![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Blockchain in medicina
Last Updated: Sep 19 2018 21:34, Started by
Argentww
, Aug 29 2018 17:22
·
0

Posted 29 August 2018 - 17:22

Salut comunitate!
Stiind ca sunt incercari de adopta reteaua decentralizata in domeniu medical in diferite tari ale lumii, Cum ar fi daca in timpul apropiat, in Romania, ar fi posibila introducerea blockchainuluil in spatele stiintei medicale? Mi se pare o idee absolut geniala.S-ar stoca toata informatia necesara in blocuri. Ar fi posibila si o operare de zeci de ori mai rapida a datelor ce tin de pacienti, utilaje, preparate medicale, precum si finante. Ar fi totul mult mai sigur, comod si rapid. Haideti sa discutam pe baza acestei idei! |
Posted 29 August 2018 - 17:44

Blockchainul nu este destinat exclusiv tranzacţiilor şi criptomonedelor, ci poate fi folosit pentru a stoca date medicale, pentru a colecta taxe şi chiar ar putea fi soluţia pentru votul online.
|
Posted 29 August 2018 - 17:51

Cat costa stocarea unui TB folosind blockchain versus solutii clasice de stocare? Cum ii asiguri confidentialitatea?
|
Posted 29 August 2018 - 18:03

Cat costa stocarea unui TB folosind blockchain versus solutii clasice de stocare? Cum ii asiguri confidentialitatea? Intodeauna va fi mai scumpa in functie de modelul de hash al fiecarei bucati de informatie introdusa si care trebuie sa aibe identificatori proprii la care se adauga si headerul fiecarui block. Mai curioasa e faza cu "comod" Oricum nu vad ce cauta in medicina cand e clar vorba de technologie nu de actul medical. Edited by Jammalan-the-Prophet, 29 August 2018 - 18:03. |
Posted 29 August 2018 - 18:07

Blockchain folosești când ai nevoie de decentralizare și de încredere între entități între care nu există încredere, nu aduce avantaje în medicină.
|
Posted 29 August 2018 - 19:01

Blockchain folosești când ai nevoie de decentralizare și de încredere între entități între care nu există încredere, nu aduce avantaje în medicină.
Blockchainul nu este destinat exclusiv tranzacţiilor şi criptomonedelor, ci poate fi folosit pentru a stoca date medicale, pentru a colecta taxe şi chiar ar putea fi soluţia pentru votul online.
Cat costa stocarea unui TB folosind blockchain versus solutii clasice de stocare? Cum ii asiguri confidentialitatea? 1. Se fura 2. Sunt lente (Atentie! Merge vorba despre medicina unde totul trebuie sa fie instant) 3. Sunt legate de guvern/stat - centralizate. Cat costa ? In bani poate ceva mai mult decat clasicele aplicate acuma. Insa, banii nu iti sunt resursa cea mai importanta in cazul dat, ci informatia (Data). |
Posted 29 August 2018 - 19:06

1. Blockchain e public, deci vor fi chiar mai ușor de furat.
2. Blockchain nu are cine știe ce viteză. 3. Dacă este este cea mai performantă soluție care e problema dacă sunt centralizate? Nu pot să comentez abstracții, dă exemplu de țară care introduce blockchain în domeniul medical și explică exact cum este/va fi folosit, dacă vrei să explic dacă este bine sau nu. Edited by tavitu, 29 August 2018 - 19:23. |
Posted 29 August 2018 - 19:07

Posted 29 August 2018 - 19:33

E asa de greu de inteles ca aceasta descentralizare nu e ceva dorit de nimeni, mai ales de catre stat?
E o idee frumoasa, dar periculoasa. |
Posted 29 August 2018 - 20:21

mai degraba puterea de calcul a statiilor de minare ar putea fi folosita si in alte scopuri ....... dar nu medicina
|
|
Posted 29 August 2018 - 21:51

Blockchainul nu este destinat exclusiv tranzacţiilor şi criptomonedelor, ci poate fi folosit pentru a stoca date medicale, pentru a colecta taxe şi chiar ar putea fi soluţia pentru votul online. acum spune-mi cum e cu secretul votului, si ce date medicale poti stoca Edited by MarianG, 29 August 2018 - 21:52. |
Posted 30 August 2018 - 08:12

Ce prostie de topic...lasat "verigile" pentru monede virtuale ..
|
Posted 30 August 2018 - 09:11

Imi place ca lumea e atat de interesata de tehnologia blockchain..i am looking forward for more discussions
|
Posted 30 August 2018 - 15:03

Noi nu ne folosim creierele dar suntem interesați de uzul blockchainului.
|
Posted 30 August 2018 - 15:17

Imi place ca lumea e atat de interesata de tehnologia blockchain..i am looking forward for more discussions
Noi nu ne folosim creierele dar suntem interesați de uzul blockchainului. ![]()
Ce prostie de topic...lasat "verigile" pentru monede virtuale .. ![]()
E asa de greu de inteles ca aceasta descentralizare nu e ceva dorit de nimeni, mai ales de catre stat? E o idee frumoasa, dar periculoasa. |
Posted 30 August 2018 - 15:34

Salut comunitate! Stiind ca sunt incercari de adopta reteaua decentralizata in domeniu medical in diferite tari ale lumii, Cum ar fi daca in timpul apropiat, in Romania, ar fi posibila introducerea blockchainuluil in spatele stiintei medicale? Mi se pare o idee absolut geniala.S-ar stoca toata informatia necesara in blocuri. Ar fi posibila si o operare de zeci de ori mai rapida a datelor ce tin de pacienti, utilaje, preparate medicale, precum si finante. Ar fi totul mult mai sigur, comod si rapid. Haideti sa discutam pe baza acestei idei! Am observat în ultimele zile cam un topic de acest gen pe zi. Noi n-avem medicamente în spitale, medici buni, aparatură, și stăm să discutăm despre introducerea blockchainului în procesul medical. Moare lume cu zile în spitale, au murit sărmanii ăia de la Colectiv de la infecții intra spitalicești. Și noi vorbim de blockchain in spatele științei. Ce dracu să faci cu blockchainu când țara e în gaură de tot ? Arată și mie concret o utilizare practică a blockchainului. Una. În afară de criptomonede. Eu nu înțeleg de ce se poate deschide topic cu 1 post activ ? Care cum intră pe aici dă cu o chestie de moare creieru. Eu aș zice să bage blockchain la alimentară domne. Să își ia omu câte puțin să mănânce. Și să dea și la benzinărie să bagi în rezervor. Gizăse Edited by waterman, 30 August 2018 - 15:36. |
|
Posted 30 August 2018 - 16:01

Un concept nobil dar abuzat, a devenit buzzword ca win-win.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users