Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

AVI DV la calitate maxima!

- - - - -
  • Please log in to reply
129 replies to this topic

#1
CristiEST

CristiEST

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 23.11.2005
Salut!

Vreau sa sintetizam aici diverse medote de a filtra fisierele video pentru a obtine o calitate cat mai buna. Cred ca nu sunt singurul care nu dispune de o camera video performanta sau de diverse accesorii pentru a putea obtine o calitate cat mai buna, asa ca tot ce e de facut e sa apelam la soft.

1. Ce soft face treaba cat mai buna? Acum fac teste cu filtrele AVISynth si After Effect, mai mult cu avisyth pentru ca after effectul e mai greoi pentru mine acum.
2. Care sunt etapele de filtrare?

Am sa ma opresc aici cu intrebarile, va-ti dat seama ca sunt novice in ale video-ului :huh: , dar vreau sa invat. Scuze daca o sa va inebunesc cu intrabarile!

O zi buna! :peacefingers:

#2
lucaiuli

lucaiuli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 01.02.2006
Dupa cum ai spus nu toti au camera video de calitate, de-aici rezulta ca "nu ai cum sa faci din ca..t bici", e un proverb romanesc, ok? Asadar daca te intereseaza calitate video de exceptie ar fi indicat ca sursa imaginii ce urmeaza a fi procesata sa fie de calitate, altfel, nu faci decat sa te amagesti cu ceva scripturi, luminozitate, sharpen, resize, add borders, deinterlace, interlace etc. dar exista si exceptii, nu zic nu :)
Sper ca nu te-am descurajat prea tare.

Iulian

Edited by lucaiuli, 01 March 2006 - 12:08.


#3
CristiEST

CristiEST

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 23.11.2005
Uite ce zice Daddy aici:
"...Ti-am spus am vazut filmari mai proaste cu 3ccd decat cu camera minidv simple si ieftine. Si asta stii de ce? Pt ca sunt softuri free care scot o calitate mult mai buna dintr-un dv in mpeg2 decat scoate de-alde Pinnacle sau Ulead care mai tare strica calitatea materialului final. Ce ma mira la acei 200 de lei este nu investitia ci munca....
Eu deocamdata n-am nevoie de 3ccd pentru ca am tehnica mea prin care scot niste culori de zici ca e filmat pe pelicula. ..."

textul de mai sus e luat de aici http://forum.softped...howtopic=111579

Cred ca se poate face ceva, ideea e sa stii sa lucrezi cu acel soft.
Ce vreau eu acum e sa obtin o idee care sa ma initieze, daca sunt softuri mai bune de cat avisynth si after effects.

#4
lucaiuli

lucaiuli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 01.02.2006
pai daddy are tehnica lui - foarte bine - ar trebui sa-l intrebam cum face si cu ce soft.
Sunt foarte curios.

Eu iti recomand :
- ffmpeg pentru encoding dv in mpeg2 (sau chiar mpeg4 xvid sau divx) cu sunet ac3 sau mp2 stereo pentru mpeg2 si mp3 pentru mpeg4. Daca citesti mai multe pe internet sau in help-ul cu care vine ffmpeg s-ar putea ca exact din encoding sa-i umbli la luminozitate, deinterlace, sharpen etc.
- avidemux-2.0.34_test1_win32 lucreaza cu avi si mpeg2 - e free si-l poti manui cu diferite scripturi/filtre predefinite - e un fel de VirtualDub de pe linux pe windows, dar dupa parerea mea e mai puternic :)

Apropo - am mai avut o mica "disputa" cu daddy aici: http://forum.softped...howtopic=111518 daca citesti bine ai sa vezi la ce concluzie a ajuns el dupa ce i-am aratat acele print-screenuri.

Edited by lucaiuli, 01 March 2006 - 13:16.


#5
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Ok.
hai sa vedem, dar sa nu va speriati.  :D
Scoaterea zgomotului:
Filtre avisynth si scriptul pe care il gasiti si in topicul de aici de pe forum. vedeti cateva pagini mai incolo. Acum sunt f grabit si nu mai pun linkul. Se scrie scriptul si se importa cu Open in Virtual Dub Mode sau in Virtual dub. Se da file save as si se salveaza intr-un nou fisier .avi. De preferat, ca sa nu ocupe exagerat de mult spatiu pe hdd downloadati codecul panasonic DV codec care este free (il gasiti cu google) si exportati tot dv cu ajutorul acestui codec. Eu va garantez ca va face o imagine f apropiata de un vx2100. Asta relativ la zgomot (noise-adica puicei) iar pe un player stand-alone se vede impecabil. Am filmat cu amarata mea de sony-HC14E intr-o camera la un amic la scaldatoarea fiicei lui la o lumina de 75W si a iesit exceptional dupa aplicarea filtrelor avisynth.
Nu recomand folosirea filtrelor avisynth in PPro 1.5 (in 2.0 nici nu merg) deoarece a durat exagerat de mult la export (6,5 ore la o ora de fil). In Virtual dub a durat 3 ore la o ora de film.
Pt pronuntarea culorilor:
Adobe After Effect
Se dubleaza "layerul" cu filmul, se aplica asupra celui de sus un gaussian Blur de 10-30, se modifica blanding mode la cel de sus pe Soft Light si i se modifica opacitatea intre 60-80%. Asta in fct. de imaginea pe care o aveti.
Ideal ordinea ar fi asa:
1. Captura dv cu PPro
2. Editarea materialului si exportul DV
3. Extragerea datei si orei si pastrarea lor in siguranta (dupa aplicarea filtrelor avisinth nu veti mai putea extrage data si ora chiar daca il exportati dv. (Asta in cazul in care vreti sa bagati data si ora filmarii ca subtitrare).
4. Aplicarea filtrelor avisinth prin scriptul adecvat si importarea lui in Virtual dub. Exportati dv.
5. Filmul dv il introduceti in After effect si aplicati procedeul descris pentru culori care vor da tenta de pelicula.
6. Export dv
7. Importati din nou scriptul avisinth in Virtual dub (dar modificati scriptul a.i. sa aplicati filmului exportat din AE.)
8. Export dv.
9. Aveti dv-ul final de o calitate super.
10. Encodare mpeg 2 cu CCE cu setarile dorite. Nu insist ca s-a mai discutat.
11. Authoring
______________________
Obs: De ce am aplicat de 2 ori filtrele avisinth. Multi cred ca si-au dat seama ca prin procedeul de "colorizare" s-ar accentua si aventualii puricei. De accea am aplicat mai intai o reducere a lor prin avisynth apoi aplicat procedeul si apoi iar o reducere cu avisynth.

Asa cum casele de productie pot face din ca**t bici (adica din filmele vechi sa le refaca) putem face si nou. Chestia e ca acel c***t trebuie lasat mult la uscat (in cazul nostru timpul destul de maricel pana la dvd-ul final). dar merita. in fond dureaza cam 10-11 ore la 1,5 ore de film cu un calc performant si fara sa afceti si alte minuni pe el in timpul exporturilor. Adica "ziua si dvd-ul".

__________________________
Iata si scriptul avisynth:
________________________________
# Created by AVSEdit
# florin 2/4/2006
loadplugin("d:\plugin\fft3dfilter.dll")
loadplugin("d:\plugin\warpsharp.dll")
loadplugin("d:\plugin\removedirt.dll")
directshowsource("c:\captura\botez.avi")
removedirt()
FFT3DFilter(sigma=3)
_________________________________
Il gasiti si pe topicul dedicat avisynth. Mai multe detalii acolo.

___________________________________
P.S. Iulica ai si tu dreptate, dar vezi tu ca un dv filmat cu o camera minidv nici nu poate fi comparat cu un divx facut dintr-un dvd de la mama lui, film care a fost filmat pe pelicula. Si asta chiar cu 1000 de ccd-uri. De asta nu ne putem apropia de pelicula ca e f scumpa in continuare si nici nu ai unde sa o developezi.
Insa eu am devenit atat de pretentios incat multi amici imi spun ca am dat in paranoia. E adevarat ca efectiv le pica fata cand vad materialul final. iar comparatia le-o fac la zonele cu cea mai slaba lumina.

Edited by daddy, 01 March 2006 - 13:59.


#6
lucaiuli

lucaiuli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 01.02.2006
Pe Discovery acum multi ani in urma am vazut cum se remastereaza un film gen "Pe aripile vantului" sau alte mai vechi, de le fac baietii sa para filmate anu' trecut - dar acolo aveau "nave spatiale" in materie de hardware si software - acolo e vorba de pelicula de film care trebuia editata cadru cu cadru, munca de durata. Nu se poate face comparatie.

Iulian

PS - bravo tie ca ai reusit sa scoti rezultate bune prin metoda ta si ai spus si altora. Te rog ceva pentru mine - captureaza sau fa encode la un fisier dv in mpeg2 cu ffmpeg si spune-mi ce rezultat ai avut. Daca nu-l ai contacteaza-ma si ti-l voi trimite.
Command Line:
"D:\ffmpeg\ffmpeg.exe" -i "D:\sursa.dv" -hq -target pal-dvd -b 6000 -aspect 4:3 -s 720x576 -deinterlace -acodec ac3 -ab 448 -ac 2 -mbd 2 -qmin 2 -async 1 -y "D:\test.mpg"

Apropo - si eu sunt tot din Moldova si stiu situatia :)

Edited by lucaiuli, 01 March 2006 - 14:23.


#7
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Pai nici n-am spus ca se pot compara metodele folosite. dar ne descurcam fiecare cu ce avem. Si, sincer, mai mult de atat la o filmare de 500 lei chiar ca nu se merita. Nici macar ce am explicat mai sus nu se merita dar asta este, trebuie munca din ce in ce mai multa ca sa poti lovi "concurenta" care lucreaza cu 200-250 lei. iar de un VX2100e nici nu se pune problema pe aici. Poate prin Bucuresti unde am vazut ca tarifele sunt de cateva sute de euro bune. dar aici in Moldova lumea e saraca si cand aude un astfel de tarif nici nu se mai oboseste sa vina sa vada ce inseamna calitate. Iar cand vor regreta, asa cum regreta acum cei care si-au filmat pe VHS cand aveau si alte posibilitati, va fi prea tarziu si se va demoda si VX-ul. ;)

#8
lucaiuli

lucaiuli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 01.02.2006
am editat postul meu exact cand imi raspundeai :)

#9
CristiEST

CristiEST

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 23.11.2005
Merci mult Daddy!

Am prins ideea. Nu ramane de facut decat sa ma apuc de treaba.

#10
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
din pacate pt. banii aia si ce faci mi se pare exagerat de mult. Oricat ai zice, sa treci materialul prin AE dureaza ceva. De unde 2 exportui dv+captura+editare+montaj = bani multi

#11
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004

View PostAnkh, on Mar 1 2006, 17:28, said:

din pacate pt. banii aia si ce faci mi se pare exagerat de mult. Oricat ai zice, sa treci materialul prin AE dureaza ceva. De unde 2 exportui dv+captura+editare+montaj = bani multi
Prin After Effect il trec doar daca vreau culori aproape ca filmarea pe pelicula. dar asta fac f rar si numai pentru cine merita. Pentru o imagine lacrima nu este nevoie de AE. Sunt suficiente virtual dub si Avisynth.
Bani multi la tine in Timisoara Ankh. Din pacate in Moldova e saracie lucie. :((:((:((
Nu ma infiezi?  :coolspeak:

#12
TRazvan

TRazvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 09.12.2004
Interesanta smecheria din AE. Invioreaza culorile.  :kisstogether:

#13
CristiEST

CristiEST

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 23.11.2005
Aseara am facut exact ca in procedura Ta, si am fost super multumit. Am observat ca a apar artifacts, materialul este intretesut si cred ca din cauza asta se produce fenomenul. Se poate face ceva ptr asta? Nu vreau sa-i fac deinterlaced, dupa cate am citit e mai bine sa-l las asa ca oricum pe stand-alone nu se mai produce fenomenul.

Edited by CristiEST, 02 March 2006 - 09:01.


#14
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Stai linistit. E absolut normal. Tot asa e si DV-ul initial. Dupa encodarea mpeg totul va fi in regula pe dvd-ul final. iar pe TV nu se observa nici daca l-ai vedea DV interlaced. Asa-i place TV-ului.  ;)  ma bucur ca ai reusit si ca ai fost multumit. Si nu mai scrie Ta cu T mare ca nu-s God in domeniul asta.  :D  :D

Edited by daddy, 02 March 2006 - 10:59.


#15
Robby

Robby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 12.02.2004
Metoda e interesanta, dar, ca sa plimbi aprox 12 giga (cit are o ora de dv) de vreo 3-4 ori dintr-un hard in altul, nu mi se pare incurajator, eu unul tin la hardurile mele...

#16
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004

View PostRobby, on Mar 2 2006, 18:26, said:

Metoda e interesanta, dar, ca sa plimbi aprox 12 giga (cit are o ora de dv) de vreo 3-4 ori dintr-un hard in altul, nu mi se pare incurajator, eu unul tin la hardurile mele...
Calitatea cere sacrificii...  :)

#17
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Hai ca astea-s SF-uri de-acum. Tu nu stii ca HDD din ziua de azi au protectii cacalau? sau poate nu stii cat de usor era de stricat inainte un HDD care inca era in garantie dar avea beduri si aia de la garantie faceau figuri ca nu are pe mai mult de 10% din suprafata, bla, bla si cat de greu este acum?! HDD acum merg montate si vertical fara nici o problema. Si nu-l mai strici nici cu Low Level Format si sa opresti brusc de sub tensiune in timp ce face formatarea. ca sa nu mai spunem ca inainte (ma refer la generatia de HDD de 5400rpm) rezistau la cca 10-20 de formatari brute (no quick) iar acum rezista f bine si la 100 si cine stie si la mai cate dar nu prea a avut nimeni rabdare de mai multe la banchmarkuri. Deci trebuie munca multa ca sa strici (curat) un HDD, ca ai putea umbla cu o baterie la controler dar isi dau seama cei din service si nu-ti ofera garantia.
Deci faza cu HDD nu tine. Mai ales ca putini dintre noi stau cu acelasi HDD toata perioada de 2 ani de garantie si chiar dupa. In general majoritatea le vand si isi iau altele mai mai bune si de capacitati mai mari. ori, atata timp cat e in garantie il forjez cat se poate.

#18
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Later edit:
Uitam o chestie f importanta. Nu prea vad ce probleme poti sa-ti faci legat de HDD cand procedeul meu nu este copierea dv-ului de 13GB de pe un HDD pe altul, nici macar de pe o partitie pe alta. procesul e de durata si pe HDD informatia se scrie f lent. 13GB cititi si scrisi in 4 ore mi se pare o viteza insignifianta pt HDD. deci inca o dovada ca treaba cu "stricarea HDD" este una cel putin :coolspeak:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate