Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Apa de puț in Berceni-Ilfov

Recomandare alegere - R7 7800X3D/...

OCEANIA NATIONS CUP 2024

Recomandare router portabil wifi
 Plata internaționala

Problema cheie/inchidere centrali...

Casa pe structura de lemn (timber...

In ce an ati facut scoala de sofe...
 Problema masina de spalat

Achiziție lentile ochelari o...

Alegere rucsac 20 litri

Pareri legate de tunel solar - su...
 Recomandare birou copii de 6 si d...

Ieșire din indiviziune teren...

Imprimanta A4 si A3 cu scanner

Morți stupide (Italia)
 

*Cafeneaua Digi*

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
13514 replies to this topic

#13357
XAN

XAN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,303
  • Înscris: 01.09.2002
și cum pot folosi vechiul nr în altă rețea ? Vreau să-l folosesc în yoxo.

#13358
TerryY

TerryY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 26.01.2023
Il portezi.

#13359
XAN

XAN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,303
  • Înscris: 01.09.2002
bănuiesc că nu mai anunț nimic la digi. Am plătit acum factura pentru Aprilie. Luna viitoare voi avea sper un mobil facturat mai puțin la digi.

#13360
TerryY

TerryY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 26.01.2023
Nu trebuie sa anunti nimic. Pur si simplu faci portare spre yoxo.

#13361
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Ceasca, nu mai e cazul sa te anagajezi, ai scapat! Acum trebuie sa te pregatesti pentru armată.

#13362
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006
Oricum nu pare prea priceput, ca uite nu stie sa ma ajute cu problema mea de retelistica, iar la RDS se foloseste la greu cablu de retea pentru transmisie la viteze mult mai mari decat 2-10 Mbps ca in cazul meu (portiunea intre ont si routere, mai ales la FTTb).

#13363
petrepescarul

petrepescarul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.02.2012
https://ethercom.ro/...10m-cu-sma.html

https://farasemnal.ro/

#13364
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006
Ce e cu acele site-uri? Ceva de genul am făcut și eu dar cu adaptor doar și o veche antena de TV, merge ok dar problema este cu legătura prin cablu sftp între routerul cu semnal și cealaltă locație unde trebuie net și unde e al doilea router pe post de repetor.

#13365
petrepescarul

petrepescarul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.02.2012
Ce cablu ai folosit intre ONT si router?

https://rovision.ro/...-bun-cablu-utp/
Am circa 40 m cablu cupru cat5e   intre ONT-ul de la RCS pus in bridge si un router Archer AX53 care imi scoate maxim ce am in abonament.

Edited by petrepescarul, 15 April 2024 - 08:44.


#13366
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,508
  • Înscris: 14.10.2008

Vizualizare mesajLunaCrystal, pe 14 aprilie 2024 - 21:19, a scris:

Oricum nu pare prea priceput, ca uite nu stie sa ma ajute cu problema mea de retelistica, iar la RDS se foloseste la greu cablu de retea pentru transmisie la viteze mult mai mari decat 2-10 Mbps ca in cazul meu (portiunea intre ont si routere, mai ales la FTTb).
La cablu de retea e foarte simplu, face link pe 100 sau pe 1000. Nu face pe 1000, 1 fir sau cel putin 1 fir din alea 8 nu face contact cum trebuie, mai ales la mufe. 2-10 mbps se incadreaza in 100 mbps, daca pica si linkul de 100 problema e grava, alt cablu, alte mufe.

Se apropie 1 mai si Pastele, nu simt nevoia sa ma angajez acum. Posted image Mai si iunie mai grele, apoi e regim lejer de vara la actualul loc de munca, pana in septembrie. Posted image

Vizualizare mesajpetrepescarul, pe 15 aprilie 2024 - 08:38, a scris:

Ce cablu ai folosit intre ONT si router?

https://rovision.ro/...-bun-cablu-utp/
Am circa 40 m cablu cupru cat5e   intre ONT-ul de la RCS pus in bridge si un router Archer AX53 care imi scoate maxim ce am in abonament.
Da, CAT 5 E e minim requirement pentru 1000 mbps, desi pe distante scurte poate merge si pe cablu de categorie inferioara, dar totusi in 2024 macar CAT 5 E trebuie sa ai.

Vizualizare mesajLunaCrystal, pe 11 aprilie 2024 - 11:58, a scris:

Iata intrebarea mea de anul trecut. Am facut reteaua prin pamant cu cablu sft prin copex de plastic, adancime cam de 5 cm, a functionat foarte bine pana saptamana trecuta cand a aparut o problema cel putin ciudata, o explic mai jos poate are careva idee care ar fi cauza defectiunii/ce se poate face, cred ca o sa deschid un topic si pe aria despre retele.

Deci in locatia A este routerul Huawei conectat la net prin 4G - doar acolo e semnal cu antena externa, routerul are si iesire pe cablu de retea, la care este conectat cablul care e in jur de 50 de metri, din 2 bucati.

Locatia B are un router wifi mai vechi cu intrare wan pe DHCP si conectat firul ce vine din locatia A pentru a avea internet wifi, mai ales in interior, semnalul mobil find cam inexistent, din B mai pleaca un cablu de retea pentru inca un repeater exterior pe alta pozitie C - folosit ocazional, conectat pe iesirea 1 a routerului din locatia B.

Problema pana acum o saptamana totul a functionat normal, deregula viteza intre 2 si 5 Mbps in toate locatiile, prin wifi, depinde si cate telefoane erau conectate simultan/ce trafic se facea. De aproximativ 5 zile insa conexiunea apare limitata, am conectat si laptopul la capatul cablului din locatia B si apare conexiune neidentificata, fara acces net si 10 Mbps, defectiune ce se manifesta doar seara aproximativ intre orele 20 si 23:30 dupa care totul revine la normal, conectat la laptop cablul din routerul din locatia B imi arata chiar conexiune de 1Gbps cu locatia A. M-am tot gandit ce poate fi, nu a plouat de mult timp, nu cred sa fie apa in cablu si oricum e putin probabil sa revina subit dupa 2-3 ore seara totul la normal daca ar fi apa in cablu.

Are cineva idee care ar putea fi cauza defectiunii/cum se poate remedia? Am miscat si de mufe la cablu in ambele parti insa degeaba.
50 metri de cablu e cam mult, parca e distanta maxima de la care trebuie pus switch pe post de amplificator. Esti la limita cu distanta.

Oricum greu cu netul in acea remote location, daca zici ca s-a pus in functiune reteaua electrica, ar trebui sa vina si RDS cu fibra. Posted image

#13367
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006

 petrepescarul, pe 15 aprilie 2024 - 08:38, a scris:

Ce cablu ai folosit intre ONT si router?
https://rovision.ro/...-bun-cablu-utp/
Am circa 40 m cablu cupru cat5e   intre ONT-ul de la RCS pus in bridge si un router Archer AX53 care imi scoate maxim ce am in abonament.

Acesta e portiunea ingropata: https://www.emag.ro/...y/pd/DNBS1YMBM/

inadit cu o mufa de inadire cu acesta.

https://www.emag.ro/...0/pd/DFZSJTMBM/

Reteaua e facuta prin august-septembrie anul trecut si a functionat normal pana la inceputul acestei luni - aprilie 2024.

Edited by LunaCrystal, 15 April 2024 - 10:03.


#13368
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,508
  • Înscris: 14.10.2008

Vizualizare mesajNikoroB, pe 14 aprilie 2024 - 10:17, a scris:

Ceasca, nu mai e cazul sa te anagajezi, ai scapat! Acum trebuie sa te pregatesti pentru armată.
In armata la 39 ani? Si cine v-a spus ca debuteaza WW3?

NATO a fost constituita la finalul WW2 si ne apara de WW3, asa interpretez eu.

Tot NATO m-a scapat de armata obligatorie, atunci in 2004 cand m-au recrutat si 2007 cand s-a desfiintat.

Vizualizare mesajLunaCrystal, pe 15 aprilie 2024 - 10:01, a scris:

Acesta e portiunea ingropata: https://www.emag.ro/...y/pd/DNBS1YMBM/

inadit cu o mufa de inadire cu acesta.

Reteaua e facuta prin august-septembrie anul trecut si a functionat normal pana la inceputul acestei luni - aprilie 2024.
Daca ai mufe-innadituri subterane, ele fac figuri la umezeala-condens, variatii de temperatura, mai ales la lungimea aia.

Si eu am TV pe coaxial RG-6 din terasa de la etaj latura estica a casei tocmai pana la anexa din curte pe latura vestica, o portiune ingropata prin teava, si semnalul TV e mult mai degradat decat in casa pe cea mai lunga portiune.

#13369
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006

Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 15 aprilie 2024 - 09:59, a scris:

La cablu de retea e foarte simplu, face link pe 100 sau pe 1000. Nu face pe 1000, 1 fir sau cel putin 1 fir din alea 8 nu face contact cum trebuie, mai ales la mufe. 2-10 mbps se incadreaza in 100 mbps, daca pica si linkul de 100 problema e grava, alt cablu, alte mufe.
Tocmai aia e, ca in fiecare seara link-ul pica in 10 Mbps si conexiune limitata, ziua si noaptea merge ok la link de 1 Gbps. Cand ajung din nou la locatie ma gandeam sa incerc sa schimb ordinea firelor - la ambele capete.

Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 15 aprilie 2024 - 09:59, a scris:

Se apropie 1 mai si Pastele, nu simt nevoia sa ma angajez acum. Posted image Mai si iunie mai grele, apoi e regim lejer de vara la actualul loc de munca, pana in septembrie. Posted image
Deci tu vrei sa fugi de munca, nu sa mergi la mai multa munca? Mama ce gandire/vise.

#13370
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Cum adica sa schimbi ordinea firelor? Sa schimbi din standardul A in B?

#13371
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006

Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 15 aprilie 2024 - 09:59, a scris:

50 metri de cablu e cam mult, parca e distanta maxima de la care trebuie pus switch pe post de amplificator. Esti la limita cu distanta.

Oricum greu cu netul in acea remote location, daca zici ca s-a pus in functiune reteaua electrica, ar trebui sa vina si RDS cu fibra. Posted image
Sunt fix 40 de metri de cablu intre routerul A - cel conectat la net prin 4G si routerul B, inca 10 metri de cablu sunt intre routerul B si C, dar problematica e doar legatura intre A si B, din aia 40 de metri cam 25 sunt ingropati in pamant. Si la RDS mai ales la FTTB de multe ori sunt cel putin 40 de metri de cablu din scarile de bloc/de la stalpi pana la routerele clientilor.

Vise sa vina RDS cu fibra odata ce nici cu semnal la telefoane nu a venit/nu vine, nu isi face nimeni asa sperante.

Vizualizare mesajNikoroB, pe 15 aprilie 2024 - 10:08, a scris:

Cum adica sa schimbi ordinea firelor? Sa schimbi din standardul A in B?
Ma gandeam spre exemplu la ambele capete sa pun maro in loc de verde - poate daca e intrerupt/face probleme vreunul dintre fire se nimera nefolosit in noua configuratie.

Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 15 aprilie 2024 - 10:03, a scris:

Daca ai mufe-innadituri subterane, ele fac figuri la umezeala-condens, variatii de temperatura, mai ales la lungimea aia.
Toata portiunea ingropata e dintr-o bucata si in copex de plastic, inaditurile sunt pe perete, neingropate.

Oricum ciudatenia maxima si pe care nu o pot intelege este oare de ce acest defect se manifesta doar seara.

Edited by LunaCrystal, 15 April 2024 - 10:16.


#13372
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,508
  • Înscris: 14.10.2008
Ceva zgomot-bruiaj prezent doar seara.

#13373
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 27.03.2024
Am auzit eu bine sau nu se mai dau pre-paid la Digi?
În septembrie plec în UAE și voiam să iau o cartelă Digi pentru perioadă limitată pentru care stau.
Nu aș face abonament, am văzut ca la Digi e cel mai mic tarif PER mega față de operatorul meu daily
Și să mă mut cu totul la Digi iar nu e bine ca la țară la mine stau prost pe semnal.

#13374
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006
Digi oricum nu oferea roaming la cartela nici cand aveau cartele, acum au renuntat de tot la cartele. Vezi de esim international daca ai telefon compatibil esim.

Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 15 aprilie 2024 - 10:35, a scris:

Ceva zgomot-bruiaj prezent doar seara.
Mda, desi foarte ciudat mai ales intr-o zona izolata. Cine stie ce ar putea cauza zgomot/bruiaj.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate