Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 

Conducere fara permis acum 2 ani

- - - - -
  • Please log in to reply
132 replies to this topic

#19
irulan_corrino

irulan_corrino

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,405
  • Înscris: 20.01.2018
Bre inițiator, ia o de la capăt.
Ai fost inculpat în 2 dosare penale în 2016.
Unul în iunie, al doilea în iulie.
Ce soluții s au dat în dosarele alea ? Că e f important.

Ce ești catastrofă la volan e lămurită treaba, dar dă amănunte dacă vrei să știi ce o sa pățești.

#20
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View Postvarzamurata, on 05 septembrie 2018 - 23:40, said:

Chiar nu pot spera ca raman in libertate ?
Ei, nu... Ia-ți un avocat bun, zici că nu ai alte fapte penale.

View Postirulan_corrino, on 06 septembrie 2018 - 03:01, said:

Ce soluții s au dat în dosarele alea ? Că e f important.
Nu s-au dat.

#21
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Eu parca as prefera inchisoarea decat sa-mi ia permisul.

#22
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
:D
Și ce ai conduce în închisoare? Că nici trotinetă n-ai avea.

Acum serios, el chiar are șanse mari să scape cu o pedeapsă cu suspendare. De regulă (puteți căuta spețe, sunt o mulțime) așa se judecă:

Quote

In ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei rezultante, instanţa apreciază că inculpatul prezintă aptitudinea de a se îndrepta chiar fără executarea pedepsei, avându-se în vedere în acest sens, elementele obiective şi subiective ale cauzei, gravitatea faptei, trecutul infractorului, vârsta acestuia, mediul în care trăieşte şi modul de comportare in societate, apreciind  că inculpatul prezintă aptitudinea subiectiva de a se corija, de a se elibera de mentalitatea si de deprinderile antisociale care l-au antrenat pe calea infracţiunii, prin eforturi făcute sub ameninţarea pedepsei la care a fost condamnat si de a cărei executare poate scăpa numai printr-o conduita corecta si deci prin autoreeducare.

Atât din datele ce privesc trecutul sau infracţional, cât şi din comportarea sa după comiterea infracţiunii, instanţa consideră că acesta are posibilitatea reală de îndreptare fără executarea efectiva a pedepsei în regim de detenţie.
Suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 3 ani, ce constituie termen de încercare, impune condamnatului de a avea o comportare corectă în tot acest timp.

Dacă a expirat termenul de încercare şi condamnatul a avut o purtare buna, el este reabilitat şi reintegrat fără vreo restrângere a drepturilor pentru fapta penală săvârşita. Dacă însă condamnatul nu are o bună purtare şi săvârşeşte, în termenul de încercare o altă infracţiune, suspendarea executării pedepsei se revocă, iar condamnatul este ţinut să execute atât pedeapsa a cărei executare fusese suspendată, cât şi pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.


#23
marin_ion

marin_ion

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15
  • Înscris: 06.09.2018
Inițiator - Nu faci nici o zi de închisoare, dosarul tău este la Cercetări Penale și încă nu a plecat la Parchet. După ce se satură cei de la poliie (Cercetări penale) de dosarul tău o să-l trimită la parchet unde vei fi chemat să dai declarații în fața procurorului după care pleacă dosarul la tribunal.

La tribunal vei primi MAXIM 1 an cu suspendare și termen de încercare cam 2,5 ani și ți se anulează permisul de conducere - ATENȚIE - de la terminarea procesului.

După ce a trecut EXACT 1 an de la terminarea procesului trebuie să dai din nou examen pentru permis după ce faci școala din nou.

Nu-ți trebuie avocat că nu ești în stare de arest și nici nu-ți lua că-ți ia banii degeaba.

Poți să pleci din România că nu ai interdicție iar agentul ăla de la Cercetări te-a întrebat ca să știe dacă te  poți prezenta la parchet să nu se certe el cu procurorul că nu are de unde să te ia (procurorul).

Eu estimez că de acum și până la condamnare, că o s-o primești fiincă ai 2 (două) fapte pe aceiași încadrare, mai trece cel puțin 2 ani.

Procesul îl termini în prima fază și nu faci apel fiincă lungești perioada care stai în tribunal și pe tine trebuie să te intereseze să se termine cât mai repede procesul ca să curgă termenul de 1 an să poți da examen din nou pentru permis. Maxim 4 termene o să ai de maxim 10 minute.

Dormi liniștit că nu faci nici o zi de închisoare.

Pe cazier vei avea trecută condamnarea și după ce trece și termenul de încercare te duci la tribunal să faci reabilitarea care este de drept dar este mai bine să ai hotărâre cu care te duci la poliție și ți se șterge condamnarea din cazier și o să fie din nou curat.

Edited by marinMembruAnonim, 06 September 2018 - 07:05.


