Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 

Adunare de protest contra dictatului de la Viena

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,119
  • Înscris: 21.08.2017
Prin simetrie cu adunarea din 1918, a existat vreo adunare populara in anii 40, prin care romanii sa protesteze contra trecerii N-V tarii la Ungaria? Sau contra trecerii unor teritorii la bulgari sau rusi? Adica apare de neconceput sa existe manifestatie pentru unire, dar cand apare ruperea tarii nimeni sa nu zica nimic.

Edited by mediasick, 15 August 2018 - 08:34.


#2
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,980
  • Înscris: 09.12.2015
''La plăcinte înainte, la război înapoi''

100 de ani de Penalistan

#3
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Prin simetrie, asa-i ca-i mai usor sa pui intrebari  inutile pe forum, pentru flame, decat sa inveti sa cauti pe google?
https://www.google.r.....0.inSGi-Exmdw

#4
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postmediasick, on 15 august 2018 - 08:34, said:

Prin simetrie cu adunarea din 1918, a existat vreo adunare populara in anii 40, prin care romanii sa protesteze contra trecerii N-V tarii la Ungaria? Sau contra trecerii unor teritorii la bulgari sau rusi? Adica apare de neconceput sa existe manifestatie pentru unire, dar cand apare ruperea tarii nimeni sa nu zica nimic.

Unde voiai sa protesteze? In piata Victoriei?  Ce rost ar fi avut astfel de proteste cand ruperea teritoriilor au fost decise de marile puteri?

La La 4 septembrie 1940, sub presiunea opiniei publice, legionarii organizeaza o mare miscare de strada la Bucuresti, pentru a se opune Dictatului de la Viena, orientand insa in scop politic furia maselor spre Regele Carol al II-lea, considerat de legionari principalul vinovat pentru cedarile teritoriale, desi acesta se opusese ferm inca de la inceput. La data de 6 septembrie 1940 Regele Carol al II-lea a fost fortat sa abdice, prin lovitura de stat, puterea fiind predata noului guvern legionar, iar regele Mihai avand doar un rol simbolic strict formal.  

Vezi aici:  cele 8 lovituri de stat din istoria Romaniei (din care 6 lovituri de stat s-au petrecut dupa Marea Unire, in perioada 1930-1947  - 6 lovituri de stat in 17 ani):
http://www.ziare.com...omaniei-1182059  


Numirea generalului Ion Antonescu în fruntea Consiliului de Miniştri, în data de 4 septembrie 1940, şi acordarea de puteri depline acestuia, în ziua următoare, au fost considerate de întreaga presă din România drept singura soluţie pentru evitarea unor tulburări sociale dar şi politice pe care legionarii deja le organizau.

https://www.historia...sive-in-romania

http://www.ziare.com...umentar-1188282

https://adevarul.ro/...c5a5/index.html

Edited by rosix, 15 August 2018 - 09:01.


#5
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,545
  • Înscris: 05.12.2005

View PostTheStarkestTruthMatters, on 15 august 2018 - 08:42, said:

''La plăcinte înainte, la război înapoi''

100 de ani de Penalistan
De fapt numai vreo 70, că înainte de război a fost bine.

#6
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
A fots cel putin o manifestaie la Cluj. S-a cerut razboi

SI a mai fots o urmare- Carol 2 a trebuit sa plece. Ca el declarase ca a inco0njurat tara cu un brau de ciment si foc. Si nu a putut explica unde sunt banioi ptr Timbrul Aviatiei ...

#7
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,157
  • Înscris: 18.04.2008
Dictatul de la Viena e una, Ribbentrop-Molotov alta!

#8
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostGhita_Bizonu, on 15 august 2018 - 09:01, said:

A fots cel putin o manifestaie la Cluj. S-a cerut razboi

Au fost mai multe manifestari de protest in Transilvania ocupata de hortisti, inabusite in sange de acestia.

https://adevarul.ro/...b732/index.html

Istoria Romaniei, citita cu atentie, nu numai ca e tragica, dar in multe locuri nu ne face deloc cinste, trebuie sa spunem acest lucru. Si explica multe despre locul in care am ajuns in prezent, pentru ca lucrurile se repeta.

Nu poti sa ai 6 lovituri de stat in numai 17 ani si sa ai pretentia ca in 2018 sa fii o tara civilizata, o democratie matura.  Practic slugarnicia si tradarile tzipa prin toti porii natiei.

Edited by rosix, 15 August 2018 - 09:13.


#9
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Din pacate si tara noastra este facuta tot din bucati . Si tara noastra este " intregita " tot in urma unor tratate , pe care altii le considera nedrepte. Sa nu zgandarim cacatul care este si asa destul de puturos si sa ne bucuram ca ultimele tratate ne-au dar Romania de azi .Se putea si mai rau. Uita ce ai invatat la scoala . Este o istorie mincinoasa . S-o lasam asa ....e bine . Romania si Dacia nu au nimic in comun pentru ca  Dacii nu au fost neaparat stramosii nostri. De aici vine confuzia. Unii ar cere si Bulgaria ca sa-si reintregeasca tara . Noroc ca nu-i baga nimeni in seama .
Altfel spus : nu poti contesta doar tratatul care nu-ti convine , fara a contesta prin asta si tratatele ulterioare lui . Nu poti emite pretentii doar la ceva punctual , fara a lovi de nulitate si unele tratate ulterioare care au avantajat Romania . O cauza dreapta poate fi cu usurinta aparata prost. Practic , o multime de oameni se tem la propriu de avalansa pe care o astfel de miscare ( imbecila ) ar putea-o declansa. Poate sunteti voi patrioti si ce cereti, cereti din intentii bune , dar asta nu va scuteste de vina de a declansa fara intentie niste actiuni cu efecte incontrolabile. Eu as baga in puscarii toti " patriotii " care prin demersurile lor destabilizeaza o situatie si asa destul de instabila .

Uite o alta viziune asupra istoriei Romaniei. Cam toate familiile mari in Europa ( adica alea care conteaza ) stiu ca daca nu era nevoie sa se creeze un principat pentru un Hohenzolern  pretendent la un mare tron , Romania avea jumatate din suprafata de acum. Asta cum vi se pare ? Bafta noastra a fost ca factorii de decizie de la vremea aceea , au "creat " un principat care ii scapa pe ei de un pretendent . Cum ar fi sa apara peste tot , in toate istoriile ideea asta ? Ar fi nasol , este ?

Edited by JurasikMan, 15 August 2018 - 09:43.


#10
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostJurasikMan, on 15 august 2018 - 09:36, said:

Bafta noastra a fost ca factorii de decizie de la vremea aceea , au "creat " un principat care ii scapa pe ei de un pretendent . Cum ar fi sa apara peste tot , in toate istoriile ideea asta ? Ar fi nasol , este ?

Please explain!  Chiar nu inteleg ce vrei sa zici.

#11
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Nici o problema, nu esti singurul care nu intelege. Problema e cu cei care sunt factori de decizie si nu inteleg. Asa s-a ajuns si la sarbatorirea centenarului in acest an, desi hotararea a ramas batuta-n cuie  deabea dupa  ce marile puteri si-au dat binecuvantarea.
"http://www.rasfoiesc...la-Paris41.php"
"Dupa capitularea Germaniei, puterilor invingatoare le-a revenit sarcina de a organiza Conferinta de pace la care sa fie trasata noua harta politica a lumii si sa fie transate marile probleme generate de cei patru ani de conflict. Lucrarile propriu-zise ale acesteia s-au desfasurat in capitala Frantei, in perioada 18 ianuarie 1919-21 ianuarie 1920, soldandu-se cu semnarea de tratate intre Aliati si cele cinci state invinse: Germania, Bulgaria, Turcia, Austria si Ungaria (ultimele doua in calitate de mostenitoare ale defunctei monarhii bicefale).
Desi au participat 27 de puteri aliate, deciziile s-au luat la nivelul a cinci puteri, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia, restul statelor fiind considerate ca avand doar interese cu caracter special, deci fiind invitate doar la sedintele ce le priveau in mod direct. In aceasta postura s-a aflat si Romania. Organismul cel mai important a fost Consiliul celor patru, format din presedintele american Woodrow Wilson si premierii englez, francez, respectiv italian, David Lloyd George, Georges Clemenceau si Vittorino Orlando."

