivul din varful burdufului, cel care imi tinea filmul. Trebuia sa nu zgarie filmul (folosisem niste velur luat din fantele casetelor de film golite) sa nu-l umple de praf, sa preseze marginile fotogramei de jur imprejur ca sa se diminueze cat mai mult curbura filmului pe verticala si nu in ultima instanta sa fie ferm fixat de sina suport a ansamblului. Si bine centrat. Lucram cu diafragma 8 ca sa am ceva profunzime de camp sa compensez acea curbura ce inerent ramanea, deoarece nu am vrut sa folosesc sticle presoare din ratiuni de praf. In fata filmului era un geam opal, mat iar ca sursa de lumina, cerul liber, stateam spre nord est, deci nu ma incurca soarele.

edit: Oups, la postarea mea de mai sus, #37, am pus din greseala doua citate uitate in memorie. Am vrut sa le raspund ceva stimabililor dar pana la urma am renuntat ca nu merita. Am uitat sa le anulez si asa s-au adaugat la citatul lui DJL.
Si la "palatul Telefoanelor" am gresit, era vorba de Palatul C.F.R. De obicei imi recitesc postarile si le corectez, de data asta am neglijat.

Edited by Cousteau, 11 September 2018 - 17:48.


#41
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
2300uF!!! cu lampa obisnuita de blitz, tip potcoava, dar era fortata "la limita" (am avut in mana lampi din acestea de descarcare, cu tot cu prospect; limita absoluta pt condensator era de 2700-3000uF.)

Pai compacte au existat si inainte; doar ca nu erau la preturi atat de scazute incat sa si le permita chiar oricine. A fost un efect sinergic, combinat cu unul de avalansa: au aparut aceste aparate pe piata din Ro (probabil prin 93-94), au prins la public, au inceput sa se importe mai multe, au fost mai multe pe piata, au scazut preturile, s-au vandut inca mai multe, au urmat importuri masive din china si preturile au scazut si mai mult; cand au ajuns sub echivalentul a 70-80 de lei (naiba stie cat mai erau pe atunci preturile cu zerourile din perioada aia) practic oricine si-a cumparat unul.

#42
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
O să văd cum fac un suport din ăla pentru copiat diapozitive.
Dar dacă faci un dia alb-negru folosit un negativ alb-negru developezi pelicula ca şi cum ar fi negativ alb-negru?   Posted Image
Ăia de la Palatul C.F.R. (Min. Transporturilor) erau cumva pe Str. Gării de Nord cam în capătul şirului de blocuri?   Posted Image

Dacă tot intraţi pe Arhivă / Generalităţi mai aruncaţi o privire şi pe celelalte subiecte legate de fotografia pe film   :)

Edited by djl, 11 September 2018 - 18:48.


#43
Cousteau

Cousteau

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,365
  • Înscris: 25.04.2007
Cred ca poti sa gasesti un dispozitiv pe okazii, olx, etc. Sunt si noi, actuale dar mai scumpe.
Developam copia tot ca pe un negativ. Doar era un negativ la negativ.
Acolo era magazinul, cred ca pe unde e acum un magazin de materiale pentru arta plastica, daca o mai fi si asta. Galeria de artă Osiris vad pe Maps ca se numeste.

#44
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Am mai apucat ăla. Dar doar să cumpăr film alb-negru de acolo (mai mult am cheltuit pe telefon decât pe diferenţa de preţ). Era cam prin 2003-2004.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate