Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Apa de puț in Berceni-Ilfov

Recomandare alegere - R7 7800X3D/...

OCEANIA NATIONS CUP 2024

Recomandare router portabil wifi
 Plata internaționala

Problema cheie/inchidere centrali...

Casa pe structura de lemn (timber...

In ce an ati facut scoala de sofe...
 Problema masina de spalat

Achiziție lentile ochelari o...

Alegere rucsac 20 litri

Pareri legate de tunel solar - su...
 Recomandare birou copii de 6 si d...

Ieșire din indiviziune teren...

Imprimanta A4 si A3 cu scanner

Morți stupide (Italia)
 

*Cafeneaua Digi*

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
13514 replies to this topic

#13339
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,508
  • Înscris: 14.10.2008
Au rezolvat problema stocurilor cu ONT-uri din vremurile de aur refurbished Posted image

https://forum.softpe.../page__st__8154

#13340
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,203
  • Înscris: 18.04.2008
Digi a avut probleme cu facturarea luna aceasta?
Mie în pago am primit factura de luna trecută, am plătit-o și acum primesc SMS cu altă factură și implicit alt tarif.

#13341
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,577
  • Înscris: 16.12.2006
Pai nu era mai simplu sa verifici direct in contul DIGI?

Facturile DIGI pentru luna aprilie 2024 au fost emise azi pe 8 aprilie 2024.

Evident ca factura corecta este cea din contul DIGI.

#13342
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,203
  • Înscris: 18.04.2008
îN contul Digi nu era nimic nou, dar, mna, am făcut plata oricum.
Bine, factura veche este mai mare decât cea nouă, deci nu asta ar fi problema.
Eram curios de situație.

#13343
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,508
  • Înscris: 14.10.2008
Da, si mie tot pe 8 aprilie mi-au fost emise.

#13344
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,203
  • Înscris: 18.04.2008
Nu a mai ținut mult

Vizualizare mesajKyKyKyKy, pe 31 martie 2024 - 12:56, a scris:

Sunt curios cât ține minunea
Nu a mai ținut mult, deoarece cei de la E-Distribuție (sau Rețele Electrice Muntenia)  au oprit curentul pentru aproximativ o oră, ceea ce a descărcat UPS-urile.
Apr/04/2024 09:04:38 firewall,info Blocking v4 chain prerouting: in:Digi.Net out:(unknown 0), connection-state:invalid proto TCP (SYN), 35.203.211.102:54593->5.12.117.163:1194, len 44
Apr/04/2024 01:00:01 system,error,critical router rebooted without proper shutdown, probably power outage
Apr/04/2024 01:00:01 smb,info SMB Started
Apr/04/2024 01:00:13 pppoe,ppp,info Digi.Net: connecting...
Apr/04/2024 01:00:18 interface,info ether5 link up (speed 1G, full duplex)
Apr/04/2024 01:00:20 interface,info ether1 link up (speed 1G, full duplex)
Apr/04/2024 01:00:23 pppoe,ppp,info Digi.Net: terminating... - disconnected
Apr/04/2024 01:00:23 pppoe,ppp,info Digi.Net: disconnected
Apr/04/2024 01:00:23 pppoe,ppp,info Digi.Net: initializing...
Apr/04/2024 01:00:23 pppoe,ppp,info Digi.Net: connecting...
Apr/04/2024 01:00:31 pppoe,ppp,info Digi.Net: authenticated
Apr/04/2024 01:00:31 pppoe,ppp,info Digi.Net: connected
Apr/04/2024 10:07:05 system,critical,info ntp change time Apr/04/2024 01:02:40 => Apr/04/2024 10:07:05



#13345
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006

Vizualizare mesajLunaCrystal, pe 05 martie 2023 - 22:08, a scris:

Apropo, ce parere ai/aveti pe aici, pentru un repeater wifi merita sa fie tras cablu de internet sau e ok si cu preluare semnal tot de pe wifi? Distanta e destula, cam 30 de metri. Viteza maxima la net vreo 20-30 de Mbps, deregula insa pe la 5-10 Mbps, cu un router 4G pus intr-un loc la semnal.

Vizualizare mesajMELODY, pe 05 martie 2023 - 22:26, a scris:

Cablu. Peste 10m deja wifi-ul din repeater nu mai face treaba suficienta.
Nu poti sa faci niste teste?

Vizualizare mesajLunaCrystal, pe 10 martie 2023 - 14:21, a scris:

Nu am cumpărat încă repeater și nici cablu, doar routerul îl am. Locația routerului principal va fi intr-o cabina/rulota fixa, la geam însă locația 2 la 30 de metri distanța e clădire parțial din cărămida parțial din lemn, crezi ca ar fi semnal Ok (acolo 5-10 Mbps) in clădire dacă as pune repeaterul in exterior pe peretele clădirii? Routerul ar avea vedere aproape directa cu repeaterul - obstacole doar un geam de plastic plus 2 de sticla? Telefonul prinde semnal pana la locația unde m-am gândit sa pun repeaterul dar nu știu repeaterul dacă ar functiona bine mai ales ca e nevoie și de vowifi pe mai multe device-uri.
M-am gândit și la varianta de cablu la un repeater mai puternic și încă unul fără cablu in cealaltă parte a clădirii mai ales ca se vrea semnal măcar la nivel mediu si in exterior.

Iata intrebarea mea de anul trecut. Am facut reteaua prin pamant cu cablu sft prin copex de plastic, adancime cam de 5 cm, a functionat foarte bine pana saptamana trecuta cand a aparut o problema cel putin ciudata, o explic mai jos poate are careva idee care ar fi cauza defectiunii/ce se poate face, cred ca o sa deschid un topic si pe aria despre retele.

Deci in locatia A este routerul Huawei conectat la net prin 4G - doar acolo e semnal cu antena externa, routerul are si iesire pe cablu de retea, la care este conectat cablul care e in jur de 50 de metri, din 2 bucati.

Locatia B are un router wifi mai vechi cu intrare wan pe DHCP si conectat firul ce vine din locatia A pentru a avea internet wifi, mai ales in interior, semnalul mobil find cam inexistent, din B mai pleaca un cablu de retea pentru inca un repeater exterior pe alta pozitie C - folosit ocazional, conectat pe iesirea 1 a routerului din locatia B.

Problema pana acum o saptamana totul a functionat normal, deregula viteza intre 2 si 5 Mbps in toate locatiile, prin wifi, depinde si cate telefoane erau conectate simultan/ce trafic se facea. De aproximativ 5 zile insa conexiunea apare limitata, am conectat si laptopul la capatul cablului din locatia B si apare conexiune neidentificata, fara acces net si 10 Mbps, defectiune ce se manifesta doar seara aproximativ intre orele 20 si 23:30 dupa care totul revine la normal, conectat la laptop cablul din routerul din locatia B imi arata chiar conexiune de 1Gbps cu locatia A. M-am tot gandit ce poate fi, nu a plouat de mult timp, nu cred sa fie apa in cablu si oricum e putin probabil sa revina subit dupa 2-3 ore seara totul la normal daca ar fi apa in cablu.

Are cineva idee care ar putea fi cauza defectiunii/cum se poate remedia? Am miscat si de mufe la cablu in ambele parti insa degeaba.

Edited by LunaCrystal, 11 April 2024 - 11:59.


#13346
MELODY

MELODY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,809
  • Înscris: 21.03.2005
E de la huawei

#13347
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006
Si eu m-am gandit la asta dar nu se justifica odata ce device-urile conectate direct la huawei au net la orice ora fara probleme, maxim seara cand e incarcare mai mare scade viteza pana la 1,5-2 Mbps, dar totusi merge. Insa pana si led-ul si log-urile dintre locatia B si routerul huawei din locatia A indica lipsa conexiune intre A si B. Am facut si un experiment - am dus routerul din locatia B langa huawei si pus un cablu de retea de un metru intre ele - merge normal inclusiv in intervalul ala orar.

Sa fie oare bruiaj la semnalul pe cablul lung si ingropat ce sa se manifeste doar atunci?

#13348
MELODY

MELODY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,809
  • Înscris: 21.03.2005
Pana nu pui altceva in loc de huawei, nu ai cum sa vezi.
Testere de cablu de retea (mufe), inclusiv pentru ecranare.

Oricum la ora aia se plimba ramele prin pamant...

#13349
petrepescarul

petrepescarul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.02.2012
bad

Edited by petrepescarul, 11 April 2024 - 23:56.


#13350
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006

 MELODY, pe 11 aprilie 2024 - 23:00, a scris:

Pana nu pui altceva in loc de huawei, nu ai cum sa vezi.
Testere de cablu de retea (mufe), inclusiv pentru ecranare.

Oricum la ora aia se plimba ramele prin pamant...
Am pus un alt router la capătul ăla - cel din locația B pus in modul de repeater wan si la capătul din locația B laptopul - tot nu merge.

  Ahh, un amănunt uitat - din cei aproximativ 50 de metri doar cam 27-30 de metri sunt îngropați, restul sunt pe perete, aparent până în interior.

Edited by LunaCrystal, 12 April 2024 - 07:34.


#13351
2016

2016

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 29.05.2016

 LunaCrystal, on 11 aprilie 2024 - 11:58, said:



cablul care e in jur de 50 de metri, din 2 bucati.



Iata intrebarea mea de anul trecut. Am facut reteaua prin pamant cu cablu sft prin copex de plastic, adancime cam de 5 cm, a functionat foarte bine pana saptamana trecuta cand a aparut o problema cel putin ciudata, o explic mai jos poate are careva idee care ar fi cauza defectiunii/ce se poate face, cred ca o sa deschid un topic si pe aria despre retele.

Deci in locatia A este routerul Huawei conectat la net prin 4G - doar acolo e semnal cu antena externa, routerul are si iesire pe cablu de retea, la care este conectat cablul care e in jur de 50 de metri, din 2 bucati.

Locatia B are un router wifi mai vechi cu intrare wan pe DHCP si conectat firul ce vine din locatia A pentru a avea internet wifi, mai ales in interior, semnalul mobil find cam inexistent, din B mai pleaca un cablu de retea pentru inca un repeater exterior pe alta pozitie C - folosit ocazional, conectat pe iesirea 1 a routerului din locatia B.

Problema pana acum o saptamana totul a functionat normal, deregula viteza intre 2 si 5 Mbps in toate locatiile, prin wifi, depinde si cate telefoane erau conectate simultan/ce trafic se facea. De aproximativ 5 zile insa conexiunea apare limitata, am conectat si laptopul la capatul cablului din locatia B si apare conexiune neidentificata, fara acces net si 10 Mbps, defectiune ce se manifesta doar seara aproximativ intre orele 20 si 23:30 dupa care totul revine la normal, conectat la laptop cablul din routerul din locatia B imi arata chiar conexiune de 1Gbps cu locatia A. M-am tot gandit ce poate fi, nu a plouat de mult timp, nu cred sa fie apa in cablu si oricum e putin probabil sa revina subit dupa 2-3 ore seara totul la normal daca ar fi apa in cablu.

Are cineva idee care ar putea fi cauza defectiunii/cum se poate remedia? Am miscat si de mufe la cablu in ambele parti insa degeaba.


#13352
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022

 LunaCrystal, on 12 aprilie 2024 - 07:33, said:


Am pus un alt router la capătul ăla - cel din locația B pus in modul de repeater wan si la capătul din locația B laptopul - tot nu merge.

  Ahh, un amănunt uitat - din cei aproximativ 50 de metri doar cam 27-30 de metri sunt îngropați, restul sunt pe perete, aparent până în interior.
Problemele astea le-au avut primele rețele de cartier. Caută informații de acum 15 ani sa vezi câtă chinuiala era cu traseele lungi de cablu tras aerian.

Rezolvarea in final a fost fibra!

#13353
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,632
  • Înscris: 20.10.2006
Dar nu e vorba de traseu lung si nici aerian, nu are nici o portiune aeriana, e ingropat si in rest proiectat pe perete. Fibra optica - sa zicem ca mediaconvertoarele nu ar fi foarte scumpe, dar fibra ar trebui sudata, cu mufele, ar avea si mai multe probleme cand s-ar rupe/avaria portiunea ingropata. Decat atata bataie de cap, daca cu simplu cablu nu se pot transmite date nici 40-50 de metri mai bine transmisie doar wifi intre locatii si gata.

Pe aici erau/sunt multi fani calbu, in special Neaceasca85 dar cu parere de rau are o gramada de probleme si dezavantaje cablul se pare.

Edited by LunaCrystal, 12 April 2024 - 22:33.


#13354
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Ideea e ca nici wifi-ul nu-i 100% fiabil daca trebuie sa pui un access point afară. Aveam un setup similar cu un router cu port usb pus afară, la cateva luni maxim ori se bloca ori se ardea cate-un port.

Cu fibra nu mai ai probleme cu arsul porturilor. Daca nu are cine s-o sudeze, există conectori rapizi sau varianta cu cablu deja mufat. Media convertoare (sau switchuri cu sfp) sh se gasesc o grămadă, 100Mbps e suficient pentru ce ai tu nevoie.

#13355
XAN

XAN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,303
  • Înscris: 01.09.2002
cum  închid un abonament de mobil ? Sun la ei sau din aplicație de undeva ? Va rămâne automat prepay sau trebuie să solicit expres?

#13356
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Nici sa vrei nu poti sa iei prepay...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate