Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Sos de tip Tabasco facut acasa
Last Updated: Feb 12 2019 16:38, Started by
petit_christian
, Aug 20 2018 21:08
·
0
#19
Posted 21 August 2018 - 22:31
Sa stii ca e o idee buna. Pe durata maturarii/fermentarii, borcanele se pot inchide cu capac sau ar trebui lasate tot cu tifon?
Pt cel propaspat o sa incerc deferit combinatii de condimente. Idem pt semintele si pielita care ramine. O idee o am de aici, doar ca voi inlocui cu ulei de masline: https://forum.softpe...try23389653Â Â postul 9. Edited by petit_christian, 21 August 2018 - 22:32. |
#20
Posted 22 August 2018 - 00:04
Habar n,am
Cred ca ar trebui ca la vin Sa poataa respira, dar nu evapora |
#21
Posted 31 August 2018 - 16:06
Dupa data de 19 ,cind i am pus la fermentat, a venit un val de caldura, si banuiesc eu ca de asta a facut floare deasupra.
Am luat acest mucegai si fermentatia a continuat normal. Azi am gustat, e iute, poate un pic mai iute decit sosul original. E si normal ca am diluat cu multa apa. Urmatoare tura voi pune la fermentat cu otet, dar unul sau doi habanero si restul ardei iuti mai "normali." Ca otet trebuie pus mai putin si nu se mai dilueaza iuteala. Cica sarea are un rol important, dar eu insa nu am pus de data asta. Cica scoate toata "iuteala" din pielite. Acum tinind cond ca pilita si semintele le amestec cu ulei, mare lucru nu am pierdut. |
#22
Posted 06 September 2018 - 18:00
Gata sosul. A iesit mai apos decit cel original (500 de ml de apa e ceva), aproape la fel de iute (iarasi cantitatea de apa) si nu are acelasi gust.
L am impartit in 3: un borcanas in care am pus otet si sare (seamana cu Tabasco), unul lasat natur si unul acoperit cu tifon sa vad daca mai fermenteaza. Cojile si semintele pus ulei peste, un catel de usturoi si 2 lingurite de busuioc. Urmatorul o sa il pun la fermentat cu otet si sare, ca in reteta originala. Daca insa folosesc habanero o sa iasa extrem de iute. Poate gasesc ardei chili. Are si asta mai apos avantajul lui ca poti sa il pui usor in ciorbe. P.S acum bag ciorba de fasole cu ciolan, 4 lingurite de sos. Se simte deja. |
#23
Posted 06 September 2018 - 18:09
Nu strica daca puneai poze cu sosul, de la inceput, cu ingredientele, pana la produsul finit. Cu amanunte pentru fiecare proces.
PS: te rog sa pui poze doar cu sosul, ca doar ce ai mentionat de ciorba de fasole cu ciolan si-mi pluteste gura-n limba. |
#24
Posted 06 September 2018 - 18:21
Am pus poze cu el la inceput. Reteta nu i complicata, insa din ce citesc oe net si zeama asta ar mai trebui sa fermenteze, dar cica dureaza citeva luni. Nu stiu, e bun si asa.
Borcanul cu tifon il las asa sa vad ce iasa. Ulei de masline extravirgin, un catel de usturoi si 2 lingurite de busuioc. 4 linguri de otet de cidru si 2lingurite de sare Natur, lasat sa vad daca mai fermenteaza. Le urmaresc si pe alea in borcanele cu capac, ca daca fermenteaza e risc de bubuire. Attached FilesEdited by petit_christian, 06 September 2018 - 18:22. |
#25
Posted 09 September 2018 - 16:44
Pentru iubitorii de sosuri pe baza de chili recomand..... The Bible.
Vreo 200 retete de sosuri, salsas, môlho etc. din toata lumea. Attached Files |
#26
Posted 01 October 2018 - 15:08
Salutare, azi fiind luni, întîi ale lunii curente, am hotarît să fac a doua oară sos tabasco. Glumesc, nu ăsta e motivul. De data asta, după aceasta rețetă, care e mai aproape de original.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/C_pq2Ps58i8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Cu mențiunea că tot ardei habanero e făcut. Ardeiul se toacă la blender și se pune la fermentat ca atare, cu o linguriță- două de sare, de preferat sare fără E (grunjoasă, de preferință). Diferența e că va fermenta (sper) în 40 de zile, în loc de 15-cum a fost cazul primei rețete. Pt mine așteptarea merită, că mai am sos Tabasco original, cît și din cel făcut de mine. |
#28
Posted 01 October 2018 - 15:35
Dacă îi fierbi, numai sos tabasco nu mai este. Fermentarea ardeiului crud are și ea rostul ei. Găsisem și rețeta asta prin fierbere, aici
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zD1unKaCiFk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Nu e vb că nu iasă ceva bun și gustos, dar eu vreau ceva cît mai aproape de rețeta originală. Nu am ardei din soiul chili, de aia folosesc habanero; că ardeii iuți generici (care se găsesc de obicei prin magazine) nu au un gust de iute constant. Unii sunt f iuți, alții mai deloc. Nu știi ce nimerești. Pe habanero pot să mă bazez fără frică. Apoi, 40 de zile (să fie 60; că au mai scăzut temperaturile) nu e cine știe ce perioadă îndelungată. Dacă iese, mai fac, dacă nu, mai încerc. |
|
#29
Posted 02 October 2018 - 10:01
petit_christian, on 31 august 2018 - 16:06, said: Dupa data de 19 ,cind i am pus la fermentat, a venit un val de caldura, si banuiesc eu ca de asta a facut floare deasupra. Am luat acest mucegai si fermentatia a continuat normal. Dar nu se tine in frigider asa un material sensibil? Sincer eu daca vedeam mucegai, il aruncam toata bunatatea. Mie nu-mi place nici un fel de iuteala sub nici o forma, dar ma pricep la pus varza la murat si n-are floare niciodata, sau miros urat. |
#30
Posted 02 October 2018 - 11:23
Am lăsat și eu niște mure cu zahăr și alcool la macerat, sa fac murata. Chestia e ca am lăsat amestecul intr-o oala larga, legată la gura cu un ștergar și nu am mai umblat vreo 6 săptămâni la el. Când am desfăcut-o, am constatat ca făcuse floare și alcoolul se evaporase aproape complet.
Am înlăturat floarea, am gustat, nu avea nici o problema, am adăugat alcool am mai lăsat o zi sa se amestece și am turnat in sticle. Faptul ca un produs face floare, nu înseamnă ca e stricat. Când eram mai mic, am mâncat la dulcețuri și zacusca cu floare deasupra, fără număr. Se înlătura stratul și aia e. |
#31
Posted 02 October 2018 - 11:40
Trebuia pus in damigeană cu dop,și nu se mai evapora.
|
#33
Posted 02 October 2018 - 17:27
Aranzazu, on 02 octombrie 2018 - 10:01, said: Dar nu se tine in frigider asa un material sensibil? Sincer eu daca vedeam mucegai, il aruncam toata bunatatea. Mie nu-mi place nici un fel de iuteala sub nici o forma, dar ma pricep la pus varza la murat si n-are floare niciodata, sau miros urat. |
|
#34
Posted 02 October 2018 - 19:10
Cum sa arunci lucuri ca au mucegai? da ce, brinza si salamul le aruncam?
|
#35
Posted 02 October 2018 - 20:19
vrajitoruldinoz, on 02 octombrie 2018 - 19:10, said: brinza si salamul le aruncam? ... nu le cumparam! petit_christian, on 02 octombrie 2018 - 17:27, said: La frigider mai avea loc fermentarea? Poate mai scoteam la soare peste zi un pic, dar fermentarea are loc oricum si pe loc racoros, dar mai lent. Se fermenteaza toate alea si in frigider dupa o vreme. |
#36
Posted 02 October 2018 - 22:44
Crezi ca toata lumea a mincat asa ceva? Apoi sunt mucegaiuri si mucegaiuri, dar vb lui richelieu, cite dulceturi, compoturi, si mai stiu eu ce produse de casa am mincat dupa ce am aruncat mucegaiul de la suprafata.
@aranzazu: nu stii ce e bun. Si cum poti sa zici ca ceva nu e bun, daca nu ai gustat? Incearcao brinza mucegaita de la mama ei, de ex Bleu d'Auvergne si discutam pe urma. Mersi pt sfat, nu credeam ca ardeiul iute poate fermenta si la frigider. Dar e plauzibil de vreme ce laptele fermenteaza, sa nu mai zic braga, aia adevarata, pe unde s o mai gasi. Eram nerabdator sa gust produsul final. Ca te vaz priceput, conteaza daca e mediu aerob sau anaerob? Daca pun capac la borcan, exista vreun risc sa se sparga din cauza presiunii gazelor acumulate? Cei de la Mc Ilheny etanseaza pasta de ardei cu un pat de sare, iar a doua solutie ar fi sa folosesc acelasi sistem ca la producrea vinului. Dar numai daca diferenta intre cele 2 metode e semnificativa. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users