#24
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postvarzamurata, on 05 septembrie 2018 - 22:42, said:

La ce consecinte sa ma astept ?
Inchisoare cu executare ?
Suspendare + Anulare permis ?
Mai rau de atat ?

Inchisoare cu executare pentru repetarea premeditata a faptei, cu consecinte deosebit de grave + suspendare / anulare permis.
Bulaul te mananca

#25
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,865
  • Înscris: 25.01.2007
Rosix, ca de obicei vorbește de pe pereți, ascultă-l pe Marin. Si nu mai fa, am avut un vecin care pana la urma a facut 6 luni cu executare. Avea multe dosare, la un moment dat știam de 5 și după auzeam ca l-au prins iar. Chestia e ca el nici după ce e primit sentința prima, cu executare, nu s-a oprit.
Si sa te pregătești sa iei din nou permisul foarte greu, examinatorul va pleca din start pus pe fapte rele cu tine

#26
marin_ion

marin_ion

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15
  • Înscris: 06.09.2018
Inițiator - Citește cu atenție ce am scris că sunt unul care merge și prin tribunale și nu ca inculpat.

#27
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,027
  • Înscris: 07.11.2006
Comentariul 23 este cel care trebuie luat in seama.Din partea utilizatorilor,bineinteles.Moderatorii au alt regim Posted Image
Si nu-l mai speriati si condamnati aiurea voi,care habar n-aveti decat sa faceti bascalie.
Va primi cu suspendare si anularea permisului,iar dupa o anumita perioada de timp,daca doreste,va da din nou examen pentru redobandirea permisului.

Sincer sa fiu,conducerea fara permis,care-i clar o infractiune,nu-i chiar asa de periculoasa ca si conducerea cu permis in modul cocalar,care de cele mai multe ori nu este pedepsita.
Nu sunt de acord si nu incurajez initiatorul pentru ceea ce a facut.Capu' face,'capu' trage.
Dar are dreptul la iertare.

#28
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
Efectiv ei pentru ce te cheama in instanta? Pentru evenimentele enumerate dupa obtinerea permisului nu te pot incadra penal, deja ti-ai primit pedeapsa pentru acele fapte, nu inteleg de ce ti-au facut doua dosare pentru conducere fara permis de conducere, te-au prins de doua ori in locatii diferite ? sau cum ? trecand peste intrebarea, de ce ai condus fara permis, etc, etc, hai sa nu iti mai facem morala, ai si alte antecedente penale ? in functie de ele este posibibl sa primesti ceva mai consistent, in alta situatie, as zice ca un avocat inteligent iti poate obtine ceva cu suspendare, permisul nu ti-l pot suspenda/anula, bine, este posibil si asta daca l-ai obtinut la Pitesti sau prin mijloace frauduloase

#29
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016

View Postmarin_ion, on 06 septembrie 2018 - 06:36, said:

La tribunal vei primi MAXIM 1 an cu suspendare și termen de încercare cam 2,5 ani și ți se anulează permisul de conducere - ATENȚIE - de la terminarea procesului.
Mie imi scapa un lucru, cum pot sa-i anuleze permisul, pentru ca la data constatarii faptelor inculpatul nu avea permis, ala se anuleaza daca facea o fapta penala si avea permis.
Nu cunoasc toate articolele de lege, am cunostinte cu permise anulate si redobandite prin scoala de soferi, dar in momentul comiterii faptelor penale aveau permisele auto obtinute.
Deci cum poti anula un permis care la data comiterii faptelor nu exista ?

@initiator, dosarul tau este in faza de cercetare, poti lua amenda penala, sau inchisoare cu suspendare / executare vazand recidiva faptei.
Tu nu ai una ci doua fapte penale pe aceiasi problema, tu cam tragi spre suspendare / executare.

Depinde de judecator.

Edited by notrust, 06 September 2018 - 07:59.


#30
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postnotrust, on 06 septembrie 2018 - 07:57, said:

Mie imi scapa un lucru, cum pot sa-i anuleze permisul, pentru ca la data constatarii faptelor inculpatul nu avea permis, ala se anuleaza daca facea o fapta penala si avea permis.
Nu cunoasc toate articolele de lege, am priteni cu permise anulate si redobandite prin scoala de soferi, dar in momentul comiterii faptelor penale aveau permisele auto obtinute.
Deci cum poti anula un permis care la data comiterii faptelor nu exista ?

Normal ca nu se poate anula administrativ un act dobandit legal, el va fi judecat pentru fapta de a conduce fara permis, iar cele petrecute dupa ce si-a luat permisul nu pot conduce la anularea/suspendarea permisului.,sunt spete fara nici o legatura intre ele

Edited by Platon, 06 September 2018 - 08:00.


#31
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016

View PostPlaton, on 06 septembrie 2018 - 08:00, said:

Normal ca nu se poate anula administrativ un act dobandit legal, el va fi judecat pentru fapta de a conduce fara permis, iar cele petrecute dupa ce si-a luat permisul nu pot conduce la anularea/suspendarea permisului.,sunt spete fara nici o legatura intre ele
Eu am inteles, si stiu cate ceva, la facultate am facut un an si elemente de drept.
Faptele facute dupa ce si-a luat permisul (recunosc am citit in viteza cele scrise de initiator), sunt contraventii.
Am vazut ca toti ii spun ca i se anuleaza permisul, si eu ii intreb, cum poate anula instanta un permis auto care nu exista in momentul producerii infractiunilor ?

Edited by notrust, 06 September 2018 - 08:10.


#32
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

View Postmarin_ion, on 06 septembrie 2018 - 06:36, said:

Inițiator - Nu faci nici o zi de închisoare, dosarul tău este la Cercetări Penale și încă nu a plecat la Parchet. După ce se satură cei de la poliie (Cercetări penale) de dosarul tău o să-l trimită la parchet unde vei fi chemat să dai declarații în fața procurorului după care pleacă dosarul la tribunal.

La tribunal vei primi MAXIM 1 an cu suspendare și termen de încercare cam 2,5 ani și ți se anulează permisul de conducere - ATENȚIE - de la terminarea procesului.

După ce a trecut EXACT 1 an de la terminarea procesului trebuie să dai din nou examen pentru permis după ce faci școala din nou.

Nu-ți trebuie avocat că nu ești în stare de arest și nici nu-ți lua că-ți ia banii degeaba.

Poți să pleci din România că nu ai interdicție iar agentul ăla de la Cercetări te-a întrebat ca să știe dacă te  poți prezenta la parchet să nu se certe el cu procurorul că nu are de unde să te ia (procurorul).

Eu estimez că de acum și până la condamnare, că o s-o primești fiincă ai 2 (două) fapte pe aceiași încadrare, mai trece cel puțin 2 ani.

Procesul îl termini în prima fază și nu faci apel fiincă lungești perioada care stai în tribunal și pe tine trebuie să te intereseze să se termine cât mai repede procesul ca să curgă termenul de 1 an să poți da examen din nou pentru permis. Maxim 4 termene o să ai de maxim 10 minute.

Dormi liniștit că nu faci nici o zi de închisoare.

Pe cazier vei avea trecută condamnarea și după ce trece și termenul de încercare te duci la tribunal să faci reabilitarea care este de drept dar este mai bine să ai hotărâre cu care te duci la poliție și ți se șterge condamnarea din cazier și o să fie din nou curat.
CORECT

Inițiator ai zis de Dolj dar din ce localitate ești ?

#33
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postnotrust, on 06 septembrie 2018 - 08:03, said:

Eu am inteles, si stiu cate ceva, la facultate am facut un an si elemente de drept.
Faptele facute dupa ce si-a luat permisul (recunosc am citit in viteza cele scrise de initiator), sunt contraventii.
Am vazut ca toti ii spun ca i se anuleaza permisul, si eu ii intreb, cum poate anula instanta un permis auto care nu exista in momentul producerii infractiunilor ?


Ti-ai raspuns singur la intrebare, nu poti anula ceva ce nu exista.

#34
marin_ion

marin_ion

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15
  • Înscris: 06.09.2018
I se anulează permisul fiincă la terminarea procesului el nu mai are dreptul de a conduce și ca să se obțină lucrul ăsta i se anulează și permisul. Cu hotărârea se duce la poliția rutieră unde i se anulează în sistem.

Dacă NU AVEA permis NU PUTEA să dea pentru permis 1 an fiincă scria în hotărâre că nu are dreptul de a conduce vehicule pe perioada asta și tot aia este.

Edited by marinMembruAnonim, 06 September 2018 - 08:16.


#35
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
Din cate stiu eu, amenda ar putea sa primeasca doar daca a condus cu permis suspendat. Daca nu avea permis deloc, singura pedeapsa e inchisoarea (cu sau fara executare).

Art. 86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis deconducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Acum e de vazut daca doua infractiuni comise intr-un termen foarte scurt se considera recidiva sau nu (in primul dosar nu era condamnat atunci cand a comis a doua fapta). Daca e recidiva, nu scapa de zabrele. Daca nu, sigur ii da cu suspendare.

#36
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postmarin_ion, on 06 septembrie 2018 - 08:14, said:

I se anulează permisul fiincă la terminarea procesului el nu mai are dreptul de a conduce și ca să se obțină lucrul ăsta i se anulează și permisul. Cu hotărârea se duce la poliția rutieră unde i se anulează în sistem. Dacă NU AVEA permis NU PUTEA să dea pentru permis 1 an fiincă scria în hotărâre că nu are dreptul de a conduce vehicule pe perioada asta și tot aia este.


Hai sa citim impreuna articolul 114 din codul rutier, si hai sa ne lamurim ce inseamna "Dacă NU AVEA permis NU PUTEA să dea pentru permis 1 an"

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate