Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

Viitor fotograf de nunta...Doamne'ajuta!

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#1
dem3ntor

dem3ntor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,136
  • Înscris: 16.04.2007
Salut!
Povestea icepe acu vre-o juma' de an:
Un vecin ma abordeaza: Ba vecine, prin sept. nu vii sa faci cateva poze la nunta lu' nepoatamea?
Eu am ramas putin uimit, pentru ca ne'a vecinu' habar nu avea ca am un aparat d'ala DSLR si ma pasioneaza fotografia la nivel de pico beginer!
I'am zis ca DA, o sa vin... cu gandul ca: Las ca-i trece!
Buuun, uite ca a venit sept. si ma intalnesc iar cu vecinu': Vecine i-am dat nr. tau nepoatei si o sa te sune ea... Posted Image FUCK! zic io', lu' asta nu i-a trecut!

Acum, astept sa ma sune the bride... si sa-i explic ca io' nu am prea mari sexperiente in astfel de domenii... DAR, daca si nebuna aia insista? Posted Image

Ceva poze am mai tras eu ca si invitat pe la diverse evenimente, unele destul de reusite, dar repet erau poze pt mine si rudele apropiate.
Motiv pentru care nu am avut nici un stres!

Am un canon 100d, 2 obiective: 18-55 is stm si unu 70-200 (parca) Posted Image + un blitz extern sangyoug 460ex ...
Acum, ce zda masii sa fac? sa-i explic ca asta sunt si daca vrea sa ma duc?
Mentionez ca nu face nunta, in sensul plin al cuvantului, vrea acte si o mica intalnire la un restaurant cu putini invitati si este ziua (mai usor pentru mine ca si futograf.)
2. sa-i iau bani sau sa-i dau? Posted Image  cati?

Multumesc!

#2
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,097
  • Înscris: 30.04.2007
iti pui prea multe probleme, daca ai fi fost in situatia mea, prin 87-88, cu "decit" un practika mtl5 cu un singur obiectiv si doar 3 filme de 36 de pozitii, plus un blitz norma fil 10 .. mai si ce fericiti au fost de ce poze le-am facut ..

#3
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006
Problem:
- s-ar putea sa putin le pese de sculele tale, ci doar de rezultat
- arata cam ce poti face, asta acum, inainte sa promiti/primesti bani, sa nu ai discutii dupa "pai bai frate eu ti-am dat bani dar se vad blurat nasii in fundal, eu vroiam totul clar...", "cum, nu tiparesti si tu acolo 1-2-100 de poze sa dau pe loc la invitati, asa credeam ca fac profesionistii"
- faptul ca nu ceri bani nu cred ca te scuteste de obligatii
- backup
- backup
- backup
- baterii
- vezi sa nu crape blitul de caldura
- vezi ce vor, sa nu te trezesti cu chestii in avalansa, vreau si aia, vreau si acolo, dar dece n-ai facut aia,etc..
- evenimentele se petrec rapid, sa nu ratezi momente cheie, trebuie sa fii bagacios si anticipativ
- baga iso mare sa nu iasa miscate
- raw nu jpeg (sau raw+jpeg sa le dai pe loc jpegul), vezi sa ai card suficient
- e ceva stres cand faci pt.altul, cand ofaci pt. tine esti relaxat si iti permiti sa gresesti fara consecinte

Edited by crokodilu, 05 September 2018 - 11:54.


#4
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,099
  • Înscris: 03.07.2008
Cre' ca-ti faci prea multe probleme!
Du-te, fa pozele si ia-i banii! Posted Image

#5
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,664
  • Înscris: 23.10.2006
In primul rand investeste intr-o vesta cu nivel de protectie Level IV ca are si protectie pentru gat si o casca cu acelasi nivel de protectie. Asta in cazul in care ii f.. pozele de la nunta. Cel mai bine ii spui de la inceput ce experienta ai si mai mult de 100 Euro sa ceri si sa ii dai pe DVD jpg si raw. nu e cazul.  Daca au diferite pretentii fata de cum sa fie pozele, zile pas... Acum, poate au altii alte idei.

Edited by baribalu, 05 September 2018 - 11:52.


#6
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
Ia si tu un pret rezonabil: cam o treime - maxim jumatate din pretul oficial; daca asta iti acopera cheltuielile (hartia foto, imprimarea, osteneala...)

Ca sfaturi: foloseste cat poti contralumina naturala (soarele IN SPATELE SUBIECTULUI daca ora nu e prea dimineata sau seara, caz in care vei folosi soare lateral , dar tot inspre spatele subiectului putin) combinata neaparat cu blitzul, ca lumina de umplere a umbrelor. Fa cat mai multe poze cu propria sotie si copiii ca sa te prinzi care sunt cele mai bune rapoarte de iluminare.
Nu e chiar greu si da niste efecte superbe. De asemena incearca sa folosesti vegetatia daca exista, si fa in asa fel ca lumina de contralumina (soarele, norii) sa se filtreze printre frunze si sa intre in parul subiectilor.
Poza trebuie facuta repede. Faci mai multe in serie rapida (1-2 poze pe secunda). Subiectul, in cele mai multe cazuri, pe cat posibil SA NU STIE cand porneste "lovitura"!. In multe cazuri sa nu "se astepte". Cu cat subiectul sta mai mult in "pozitie", cu atat poza iese mai naspa (la majoritatea oamenilor).

#7
StefanSC

StefanSC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 02.07.2011
Inainte de orice, verifica daca aparatul tau poate sa ia doua carduri simultan... Nu poti sa te duci la o nunta cu un aparat care nu are doua carduri in el...

#8
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006

View PostImperathor, on 05 septembrie 2018 - 11:48, said:

Du-te, fa pozele si ia-i banii! Posted Image
De preferat invers :)

#9
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
P.S. Nu face poze noaptea decat daca ai si o alta sursa de lumina puternica in afara de blitz. Un al doilea blitz, sincron cu primul, tinut in mana stanga undeva cat mai sus si spre stanga, face minuni; dar asta deja e prea mult... ca nu cred ca poti face rost asa repede de unul. Fereste-te deci de noapte. Nu folosi doar blitzul de pe aparat: pozele ies urate, intunecate, plate, ochii rosii, etc. Combina cu o lumina exterioara puternica din alt unghi, ideal acel unghi sa fie la cca 30-45 grd dreapta-sus sau stanga sus fata de subiecti.

Edited by addysoftware, 05 September 2018 - 12:00.


#10
dem3ntor

dem3ntor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,136
  • Înscris: 16.04.2007
Da, legat de problema blitului ma cam stresez: la serbarile copiilor se cam incalzea nemernicul si la o serie de 30-40poze, una dupa alta, poc! Trebuie sa-l las cam 20min pana pornea iar.. dar din cate am vazut la fotografi nu se prea omoara cu multe poze (in local), trag maxim 1-2 poze la 5-10 minute....

Eu pozez pe modul Shutter priority... sa merg pe acelasi mod? sau pe aperture priority?

Legat de printare poze, nici nu ma gandeam, cu toate ca am un canon foto care scoate 10x15 ... oare nu ma complic? mai implica carat laptop etc...

Multumesc!

View PostStefanSC, on 05 septembrie 2018 - 11:54, said:

Inainte de orice, verifica daca aparatul tau poate sa ia doua carduri simultan... Nu poti sa te duci la o nunta cu un aparat care nu are doua carduri in el...

nop, un singur card- - am un card sony de 16gb si mai am unul de 32gb de rezerva.

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
În locul tău n-aş avea îndrăzneala să cer bani. Acest eveniment l-aş face din partea casei, în primul rând ca să mă conving pe mine că nu trebuie să-mi iau costum de nuntă din kevlar, în loc de stofă.
Dacă aş vedea că am rezultate bune, atunci la următorul eveniment aş cere şi bani, mai ales că atunci aş fi sigur şi pe sculele mele (cele foto).
Aş merge mai mult pe instantanee, dacă ştii exact momentele importante ale unei nunţi.
Ca prezenţă scenică, e bine ca aparatul foto să fie cât mai mare şi obiectivul să fie cât mai lung şi cât mai gros. Astfel, impresia artistică o ai asigurată. Dacă şi bliţul e suficient de înalt, ai dat o mică lovitură.
E bine să ştii condiţiile de interior, ce culori vei avea în locaţiile în care vei poza, ca să ştii cum să reglezi balansul de alb. Aş recomanda să-l reglezi ca temperatură de culoare, dacă aparatul îţi permite, nu ca setări prestabilite (daylight, cloudy, tungsten etc.).
Un gray card te va ajuta să-ţi calibrezi aparatul mai bine, mai ales la interior. La exterior, dacă e un aparat bun, poţi lăsa balansul de alb pe Auto, mai ales dacă ai vreme schimbătoare (soarele intră mereu în nori). Este foarte important să eviţi ca feţele oamenilor să fie luminate cu albastru, dacă nu se află într-un club. Culoarea albastră de pe feţe nu mai poate fi eliminată cu succes la editare.
E bine să mai ştii că o diafragmă mai deschisă îţi va micşora profunzimea de câmp, iar una mai închisă ţi-o va mări, prin urmare, dacă nu faci portrete artistice, lucrezi cu diafragme între 5.6 şi 11, poate chiar 13, în funcţie de condiţii. Diafragmele de la 4 în jos (3.5, 2.8, 1.8) îţi permit să obţii acel blur al fundalului, cu subiectul în clar, iar dacă obiectivul este bun dpdv optic, efectul va fi frumos.

Edited by PSC, 05 September 2018 - 12:16.


#12
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,506
  • Înscris: 13.06.2004
Eu acum cred că 9 sau 10 ani am făcut poze la o nuntă. A unei rude. Şi cică au ieşit mai bine decât cele făcute de fotograful oficial (care era şi cameraman, ce-i drept). Şi le-am făcut "în orb", că eram cu aparat pe film. Ce-i drept, aveam un aparat mai bun decât cel a colegului r_murphy (mai am şi acum aparatul... micuţul e încă bun). Ce-i drept, aveam ceva experienţă cu rangefindeurile şi S.L.R.-urile; eu am folosit totul manual (nici azi nu am blitz dedicat pentru aparat). Şi acum aş face la o nuntă poze pe film.   Posted Image   ... numai să fie rezistenţi ochii la blitz.

Edited by djl, 05 September 2018 - 12:03.


#13
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,496
  • Înscris: 13.10.2010

View Postdem3ntor, on 05 septembrie 2018 - 11:37, said:

Mentionez ca nu face nunta, in sensul plin al cuvantului, vrea acte si o mica intalnire la un restaurant cu putini invitati si este ziua (mai usor pentru mine ca si futograf.)
Daca tot suntem pe "fun", cea mai misto nunta din punctul meu de vedere. Fara stres, alergatura, emotii, etc...


Si le ceri cat consideri tu ca face sambata aia libera pentru tine plus cheltuielile ce tin de logistica. Daca nu ai sau nu planuri, ce pierzi daca te duci, etc...

#14
dem3ntor

dem3ntor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,136
  • Înscris: 16.04.2007

View Postaddysoftware, on 05 septembrie 2018 - 11:58, said:

Nu folosi doar blitzul de pe aparat: pozele ies urate, intunecate, plate, ochii rosii, etc. Combina cu o lumina exterioara puternica din alt unghi, ideal acel unghi sa fie la cca 30-45 grd dreapta-sus sau stanga sus fata de subiecti.

am un blitz extern pe care-l voi folosi

#15
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006
Scapa de stres si recomanda-l pe djl.

Daca pozele sunt in restaurant sau la primarie, ai lumina, un blitz ajuta, daca se incinge cel extern, porneste-l pe cel de pe camera (daca ai). Foloseste un difuzer din plastic/hartie semitransparent, nu dai direct ca ies naspa, poate doar ca fill in, dar nici asa decat foarte slab.
Fa teste cu familia, intreaba de restaurant si vezi ce lumina are. Potiface bounce,dar sa fie tavan jos.

Quote

Eu pozez pe modul Shutter priority
Si merge?

Cel mai grav la astfel de evenimente nu este tehnica ci ochiul artistului si experienta momentelor specifice unei nunti. Asa poze de grup cu toti care stau si lumina fixa n-ar fi mare lucru, poti sa o faci si  cu telefonul.

Edited by crokodilu, 05 September 2018 - 12:10.


#16
dem3ntor

dem3ntor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,136
  • Înscris: 16.04.2007
merge, in sensul ca-mi ies cel bine pozele.
dar la ce pozez eu: copii, rame si natura moarta...

#17
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006
iti variaza apertura si iso-ul? sau doar apertura? Cat pui timpul? Daca treci brusc de la soare la umbra, ce iese?

Edited by crokodilu, 05 September 2018 - 12:12.


#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Îţi recomand să lucrezi pe modul Manual, ca să ai mereu control deplin asupra tuturor celor trei parametri: diafragmă, timp de expunere, ISO.
Cu cât diafragma e mai închisă, cu atât mai mult creşte timpul de expunere, dacă vrei să ai un cadru luminos. Un timp mai scurt de expunere permite "îngheţarea" mişcării subiectului (la aruncarea buchetului, de exemplu). Un timp mai lung de expunere permite accentuarea unor detalii îndepărtate, dar există riscul ca imaginea să iasă tremurată.
ISO îl vei folosi numai în zonele mai întunecate, pentru a obţine detalii pe care aparatul nu le poate "vedea" aşa cum le văd ochii tăi. În principiu, vei lucra de la cel mai mic ISO (pe timp de zi), până la maxim 4000, ca să nu ai zgomot de imagine. Aparatele mai scumpe permit şi ISO 12.000 fără aproape niciun pic de zgomot de imagine.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate