Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ciocolata la motan.
Last Updated: Aug 25 2018 22:22, Started by
zNick
, Aug 25 2018 11:05
·
0
#19
Posted 25 August 2018 - 12:46
Motanul nu are nimic din cate vad , parca are mai multa pofta de joaca
|
#20
Posted 25 August 2018 - 12:48
Are mai multa energie
Pe o nota serioasa, teobromina din cacao este o substanta letala pentru pisici, se gasete si in frunzele de ceai de ex... nu stiu dozajul letal dar exista o limita. CIocolata cu lapte are mai putin cacao sau cea alba. Daca-i dai neagra e de rau si in cantitate redusa. Si la oameni exista o doza letala de theobromina dar la o cantitate mare... asa cum si paracetamolul e letal dupa 3000mg. Edited by andreic, 25 August 2018 - 21:52. |
#21
Posted 25 August 2018 - 12:57
Serafim606, on 25 august 2018 - 11:57, said:
Mai oameni bun, s-a inteles ideea. E toxica, dar nu va mai comportati de parca o sa crape motanul in secunda 2 de la 3 patratele de ciocolata. Tot ce faceti e sa speriati omul. Motanul o sa treaca ok peste intoxicatia cu 3 patratele de ciocolata. E ca si cum ai zice ca mori de la o betie usoara. Mori pe dracu. Te trezesti a doua zi cu dureri de cap. Apoi de varsta, greutatea pisicii. Eu iti zic ca daca dai 3 cuburi de ciocolata neagra unei pisici pana in 6 luni, moare. Nu in secunda 2, mai tarziu. Depinde de multi factori, de sensibilitatea particulara a acelei pisici la teobromina, cofeina, de greutatea ei, starea ei de sanatate, tonus etc. Iti arat o pisica de 4 kg crescuta la curte, prin boscheti, dupa soareci, soparle si prazile ei. Doar iarna sta in casa, cand e gerul mare, ca nici iarna n-are stare, in permanenta bantuie pe afara. E un mic monstru nu o poti compara cu o pisica de apartament. Decat sa asisti neputincios cum isi da duhul, mai bine sa stii ce o poate otravi, nu vreau sa sperii pe nimeni. |
#22
Posted 25 August 2018 - 13:01
Serafim606, on 25 august 2018 - 11:38, said:
Trebuia sa stam cu ochii pe el ca pe butelie cand simtea miros de ciocolata . |
#23
Posted 25 August 2018 - 13:03
#24
Posted 25 August 2018 - 13:10
lucifer76, on 25 august 2018 - 13:01, said: Am avut o flocoasa care era in stare sa imi scoata ciocolata din gura. Trebuia sa avem mare grija sa nu o lasam la vedere prin casa, ca ramaneam fara ea. Ii mai dadeam rar de tot cate o bucatica, cat un bob de mazare, stiam ca e toxica, dar daca nebuna vroia... Znick, in urma consumului de ciocolata creste starea de excitabilitate, ritmul cardiac... |
#25
Posted 25 August 2018 - 13:16
Hunor_66, on 25 august 2018 - 11:48, said:
E vorba de cacao, care este toxica pentru ficatul carnivorelor. Ciocolata alba nu contine cacao. Ciocolata alba buna trebuie sa contina cat mai mult unt de cacao, deci are cacao bine merci pana la cel putin 40-48 %. Pe de alta parte, ciocolata cu gust de ciocolata nu se mai fabrica de 8 ani nici macar in Elvetia, praful de cacao care e si degresat imbecil si dezodorizat imbecil are gust de afumatura de lemnne putrede, iar untul de cacao are gust de acid stearic eventual si ranced, in loc sa aiba ambele gust intens de ciocolata. Motivulele sunt multiple, pesticide si fungicide care au dus la mutatii de boli mai rezistente care ataca arborii de cacao, apoi GMO care are gust mai slab, apoi degresare ca sa faca creme pt dame ( sau poate trimit cacaua in alte dimensiuni, lumi paralele si alte planete...), apoi populatia de culoare care a luat cu forta plantatiile de cacao fara sa aiba habar ce e aia ciocolata, au ucis si alungat albii, si acum nu mai au nici know how, nici resurse pt mentenanta, si recolteaza dupa ureche, pun boabele la uscat sub frunze de banane si fermenteaza, le usuca probabil si cu foc, de unde si gustul imputit si afumat, de unde si dezodorizarea ulterioara, la care se adauga alte grasimi din margarina de ulei de palmier esterificat care ineaca si gustul care nu mai e - au dat lege in parlamentul belgian inca de acum 28 de ani sa le dea voie sa inlocuiasca din untul de cacao cu margarina din ulei de palmier..., unt de lapte chiar la altele, nerespectarea retetelor, aberant de mult zahar, lapte praf neincremosat anterior sau pus prea mult, la cea neagra se pune fie prea multa cacao peste 57%, fie prea putina sub 57%, si ambele degresate de untul de cacao, la cea cu alune de padure nu se completeaza cu faina premium de soia selectionata cu degustatori pt gust neutru, ci se pune fie aberant de mult zahar, fie se pune praf de zer, fie chiar zeamil, fie se face tot neagra si la peste 29% omoara gustul alunelor de padure dar macar are mai putin zahar si asta e bine avand in vedere ca oricum nu mai are niciuna gust... Acuma are gust de cafea, cilli, ulei de masline, potocale, menta, capsuni, etc., sau gust de ipsos cu margarina... Edited by loock, 25 August 2018 - 13:19. |
#27
Posted 25 August 2018 - 13:45
#28
Posted 25 August 2018 - 16:09
danvlas, on 25 august 2018 - 12:24, said:
Prostul meu (caine) a reusit odata sa intre clandestin in casa si a mancat o cutie intreaga de bomboane de ciocolata. Cu tot cu staniol. Inca respira si latra. Oricum s-a mai auzit de asa ceva. Mai precis de un crocodil care a mincat un ceas si dupa aia facea tic-tac. Deci si ceasurile sunt toxice... Daca iti mai iei ciine sa il feresti de bomboanele cu ciocolata ciinivore. lucifer76, on 25 august 2018 - 13:01, said:
Am avut o flocoasa care era in stare sa imi scoata ciocolata din gura. Trebuia sa avem mare grija sa nu o lasam la vedere prin casa, ca ramaneam fara ea. Ii mai dadeam rar de tot cate o bucatica, cat un bob de mazare, stiam ca e toxica, dar daca nebuna vroia... Xlander, on 25 august 2018 - 13:10, said:
Si eu pe sapun si detergenti. O atrageau ca momeala de peste, nu altceva. Lingea sapunul, am surprins-o o data si a fost de ajuns. Zona interzisa. Znick, in urma consumului de ciocolata creste starea de excitabilitate, ritmul cardiac... Oricum, ginditi-va: 3 cubulete la o pisica de sa zicem 2 kg e ca si cum eu la 90 kg as minca 135 cubulete sau 7 cutii jumate de Schogeten. Alba, neagra... cred ca prea bine nu o sa ma simt. loock, on 25 august 2018 - 13:16, said:
Ciocolata alba buna trebuie sa contina cat mai mult unt de cacao, deci are cacao bine merci pana la cel putin 40-48 %. Pe de alta parte, ciocolata cu gust de ciocolata nu se mai fabrica de 8 ani nici macar in Elvetia, praful de cacao care e si degresat imbecil si dezodorizat imbecil are gust de afumatura de lemnne putrede, iar untul de cacao are gust de acid stearic eventual si ranced, in loc sa aiba ambele gust intens de ciocolata. Motivulele sunt multiple, pesticide si fungicide care au dus la mutatii de boli mai rezistente care ataca arborii de cacao, apoi GMO care are gust mai slab, apoi degresare ca sa faca creme pt dame ( sau poate trimit cacaua in alte dimensiuni, lumi paralele si alte planete...), apoi populatia de culoare care a luat cu forta plantatiile de cacao fara sa aiba habar ce e aia ciocolata, au ucis si alungat albii, si acum nu mai au nici know how, nici resurse pt mentenanta, si recolteaza dupa ureche, pun boabele la uscat sub frunze de banane si fermenteaza, le usuca probabil si cu foc, de unde si gustul imputit si afumat, de unde si dezodorizarea ulterioara, la care se adauga alte grasimi din margarina de ulei de palmier esterificat care ineaca si gustul care nu mai e - au dat lege in parlamentul belgian inca de acum 28 de ani sa le dea voie sa inlocuiasca din untul de cacao cu margarina din ulei de palmier..., unt de lapte chiar la altele, nerespectarea retetelor, aberant de mult zahar, lapte praf neincremosat anterior sau pus prea mult, la cea neagra se pune fie prea multa cacao peste 57%, fie prea putina sub 57%, si ambele degresate de untul de cacao, la cea cu alune de padure nu se completeaza cu faina premium de soia selectionata cu degustatori pt gust neutru, ci se pune fie aberant de mult zahar, fie se pune praf de zer, fie chiar zeamil, fie se face tot neagra si la peste 29% omoara gustul alunelor de padure dar macar are mai putin zahar si asta e bine avand in vedere ca oricum nu mai are niciuna gust... Acuma are gust de cafea, cilli, ulei de masline, potocale, menta, capsuni, etc., sau gust de ipsos cu margarina... |
|
#29
Posted 25 August 2018 - 18:30
Motanul meu nu are treaba cu ciocolata dar e mort dupa masline.
Bunica nevestei avea o pisica care fura ardei copti. A durat pana si-a dat seama cine ii fura (casa la curte, bucatarie in curte, etc) pana a vazut-o. Interesant e ca ii si manca. Edited by altuser09, 25 August 2018 - 18:32. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users