Edited by myshyk, 15 August 2018 - 10:08.


#12
C18

C18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 23.01.2018
Degeaba protestau clujenii, dacă ei nu erau stăpâni pe propria soartă, ci destinele lor erau în mâinile lichelelor de pe Dâmbovița. Deciziile se luau la București și pe bucureșteni nu-i durea, că Bucureștiul nu era în pericol.

Cam asta e cu "unirile" ăstea românești. Basarabia s-a "unit" cu România să se trezească într-o zi că românii i-au dat la ruși fără să-i întrebe. Deși Basarabia la momentul "unirii" era independentă. Deci cu asta s-au ales basarabenii de pe urma unirii, cu șansa de a fi traficați fără nici un scrupul de cei mai penali oameni.
La fel și în cazul Bucovinei.
Pariu că dacă România n-ar mai fi în NATO și ar cere ucrainenii cu sprijin rusesc, toată Bucovina sau chiar și Moldova toată, nu ar ridica nimeni la București un deget?

Voi realizați cum s-a umflat Valahia (numită mincinos România)?  Prin șmen, prin munca și sângele altora. În 1859, desființează și halesc Moldova prin cea mai nerușinată înșelătorie. În 1878 după ce proștii de moldoveni luptă și mor la Plevna, șmenarii dau un teritoriu moldovenesc (Cahul-Ismail-Bolgrad) și capătă pentru ei Dobrogea pe care o vor și coloniza și valahiza, cum e și astăzi. În 1917, îi prind pe bulgari încleștați în război, intervin mișelește, pe la spate, și iau Cadrilaterul fără luptă. În Primul război Mondial, șmenarii stau liniștiți sub ocupație bulgaro-germană în timp ce proștii de moldoveni luptă. Când Bucureștiul e părăsit de ocupanți, în 1918, Moldova revine ca proasta sub ocupația șmenarilor, dar nu vine singură, ci și cu Basarabia și Bucovina. Nătăraii din Ardeal le aduc și ei bucureștenilor plocon un teritoriu imens. Cum să nu se umfle rânza în ei văzând cum practic fără să facă nimic, prin sângele și eforturile altora, au devenit stăpâni peste un mic imperiu. Și cum atât de ușor, fără muncă și sânge le-au căpătat, cum nu au făcut practic nimic să le capete, nici n-au făcut nimic să le apere. România s-a agățat apoi de nemți și ruși sperând să-i pice ceva de undeva. Ceea ce i-a reușit destul de bine.
Și astăzi umblă din nou cu vechea tactică strămoșească, doar de-i prostesc iar pe moldoveni să-și dea țara și destinele mâzgii de pe Dâmbovița. Mai au puțin și reușesc.

Edited by C18, 15 August 2018 - 12:37.


#13
mobiletron

mobiletron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 15.08.2018

View Postmediasick, on 15 august 2018 - 08:34, said:

Prin simetrie cu adunarea din 1918, a existat vreo adunare populara in anii 40, prin care romanii sa protesteze contra trecerii N-V tarii la Ungaria? Sau contra trecerii unor teritorii la bulgari sau rusi? Adica apare de neconceput sa existe manifestatie pentru unire, dar cand apare ruperea tarii nimeni sa nu zica nimic.

Deocamdata nu suntem capabili sa gestionam eficient nici macar ceea ce avem, ce sa mai vorbim de alte teritorii. La ce ar ajuta o astfel de manifestatie in contextul in care daca ai semnat pt UE si Nato ai renuntat la pretentiile teritoriale care nu se aflau sub stapanirea ta la momentul semnarii?

#14
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,119
  • Înscris: 21.08.2017
Nu s a inteles clar intrebarea mea. Reformulez: dupa dictat a fost vreo adunare populara (de marimea celei din 1918) pentru a protesta impotriva ruperii ardealului? A existat sau nu?

#15
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostC18, on 15 august 2018 - 12:30, said:

Degeaba protestau clujenii, dacă ei nu erau stăpâni pe propria soartă, ci destinele lor erau în mâinile lichelelor de pe Dâmbovița. Deciziile se luau la București și pe bucureșteni nu-i durea, că Bucureștiul nu era în pericol.

Cam asta e cu "unirile" ăstea românești. Basarabia s-a "unit" cu România să se trezească într-o zi că românii i-au dat la ruși fără să-i întrebe.

Pai nu i-a dat nimeni la rusi, i-au luat rusii cu fulgi cu tot, ca nu te intreba nici drku daca esti de acord sau nu, cum nu te intreaba nici acum... Tu crezi ca daca maine, negociaza Putin cu UE ca Romania sa fie lasata la rusi, si intra astia cu tancurile pana la Bucuresti, te intreaba cineva pe tine, daca esti de acord sau nu?
Rusii n-au intrebat pe nimeni, in toata istoria lor, care e parerea lor si ce isi doresc, doar au trasat cu carioca pe harta granitele pe unde le-a convenit.
Si, s-o spunem p-aia dreapta - Basarabia a fost cedata in schimbul Transilvaniei.. altfel nici aia nu facea parte din Romania si ar fi aratat tara ca o sulla.
A fost vorba de un schimb dorit de Stalin, care a uitat sa intrebe Romania ce-si doreste.

View Postmediasick, on 15 august 2018 - 17:09, said:

Nu s a inteles clar intrebarea mea. Reformulez: dupa dictat a fost vreo adunare populara (de marimea celei din 1918) pentru a protesta impotriva ruperii ardealului? A existat sau nu?

Nu a fost nicio adunare populara, pentru ca legionarii voiau sau puna mana pe putere, nu-i interesa ca ungurii au intrat cu tancul in Transilvania (am scris mai sus).  Antonescu era omul nemtilor, ar fi fost culmea sa protesteze impotriva lor cat timp i-au asigurat sustinerea in preluarea puterii in Romania in septembrie 1940.  S-a inlocuit o dictatura cu alta, printr-o lovitura de stat, ce adunare putea sa mai fie?

Edited by rosix, 15 August 2018 - 17:58.


#16
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006

View Postrosix, on 15 august 2018 - 09:54, said:

Please explain!  Chiar nu inteleg ce vrei sa zici.

roxis , povestea este lunga si complexa , dar pentru lecturare mai concisa , intra pe Wikipedia si citeste despre Carol I de Hohenzoller  si Ferdinand I .
Carol I , mai precis descendenta sa si potentialele pretentii la tronuri mai inalte ....precum si nepotul sau Ferdinand I . Daca citesti printre randuri , o sa vezi care au fost de fapt motivele pentru care marile puteri au incropit un mic regat ca sa indeparteze un pretendent la tronul lor . Stiu , e naspa , noi am fost invatati ca suntem buricul pamantului , miezul , alfa si omega , romanii sunt descendenti ai extraterestrilor care au facut piramidele ...doar ca ...nu-i asa .

Edited by JurasikMan, 15 August 2018 - 18:12.


#17
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,119
  • Înscris: 21.08.2017
Deci absolut nimeni dintre cetateni (nu ma refer la cei din conducere, rege, ministri si altii de acest fel) nu a avut a obiecta in nici un fel fata de urmarile acelui dictat? Cum dracul se poate asa ceva, cand doar cu 22 de ani inainte dantuiau la unirea cea mare? Cum?

#18
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View Postmediasick, on 15 august 2018 - 17:09, said:

Nu s a inteles clar intrebarea mea. Reformulez: dupa dictat a fost vreo adunare populara (de marimea celei din 1918) pentru a protesta impotriva ruperii ardealului? A existat sau nu?
Tu chiar nu stii sa citesti, (sau nu intelegi ce citesti, ca se poarta genul de gradul2)doar sa tastezi......

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate