![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
*Cafeneaua Digi*

Posted 22 April 2023 - 17:19

Da, la Miesti programasera intre 11 si 13, nu au venit, cand am sunat iar la call center, au zis ne cerem scuze ca nu s-a intervenit.
La RCS RDS totul este perfect, si nici nu au scumpit abonamentele. ![]() |
Posted 23 April 2023 - 21:51

Nu s-au marit abonamentele la *Digi*.. fiindca functioneaza pe principiul profitabil economies of scale..
![]() Edited by -koss-, 23 April 2023 - 21:52. |
Posted 25 April 2023 - 16:18

S-a introdus 2FA si pe digi.ro
![]() ![]() Totusi, s-au grabit putin la redactarea mesajelor: ![]() "am intordus trimierea" Edited by Rares95, 25 April 2023 - 16:24. |
Posted 25 April 2023 - 20:45

Greu la taranoaia, nu au venit, am sunat pentru urgentare acum 30 minute, din 11-13 s-a facut intervalul 15-17. Oricum o pun pe matusa sa mearga la ei, nu ma mai deplasez acolo precum aseara cand a trebuit sa pun motorina de 32 lei (la ce mai aveam).
Nu conteaza bitrate-ul, ideea e ca si analogicul e afectat, indoirea fibrei pare sa scada decibelii, puterea semnalului CATV. Semnalul optic primit/emis de ONT era slab pe tableta lor, cand au indreptat fibra a devenit perfect. In fine, eu la case as fi pus fibre groase precum cele care intra in bloc, pe alea nici dracu nu le indoaie, astea subtiri de abonat merita la bloc pe casa scarii. Este tehnologie WDM, internetul si CATV-ul sunt pe lungimi de unda diferite, de aici eu m-as gandi ca lungimea de unda a CATV este mai afectata, mai atenuata de o fibra indoita la 90 de grade decat lungimea de unda pe care este netul (telefonia e tot net).
Nu era rupta, era doar atenuata de crengi. Tot indoita practic. Trebuie taiat din salcamul ala.
Da, deci RDS-ii veniti ieri la taranoaia au fost nervosi ca intalnesc des situatia de fibre de abonat atenuate cu crengile copacilor netoaletati.
Bucuresti, orele 22 si ceva, vad suportul de la Digi, doi barbati, lucrand la o cutie cu fibre, in bloc. Nu stiu daca mai exista vreun operator pentru internet fix care sa aiba suportul pe teren la ore din astea... Edited by LunaCrystal, 25 April 2023 - 20:44. |
Posted 25 April 2023 - 21:43

Nu poți compara coaxialul ruginit "reglat" la patent cu Fibra Optica, cum, la fel, nu poți compara o conexiune fixa de internet cu una mobila.
Da, fibra optica nu este la fel de permisivã precum un coaxial in ceea ce privește unghiurile razelor de indoire și stresul total la care poate fi supusa, dar, tehnologia PON in sine este infinit mai bunã decât orice sarma sau tehnologie mobila din prezent, fiindcã, fibra optica in sine, mediul de transmisie, are aplicabilitati și proprietãți infinite, limitarea intervine la echipamente, acestea "ingreuneaza" fibra, nu invers. Da, este greu cu fibra optica când nu poți înțelege noțiuni de fizica de clasa a 5-a, mai exact, capitolul optica... La fibra optica nu ai amplificatoare care sa "cada" sau care sa trebuiascã reglate in primãvara și toamna și nici mufe care oxideazã ![]() Cat despre mobil... Pingul este un dezastru, stabilitatea per total a conexiunii este o gluma, este bun cã este "mobil", atâta, vrei stabilitate, viteza și timp de rãspuns 0? Fixul e soluția. Nu as sta pe o conexiune mobila nici dacã mi-o dau gratis, o folosesc la pene de curent... Ghici ce, e varza, când toate telefoanele care depindeau de WiFi trec la date mobile se mișcã groaznic, abia pot asculta ceva pe Spotify, asta la un operator de "top", in centrul unui oraș reședința de județ. Digi FTTH? Din 2017, daca am curent am și gigabitul la orice ora și ping stabil... Nu a cãzut o singura data, doar mentenanțã de 1-2 ori pe an, noaptea la 2, când restarteaza DIGI echipamentele din headend-uri... Edited by Rares95, 25 April 2023 - 21:52. |
Posted 26 April 2023 - 10:49

Asa zici de parca la alte tehnologii in afara de fibra pica amplificatoare, se rup fire, etc. de 5 ori pe zi nu tot asa ca la fibra de 1-2-3 ori pe an.
Vezi ca la netul mobil spre deosebire de cel fix mai ai un mare avantaj - desi pica rar si cand pica se mobilizeaza bine de tot echipe sa remedieze repede ca afecteaza un nr mare de utilizatori in perioada cat e picat daca e picata doar antena de la care ai semnal poti sa te deplasezi cateva sute de metrii/1-2-5 km si astfel sa ai semnal de la alta antena nu e musai sa stai fara net pe cand la fibra daca e rupta nu poti lua ont-ul cu tine si sa mergi in parcul de la 1 km distanta ca acolo poate merge. Eu cel putin asa fac cand pica reteaua mobila, chiar si daca am back-up, de curiozitate si tot merg sa vad daca in alte cartiere e tot picata sau nu. Normal ca reteaua mobila nu face fata cand zici tu ca pica curentul - pentru ca nu e dimensionata corespunzator, sa puna providerii lumea sa plateasca 2 conexiuni in loc de una singura. Ai dreptate cu ping-ul si viteza, dar de ping cel putin la mine in zona peste 80% din persoanele care au net nici macar nu stiu ce e ala/ce inseamna, ce sa aiba si nevoie de el mic. Iar viteza depinde si de retea, se poate si fibra optica cu maxim 6 Mbps, iar pentru utilizatorul de rand cam e de ajuns 10-20 Mbps, facebook, whatsapp, youtube si cam ce mai folosesc oamenii de rand pe un telefon sub 1000 lei, uneori eventual pe tablete tot la preturi de-alea sau laptopuri. Si de Spotify la fel - nu stiu cati oameni stiu macar de el. Da, daca ai timp liber berechet si gadgeturi care costa cat o casa sau hai macar cat o masina + sa le schimbi des si vrei gaming e utila fibra optica, dar altfel mai greoi. Edited by LunaCrystal, 26 April 2023 - 10:50. |
Posted 26 April 2023 - 11:06

La mine, netul mobil de la Orange, "zeul mobilului", cu abonamente de 10-12 euro care ofera aceleasi servicii precum DIGI cu 5 euro, are un 4G+... o gluma indoor, merge cu 10 Mbps, asta daca stau langa geam, culmea, semnalul e maxim in toata casa, reteaua merge jalnic pe partea de net mobil, uneori si voce.
Acum da, daca lumea nu a auzit de Spotify si are nevoie de 5 Mbps ca sa stea pe Facebook haide sa nu mai modernizam retelele si sa stam totI pe coaxial Vodafonist, da-o dracu de fibra, ca se rupe si daca te uiti la ea... Da, pot spune ca traficul meu mediu pe zi nu trece de 100 Mbps, daca se uita prietena mea la un Netflix 4K HDR pe televizor in timp ce eu lucrez sau ma joc ceva online nu am nevoie de mai multa banda, mai pui si un update in fundal pe vreun telefon, banda nu e saturata... ajung si 100 Mbps din cei 940 Mbps teoretici(overhead-ul). Avantajul apare atunci cand chiar ai nevoie de toata banda aia, sunt situatii in care trebuie sa descarc un fisier mare sau sa-l incarc, lucrez si in Cloud uneori intr-un job part time, un fel de hobby, folosesc DIGI Storage, si am nevoie, o data pe luna, o data pe saptamana, cine stie, de viteza aia maxima, care pe mobil cu 10 Mbps download si pe jumatate upload nu o pot avea... Am si un stick de 4G bagat in router pentru backup, dar nu a fost nevoie deloc de el, cum am zis, daca am curent, am si net + tv de la DIGI. Fibra optica, reteaua PON, adica pasiva, nu are echipamente pe traseu, doar la tine si la DIGI sunt echipamentele, respectiv OLT - ONT, daca astea doua au curent, merg toate serviciile, cu un UPS ai gigabitul si in lipsa curentului. Bine, sunt mai multe echipamente la RDS care au nevoie de curent, dar strict layerul optic, OLT - ONT, daca are curent la ambele capete, merge laserul ![]() Reteaua Vodafone/UPC este o porcarie ruginita in Severin, au 2 abonati la 10 blocuri, e neintretinuta, amplificatoare obosite, coaxial ruginit, mufe oxidate, nu te poti baza pe asa ceva, la prima ploaie cu fulgere apar echipele sa inlocuiasca amplificatoarele, aici nici macar hibrida nu au, fibra vine maxim pe o strada principala, nod optic, de acolo pleaca cu coaxial pe stalpi, cum ploua se duc vitezele ![]() Da, se poate fibra optica cu 6 Mbps, cum la fel se poate si cu 100/1000 Gbps, depinde de provider ce vrea sa dea pe ea. Cat despre defectiuni, da, apar si la fibra, se gaseste mereu cate un Dorel sa dea cu excavatorul in ea sau vreun meserias de la instalari care sa o traga prin copaci si apoi injura clientul ca ii pica netul, dar nu este vina tehnologiei, ci a celor care o manipuleaza... La mine de cand au instalat abonatii pe FTTH prin 2017 nu au mai umblat prin cutiile de pe scara unde sunt legati abonatii. Edited by Rares95, 26 April 2023 - 11:18. |
Posted 26 April 2023 - 12:37

Fiecare are dreptate. Chestia nasoala este ca in Romania digi a renuntat la upgradarea XGPON 10 Gbps pentru clientii finali. Nu cred ca momentan as avea nevoie de conexiune pe fibra optica la 10 Gbps.. echipamentele care suporta asa ceva au pret de masina cum zicea Luna mai sus..
Daca ar baga digi XGPON la 10 Gbps ar trebui upgrade maxim care personal probabil ar costa undeva peste 50 bulioane vechi.. Ma multumesc la Craiova cu 1 Gbps si la tara cu 300 Mbps.. Edited by -koss-, 26 April 2023 - 12:38. |
Posted 26 April 2023 - 13:17

Idem eu, 1 Gbps acasa, 300 mbps la birou si la Miesti la magazie.
|
Posted 26 April 2023 - 13:37

Fragila e fibra asta subtire de abonat. Corect era sa fie fibra groasa cat un coaxial pana langa ONT unde cu o mica sudura se trece la firul subtire pentru ONT. Fir subtire pe afara e cam nasol, daca in ecuatie intra copaci, zapada si gheata care cad de sus sau se formeaza peste fibra etc. Fibrele groase, de la 12 in sus, numai prabusirea stalpului sau copacului le poate afecta. Si genul ala afecteaza orice tip de cablu. Fibra subtire la abonat e o zgarcenie, o economie. E buna pe scarile de bloc dar la case nu. |
|
Posted 26 April 2023 - 15:00

Nu e macar de-aia cu sufa de otel? Daca ti-au pus cum am eu la bloc, subtire cat cablul de la casti...
![]() Edited by Rares95, 26 April 2023 - 15:01. |
Posted 26 April 2023 - 15:34

La mine la sat e cu șufã de oțel. Șufa e la fel de groasã ca partea unde sunt fibrele.
|
Posted 26 April 2023 - 15:43

E cu sufa, dar subtire.
Fibra de 2 se numeste asta. Acasa probleme TV dupa niste ani, indoitura cu atenuare doar pe TV. E din 2012. La Miesti la tara e din septembrie 2022, aprilie 2023 atenuare totala. Trece pe deasupra unui salcam inainte sa coboare spre magazie, salcam crescut langa gard si stalp. |
Posted 30 April 2023 - 20:03

Yupii, in perioada asta se implinesc 20 de ani de cand am renuntat la tv. Sus libertatea, sus mobilitatea si comoditatea, jos programul impus.
|
Posted 30 April 2023 - 20:06

Eu nu pot sa adorm fără tv. Îl dau pe documentare.. În ultima vreme adorm cu el pe ARCADIA HD.. e programat în fiecare noapte să se stingă tv pe la ora 2 sau 3.. dar uneori îl las și până la ora 4 sau 5 dimineața.
Mai adorm cu tv aprins și pe Viasat History HD sau Viasat Explore HD sau pe Viasat Nature HD dacă e emisiune mișto... mai ales aia cu Monștri Apelor.. mă liniștește. Înainte mă mai uitam pe History HD dar nu m-am mai uitat pe History anul ăsta aproape deloc, s-au prostit cu emisiunile gaborești/milițienești la miezul nopții. Canalele Digi de documentare nici atât.. BBC earth nici atât.. am dat din greșeală zilele astea pe BBC earth tot zappand și era un documentar cu greta egreta.. să vomit înstant mi-a venit... ![]() Nu suport pe tv emisiunile/documentarele milițienești sau emisiunile/documentarele iecologiste.. sunt gunoi curat astea pentru mine... mai bine prefer desene animate.. Edited by -koss-, 30 April 2023 - 20:13. |
|
Posted 30 April 2023 - 20:06

Zgomot de fundal? Pai mai bine radio (streaming sau normal) pentru aia. Sau youtube. Nici nu am auzit vreodata de postul ala.
Fibra subtire la abonat e o zgarcenie, o economie. Edited by LunaCrystal, 30 April 2023 - 20:08. |
Posted 30 April 2023 - 20:19

Nu îmi place să mă uit pe youtube la tv pe ecran mare... nici la pc în ultima vreme pe ecran mai mic. Prefer youtube pe telefonul mobil și chiar înainte de culcare bag vreo 2 sau 3 mini documentare pe youtube dar s-au scârboșit maxim reclamele.. pe youtube mă enervează maxim. Sunt unele reclame nasoale rău, aș putea să folosesc aplicație fără reclame dar zic să fiu domn cu creatorii de conținut util și de bună calitate.
Radio n-am mai acultat atât în FM cât și online probabil de vreo 2 ani și ceva. Radio FM nici în mașină n-am nu merge. Ca să nu ascult radio din greșeala am scos mufa FM din headunitul auto.. ![]() Fiecare om cu obiceiurile lui.. de asta e frumoasă umanitatea.. ![]() P.S. Arcadia are și platformă online https://www.hedex.tv ![]() Edited by -koss-, 30 April 2023 - 20:23. |
Posted 30 April 2023 - 20:24

Eu nu pot sa adorm fără tv. Îl dau pe documentare.. În ultima vreme adorm cu el pe ARCADIA HD.. e programat în fiecare noapte să se stingă tv pe la ora 2 sau 3.. dar uneori îl las și până la ora 4 sau 5 dimineața. Mai adorm cu tv aprins și pe Viasat History HD sau Viasat Explore HD sau pe Viasat Nature HD dacă e emisiune mișto... mai ales aia cu Monștri Apelor.. mă liniștește. Înainte mă mai uitam pe History HD dar nu m-am mai uitat pe History anul ăsta aproape deloc, s-au prostit cu emisiunile gaborești/milițienești la miezul nopții. Canalele Digi de documentare nici atât.. BBC earth nici atât.. am dat din greșeală zilele astea pe BBC earth tot zappand și era un documentar cu greta egreta.. să vomit înstant mi-a venit... ![]() Nu suport pe tv emisiunile/documentarele milițienești sau emisiunile/documentarele iecologiste.. sunt gunoi curat astea pentru mine... mai bine prefer desene animate.. ![]() *********** Ba da, clipurile muzicale pe Youtube la Smart TV in loc de posturile TV muzicale. Si evident ca stau mai mult pe melodii mai vechi, nu jegurile actuale. ![]() Muzica pe telefon doar in masina sau in magazia de la tara cu boxa BT, cand sunt singur acasa si dau cu aspiratorul iarasi pun boxa, cand fac dus pun pe boxa camerele de supraveghere (Miesti, Izvoarele, Mioveni). ![]() Stirile Olt TV le urmaream pe telefon, de cand am desktop nou la birou cu difuzor bun, numai acolo le pun. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users