Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Sos de tip Tabasco facut acasa
Last Updated: Feb 12 2019 16:38, Started by
petit_christian
, Aug 20 2018 21:08
·
0
#37
Posted 02 October 2018 - 23:38
#38
Posted 03 October 2018 - 01:11
#39
Posted 03 October 2018 - 04:53
petit_christian, on 02 octombrie 2018 - 22:44, said:
Crezi ca toata lumea a mincat asa ceva? Apoi sunt mucegaiuri si mucegaiuri, dar vb lui richelieu, cite dulceturi, compoturi, si mai stiu eu ce produse de casa am mincat dupa ce am aruncat mucegaiul de la suprafata. @aranzazu: nu stii ce e bun. Si cum poti sa zici ca ceva nu e bun, daca nu ai gustat? Incearcao brinza mucegaita de la mama ei, de ex Bleu d'Auvergne si discutam pe urma. Mersi pt sfat, nu credeam ca ardeiul iute poate fermenta si la frigider. Dar e plauzibil de vreme ce laptele fermenteaza, sa nu mai zic braga, aia adevarata, pe unde s o mai gasi. Eram nerabdator sa gust produsul final. Ca te vaz priceput, conteaza daca e mediu aerob sau anaerob? Daca pun capac la borcan, exista vreun risc sa se sparga din cauza presiunii gazelor acumulate? Cei de la Mc Ilheny etanseaza pasta de ardei cu un pat de sare, iar a doua solutie ar fi sa folosesc acelasi sistem ca la producrea vinului. Dar numai daca diferenta intre cele 2 metode e semnificativa. Fac de cativa ani sosui fermentate de ardei mult mai iuti ca Habanero. Pentru a scadea iuteala poti face combinatii cu diverse legume sau fructe puse la fermentat impreuna. Fermentatia este o combinatie dintre fermentatia alcoolica si cea malolactica. Nu e bine sa astupi etans borcanul ca se formeaza presiune. Cel mai bine pui un dop de fermentatie infipt in capacul borcanului. Sarea se pune pentru a nu lasa alte bacterii, spre exemplu cele acetice, sa se inmulteasca. Mie nu imi place ca sosul sa fie prea sarat si de aceea pregatesc un starter din varza murata. Asta face ca fermentatia sa porneasca rapid. Edited by SineNomine, 03 October 2018 - 04:56. |
#40
Posted 06 October 2018 - 19:42
Si asta a facut floare, am luat-o si am pus un strat de sare peste ca izolator, cum face si McIlheny. Oi vedea in cit timp fermenteaza si daca iese ceva. Daca nu, la viitoarea incercare, dop de fermentatie.
|
#41
Posted 12 February 2019 - 08:10
Ai mai facut experimente d'astea? Ai reusit, pana la urma?
|
#42
Posted 12 February 2019 - 16:38
Nu am mai facut experimente. Si am facut si o gresala cred ca nu am lasat sa fermenteze cum trebuie. Sosul era bun la gist, darnu ca Tabasco original si in timp se decanta. Daca mai incerc, va tin la curent.
In timpul fermentarii s a format o pojghita albicioasa pe care am indepartat-o si cred ca trebuia sa o las acolo. In momentul asta am ardei iuti murati pe care ii folosesc la gatit si ulei picant de masline obtinut din seminte si pielita. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users