Plan de afacere infiintare si exploatare livada de pruni de 5000 metri patrati pentru familie
Last Updated: Jan 06 2019 00:26, Started by
adriangal21
, Aug 25 2018 18:43
·
0
#19
Posted 03 January 2019 - 00:59
Sfatul meu, pentru oricine vrea sa facă o "pălincă", e să nu culeagă fructele de pe jos, cu fructele de pe jos e ceva alcool ce fac oamenii pe la țară, un produs pe care îl poți vinde la hipsteri dar nu și la cunoscatori, vrei ceva de calitate, fa ceva ca la carte, sa poți plati taxa de antrepozit, mergi la meșteri pălincarii să iti explice procesul.
|
#20
Posted 03 January 2019 - 13:36
E prima ora cand citesc ca tuica nu e buna din prunele scuturate din pom si culese ulterior de pe jos .Sa le culegi direct de pe pomi e foarte migalos si costisitor .
|
#22
Posted 03 January 2019 - 16:59
Cateva consideratii privind o afacere cu pruni pe 5000mp:
-intra in jur de 250 pomi la 5\4, -intr-o zi frumoasa de primavara poti tunde 20-25 de pomi ajunsi la maturitate, limitati la 3-3,5m inaltime, tunsul il poti incepe la 2-3 saptamani dupa ce a cazut frunza, preferabil este insa sa incepi dupa ce au trecut gerurile mari, -plantezi mai multe soiuri cu epoca de cocere diferita daca vrei sa vinzi pt consum in stare proaspata, daca vrei sa prelucrezi (distilare, uscare, gem) te limitezi la 1-2 soiuri, -ca factori limitativi inghetul tardiv-mai greu de combatut-, atacul de viespe hoplocampa spp pentru care obligatoriu trebuie efectuat tratament in general 1 dar repeti si la 10-14 zile pt prinde si eurytoma, -pt tuica se recomanda sa culegi la supramaturare candbfructele incep sa cada din pom, culegi cei cazut separat, intinzi o prelata sub pom scuturi energic pomul aduni ce a cazut, se recomanda zdrobirea fructelor sau chiar trecerea prin pasatrice unde se elimina si samburele si punerea la fermentat |
#23
Posted 03 January 2019 - 18:27
Lasati frate samburii la tuica , de acolo vine aroma, prin fermentare si fierbere iese aroma din samburi, daca se poate la un cazan de borhot spargi un castron de samburi de la cazanul anterior si ii bagi la distilare, sa vezi atunci ce parfumata iese..
|
#24
Posted 04 January 2019 - 11:42
Lacilucky, on 03 ianuarie 2019 - 13:36, said:
E prima ora cand citesc ca tuica nu e buna din prunele scuturate din pom si culese ulterior de pe jos .Sa le culegi direct de pe pomi e foarte migalos si costisitor . Hai in Bihor, Salaj, Satu-Mare la producatori care fac o palinca de calitate sa vezi cum o fac ei, pui covertura pe jos, dar cu pamant si alte foioase, ierburi |
#25
Posted 04 January 2019 - 19:25
uite ca am gasit pe unul care are poza
Attached Files |
#26
Posted 04 January 2019 - 21:08
calinus68, on 03 ianuarie 2019 - 18:27, said:
Lasati frate samburii la tuica , de acolo vine aroma, prin fermentare si fierbere iese aroma din samburi, daca se poate la un cazan de borhot spargi un castron de samburi de la cazanul anterior si ii bagi la distilare, sa vezi atunci ce parfumata iese.. Eu am alta unitate de masura, cancioc. |
#27
Posted 05 January 2019 - 16:54
#28
Posted 05 January 2019 - 19:44
Nu este nicio problema in culesul fructelor de pe jos pentru tuica. Singura problema ar fi sa nu fie introduse fructele la fermentat cu iarba, frunze, pamant pe ele sau alte resturi.
In rest, faptul ca sunt culese de pe jos este foarte bine, pentru ca daca au cazut de prea coapte, atunci asta este un lucru bun, cu cat mai coapte cu atat mai bine pentru tuica. Insa o parte din fructe mai cad pe jos si din alte cauze, iar cele care cad inainte de maturitate pot fi si ele introduse la fermentat pentru obtinerea unei tuici, care va avea insa o tarie mai mica din cauza unei cantitati mai mici de glucide pe care o contine fructele necoapte. Dar in felul acesta se mai poate reduce din pierderea de recolta sau se gaseste o intrebuintare a unor fructe care altfel s-ar pierde. https://adevarul.ro/...ce23/index.html |
|
#29
Posted 05 January 2019 - 23:54
Adunarea fructelor cazute fara exceptie este si o buna masura fitosanitara...
|
#30
Posted 06 January 2019 - 00:26
Cei din Ardeal culeg fructele doar din pom pentru palinca, dar din experienta si prin dubla distilare poate iesi o tuica foarte buna si din fructele adunate de pe jos ca la noi in sud vorba lui Vicentiu_1981 e pacat de recolta ca sa aruncam fructele(oricum nu culegem si noi orice fructa mucegaita) iar din merele cazute pe jos se poate obtine un foarte bun otet de mere
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users