Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

*Cafeneaua Digi*

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
13320 replies to this topic

#12205
Rua20

Rua20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 04.01.2022
Dacă,clasa politică nu se trezește din somnul cel de moarte sa găndeasca niste planuri și să le pună în aplicare ieri Romania va intra în faliment,cu acești speciali cu venituri de sute de mii de lei care ies la pensie la 40-45 de ani,planuri pt învățământ ca în SUA pt facultate,vrei sa urmezi facultatea faci credit daca nu ai bani,dar nu așa după liceu te duci la facultate pe banii statului român și apoi după absolvire fugiți toți în străinătate, iar România rămâne fără fortă de muncă iar aici vor rămâne doar bătrânii.

#12206
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,383
  • Înscris: 14.10.2008

View Post-koss-, on 10 iunie 2023 - 19:21, said:

L-am votat pe dulap de 2 ori presedinte.. si de 3 ori Usere.. La locale, parlamentare si ieuropene.. deci cum s-ar spune daca o sa dau faliment personal.. o sa-mi merit falimentul cu varf si indesat..
N-am fost nici la referendumul pentru familie ai lui Dracnea.. acum e bine ca baga casatoria barbat+ barbat egal love.. sau femeie+femeie..

Se mai insala omul in viata.. uneori se insala grav.. Posted Image



Am vazut recent ca in top 3 prioritati in programul de guvernare au bagat iecologia..

Sper sa nu fie urmatorul UsERE.. bine.. ca usere.. clar n-au cum sa fie chiar in halul ala de tradatori si de miserupisti..
AUR a bagat ecoprostia? Pai nu mai avem cu cine vota, asta e dictatura mondiala, guvernul mondial din Apocalipsa.

Sper sa nu fie asa, deja deraiez grav.

Vreau sa votez, mereu am votat, dar acum voi vota diferit. Nu ma simt vinovat deloc pentru voturile exprimate, am cantarit mereu bine deciziile. Dar acum vreau sa votez cele mai non ecologiste optiuni.

Nu aveam nimic impotriva ecologiei inainte, dar in forma actuala, fac alergie instant la cuvinte precum: sustenabil, eco, verde, regenerabil. Alergie maxima.

Vreau sa pot folosi motorina (sau benzina sau GPL), curent doar de la retea si gaze naturale pana in 2085. Si evident preturile tuturor serviciilor sa fie OK. Mancare, curent, internet, apa, gaze naturale.

Cand se ajunge sa fii fortat sa folosesti EV, FV, PDC in locul metodelor traditionale si frumoase, este dictatura, comunism, nazism, orice numai democratie nu. Rabatul de la calitate in numele ecologiei este o ciuma ce trebuie abolita. Fara emisii de CO2 nu exista civilizatie. Si chiar si metodele asa zis ecologiste polueaza, ca sa nu mai existe poluare, trebuie sa ne intoarcem in pesteri.

Asa ca imi doresc ca in 2030 sau 2035 cand descreieratii de la varful UE doresc interzicerea motoarelor ICE si a centralelor pe gaze naturale, sa se produca RO-Exit, iesirea Romaniei din UE. Daca este nevoie de scindarea UE sau RO-Exit ca sa pot folosi ce am zis mai sus, vreau sa se intample si astea. Devin o necesitate, asta e situatia.

Nici fara gaze si fara canalizare cum e la taranoaia, dar nici cum viseaza netrebnicii astia acum. Tocmai asta e problema, ca nu au apucat retelele de gaze sa se extinda in toate satele Romaniei, idem si cele de canalizare. Si tare imi e ca extinderea lor va fi interzisa curand.

Pana acum am fost linistit, dar cand politicienii incep sa loveasca in lucrurile la care tin de cand am facut ochi, vor avea de-a face cu mine. Deci hai sa votam cele mai anti-ecologiste, cele mai non verzi optiuni. Verde-o culoare ce trebuie interzisa.

Ca sa merg pe gandirea lor. UE interzice? Ia sa se interzica pe ei insisi. Poate ca SUA le da ordine, dar SUA nu prea vrea la ei in tara masurile pe care le dicteaza aici in acest continent oricum nesemnificativ la nivelul poluarii globale.

#12207
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,400
  • Înscris: 26.05.2022
Tu o să folosești ce-ți da fratele. Caldura cu gaze, la fel, e plătită tot de el. Probabil la un moment dat o sa se sature si o sa pună panouri (evident, pe fonduri ue).

