Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

recomandare pompa submersibila

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#19
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008

View Postpasilla, on 24 august 2018 - 21:53, said:

Probabil ca nu ar functiona.

View Postflorin71_skoda, on 24 august 2018 - 22:19, said:

Ar trebui sa functioneze, pentru ca sint doar 4 metri de orizontala intre camin si casa. Ori pe orizontala pierderea este nesemnificativa. Iar la distanta asta, daca folosesti teva de 1" se

Salut nu va mai bateti capu atata , va zic eu merge , eu am avut un hidrofor normal fara ejector montat in casa la circa 18 m distanta de fantana si 6 -8 m pana la apa , atentie pe teava de 20mm phb  din astea negre obisnuite , deci merge , si a mers asa 8 ani cat am stat acolo apoi mam mutat .


Geretus salut, multe batai de cap ti-a dat hidroforul ala , am o pompa de circa 1,5 ani  si merge foarte bine   , dar parca dupa 1 an debitul a scazut putin , banuiesc ca e de vina condensatorul trebuie sa il verific , pompa e centrifugala cu 2 turbine , turbinele sunt din bronz pe pana ,  NU  cumpara pompe pe surub , am luat una si mai mult de 4 luni nu a tinut camasa surubului  am schimbat mai multe camasi de surub pana am abandonato, .

https://www.vexio.ro...100-w/#comments

Edited by marius_vfp, 28 August 2018 - 11:32.


#20
geretus

geretus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.07.2014

View Postflorin71_skoda, on 28 august 2018 - 10:40, said:

Ai intrebat care este modelul, deoarece am vrut sa-i caut caracteristicile pe net si sa vad daca intradevar scoate 50 litr/min la o presiune de 3 bar. Din descrierea ta se pare ca nu scoate atita. Se pare ca nu sti sa interpretezi datele trecute pe un hidrofor si sa-i citesti graficul.
Daca zice ca are debit maxim 50 litr/min, inseamna ca poate sa scoata atita doar la liber, cu presiune zero, adica doar daca atasezi de hidrofor un furtun de maxim 1 metru si umpli cu el la liber un butoi. In momentul in care pe furtunul ala de 1 metru, curge 50 litri/minut, manometrul hidroforului o sa-ti indice zero
Daca zice ca are presiunea maxima 4-5 bar, inseamna ca poate sa faca presiunea aia doar daca nu consumi deloc apa. Adica debit zero. Cind consumi, presiunea scade.
Banuiesc ca ai o pompa care la un 3 bar scoate cam 1mc/h (~16 l/min), sau la un 2 bar probabil ca scopate un maxim 2mc (~33 litri/minut)

Deschide undeva in casa/curte 2 robineti simultan, ca sa mearga pompa continuu, vezi ce presiune indica manometrul pompei, dupa care masoara cantitatea de apa ce curge la robineti respectivi. Pui o galeata de 10litri si vezi in cite secunde se umple bagata sub fiecare robinet in parte. Garantat nu vor fi 50 litri/minut. Dupa ce ai rezultatul, posteaza-l aici.

Prietene - deviem de la subiect mult de tot... Nu mi-am propus sa invat instalatii pe blog, nu te supara.
Pe pompa mea scrie 50l/min ( de fapt pe vasul de hidrofor - care acum nu are decat rol de suport pentru pompa). Nu scrie nici o presiune. Presiunea de 3 Bar este ceea ce mi-as dori eu sa am in mod constant cu robinetul/robinetii porniti. Posibil sa am mai putin acum - dar sigur undeva intre 2 si 3 bari. Nu o sa ma apuc sa dau drumu la robineti , sa masor presiuni , volume etc - e inutil.

Cauta o pompa submersibila cu care sa o inlocuiesc - daca poti sa-mi indici 1-2-3 modele in functie de cerintele mele - iti multumesc. Daca nu - crede-ma ca nu ma apuc sa cercetez acum cati bari am instalatie, de ce pompa mea nu zguduie instalatia etc.

Edited by geretus, 28 August 2018 - 13:15.


#21
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Cerintele tale sint exagerat de mari fata de necesitatile tale si fata de ce ai acum. Pe linga faptul ca pompa este cu mult mai scumpa (cerinte mari = pompa mai mare), nici nu o sa functioneze corect in sistemul pe care-l doresti, adica fara vas de expansiune, cu un "presostat ( fluxostat) la iesire". (pompa este prea puternica fata de solicitarile la care va fi supusa)

Dar daca asta vrei, adica o pompa care sa scoata 3mc la un H=40metri, atunci poti cumpara o pompa Grundfos SQ 3-40  si eventual daca nu esti multumit de "presostatul ( fluxostatul)" pe care-l ai acum, poti cumpara pachetul ce contine si controlerul PM2.
Sau cum vad ca esti mai exigent, poti cumpara o pompa Grunfos SQE 3-40, (are un E la coada deoarece are incorporata in ea o electronica mai avansata), iar ca sa o contrloezi mai bine si sa faca exact ce vrei tu, adica "presiune si debit constant la 2-3 consumatori simultan", cumperi si un controler CU 301
( Motorul de la SQE se alimenteaza in curent continuu si are pornirea cu turatie variabila. Nu are porniri bruste)

Pompa se numeste 3-40 pentru ca intradevar scoate 3mc/h la un H=40mCA (si asta ar fi domeniul de lucru recomandat pentru o astfel de pompa).
Ca si presiune si debit maxim, scoate mult mai mult, insa Grundfos nu-si perimite sa faca reclama falsa si sa-ti dea niste caracteristici maxime, care sint inutilizabile. Pompa asta poate sa faca o presiune maxima de 5,5bar si ca debit, poate sa scoata si 5mc/h daca te multumesti cu 20mCA, adica in cazul tau, un pic peste 1 bar la robinet.
Attached File  SQ 3-40.png   118.71K   29 downloads

Edited by florin71_skoda, 28 August 2018 - 14:16.


#22
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
Sal , fluxostatul e cea mai mare prostie posibila existenta , cu arat mai periculos pentru pompele de putere , atunci cand ai ridicat putin rubinetul pentru a bea un pahar cu apa a pornit ditai pompa , ea merge strangulata , pompele mici nui baiu dar astea mari care baga debit si presiune le omori  cu fluxostatul , alea trebe sa le dai cale libera a pornit laso sa mearga baga 100litrii intrun vas de expansiune ai acumulat apa etc, dar nu poti porni o pompa de putere de 70mii de ori pe ora , uitate in cartea tehnica si recomandari , multi producatori recomanda maxim 30 porniri pe ora , oare de ce?
Geretus asculta de florin , si iti spun si eu o pompa submersibila peste 1kw , e de 2 ori mai buna decat un hidrofor de 0,75 kw, am avut de toate , hidroforul meu waserkhoning (parca asa se scrie) a tinut 8 ani , motorul inca merge , scotea apa pe o teava de 20mm la o lungime de 25m , tu cum spui ca ai panza freatica la suprafata  e frectii pentru o pompa , macar iati una centrifugala nu umbla cu pompe pe surub.
Uite o pompa pe care am pus ochii  de doar 370w , dar baga doar 40m inaltime  
https://www.praktike...pentru-put.html

Edited by marius_vfp, 28 August 2018 - 15:07.


#23
geretus

geretus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.07.2014
o singura problema am cu pompele Grundfos - vad ca toleranta la nisip este de max 50g/m3... nu stiu daca nu cumva am mai mult in put.. si nu stiu cum sa verific.  Oricum 50g nisip pe metrul cub mi se pare foarte putin...

Restul pompelor au o toleranta de 100-150g/m3. Sunt si pompe cu toleranta mare ( 300-500g/mc).  
Nisipul strica pompa in mod clar daca nu este proiectata sa lucreze decat cu apa f curata...

#24
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Si tu chiar crezi ca alti au descoperit un alt plastic "revolutionar" din care sa-si faca "turbinele" etajelor, astfel incit sa reziste daca-l pilesti ?
Vezi si cit zice Willo legat de toleranta asta la nisip.

Exista pompe cu surub si pompe cu etaje. Alea cu surub, sint teoretic mai permisive la nisip fata de alea etajate. Insa la ce debite vrei tu, trebuie pompa etajata si in cazul asta comparam o etajata cu o alta etajata. Asa ca de ce crezi ca Grundfos foloseste un plastic mai prost, la o pompa care tine mai multi ani fata de cele ale concurentei ? (exceptind Willo care si astia sint buni, plus inca citiva pe care eu nu-i cunosc)

Grundfos zice 50g nisip ca sa aiba motiv sa-ti scoata pompa din garantie. Cum vad un firicel de nisip, cum adio garantie. Daca ai SQE si nu ai si CU301, iar adio garantie, cu toate ca niciunde nu scrie ca-i obligatoriu. Scrie doar ca se recomanda. Am patit ambele variante si in general vorbind as putea spune ca de fapt Grundfos nu are garantie in Ro. Are doar scriptica si in relitate clientul este de vina.
Aia de care zici tu ca au toleranta mare, de fapt mint ca sa cumperi de la ei. Sau poate ca nu mint si sint mai cu picioarele pe pamint, sau ca sa intre pe piata, fac intradevar si garantie si sint mai toleranti. Grundfos nu vrea sa tolereze absolut nimic si se bazeaza doar pe fiabilitate.

Pompele de recirculare Grundfos merg multi ani fara probleme (de la 10 ani in sus). Centrala mea are pompa grundfos si anul asta implineste 16 ani. Nu cred ca am vazut pompa grundfos care sa se strice in primi 8 ani.
Am o sumersibila SQ1-35 care de aproximativ 10 ani scoate mai mult namol decit apa si inca merge.
Stiu hidrofoare Grundfos care au fost inundate, ca sa umplut caminul cu apa si dupa ce sa retras apa au fost pornite si au plecat fara probleme.
Stiu 2 hidrofoare grundfos care lucreaza cu apa calcaroasa si dupa un 10 ani a trebuit sa le schimb presutupele si rulmenti. In rest merg bine mersi.

Teoretic de bani dati pe un Grundfos, poti lua cam 3 pompe Wasserkonig de la Dedeman si te vor tine cit un Grundfos. Neajunsul este ca trebuie schimbate cind se strica si dai niste bani cuiva sa le schimbe.

---
Eu am zis Grundfos doar de a naibi, ca ai zis tu ca nu-s problema bani :D Altfel poate ca ziceam Wasserkonig
Daca ar fi la mine acasa, garantat as vrea sa pun Grundfos. Insa cum bani intodeauna sint o problema, probail ca as ajunge la Wasserkonig. (nu toti putem avea BMW)

Edited by florin71_skoda, 10 September 2018 - 15:09.


#25
geretus

geretus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.07.2014
Nu e vb doar de plastic ( desi si aici conteaza ce polimer e folosit, e sau nu ranforsat cu fibra etc) e vb si de tehnologie. Sunti niste polonezi care dau toleranta la nisip de 500g/mc - IBO. Ei spun ca palele sunt flotante - nu fixe. Ma rog - iti dai seama ca nu am experienta si nici n-am gasit review-uri ( nici bune nici rele) insa pe site la ei au filmulete cu pompe mergand in bazine in care cred ca-i mai mult nisip decat apa.

Wilo - e mai rau - 40g/mc
Si eu am pompa grundfos in centrala ( are 11 ani).

Idea e ca - Grundfos sau nu - daca ti se strica pompa peste 1-2 ani si nu ti-o face nimeni pe garantie pe motiv de nisip - e cam nasol... La Grundfos cu atat mai mult avand in vedere pretul...

#26
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postgeretus, on 10 septembrie 2018 - 15:16, said:

.. Sunti niste polonezi care dau toleranta la nisip de 500g/mc - IBO. Ei spun ca palele sunt flotante - nu fixe. ...
Nu cunosc tehnologia asta si drept urmare nu pot spune nimic..
Nici nu-mi imaginez cum ar putea fi palele flotante.
Polonezi in general nu fac lucruri rele, insa depinde de fabrica. Ce stiu eu de la ei, ar fi controlerele Plum care sint foarte bune. Mai stiu cazanele pe lemne Orlan, care sint identice cu modelul de cazan pe lemne Viessmann Vitolig 150 (care de fapt se facea la fabrica Orlan). Mai stiu pompele AquaSystem (o copie Grundfos), care nu-s chiar reusite, dar totusi tin citiva ani buni. Din cite cunosc eu, inainte de UE, si centralele Vaillant se faceau in Polonia.

View Postgeretus, on 10 septembrie 2018 - 15:16, said:

Wilo - e mai rau - 40g/mc
Inseamna ca asta o fi toleranta reala ce acopera orice risc, la o pompa etajata normala.

View Postgeretus, on 10 septembrie 2018 - 15:16, said:

Idea e ca - Grundfos sau nu - daca ti se strica pompa peste 1-2 ani si nu ti-o face nimeni pe garantie pe motiv de nisip - e cam nasol... La Grundfos cu atat mai mult avand in vedere pretul...
Deaia am si punctat faptul ca nu prea exista garantie reala, ca nu cumva peste 1-2 ani sa dai vina pe mine Posted Image, ca te-am sfatuit prost Posted Image

Edited by florin71_skoda, 10 September 2018 - 16:02.


#27
geretus

geretus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.07.2014
uita-te putin aici:  http://www.dambat.co...tant-pumps.html

Rotorul e flotant - am inteles eu gresit ( am ramas cu alta idee in minte  de la un mixer de agitat volume mari cu pale flotante)

as mai avea cateva nedumeriri:

- pompa pe care o am acum are nevoie de 4.5 A la pornire; majoritatea submersibilelor vad ca au nevoie de 6A min ( in medie 7-8 A); nu stiu cat duce racordajul meu facut de ENEL ( e vb de casa unifamiliala, cumparata - deci nu m-am ocupat eu de racordajul la electricitate , facut acum 11 ani). Ma gandesc ca daca nu are intensitatea necesara or sa fie probleme la pornire ( chiar si la pompa pe care o am acum se simte cand pleaca) mai ales daca mai sunt consumatori in retea ( masina de spalat, fier de calcat).

- daca in locul unui grundfos SQE cu CU 301 as folosi o pompa din gama de mijloc ( poate chiar cea poloneza) sau, de ce nu , un SQ cu un variator de turatie ( cum ar fi asta:  https://www.shop-ein...htr259.html  ) nu as obtine acelasi lucru , respectiv presiune constanta in retea la 2-3 consumatori simultan? In plus asigura pornirea/oprirea lina .

- necesarul de volum de apa si presiune - ti se mai pare exagerat in acest caz? Ma gandesc ca in vederea mentinerii unei presiuni constante cand mai apar 1-2 consumatori in plus, ai nevoie de rezerve din partea pompei in aceste sens. Daca se fixeaza de ex presiunea dorita in sistem la 1.6 Bar de ex - in momentul in care exista 1 singur consumator, variatorul de turatie tine pompa subturata. Cand apare un alt consumator - variatorul creste turatia ca sa mentina presiunea in retea ( sigur - pana la limita de functionare a pompei).

#28
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Interesanta pompa aia poloneza.

6A nu poate fi considerat asa de mult, la o retea caznica. Tot ce trebuie facut (de preferat sa faci), este sa-i aduci cablu separat din tablou, ca sa fi sigur ca elimini contactele imperfecte din dozele actuale si "conflictul" ce apare cind folosesti si alti consumatori de putere.
Formulele spun ca pe cablu de calitate de 1,5mmp, lung de 50 metri, poti duce linistit 6A monofazat. Ori tu nu cred ca ai 50 metri de la tablou si piana la pompa, iar de folosit o sa folosesti un cablu de 2,5mmp, care teoretic pe distanta aia duce un 12A, adica dublu cit ai tu. Asa ca daca-i duci cablu separat, nu ai probleme.

Nu merge link-ul ala cu variatorul de turatie.

O pompa nu o prea poti cobori sub 30%, ca se cam arde. Uneori nici nu poate fi pornita direct la 30% si trebuie pornita la un 50% si dupaia coborita catre 30%. Ori asta inseamna ca o pompa "mare" zicem ca de un 3mc/h, cind ai debite sub 1mc/h, nu prea mai are cum sa mearga continu. Ori debitul de 1mc/h inseamna cam 16 litri/minut, adica minim 2 consumatori, din care unul sa fie mai serios. (Un dus se calculeaza pe la un 8-10 litri/minut, iar un spalat vase la un 4-6 litri/ minut)

Edited by florin71_skoda, 11 September 2018 - 12:06.


#29
geretus

geretus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.07.2014
florin71_skoda

Uite o poza cu datele pompei actuale ( am reusit sa fac in weekend). Pompa e fabricatie Spania. Faptul ca merge de 11 ani ( timp in care doar i-am schimbat condensatorul anul trecut) ma face sa cred ca nu-i proasta de loc...

Instalatia electrica este facuta ok - pompa are circuit separat in tablou . Toata instalatia este pe 2.5mmp cupru pe circuitul de prize.


In acest moment - pentru dus, daca e un singur consumator e relativ ok ( as fi preferat poate putin mai multa presiune - dar asta e)
Daca apare inca un consumator - incepe sa nu mai fie ok.

In afara datelor initiale - ar fi trebuit sa mai spun poate ca pe traseu mai exista imediat dupa fluxostat un filtru de sedimente mare ( cu cartus de 5 microni) care sigur mai scade presiunea cu 1 bar ( sau gresesc).

Cred ca la mers liber ( consumator pornit) acul presostatului indica in jur de 2 bar. La inchidere face in jur de 4 bar in instalatie ( doar asa decupleaza fluxostatul - pe care nu-l pot seta altfel; merge insa in set-up asta de f mult vreme fara probleme.

Ce date recomanzi tu sa aiba pompa ca sa pot avea presiune ok in cazul de care sunt 2 consumatori  ( pot fi si 3 sau 4 simultani - insa mai greu; 2 simultani este cel mai probabil) si sa putem face dus cu o presiune usor mai mare decat am acum.

Si - sa nu uit - presiunea ar trebui sa fie satisfacatoare fara sa-mi sara racordurile in cap ( banuiesc ca e de la sine inteles). Instalatia este toata pe PP - insa racordurile sunt flexibile ( la chiuvete, WC etc).

Attached Files


Edited by geretus, 11 September 2018 - 12:33.


#30
geretus

geretus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.07.2014
https://www.shop-ein...gf5dhtr259.html


ia vezi acum pentru variatorul de turatie...

#31
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Interesant convertizorul ala de frecventa. Merita luat in calcul.

Pompa actuala se pare ca-i una buna. Nu-i chiar stift.
Conform indicatiilor, ar trebui sa scoata un 2.8mc/h, la o presiune de ~2,5 bar (2,5 bar la iesirea din pompa, ca la ultimul etaj este mai putin). Cum este veche si putin obosita, se pare ca acum a mai ramas cu 2 bar. Nu ai spus care este consumul ala la care scade la 2 bar.

La 2 consumatori ar trebui luat in calcul maxim 20 litri/minut. Ca si presiune ar ajunge un 2 bar, insa cum tu vrei sa duca la o adica si un debit mai mare (3-4 consumatori), mai bine luam in calcul 3 bar. Cind ai 2 consumatori o sa ai 3bar si cind o sai ai 4 consumatori, o sa-ti scada presiunea catre 2 bar. Dar asta trebuie verificat pe graficul pompei. Pe urma mai luam in calcul si pierderea aia de 1bar pentru traseu si am ajuns la 3bar. (Daca vrei, mai poti adauga cite ceva si pentru filtrul cu sedimente.) Rezultatul final ar fi ca-ti trebuie o pompa care la un H=40 metri sa scoata un pic peste 20 litri/minut (1,2mc/h)

Edited by florin71_skoda, 11 September 2018 - 14:02.


#32
geretus

geretus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.07.2014
Am verificat aseara - la aparitia unui consumator ( robinet deschis la max pe apa rece in Bucatarie - primul consumator pe retea) presiunea pe care o arata manometrul din fluxostat este de 3.5 bar... minus appx 1 bar filtrul ( care vine dupa fluxostat) = 2.5 bar  ( sau mai degraba 2 bar avand in vedere eventualele pierderi de presiune pe traseu). La Bucatarie - presiunea e mare . In bai - e mai mica.

Am totusi impresia ca am nevoie la iesirea din pompa de maimult de 4 bar - mai degraba 5 sau chiar 6 - astfel incat in bai sa-mi ajunga macar 2.5 bar curati ( in conditii de 2 consumatori).

Necesarul de apa - 2 m3/h - mi se pare iarasi mic. Cred ca pana la urma o sa fac un test sa vad cata apa imi curge la dus acum intr-un minut ( eventual fara capul de dus - ca mai reduce si asta din presiune si volum).,

#33
geretus

geretus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.07.2014
https://www.arenains...-0-55-kw-p11130

ce parere ai de asta?

#34
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Pompa aia este "imensa". Daca ma uit pe grafic, constat ca daca-i pui un robinet la 1 metru de ea, face peste 30 bar. Pompa aia nici nu poate sa mearga sub 1,5mc/h ca face 30 bar. Pusca toate tevile Posted Image Este o pompa pentru puturi foarte adinci, care poate fi imersata in apa pina la 200 metri.

Bate si tu debitul si presiunea in cuie si dupaia cauta ceva ce sa scoata cit vrei tu.

Edited by florin71_skoda, 12 September 2018 - 12:33.


#35
geretus

geretus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.07.2014
https://www.arenains...casnice-c188-p1 selecteaza WILO din stanga ( nu pot sa dau link direct - nu-l ia pe tot)

este cea mai mica... restul sunt si mai si...

Basca faptul ca sunt toate sub categoria : pompe casnice...

Undeva e o problema totusi... Indiferent de tehnologie/randament/materiale/design - pompa are un motor de 550w... si cu el sa scoata 30 de bar la un debit de 1.5 mc/h ?!


Apropo de debit - tu zici sa fie putin peste 1.2 mc/h ( 2 dusuri simultan appx).

Dar daca merge si masina de spalat si s-a tras si apa la un WC ( sa nu zic 2) - cum fac? Sigur - vb de o perioada relativ scurta - dar daca debitul nu face fata ce se intampla?

Edited by geretus, 13 September 2018 - 08:14.


#36
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postgeretus, on 13 septembrie 2018 - 08:04, said:

Undeva e o problema totusi... Indiferent de tehnologie/randament/materiale/design - pompa are un motor de 550w... si cu el sa scoata 30 de bar la un debit de 1.5 mc/h ?!
Eu m-am uitat la caracteristici si la grafic. Daca acolo pe site nu sint bune informatiile publicate, nu-i vina mea Posted Image

- La caracteristici zice:
* Debit maxim: 6 m3/h
* Inaltime de pompare: 46 m
* Adancime max. de imersare: 200 m

Adica daca ai consuma 6mc/h (100 litri/minut), pompa ar fi capabila sa "ridice" 46 metri. In cazul tau, cum ai sub 10 m inaltime pina la robinetul de la etaj, adica pierdere de cam 1bar, inseamna ca daca deschizi cam 10 robineti la etaj, o sa ai la robineti din etaj peste 3,5bar.

- Graficul ar fi urmatorul Am trasat cu rosu unde se intilneste linia lui 46m cu 6mc/h si am incercuit cu albastru graficul care pare sa fie al pompei respective. Ce nu stiu, este ce reprezinta acel 07 de la coada.
Attached File  36818_11130_prd.jpg   107.43K   23 downloads

View Postgeretus, on 13 septembrie 2018 - 08:04, said:

- dar daca debitul nu face fata ce se intampla?
Scade presiunea. Exact cum patesti acum, ca sta hidroforul pe 2 bar si nu mai vrea sa urce la 3bar.

Iei si tu un debit maxim si dupaia alegi o pompa care la debitul ala maxim, sa scoata la robinet macar un 2 bar. Ulterior daca consumi mai putin ai 3 bar, sau peste 3bar.
Exemplu:
Pompa submersibila ape curate Wasserkonig WK6000 - 46, 6 mc/h, H max. 46 m, 2850 RPM, 1100 W (o gasesti la Dedeman cu 1.040 lei, sau la Emag cu 1.089 lei)
In manual avem tabelul urmator:
Attached File  WK6000-46.png   403.47K   20 downloads
Conform tabelului,
- daca la etaj consumi 20 litri/minut, o sa ai la robinet o presiune de ~3,2 bar (42m cit scoate pompa, minus 10 metri pierderea ta pe retea si inaltime, egal 32m)
- daca tragi apa la wc sau spala masina, sau trece prin fata ta pisica neagra si ajungi la un consum de 50 litri/minut, o sa ai la etaj 2,5bar (35m-10m=25m=2,5bar)
- daca pica si drobul de sare (pe linga pisica neagra) si ajungi la un consum de 60 litri/minut, o sa ai la etaj 2,2bar

Edited by florin71_skoda, 13 September 2018 - 11:03.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate