Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ma poate ajuta si pe mine cineva ...

pentru cine a mai facut visinata

Ax hidrofor invarte greu
 Problema recepție

Credit nou,refinanțare,etc...

Incalzire procesor.

Plecari Grecia 2022
 Problema recuperare parola yahoo ...

Parere Ultrabook Asus Vivobook 14...

Problema AC Ford Focus MK3

Recomandare firma vanzare si inst...
 Bolt sau Uber

Temperatura vara in casa

Modem-stick care nu mai merge

cat costa renovarea unui apartame...
 

AVI DV la calitate maxima!

- - - - -
  • Please log in to reply
129 replies to this topic

#19
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
@cristiEST

Pentru interlaced material:
----------------------------------
FFT3DFilter(sigma=3,interlaced=true)
--------------------------------------------

Edited by midelic, 02 March 2006 - 22:36.


#20
CristiEST

CristiEST

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 23.11.2005
Merci Midelic!

Am vazut topicul despre filtre AviSynth, si ma ajut!
Vreau sa incerc mai multe combinatii cu limitedsharpen si seesaw sa vad ce iase! Am vazut ca Seesaw face treaba buna daca materialul e foarte cutar, din pacate majoritatea filmarilor pe care le fac sunt la lumina artificiale mai putin la lumina naturale. Asa e sau am inteles gresit?

Apropo de faza cu stricat HDD-ul, sunt deacord cu Daddy! Iar pentru mine care filmez de 3-4 ori pe an evenimente personale, chiar nu ma deranjeaza timpul ce procesare, important e sa obtin un material cat mai bun posibil calitativ.

A incercat cineva pentru a obtine efect de pelicula Magic Buller stiti ce setari trebuiesc facute?

#21
Robby

Robby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 12.02.2004

View Postdaddy, on Mar 2 2006, 20:55, said:

Later edit:
Uitam o chestie f importanta. Nu prea vad ce probleme poti sa-ti faci legat de HDD cand procedeul meu nu este copierea dv-ului de 13GB de pe un HDD pe altul, nici macar de pe o partitie pe alta. procesul e de durata si pe HDD informatia se scrie f lent. 13GB cititi si scrisi in 4 ore mi se pare o viteza insignifianta pt HDD. deci inca o dovada ca treaba cu "stricarea HDD" este una cel putin :coolspeak:


1. N-am zis ca se strica hardurile
2. Am zis ca tin la ele
3. Am 2 raptoruri de 74
4. Cind le-am luat eu costau o caruta de bani
5. Prelucrez cam 4 ore de dv zilnic
6. Am vorbit in numele meu si mi-am exprimat parerea.

#22
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Si iar te bati cap in cap. Dupa ce spui tampenii cauti scuze de doi lei. pai daca tii la ele si nu se strica nu vad unde e buba. Nu mai vad sensul celorlalte puncte. Sau doar ai vrut sa transformi topicul in: eu am 2 raptoruri (mama ce tare sunt) sau "prelucrez 4 ore de dv zilnic" (mama ce tare sunt din nou). Vezi ca titlul topicului este "avi-dv la calitate maxima" si nu "cate raptoruri mi-am luat si ce prostii sa mai scriu". Daca ai ceva legat de topic de scris, scrie. Daca nu, pastreaza-ti aberatiile pentru tine. Dupa logica ta ar insemna ca o masina de F1 ar fi fortata rau daca ai merge cu ea cu 10Km/h. Intelegeam daca te luai de procesor pt. ca ala este utilizat la maxim in timpul procesului, dar de HDD?!  Dar e normal ca doar suntem romani. Unii isi pun secretele pe care le au si impartasesc si cu altii toate cunostintele lor iar altii se comporta ca niste Gheorge.
Ti-ai exprimat parerea iar eu ti-am demonstrat cat de proasta si ilogica este. Trebuia sa raspund pentru ca era legat de mesajul meu si de tehnica mea de a obtine o imagine cum tu n-ai sa obtii nici cu mama lui vx doar din filmare. Daca vrei sa faci monolog stai in baie in fata oglinzii.

Edited by daddy, 04 March 2006 - 07:17.


#23
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
am avut timp si am trecut si eu un fisier  prin toate aceste "operatii"
vreau sa ma opresc la timpi, cu specificatia ca la script am schimbata o linie:
fft3dfilter(sigma=3) cu fft3dfilter(sigma=2,plane=4).
fisierul original 1' 20''

primul export vdub: durata aprox 9'15''
export ae 7.0 : durata aprox 9'
al doilea export vdub : aprox 9'10''.
cce (3 vbr : min 2000, avr 8000, max 9000) 2''

asadar, pt clipul meu de 1'20'' am prelucrat 29'25''  (ca sa nu mai pun si timpul pierdut cu "plimbarea" de la un program la altul. deci ' adica de 22.06 de ori mai mult decat originalul.
sper ca, calculul sa fie corect.
daca ma intrebati daca se merita...eu consider ca da, oricum asa o sa-mi fac de acum incolo filmarile personale.

calculator : p4 la 3G. 1G RAM, 200G hdd SATA, cred ca este suficient ca descriere.

ps: cand am facut export din ae 7.0, mi-am "bulit" sunetul, la basi se aude ca si cum as avea membranele sparte. am folosit export avi, la sound: compressor none, rate 48000, size 16, use stereo. are cineva vre-o idee?

Edited by floaka, 04 March 2006 - 14:00.


#24
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Pai ai schimbat si numarul de plane, de asta a durat atat de mult. Scriptul aplicat de mine este un compromis intre calitate si viteza. Si, sincer, pt material dv care nu este filmat chiar la lumina lumanarii este arhisuficient. In plus mai pui doar daca ai casete vhs f vechi cu imaginea jalnica. Si nici asa nu ajunge o singura trecere.
Si inca ceva, am specificat ca daca importi scriptul in PPro 1.5 dureaza enorm exportul. Cam de 6.5-7 ori mai mult decat originalul. dar in Virtual dub merge mult mai repede. Cu scriptul acela dureaza cam 3-4 ore la o ora de film.
Relativ la AE, ai grija si modifica setarile la export. Setarile lui implicite sunt ceva legat de cinepack codec parca iar la sunet nu mai stiu dar tot ceva ciudatel parca. Exporta tot dv si sunetul la 192 16b stereo. Am sa ma uit mai tarziu sa-ti pun exact.

Edited by daddy, 04 March 2006 - 15:03.


#25
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
de acord, fara acel schimb merge mai repede, dar nu am importat scriptul in ppro.
in ceea ce priveste sunetul, este fara compresie...
datele le-am scris ca sa stie si altcineva care citeste...si pe care poate-l intereseaza.

Edited by floaka, 04 March 2006 - 16:18.


#26
CristiEST

CristiEST

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 23.11.2005
Am incercat o combinatie plecant de la metoda lui Daddy, numai ca in After Effect am mai pus un filtru, cel de la Magic Bullet - Look Suite si MisFire Post Contrast
Incercati si voi sa vedeti cum e, si spuneti ce va iesit.

Obs. Dureaza mult randarea.

Edited by CristiEST, 08 March 2006 - 15:23.


#27
mediamaster

mediamaster

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2006

View Postdaddy, on Mar 1 2006, 14:49, said:

.....
Pt pronuntarea culorilor:
Adobe After Effect
Se dubleaza "layerul" cu filmul, se aplica asupra celui de sus un gaussian Blur de 10-30, se modifica blanding mode la cel de sus pe Soft Light si i se modifica opacitatea intre 60-80%. Asta in fct. de imaginea pe care o aveti.
.....

Ajutati-ma intr-o dilema:
Pornesc AE, creez un nou proiect, import fisierul dv dar din acel moment meniul Layer are toate optiunile inhibate. M-am gandit ca poate trebuie sa mai import inca o data acelasi fisier, dar chiar si asa am obserat ca si  in meniul Effects are toate optiunile inhibate.
Explicati-mi si mie care este procedura corecta va rog.

Multumesc
P.S. Folosesc Adobe AE 6

#28
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
daddy, eu te las aici sa zici ce vrei tu, pentru ca dai niste informatii care pot fi folositoare pentru multi.

dar vezi ca foarte curand zilele astea o sa-ti cer o mostra din aia de filmare la lumina scazuta cu hc14, trecuta prin ce vrei tu :)

daca prietenilor tai le cade fata la postprocesarea facuta pe materialul unei camere video inceput de gama, nu crezi ca ti-ar murdari peretii cu creierii lor, daca ar vedea aceeasi scena trasa de pe o camera cu 3ccd de 1/2" ? :)

si aia cu "zici ca e pelicula", de fapt "zice" cine nu a vazut pelicula in toata vietisoara lui, nu crezi? ;)

nu mi-o lua in nume de rau, e bine ce faci, dar vezi ca atunci cand folosesti superlativul, risti sa tradezi un anumit nivel profesional (ca cei care se declara super entuziasmati de cum fuge nu stiu ce dacie cu carburatorul reglat de ei, recunoscand indirect ca nu au termen de comparatie din experienta proprie, pentru ca nu s-au urcat niciodata in ceva cu peste 60 de cai putere)

am trecut si eu in faza in care programam zi si noapte in AviSynth si mancam pe paine doom9 pentru o un 3% surplus de calitate. stiu bine de tot cum e. dar vine o vreme cand recunosti in primul rand fata de tine ca nimic nu creaza detaliul de acolo de unde acesta nu este si e important de precizat si altora ca toate filtrarile din lume laolalta pana la urma nu sunt de fapt decat "trucuri" care simuleaza cresterea calitatii.

calitatea imaginii este o etapa de inceput la care incerci sa excelezi. cand reusesti sa o stapanesti cat de cat, descoperi ca in majoritatea cazurilor calitatea filmarii este mult mai importanta. la fel ca la montaj, la inceput incerci prin tranzitii si efecte sa cresti spectaculozitatea, mai tarziu, descoperi ca de departe mai elegant si mai greu este prin cut-cut si a/v sync.

Edited by GunX, 06 April 2006 - 12:16.


#29
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Hai ma ca am mai exagerat si eu dar sa stii ca iese bine.  ;) Iar procedeul din After Effect chiar invioreaza mult culorile. problema este ca nici eu nu am rabdarea necesara sa il aplic. Si il aplic f rar.
Lasa, stiu ca tu ai vx2100, dar ce sa-i fac? Compensez si eu prin editare daca nu am bani de vx. Iar acum nu prea se mai merita investit intr-un vx tinand cont ca in 1 maxim 2 ani vom trece la HD. Iar cu preturile la nunti in Iasi nu iti amortizezi investitia intr-un vx intr-un sezon. Pt ca din 450 Lei/nunta nu vad cum s-ar putea acoperi.
Iar prin procedeele astea, tinand cont de cum arata filmarea initial (cu o camera mai ieftina totusi cu multe zeci de milioane fata de ceea ce spui tu) si cum arata la final se poate folosi superlativul.
Crezi ca as fi atat de ipocrit incat sa spun ca nu mi-ar placea un vx? Doamne fereste! Dar nu se merita atata timp cat nu poti cere un pret macar de 200 euro/nunta aici in Iasi.
Nu e nici o problema, daca ideile mele deranjeaza pe altii atunci ma retrag. Chiar nu ar fi nici o problema pt. mine.

#30
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
Nu e vorba sa te retragi...e vorba doar de faptul ca, cresterea de calitate o faci defapt prin schimbarea de camera, de la un HC...la un VX sau altceva.

Ideile tale sunt bune, doar ca se pot aplica limitat si se adreseaza in special celor care nu au altceva mai bun de facut. Nimeni nu isi pierde timpul cu artificii de genul asta, decat daca o face de hobby sau de plictiseala. In rest, toti pe care ii stiu, prefera sa investeasca in camere mai bune. No offence.

#31
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
nu trebuie te retragi sau sinucizi. spuneam doar sa nu exagerezi (comparatia hc14 vs pelicula este totusi mai mult decat o exagerare) si sa fii constient/mentionezi limitele procesarii. atata tot.

keep up the good work.

#32
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Ce usor va este voua sa vb de investit in camere f scumpe. Unul din Timisoara, altul din Bucuresti, unde preturile la filmarile evenimentelor sunt sigur ca sunt probabil duble fata de zona aceasta. Daca eu am facut comparatii si intre preturile camerelor ar fi cinstit sa spuneti si voi cat se poate lua (sau cat luati voi) pe o filmare in orasele voastre. Apoi am putea vb de investit in camere scumpe daca amortizarea se poate face intr-un sezon.
Am inteles insa mesajul. ;)

#33
mediamaster

mediamaster

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2006

View Postmediamaster, on Apr 6 2006, 00:03, said:

Ajutati-ma intr-o dilema:
Pornesc AE, creez un nou proiect, import fisierul dv dar din acel moment meniul Layer are toate optiunile inhibate. M-am gandit ca poate trebuie sa mai import inca o data acelasi fisier, dar chiar si asa am obserat ca si  in meniul Effects are toate optiunile inhibate.
Explicati-mi si mie care este procedura corecta va rog.

Multumesc
P.S. Folosesc Adobe AE 6

Stie cineva carea este procedura corecta ?

#34
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
daddy, sa stii ca peste tot exista cei cu "filmez super profesional pe doua sarmale ora".
si toata lumea incepe de undeva, nu sare nimeni direct cu DSR-uri/DSLR-uri

Edited by GunX, 07 April 2006 - 11:30.


#35
mediamaster

mediamaster

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 02.04.2006

View Postmediamaster, on Apr 6 2006, 00:03, said:

Ajutati-ma intr-o dilema:
Pornesc AE, creez un nou proiect, import fisierul dv dar din acel moment meniul Layer are toate optiunile inhibate. M-am gandit ca poate trebuie sa mai import inca o data acelasi fisier, dar chiar si asa am obserat ca si  in meniul Effects are toate optiunile inhibate.
Explicati-mi si mie care este procedura corecta va rog.

Multumesc
P.S. Folosesc Adobe AE 6

Nu stie nimeni care este procedura corecta ?

#36
Raulici

Raulici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 26.06.2005
Sunt oarecum deacord cu ideea lui daddy referitor la investitii de genul VX2100 care in momentul de fata ajunge undeva pe la 2550 $ (pe net), asta in cazul in care ca si la mine in oras o filmare la o nunta ajunde undeva pe la 450 lei - 500 lei (maxim) si sunt inca multi care strica targul si pe 150 lei si trag pe M 3000, sau alte modele VHS, lipite cu scoci (nu-i de ras, chiar mai sunt si de astia). Eu deocamdata filmez de anul trecut cu un JVC DV 500E si sunt destul de multumit de ea, doar ca are mici probleme la lumina slaba cand incepe sa granuleze imaginea, oricum intentionez sa-mi achizitionez un VX 2100E care mi se pare camera de varf din segmentul miniDV, dar se pare ca ne-am cam abatut de la titlul acestui post. Oricum treaba cu post-procesearea sugerata de daddy mi se pare o chestie buna, dar care necesita f. mult timp. Am sa incerc si eu sa vad ce rezultate obtin.

Succes tuturor!!!

:naughty:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate