Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Legal sau ilegal?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
britneysbitch

britneysbitch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 06.01.2012
Pirateria nici măcar nu este furt, ci este o infracțiune (în unele țări contravenție sau o acțiune sui generis) în sine.

Încălcarea drepturilor de autor sau furtul de proprietate intelectuală se pedepsește distinct de furt (și în unele cazuri grave, pedepsele pentru furtul de proprietate intelectuală sunt mai mari decât cele pentru hoții de găini).

În Germania, Finlanda, Țările de Jos, Franța și toate țările vest de Ungaria (în Europa îi doare în fund chipurile, dar care Europă o fi aia?) nici măcar nu consideră pirateria o problemă de ordin penal, ci o problemă de ordin civil cu statut special. Astfel în Olanda de exemplu pirateria este combătută de o instituție non-profit de utilitate publică (BREIN) - care are puteri executive și administrative, adică poate închide site-uri și da amenzi. În Germania și Finlanda providerii de internet (sau sub-contractori ai acestora, inclusiv organe cu caracter sindical sau alte asociații) au drepturi similare. Vedeți probleme până acum câțiva ani cu GEMA, YouTube și Germania - GEMA, o organizație non-profit, a avut puterea administrativă de a se opune inclusiv uniunilor sindicale și autorităților statale.

Faptul că în România populația de acasă nu este afectată nu înseamnă că problema nu există. Ferească dumnezeu să fiți PFA, firmă sau chiar și angajat ce operează "pe semnătură" un laptop al firmei și să vină BSA-ul sau ORDA în inspecție și să te prindă cu piraterii, că de ăștia nici cu șpagă nu scapi.

Problema e complexă și numai în unele cercuri românești, ungurești și bulgărești există ideea că pe lume doare în cur.

#38
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Dacă ești sărac ai voie să downloadezi orice.

Zici în gând de trei ori "Mama lor a dracu de capitaliști jegoși cu prețurile voastre."
După care râgâi berea de aseară de la PET, te scarpini pe burtă și te mai joci puțin CS GO non steam piratat de pe piratebay, și urli la mami să-ți mai aducă o sticlă de Cola și niște chipsuri.

Munca, școala ?

Mai dă-le la naiba...

#39
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,495
  • Înscris: 02.09.2006

View Posthwplanet, on 26 august 2018 - 17:23, said:

Stai linistit. Macar de putinul asta sa ne bucuram si noi, mai vedem un Film, mai ceva, iti imaginezi ca daca la fiecare Film ar fi cu plata si sa mai fie si praf Filmul pe deasupra... atunci daca tu esti un Cinefil si iti place sa vezi cate 2-3 Filme pe zi, iti dai seama cati bani ti-ar trebui in fiecare luna?

La fel si la joace. Pirateria o sa existe atata timp cat exista Internetul. Mereu va exista o astfel de bresa care sa permita termenul de (Pirat). Chiar daca este ilegal sau legal, macar atata bucurie poti avea si tu din cand in cand daca altceva nu se poate. Caci salariile actuale abia daca iti pot permite mancarea, locuinta, si un telefon, restul... nu se poate. Filmele pentru astea sunt facute, Jocurile pentru astea sunt facute, cu cat testeaza mai multi acel produs cu atat cine are bani il va cumpara acel produs, cine nu are, logic ca nu il va cumpara. Daca nu exista o perioada de Test (Demo) pentru acel produs, atunci de unde stii ca isi merita banii?
si daca esti un alcoolofil si iti place sa bei cite trei litri de coniac pe zi, iti dai seama de citi bani ar fi nevoie? coniacul de ce nu-l poti ''downloada'' gratis din magazine?

View Posthwplanet, on 26 august 2018 - 17:32, said:

Nu cumperi. Si iti spun din ce cauza, atata timp cat se poate lua gratuit pur si simplu pastrezi banii pentru altceva. Toata lumea vrea sa aiba cat mai multi bani si sa profite cat mai mult, deci in concluzie trebuie sa pastrezi banii nu sa-i cheltui. Ii poti cheltui cand ai prea multi si ai siguranta ca o sa traiesti toata viata cu acei bani. Pentru ce sa dai bani pe ceva ce poti avea gratis?........................
doar cei care fac parte dintr-o anumita categorie a populatie prefera sa pirateze, asta chiar fara legatura cu veniturile respectivilor!

#40
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postbyker89, on 26 august 2018 - 17:53, said:

Pai asa, hai sa piratam mancarea, masinile, inclusiv calculatoarele si telefoanele  care sunt prea scumpe, dar tot le luam in rate.....

E drept ca daca gasesti o metoda de a le clona/multiplica/copia cum faci in cazul fisierelor digitale,  n-ar trebui sa fi acuzat de furt.
De exemplu, clonezi salamul de porc  si il imparti la toti saracii si starpesti foametea.  
Teoretic, meme-ul asta suna cool!  
Attachment bexqj9iein.jpg







Insa  esti acuzat de incalcarea drepturilor de autor daca salamul de porc  respectiv are o reteta anume si apartine unui brand.  
Iar brand-ul respectiv te poate da in judecata ca i-ai furat ingredientele si ii multiplici salamul fara autorizatia lui, mai ales ca e de pe  proprietatea lui si ii apartine si te poate acuza ca faci bani pe carca lui, cu ideea lui originala.


Deci e vorba tot de furt, nu de furtul obiectului in sine, ci de furtul ideilor de autor si tu sa beneficiezi din produsul creat de altii, chiar daca n-ai muncit deloc la el.


Hai maine la mine la masa, sa impartim o ciorba si o friptura, dupa care vedem un film pe care l-am cumparat eu, daca imi impart mancarea mea cu tine nu este piraterie, daca vezi filmul impreuna cu mine pot fi acuzat de piraterie, legea te obliga sa vezi filmul doar tu si familia ta, dar restul poti sa le imparti, asta e din ciclul legi imbecile care ne fac viata grea, v-am spus si pe alte topicuri,legea este facuta pentru lacomia de a mai aduna si cei 30 la suta care nu-i incaseaza, sunt pierderi normale, luati cifrele, o sa vedeti ca cele mai piratate filme si-au scos banii de zeci de ori,sunt pe mega profit, dar lacomia de mana, sa luam in mormant cu noi si banii aia, sa ni-i bage in gura, sa ne petrecem eternitatea cu banii intre mandibule........Homo Sapiens....

#41
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,495
  • Înscris: 02.09.2006

View Posthwplanet, on 26 august 2018 - 18:51, said:

Unde il descarci? In memorie? Posted Image E la fel ca si cum te-ai uita pe Youtube. Il vizionezi in Browser iar Filmul acela este uploadat pe un Site iar responsabili sunt cei care l-au urcat acolo nu cei care vizioneaza.



In mod indirect la cata reclama se baga pe Youtube de Netflix e imposibil sa nu afli de ceva Filme sau Seriale aparute... Tu de crezi ca se fac mai mult Seriale? Fiindca este castigul mai consistent decat daca faci Filme, faci multe Episoade si scoti banul pe Episod in fiecare saptamana.



Intr-o astfel de lume dreptul asta este inexistent atunci cand ne referim la partea digitala. Posted Image Ai idee cate carti poti gasi la liber in momentul asta? Nu mai cumpara nimeni carti. Lumea descarca PDF-uri in mod gratuit liber pe net. Lumea evolueaza cine sta pe loc aia e... trebuie sa evoluezi in functie de cum evolueaza lumea, si nu invers. Trebuie sa fi pregatit psihic, mental pentru asta.
draguta, te intelegem ca nu-ti poti permite niste chestii pe care altii si le pot permite, dar nu trebuie sa faci apologia furtului pentru a-ti justifica neputinta financiara!

#42
MotanS_ReD

MotanS_ReD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 09.08.2018
Unii ar fi in stare sa plateasca orice. :)) stati cuminti mai baieti. Altii isi fac vile in toate orasele si eu nu pot sa trag un film. Asta chiar e buna. Voi cred ca nu stiti pe ce lume traiti. Spor la decartat.

#43
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005

View Postg0dafk, on 26 august 2018 - 16:39, said:

Bun, intebarea mea este, este legal sa descarci torrente sau nu? In ce conditii este legal si cand devine o ilegalitate. Daca stau la seed devine ilegalitate? Ce pedepse exista pentru asta?
strict pe litera legii, in Romania daca doar descarci si folosesti fara sa valorifici nu au ce sa-ti faca.

#44
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,495
  • Înscris: 02.09.2006

View PostMotanS_ReD, on 27 august 2018 - 17:27, said:

Unii ar fi in stare sa plateasca orice. Posted Image) stati cuminti mai baieti. Altii isi fac vile in toate orasele si eu nu pot sa trag un film. Asta chiar e buna. Voi cred ca nu stiti pe ce lume traiti. Spor la decartat.
Draguta, pe mine asa m-a invatat tata, sa nu fur si e greu sa ma mai schimb acuma batrin!

#45
MotanS_ReD

MotanS_ReD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 09.08.2018
Na, ia si baga bani atunci.

#46
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,659
  • Înscris: 24.10.2015
Vad ca-i de anul trecut topicul. Eu sunt in Franta, mai descarcam muzica prin intermediul torentelor si mi-a venit scrisiare ca daca mai cintinui voi primi o amenda de peste 2000 de euro. Utilizez deezer dar mai descarcam si albume ca sa mi le pun oe cd-uri in masina si iaca na..

#47
Tonic Water

Tonic Water

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,339
  • Înscris: 09.07.2005

View Postvinciun, on 21 iunie 2019 - 20:13, said:

Vad ca-i de anul trecut topicul. Eu sunt in Franta, mai descarcam muzica prin intermediul torentelor si mi-a venit scrisiare ca daca mai cintinui voi primi o amenda de peste 2000 de euro. Utilizez deezer dar mai descarcam si albume ca sa mi le pun oe cd-uri in masina si iaca na..
Descarca si tu ca un pro cand te duci la Carrefour pe net-ul lor liber si nu se intampla  nimic. Sau foloseste un VPN dar cu VPN-ul tot te  prind. Oricum daca descarci ceva o data pe saptamana cateva sute de MB nu-ti zice nimeni nimic . Daca bagi ca lesinatul sute de  giga atunci esti mancat.

#48
holver

holver

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 22.10.2008
ati uitat ceva!internetul este freeeeeee...!tu ju platesti lunar internetul tu platesti un provider sa iti administreze conexiunea la net!mai e ceva!ce s ar intimpla daca de maine ar incepe oamenii sa protesteze si sa nu mai foloseasca internetul?ar deveni inutil iar drepturile de autor ar deveni falimentare!ma mir oricum ca pana acum nu s a inventat internet 2sau 3 alternative la internetul clasic!avem dovada ca oamenii nu sunt lasati sa evolueze!internetul a devenit puternic cand a fost liber!asa ar fi fost si oamenii liberi!a be inceput sa deranjeze tiranii acestei lumi si au inceput cu constrangeri cu legi idioate!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate