Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 

☕ Cafeneaua cafelei la ibric

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
15013 replies to this topic

#1
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011
Pentru ca subiectul deschis mai demult, a devenit prea tehnic, si este deturnat spre prezentarea de aparatura, am hotarît sa deschid un subiect pentru bautorii de cafea preparată exclusiv la ibric.

Aici o sa postam cafelele preparate de noi, in mod traditional, sau cafele preparate oriunde in lume, daca si numai daca sint preparate la ibric.
Ca ,,aparatura " speciala, mai mult de un ibric si o rîșniță manuala, nu prea avem ce sa prezentam, asa ca orgoliul o sa ramîna la cote mici :D asa cum este normal.

Spor :peacefingers:

Attached Files



#2
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011
Incă una, de siestă :D

Attached Files



#3
Salix_

Salix_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 09.02.2007
Ibricul trebuie sa fie din email sau cupru, nu din inox, ca schimba gustul.

#4
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,434
  • Înscris: 15.07.2008
Trebuia sa-i pui subiectului titlul: Cafeneaua turceasca! (cred ca nu e nevoie sa ma intrebi de ce am spus asta! )
Mi-ai facut pofta de o cafea turceasca ☕️ si de un rahat turcesc cu alune .

Edited by stlk, 19 August 2018 - 15:55.


#5
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011

View Poststlk, on 19 august 2018 - 15:51, said:

Trebuia sa-i pui la subiect titlul Cafeneaua turceasca! (cred ca nu e nevoie sa ma intrebi de ce am spus asta! )

Da stiu, ca sa nu apară troll-eala :lol:

La mine totul are un scop ;) de asta se numește asa, si este bine.

Aici nu discutam istoria cafelei, aici prezentam cafele, prinse pentru eternitate in fotografii.

#6
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011

View Poststlk, on 19 august 2018 - 15:51, said:

Mi-ai facut pofta de o cafea turceasca ☕️ si de un rahat turcesc cu alune .

Te astept cu placere, cu o poza :peacefingers:

L.E. Interesanta semnătura ai ;)

#7
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,409
  • Înscris: 25.08.2009
Putin off:
Am avut ambitia sa-mi fac cafea la filtru. Mi-am luat un filtru din inox (desi se gasesc italienesti din aluminiu peste tot, tot am auzit de toxicitatea Al asa ca am renuntat. Pe asta l-am gasit ceva mai greu si  pretul e ceva mai mare). Mi-am dorit filtru de cafea de pus pe aragaz, nu electric. Capacitate: o ceasca, nici mare, nici mica. Mi-am cumparat si site de schimb pentru el.
Fiind un om comod, nu m-am impacat cu ritualul spalarii-uscarii-stergerii agregatului asa ca dupa vreo 5-6 cafele filtrate, am revenit la ibric. Filtrul e in cutia lui si asteapta sa mi se faca dor de el.
Recunosc ca si ibricul folosit nu e din cupru, e un ibric din inox. Avantajul e ca se spala imediat.
Alta derogare de la reteta unei cafele traditionale la ibric este ca folosesc cafea (Arabica) rasnita pentru filtru din pachetele vidate. Stiu ca este pentru filtru, nu pentru ibric.
Reteta mea:2 lingurite (varf, cat cuprinde)cafea + 1 lingurita zahar (rasa). D e ceva vreme cand e gata, mai adaug putina scortisoara macinata. Cand iau ibricul de pe foc, adaug putina apa rece, ca sa se limpezeasca. In maxim 10 minute e gata de baut.

Edited by altuser09, 19 August 2018 - 16:31.


#8
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postcris_nov_77, on 19 august 2018 - 15:45, said:

Ibricul trebuie sa fie din email sau cupru, nu din inox, ca schimba gustul.

Eu ma indoiesc de asta asa ca spun  detaliaaza, explica


#9
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011

View Postargentum, on 19 august 2018 - 16:34, said:

Eu ma indoiesc de asta asa ca spun  detaliaaza, explica

Posibil sa simta ceva la gust, persoana care spune asta.
Altcineva nu sesizeaza.

Deh, sintem diferiti.

#10
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,434
  • Înscris: 15.07.2008

View Postcrisstonne, on 19 august 2018 - 16:17, said:

Te astept cu placere, cu o poza Posted Image

L.E. Interesanta semnătura ai Posted Image
Decofeinizata (ca sa nu dau vina pe ea in caz ca stau toata noaptea pe forum Posted Image ).
(am facut un mic gif din video, ca telefonul meu mai bine filmeaza-se vede si ceva aburi- decat sa faca poze).

Edited by stlk, 19 August 2018 - 17:22.


#11
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Sa pozezi cafeaua ? Deja o dam in FEISBUCISME

Edited by keta, 19 August 2018 - 17:21.


#12
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,434
  • Înscris: 15.07.2008

View Postketa, on 19 august 2018 - 17:21, said:

Sa pozezi cafeaua ? Deja o dam in FEISBUCISME
Nu am pozat, am filmat! Posted Image , oricum intai am baut-o, apoi am postat! (deci placerea mare a fost in a savura cafeaua, nu in a pune gif-ul)
Cei de pe facebook, intai pun poza si apoi beau cafeaua (rece). Deci nu comapara Softpedia cu Facebook!

Edited by stlk, 19 August 2018 - 17:28.


#13
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011
Am dat-o de mult, deja pozam mîncarea, bautura, etc. ;)
Mai lipsea asta :lol:

#14
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,274
  • Înscris: 13.03.2015
Eu nu le am cu pozele, așa că pot fi sancționat pentru Off-topic...

Întrebare: toată cafeaua la ibric e considerată turcească?

Am spus pe celălalt topic cum îmi prepar eu cafeaua turcească după recomandările unor turci și am și observat și am și citit că e o granulație mai fina...

Cum mai beau și cafea făcută la espressor de aragaz, știu sigur că ar trece prin sită dacă aș folosi cafeaua turcească...

#15
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,434
  • Înscris: 15.07.2008

View Postcrisstonne, on 19 august 2018 - 17:26, said:

Am dat-o de mult, deja pozam mîncarea, bautura, etc. Posted Image
Mai lipsea asta Posted Image
Deocamdata subiectul asta e sarac in materiale (poze) pe langa subiectul Ce ai mancat azi?
asa ca putem sta linistiti.

Edited by stlk, 19 August 2018 - 17:33.


#16
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Ar fi fost bine sa se posteze modul de producere al acelei cafele. Suntem multi care facem cafeaua in diverse feluri. Interesant ar fi fost sa vedem micile diferente intre apa, calitatea apei, zahar, tipuri, oparita sau fiarta...etc

Eu prefer oparita, Jacobs 2 lingurite, 2 lingurite mici zahar muscovado, 100 ml apa, un strop de lapte. Toate astea intr-o cafetiera franceza (nu-mi place zatul) apoi in cana , cu tigarea alaturi.

Edited by keta, 19 August 2018 - 17:36.


#17
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,274
  • Înscris: 13.03.2015
Acum spun diferența între cafeaua la ibric preparată de mine și cea turcească...

La ibric, pun apă, aștept să clocotească, apoi pun cafeaua și o mai pun câteva secunde până fierbe...

La cafeaua turcească, pun apă, cafeaua și zahărul de la început, flacără mică pe cel mai mare ochi de aragaz și mișc incet ibricul cu mișcări circulare până dă în clocot. Culeg cu o linguriță caimacul apoi pun iarăși cafeaua pe foc până dă un al doilea clocot după care o torn în ceașcă.

Cică la cafeaua turcească se pune un 1g cafea la 10 ml apă... Eu nu cântăresc, pun două lingurițe pentru o ceașcă de cafea...

Edited by Bogdansv1, 19 August 2018 - 17:44.


#18
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011
Am zis <la ibric> ca sa nu inceapa troll-eala, ca nu avem nisip, ca nu avem de cupru... :lol:
Deeeci, aici nu vorbim despre cafeaua turceasca tradiționala, vorbim despre cafeaua la ibric ;)
Cafeaua facuta acasa, pe aragaz, pe plita vitro, in curte la foc de lemne, etc.

View Postketa, on 19 august 2018 - 17:33, said:

Ar fi fost bine sa se posteze modul de producere al acelei cafele. Suntem multi care facem cafeaua in diverse feluri. Interesant ar fi fost sa vedem micile diferente intre apa, calitatea apei, zahar, tipuri, oparita sau fiarta...etc

Absolut, postam si retete personale.
Dar nu exageram, aici nu ajungem in final sa discutam despre aragazul folosit, modelul, specificatiile lui, etc :lol:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate