![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Tari bune de emigrat

Posted 17 August 2018 - 19:41

Tu ai auzit de regula celor 10000 de ore? Ia cam 10000 de ore sa devii bun intr-un domeniu. Problema e ca in alea 10000 de ore nu pot fi munca de rutina ci trebuie sa fii mereu intr-o stare de invatare. Ptiu drace! Am depasit de mult timp cele 10.000 de ore... |
Posted 17 August 2018 - 21:22

Da, asa o fi......tu ai avut chiar o legatura directa zona aia. Dar eu ca inginer in Romania am foarte putine sanse decente, asa ca desi oferta financiara de la fiat o fi mai mica decat cea de la daimler sau bosch cu siguranta tot e mai buna decat ce avea la emerson in cluj. trebuie sa faci urmatoarea socoteala. "salariu net"-"cheltuieli obligatorii de viata"="venit disponibil" vezi ce poti sa faci cu acel venit disponibil in conditii egale de vietuit. daca vrei poti sa bagi in socoteala si ce vrei sa strangi pt pensie si alte chestii. exista si variabile soft, gen sistem educatie, sistem sanitar, locuri frumoase, etc. vezi cum poti sa le compari si pe acestea. important este sa nu compari mere cu pere. adica daca in bucuresti poti locui in chirie la herastrau apoi si la londra trebuie sa te gandesti la chelsea. pot sa iti spun ca in vest sunt zone enorme in marile orase care concureaza cu mandrie cu titan/berceni/drumul taberei/ghencea/colentina/rahovei/tei/militari/etc. bineinteles ca sunt si zone enorme pe langa care cele enumerate de mine mai sus sunt parfum. Edited by avenirv, 17 August 2018 - 21:26. |
Posted 17 August 2018 - 23:22

Ce topic haios!
Am crezut ca sunt pe fun citind prima pagina. Parca sunt povestiile din O mie si una de nopti! Initiator, vezi ca de ceva vreme sunt mai multi care se intorc acasa decat cei care pleaca de acasa. Esti cam pe invers cum ar veni. In rest voi puteti sa va spuneti aici unii altora povesti de adormit copiii cu psd, dragnea si m. dar cei mai multi romani au plecat pe vremea si din cauza lui bas. Si nu in ultimul rand migratie exista la toata popoarele, inclusiv sunt americani, englezi, nemti, francezi care emigreaza, poate si aia tot din cauza lui dragnea cine stie. Cei care emigreaza o fac pt ca vor o viata mai buna in primul rand economic si apoi social si profesional binenteles. In nici un caz nu din motive politice. Dar asta e moda acuma la nivel mondial, politicienii sunt toti niste nemernici "ceilalti" sunt oameni de treaba. Asa a ajuns sa aiba america presedinte pe un mascarici ca trumpila, in Italia un mascarici la propriu a facut un partid (binenteles fara sa faca politica!) cu care a castigat alegerile, in Pakistan acuma a castigat unul care a fost jucator de cricket sau ceva. Dar sa revin la on, daca tot n-ai habar de nimic sfatul meu e sa te uiti la preturile de la avioane si vezi si tu unde e mai ieftin, macar sti si tu o treaba, pleci ieftin si nu trebuie sa te imprumuti (prea tare) ca sa te intorci. Edited by danaciu, 17 August 2018 - 23:24. |
Posted 17 August 2018 - 23:31

Ce topic haios! Am crezut ca sunt pe fun citind prima pagina. Parca sunt povestiile din O mie si una de nopti! Initiator, vezi ca de ceva vreme sunt mai multi care se intorc acasa decat cei care pleaca de acasa. Esti cam pe invers cum ar veni. In rest voi puteti sa va spuneti aici unii altora povesti de adormit copiii cu psd, dragnea si m. dar cei mai multi romani au plecat pe vremea si din cauza lui bas. Si nu in ultimul rand migratie exista la toata popoarele, inclusiv sunt americani, englezi, nemti, francezi care emigreaza, poate si aia tot din cauza lui dragnea cine stie. Cei care emigreaza o fac pt ca vor o viata mai buna in primul rand economic si apoi social si profesional binenteles. In nici un caz nu din motive politice. Dar asta e moda acuma la nivel mondial, politicienii sunt toti niste nemernici "ceilalti" sunt oameni de treaba. Asa a ajuns sa aiba america presedinte pe un mascarici ca trumpila, in Italia un mascarici la propriu a facut un partid (binenteles fara sa faca politica!) cu care a castigat alegerile, in Pakistan acuma a castigat unul care a fost jucator de cricket sau ceva. Dar sa revin la on, daca tot n-ai habar de nimic sfatul meu e sa te uiti la preturile de la avioane si vezi si tu unde e mai ieftin, macar sti si tu o treaba, pleci ieftin si nu trebuie sa te imprumuti (prea tare) ca sa te intorci. Cati ai vazut tu sa se intoarca? |
Posted 17 August 2018 - 23:46

Nu se intiarce nuci dracu in România, bate cimpii.
Bine, exceptãm pe cei care au plecat sezonal/temporar de la început. |
Posted 17 August 2018 - 23:58

...Cei care emigreaza o fac pt ca vor o viata mai buna in primul rand economic si apoi social si profesional binenteles. In nici un caz nu din motive politice... |
Posted 18 August 2018 - 02:43

trebuie sa faci urmatoarea socoteala. "salariu net"-"cheltuieli obligatorii de viata"="venit disponibil" vezi ce poti sa faci cu acel venit disponibil in conditii egale de vietuit. daca vrei poti sa bagi in socoteala si ce vrei sa strangi pt pensie si alte chestii. exista si variabile soft, gen sistem educatie, sistem sanitar, locuri frumoase, etc. vezi cum poti sa le compari si pe acestea. important este sa nu compari mere cu pere. adica daca in bucuresti poti locui in chirie la herastrau apoi si la londra trebuie sa te gandesti la chelsea. pot sa iti spun ca in vest sunt zone enorme in marile orase care concureaza cu mandrie cu titan/berceni/drumul taberei/ghencea/colentina/rahovei/tei/militari/etc. bineinteles ca sunt si zone enorme pe langa care cele enumerate de mine mai sus sunt parfum. Sint de acord cu toate astea dar as mai adauga una. Conteaza foarte mult perspectivele pentru un om relativ tinar si care vrea o cariera sau bani etc. Trebuie sa te uiti unde o sa fii in 10 ani nu acum. Daca traiesti in Bucuresti in Herastrau dar cariera ta e limitata si ca bani si ca dezvoltare profesionala, poate fi preferabil (sau nu, depinde de personalitate) sa te muti intr-un Berceni londonez sau new yorkez in ideea ca peste 10 ani recuperezi si esti chiar mult peste. |
Posted 18 August 2018 - 03:57

10 romani pleaca pe ora definitiv din RO. Cati ai vazut tu sa se intoarca? Totusi, o nota de optimism pentru respectivii visatori: li s-ar implini ceva, daca prin stradania neobosita a celor pe care-i sustin la putere, Romania va pierde statutul de membru cu drepturi depline al UE. Atunci ar fi posibile ceva mai multe intoarceri, si mai putine plecari. S-ar intoarce repede aceia care n-au fost in stare de prea multe dincolo si vor pleca mai putini din cei care nici pana acuma n-ar fi trebuit sa plece (de buni ce sunt). Tot va da cu minus la incasat bani de pe urma ramasilor. Cat despre realizarea profesionala si planuri marete in cariera, mai trebuie ceva pe langa pregatire, experienta, capacitate si vointa. Se cheama noroc -sau intamplare, pentru cei mai sensibili. Sa fii acolo la locul si momentul potrivit, ca nu exista cineva "cel mai" sau care sa nu poata fi inlocuit. Cei mai multi din care pleaca la intamplare, mai ales cei care cauta slujbe mai bune nu stiu ce e aceea concurenta adevarata pe piata muncii, nici cat de greu se obtine si mentine asa slujba. Edited by Rosebud09, 18 August 2018 - 03:59. |
Posted 18 August 2018 - 07:05

Despre Irlanda ce ziceti? Irlanda e una din cele mai bune tari din UE pentru ITsti. Facebook, Google, Amazon, Twitter si LinkedIn sunt la 15-20 minute de mers pe jos unele de altele. Pe langa astea, mai adaugi IBM, Oracle, PayPall, Dell, AirBnb, Uber si altele. Plus ca in Dublin ai Ryanair si in cativa ani vizitezi toata Europa cu bagaj de cabina. Ca tot am zis de Irlanda listez cam 10 chestii care pot fi de ajutor (erau cel putin prin 2013 cand m-am mutat acolo):
Edited by MembruAnonim, 18 August 2018 - 07:29. |
Posted 18 August 2018 - 07:10

|
Posted 18 August 2018 - 07:24

Posted 18 August 2018 - 08:30

Posted 18 August 2018 - 08:51

In urma ultimelor evenimente, am inceput sa ma gandesc la tari in care ar putea un inginer roman sa emigreze. Nu am vazut alte topicuri deschide recent pe acest subiect. Criteriile ar fi: -gasirea unui loc de munca .De exemplu, in tari precum Italia/Spania, greu mai gasesti un loc de munca decent.Doar daca te multumesti cu foarte putin. -toleranta fata de straini.Sa nu fi aratat cu degetul la fiecare colt.Din ce stiu, in Germania sunt programe speciale pentru straini. -clima.Nu cred ca e asa important pentru cineva obisnuit cu clima din RO. -distanta fata de casa.Principalele tari ar fi din Vest, dar presupun ca sunt si altele din afara Europei. -stabilitate economica. Din Europa, eu zic ca Germania/Tarile Nordice/Elvetia/Austria.Aici ar fi cel mai ok. Avand in vedere ca in Australia/SUA/Canada lucrurile nu mai merg asa ok, parerea mea e ca in Tarile Arabe e o oportunitate foarte mare daca esti specializat intr-un domeniu cat de cat ok. |
Posted 18 August 2018 - 10:56

|
Posted 18 August 2018 - 13:47

Din punctul meu de vedere, in clipa cand ceri pe un forum public opinia unei mase de necunoscuti despre "unde ar fi mai bine ca tu sa emigrezi" e ca un copil nascut mort. Condoleante.
Edited by ro_explorer, 18 August 2018 - 13:47. |
Posted 18 August 2018 - 19:12

Iti dai seama ca nu emigreaza nimeni aici. Cine avea de emigrat a emigrat demult.
|
Posted 19 August 2018 - 08:10

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users