Tu trebuie sa investi un lucru foarte important: nu poti sa ai pretenții atunci cand nu contribui cu nimic. Asa si cu restul care stau pe margine, nu muncesc dar stiu ei ce direcție trebuie sa ia tara fiindcă lor le merge rau fiindcă s-a scumpit berea si nu le mai ajunge ajutorul social.

#12208
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,383
  • Înscris: 14.10.2008
Nu am stat pe dreapta si am gasit Hidroelectrica drept o alternativa foarte buna la panouri. La gaze am pus termostat in februarie, iarasi fratele e multumit. Oricum caldura nu-mi trebuie multa, dar fara termostat in camera mea pierderea rezida in geamurile deschise ziua de maica-mea care face curatenie non stop. Asa cu termostat in camera mea setat ziua pe 18 si noaptea pe 21, a fost perfect. Inainte la vechea centrala era doar un senzor exterior ce taia incalzirea la 17 C.

Cum viata e imprevizibila, nu pot zice deloc ca la un moment dat ma voi rupe de firma din familie si voi avea loc de munca separat. Varianta de avarie ar fi chiar RCS-RDS. Dar cat timp exista firma din familie, mostenita de la tata, merita sa fiu acolo.

Mama prefera sa adune pensia in cont si sa nu o cheltuie. Asa fac multe mame.

Edited by Neaceasca85, 11 June 2023 - 20:35.


#12209
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,157
  • Înscris: 18.04.2008
Măi, dar asta cu fotovoltaice nu mi se pare o idee chiar rea. Eu vreau să îmi iau un mic panou pentru 300 sau 400 W, hai maxim 500W prin care să îmi alimentez drăciile: inițial UPS-urile ce alimentează TV-uri, router-e, iluminat de veghe/urgență etc. Dacă merge treaba, poate combin două kit-uri pentru 1 kW saaau alimentez alt segement al casei mai neimportant, precum iluminatul care e 99% pe LED, deci maxim 150 W iluminat.

Printre altele, extinferea rețelei de gaz mi se pare... costisitor. Am întrebat pe un instalator al primăriei de la sat. A zis că ar lua undeva pe la 5000 lei numai trasul conductei de la șosea până la mine + contractul. Deci un 6000 lei cu totul.
Eu aș miza pe electrificare, dar rețeaua românească e foarte șubredă. La sat un UPS sau un regulator de tensiune cu sinusoidă pură e must-have. Un UPS cu sinsuiodă simulată are mai mereu bateria pe la 95%, asta pentru că fiind setat la 220V+, am momente când am sub 180V și invertorul pornește pentru a suplini diferența până la 245V (cat are maximul de ieșire) sau am văzut și anomalii de 260V când UPS-ul începe să „arunce” curentul, încălzindu-se.

#12210
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,383
  • Înscris: 14.10.2008
Uite ca la Miesti, din monitorizarea facuta cu priza Nedis (evident si cu camerele) calitatea energiei electrice este aceeasi ca la oras, 230-235-240 V. Si la Spineni in 2013 inainte sa imi crape definitiv instalatia si sa vand casa, era tensiune buna.

Eu vreau partea electrica doar din retea (trifazic cu consumatorii impartiti pe faze) fara UPS, fara generator, fara invertoare si panouri (chiar daca sistemele on grid nu au baterii si pica odata cu curentul). Nu vreau sa am curent cand restul nu au, dar in acelasi timp, eu sa nu am doar cand e intrerupere colectiva. Posted Image Evit pe cat posibil intreruperile individuale.

68 de zile uptime la Slatina acum.

In grupul nostru, cu multe prize Nedis, observam energie electrica in parametri foarte buni in: Slatina, Miesti, Mioveni si Craiova: 230-235-245 V.

Voltaje mai slabe, de genul 219-227 V, observam in 2 locatii din Bucuresti(1 locatie are peste 230, alte 2 au sub 230 mereu, avem 3 monitorizate in Capitala), iar cea mai varza retea electrica, comuna  Izvoarele din Prahova, acolo 220 V numai noaptea, ziua 200-210 V; dupa o pana de 4 ore a venit cu 170 V crescand usor in 2-3 ore.

Edited by Neaceasca85, 11 June 2023 - 20:51.


#12211
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,400
  • Înscris: 26.05.2022

View PostNeaceasca85, on 11 iunie 2023 - 20:31, said:

Cum viata e imprevizibila, nu pot zice deloc ca la un moment dat ma voi rupe de firma din familie si voi avea loc de munca separat. Varianta de avarie ar fi chiar RCS-RDS.
De mult timp ne spui asta, dar in final fara niciun skill (si nici macar cu dorința de a învăța unul), esti neangajabil.

La un moment dat se vor satura si ei de tine si probabil o să-ți dea niste bani de buzunar.ca sa te muti cu chirie pe undeva.

#12212
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,414
  • Înscris: 18.01.2020

View PostNeaceasca85, on 11 iunie 2023 - 20:47, said:


68 de zile uptime la Slatina acum.


S-a dus uptime-ul la Severin in dimineata asta, pana de curent, afectat si bulevardul principal, nu au mers semafoarele, a fost circ in trafic...
S-a rezolvat in jur de 9.

#12213
silcar

silcar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,095
  • Înscris: 21.05.2019

View PostNeaceasca85, on 11 iunie 2023 - 20:01, said:


AUR a bagat ecoprostia? Pai nu mai avem cu cine vota, asta e dictatura mondiala, guvernul mondial din Apocalipsa.

Sper sa nu fie asa, deja deraiez grav.

Vreau sa votez, mereu am votat, dar acum voi vota diferit. Nu ma simt vinovat deloc pentru voturile exprimate, am cantarit mereu bine deciziile. Dar acum vreau sa votez cele mai non ecologiste optiuni.

Nu aveam nimic impotriva ecologiei inainte, dar in forma actuala, fac alergie instant la cuvinte precum: sustenabil, eco, verde, regenerabil. Alergie maxima.

Vreau sa pot folosi motorina (sau benzina sau GPL), curent doar de la retea si gaze naturale pana in 2085. Si evident preturile tuturor serviciilor sa fie OK. Mancare, curent, internet, apa, gaze naturale.

Cand se ajunge sa fii fortat sa folosesti EV, FV, PDC in locul metodelor traditionale si frumoase, este dictatura, comunism, nazism, orice numai democratie nu. Rabatul de la calitate in numele ecologiei este o ciuma ce trebuie abolita. Fara emisii de CO2 nu exista civilizatie. Si chiar si metodele asa zis ecologiste polueaza, ca sa nu mai existe poluare, trebuie sa ne intoarcem in pesteri.

Asa ca imi doresc ca in 2030 sau 2035 cand descreieratii de la varful UE doresc interzicerea motoarelor ICE si a centralelor pe gaze naturale, sa se produca RO-Exit, iesirea Romaniei din UE. Daca este nevoie de scindarea UE sau RO-Exit ca sa pot folosi ce am zis mai sus, vreau sa se intample si astea. Devin o necesitate, asta e situatia.

Nici fara gaze si fara canalizare cum e la taranoaia, dar nici cum viseaza netrebnicii astia acum. Tocmai asta e problema, ca nu au apucat retelele de gaze sa se extinda in toate satele Romaniei, idem si cele de canalizare. Si tare imi e ca extinderea lor va fi interzisa curand.

Pana acum am fost linistit, dar cand politicienii incep sa loveasca in lucrurile la care tin de cand am facut ochi, vor avea de-a face cu mine. Deci hai sa votam cele mai anti-ecologiste, cele mai non verzi optiuni. Verde-o culoare ce trebuie interzisa.

Ca sa merg pe gandirea lor. UE interzice? Ia sa se interzica pe ei insisi. Poate ca SUA le da ordine, dar SUA nu prea vrea la ei in tara masurile pe care le dicteaza aici in acest continent oricum nesemnificativ la nivelul poluarii globale.
Ro exit? Niciodată. Dar tu poți să pleci liniștit la ruși și să îi pupi in fund. Poluarea e clar că trebuie redusa, doar un idiot poate susține altceva. Cum naiba e așa rău în UE de vor toți din jur sa adere? Și inclusiv englezii au recunoscut că au greșit când au votat că pr0stii ieșirea. Dar deh ești dovada vie de ce analfabetismul funcțional e la cote înalte.

Edited by silcar, 13 June 2023 - 11:33.


#12214
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,400
  • Înscris: 26.05.2022
El n-are unde sa plece. Daca era de plecat pe undeva s-ar fi dus pana la varsta asta.

#12215
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,783
  • Înscris: 25.07.2004
Problema romanilor cu UE e simpla, românii vor de toate dar fara sa respecte reguli. Vrem bani europeni dar să-i putem și fura. Vrem sa mergem în vacanță, undeva in UE, dar sa nu cumva să-mi interzici mie, in propria tara, sa arunc tigarea pe jos. Vrem scoli că în UE, dar bacul să-l ia toți. Vrem trenuri sa circule cu 300km/h, dar sa fie moca biletul sau sa pot fuma și bea in vagon.

E simplu, asta e nivelul romanului.

#12216
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,383
  • Înscris: 14.10.2008
Eu in vacanta merg in Turcia, nu in UE. Si e mai misto decat in UE, am fost in Mallorca si nu mi-a placut.

Nu sunt deloc necivilizat sau sa deranjez pe altii, dar cand UE voteaza aberatii pe post de legi, trebuie sa avem un ac de cojocul lor.

Cine interzice CO2 este paranoic. Nu mai pupati in fund UE ca nu mai sunt ce au fost, s-au transformat intr-un monstru.

#12217
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,783
  • Înscris: 25.07.2004
E mai mișto in turcia că doar acolo ai fost. Ia încearcă să vizitezi tarioe nordice. Încearcă să vizitezi Franța și nu doar Parisul, încearcă Germania și nu doar Berlinul. Încearcă Spania. Vorbești în necunoștință de cauza.
A, că tie-ti place sa intri in apa la 8 dimineață și sa ieși la 8 seara, asta e altceva, nu înseamnă că-i mai mișto in Turcia.

Fix într-un monstru s-au transformat că nu-ți plac ție panourile fotovoltaice.

LE

In orice comunitate exista nemulțumiri. Și pe o scară de bloc exista nemulțumiri. Nu-ți place-te duci in altă comunitatea sau încerci să schimbi comunitatea.

Nici mie nu-mi plac mașinile electrice, dar sa cer ieșirea din UE pe chestia asta... trebuie sa fiu chiar dobitoc.

Edited by micutu82, 13 June 2023 - 14:59.


#12218
Rua20

Rua20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 04.01.2022
Eu nu mai pot cu birocrații de la UE care fac ei programe și dau directive slugilor de aici pt executare,restul sunt povesti!de aia AUR a ajuns pe locul doi în sondaje după PSD!pt că populația să săturat de UE!și sărăcie extremă!ia tu și trăiește cu pensiea minima de 1120 de lei și nu din salarul de bugetar de prin 3 consilii de administrație de 30.000 de lei.

#12219
clader

clader

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,627
  • Înscris: 06.03.2004
Vine AUR si va da bani.Mai rar așa ceva.Le-a furat UE banii alora cu pensia minimă?


#12220
heinz

heinz

    Cheers!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,580
  • Înscris: 11.02.2016

View PostRua20, on 13 iunie 2023 - 15:12, said:

Eu nu mai pot cu birocrații de la UE care fac ei programe și dau directive slugilor de aici pt executare,restul sunt povesti!de aia AUR a ajuns pe locul doi în sondaje după PSD!pt că populația să săturat de UE!și sărăcie extremă!ia tu și trăiește cu pensiea minima de 1120 de lei și nu din salarul de bugetar de prin 3 consilii de administrație de 30.000 de lei.
Da' mută-te prin Turcia unde e președinte unu' în stil haur, sa vezi ce bine o duc... Inflație de 70%, de vis, ce sa zic.

#12221
Rua20

Rua20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 04.01.2022

View Postheinz, on 13 iunie 2023 - 15:29, said:

Da' mută-te prin Turcia unde e președinte unu' în stil haur, sa vezi ce bine o duc... Inflație de 70%, de vis, ce sa zic.
Da nu mai bine vă duceți voi în altă țară UE pt că, conform sondajelor românii care mai vor în UE sunt cam 30% deci sunteți minoritari.

#12222
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,400
  • Înscris: 26.05.2022

View PostRua20, on 13 iunie 2023 - 15:12, said:

Eu nu mai pot cu birocrații de la UE care fac ei programe și dau directive slugilor de aici pt executare,restul sunt povesti!de aia AUR a ajuns pe locul doi în sondaje după PSD!pt că populația să săturat de UE!și sărăcie extremă!ia tu și trăiește cu pensiea minima de 1120 de lei și nu din salarul de bugetar de prin 3 consilii de administrație de 30.000 de lei.
Daca nu era ue nici nu exista pensia minimă. Cine n-a muncit avea pensie fix ciuciu. Sau poate na, mai erau aia cu carti de munca masluite sau cei cu handicap fake.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate