Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Sos de tip Tabasco facut acasa

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#37
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003

View PostAranzazu, on 02 octombrie 2018 - 20:19, said:

Posted Image  ... nu le cumparam!
Ei na...

#38
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,633
  • Înscris: 21.06.2016

View PostAranzazu, on 02 octombrie 2018 - 20:19, said:



Posted Image  ... nu le cumparam!



Poate mai scoteam la soare  peste zi un pic, dar fermentarea are loc oricum si pe loc racoros, dar mai lent.  Se fermenteaza toate alea si in frigider dupa o vreme.

Da fermentat, fezandat maninca puișorul?

#39
SineNomine

SineNomine

    Artisan Distiller

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,446
  • Înscris: 12.02.2012

View Postpetit_christian, on 02 octombrie 2018 - 22:44, said:

Crezi ca toata lumea a mincat asa ceva? Apoi sunt mucegaiuri si mucegaiuri, dar vb lui richelieu, cite dulceturi, compoturi, si mai stiu eu ce  produse de casa am mincat dupa ce am aruncat mucegaiul de la suprafata.

@aranzazu: nu stii ce e bun. Si cum poti sa zici ca ceva nu e bun, daca nu ai gustat? Incearcao brinza mucegaita de la mama ei, de ex Bleu d'Auvergne si discutam pe urma.

Mersi pt sfat, nu credeam ca ardeiul iute poate fermenta si la frigider. Dar e plauzibil de vreme ce laptele fermenteaza, sa nu mai zic braga, aia adevarata, pe unde s o mai gasi.
Eram nerabdator sa gust produsul final.  
Ca te vaz priceput, conteaza daca e mediu aerob sau anaerob? Daca pun capac la borcan, exista vreun risc sa se sparga din cauza presiunii gazelor acumulate?
Cei de la Mc Ilheny etanseaza pasta de ardei cu un pat de sare, iar a doua solutie ar fi sa folosesc acelasi sistem ca la producrea vinului. Dar numai daca diferenta intre cele 2 metode e semnificativa.

Fac de cativa ani sosui fermentate de ardei mult mai iuti ca Habanero.
Pentru a scadea iuteala poti face combinatii cu diverse legume sau fructe puse la fermentat impreuna.
Fermentatia este o combinatie dintre fermentatia alcoolica si cea malolactica. Nu e bine sa astupi etans borcanul ca se formeaza presiune. Cel mai bine pui un dop de fermentatie infipt in capacul borcanului.
Sarea se pune pentru a nu lasa alte bacterii, spre exemplu cele acetice, sa se inmulteasca.
Mie nu imi place ca sosul sa fie prea sarat si de aceea pregatesc un starter din varza murata. Asta face ca fermentatia sa porneasca rapid.

Edited by SineNomine, 03 October 2018 - 04:56.


#40
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,805
  • Înscris: 15.08.2014
Si asta a facut floare, am luat-o si am pus un strat de sare peste ca izolator, cum  face si McIlheny. Oi vedea in cit timp fermenteaza si daca iese ceva. Daca nu, la viitoarea incercare, dop de fermentatie.

#41
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,434
  • Înscris: 05.07.2018
Ai mai facut experimente d'astea? Ai reusit, pana la urma?

#42
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,805
  • Înscris: 15.08.2014
Nu am mai facut experimente. Si am facut si o gresala cred ca nu am lasat sa fermenteze cum trebuie. Sosul era bun la gist, darnu ca Tabasco original si in timp se decanta. Daca mai incerc, va tin la curent.
In timpul fermentarii s a format o pojghita albicioasa pe care am indepartat-o si cred ca trebuia sa o las acolo.

In momentul asta am ardei iuti murati pe care ii folosesc la gatit si ulei picant de masline obtinut din seminte si pielita.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate