Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...
 orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus
 Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...
 Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...
 

Lucid Dreaming

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
nvsevolodovici

nvsevolodovici

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 11.02.2019

View PostAMV, on 20 februarie 2019 - 01:35, said:



Fix asta mi s-a întâmplat mie, nu mai știu ce visam dar aveam o durere cumplită de burtă, atât de mare că m-am trezit din somn, imediat de cum m-am trezit în câteva secunde a dispărut. M-am pipăit, m-am uitat la burtă și nimic.
De atunci mi-am pus mari semne de întrebare cu privire la percepția durerii și rolul creierului în toată treaba asta.
Cred că se aseamănă cu momentul când vedem un clip in care cineva se rănește și parcă simțim durere sau jenă fix în același loc.

Cred ca lucrurile s-au întâmplat invers. Probabil dormeai pe mână și te durea, iar durerea s-a integrat în vis ca mușcătura șarpelui.

Și mie mi s-au întâmplat chestii din astea. De exemplu, visam că mă înec și totul părea atât de real și în același timp simțeam un sentiment de ciudă că mă zbătea și nu puteam să scap. Însă m-am trezi și mi-am dat seama că dormeam cu fața-n pernă și mă sufocam. Altă dată, când eram foarte obosit, aveam un vis obișnuit în care dintr-o dată pe fundal începe să se audă o melodie. Din acel moment cred că am trecut în vis lucid, deoarece am început să mă întreb ce e cu melodia și după mi-am dat seama că e un vis și m-am trezit. M-am trezit și era alarma.

Chestiile astea se întâmplă deobicei când ești obosit și creierul tău încearcă să te păcălească ca să nu te trezești.

#20
Lightside1

Lightside1

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 29.03.2019
Buna tuturor. De vreo 2 zile am dat si eu peste aceste forumuri , insa azi mi-am facut curaj sa va impartasesc intamplari similare (pt cei interesati evident). In primul rand si cam off topic nu inteleg de ce multi dintre voi urmariti acest forum daca nu sunteti interesati. Oamenii astia au pur si simplu curiozitati sau au trecut prin experiente inexplicabile si vor confirmare. Nu e forum de corectare greseli gramaticale !    Asta mi se pare putin aiurea

#21
Lightside1

Lightside1

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 29.03.2019
Si 2 Ca sa revin pe subiect exista cam 3 tipuri de vise principale. Vise date de subconstient care nu au nicio semnificatie, vise prevestitoare ( cu ceva ce se va si intampla pe viitor) pe astea nu oricine le are; dar si vise de atac , de obicei in visele de atac se intampla sa constientizezi ce se intampla.

Atatea mi s-au intamplat si mie in liceu din cauza curiozitatii prostesti in care ma bagam ca as putea sa va povestesc zile intregi.

Acum insa am sa va povestesc un vis lucid care da , fiind de atatc s-a materializat si in realitate. Se poate. Venita si eu de la facultate , ca pe atunci eram la faculta, sa ma pun si eu la o siesta de dupa-amiaza. Am adormit pe partea dreapta. In vis se facea ca eram undeva in trecut , gen cum vezi in filme pe vremea stramosilor , intr-o casa veche si creepy erau 2 fetite , una de 4 anisori si alta de de 6 , ambele erau tare dragalase , cu parul blond , cea de 6 avea ochii verzi iar cea de 4 niste ochi albastri asa patrunzatori ca efectiv te pierdeai in ei. Au urcat in casa respectiva la etaj si s-au ascuns de ceea ce era pe urmele lor. In momentul ala am constientizat ca nu e ok ce urma sa apara si mi-am zis ca tre sa ma trezesc ... ei, eram  treaza doar ca nu ma puteam misca si nu puteam deschide ochii , eram paralizata in realitate ... am auzit din capatul patului , de la picioare , 3 tropote de copite ... in momentul ala lacrimam deoarece m-am panicat ca nu ma pot trezi , dupa 3 pasi de copite chestia aia s-a oprit in dreptul meu si cum am dormit pe o parte am simtit dintr-o data o palma mare care pune mana pe mine ... apoi am inceput sa imi misc un deget de la mana , si in final sa ma trezesc , am rasuflat usurata ca putea fi mult mai rau , si la o ora dupa inca am simtit greutatea mainii care m-a atins ...nu pot sa va explic cat de horror e ...



#22
danyl18

danyl18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 15.06.2014
Lightside1, am avut si eu o 'experienta' extrem de asemanatoare cu a ta acum multi ani (cam 14-15 ani, dar imi amintesc foarte bine visul). Am visat ca dormeam fix in camera in care chiar ma culcasem, eram pe burta cu fata spre perete. La un moment dat in vis m-am trezit si auzeam scartaind parchetul de pe hol in fata usii de la camera. Simteam totul foarte real si pana in momentul asta nimic spectaculos, parchetul chiar se mai facea uneori zgomot, ceva destul de obisnuit din cate am auzit. Insa acel scartait incepe sa prinda oarecum contur ca si cum ceva mergea pe parchet. In visul meu era ca un mers de pisica chit ca acel mers facea parchetul sa scartaie. Cumva stiam ca visez si m-am fortat sa ma trezesc si incercam sa ma linistesc spunandu-mi ca e numai un vis. apoi acel 'mers' intra in camera si vine spre pat. M-am trezit sau am visat ca m-am trezit si simteam ca este ceva la marginea patului. Eram efectiv paralizata, nu puteam sa ma misc si nici nu vroiam. Imi era frica si sa respir, dar incercam sa imi tin cumpatul si speram ca daca nu ma misc acel lucru va pleca. Apoi simt ceva care se urca pe pat si apoi pe spatele meu. Simtea efectiv ceva pe spate, mai usor ca o pisica, dar mai mare. Acel ceva incepe sa se miste ca niste valuri pe spatele meu, in continuare nu ma pot misca. Se opreste si simt la ceafa ceva ca o fluturare (ca o zbatere de aripi sau ca niste foi intr-un caiet rascolite de vant). Apoi totul dispare (fluturare, pisica, whatever) si ramane o liniste profunda. O liniste deplina, efectiv nu se auzea absolut nimic, nimic...
Mult timp dupa visul asta, chit ca stiam ca asa ceva e imposibil, puteam sa jur ca totul a fost real... atat de puternica e senzatia.

#23
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Câteodată am coșmaruri și pare atât de real ca ma trezesc epuizata, mai ales muschii de la picioare ii simt ca și cum am alergat mult. Am frica de clădirile vechi abandonate, in general despre asta visez urat.

#24
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,790
  • Înscris: 16.01.2017

View Postnvsevolodovici, on 02 martie 2019 - 21:17, said:

Sper că nu am venit prea târziu la discuție.

M-a interesat foarte mult ideea de vis lucid, mai ales după filmul Inception.

Este o diferență între a visa lucid și a fi conștient de vis.

Concluzia la care am vrut să ajung este că pe când visul normal este un amalgam de idei care s-au adunat în subconștient și care se leagă într-un nonsens pentru a crea un vis, visul lucid este o realitate. Astfel, deciziile pe care le iei într-un vis lucid sunt cele pe care le vei lua și în viața reală, deoarece ești conștient la un nivel, nerealizând însă că e un vis.
Gresit. Insasi definitia visului lucid subliniaza ca esti constient ca visezi!

Eu am experimentat asta de mai multe ori (din pacate involuntar) si am incercat sa studiez fenomenul cat mai mult in perioada cat tine un astfel de vis. Induce si o frica relativ la faptul ca nu esti sigur ca poti reveni la "realitatea de baza".

Deci, nu am gasit nici o diferenta in legatura pe perceptia spatiului si a orice altceva, fata de ceea ce experimentezi in "realitatea de baza", cu exceptia "scenariului" din realitatea alternativa.
Cand s-au repetat experientele cu vis lucid, mi-am adus aminte cu precizie si de experientele anterioare legate de vise lucide si s-a redus frica ca nu mai pot reveni in realitatea de baza. Cu alte cuvinte, intr-un vis lucid ai acces la toata memoria si experienta din realitatea de baza, ceea ce sugereaza o gramada de consecinte despre modul in care sunt percepute lucrurile.

Oricum, e o experienta tare de tot. Viata bate filmul!Posted Image

#25
pielea

pielea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 14.08.2010
O singura data am visat asa ceva sau cel putin imi amintesc; sa tot fie vreo 2 ani, am adormit cu poarta neincuiata si usile si geamurile deschise, noroc ca am caine rau, pe scurt am visat ca am fost jefuit si batut cu o bâtã, totul a parut asa real n-am sa uit niciodata, in momentul ala dormeam singur si nu imi e frica sa dorm singur, mai ales ca m-am trezit cu o durere de cap teribila si obraxul rosu speriat si vai d pl mea

#26
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Visam destul de frecvent intr-un timp ca ceva/cineva e la capatul patului si trage patura de pe mine. In camera intuneric, eu dorm dar in acelasi timp ma simt treaz si mizeria aia imi trage patura de pe mine.
Parca visam si parca eram lucid, nu prea era o granita intre vis si realitate.

Nu stiu de ce dar de cind ma stiu visez mizerii demonice, fantome , chestii de alea care vin noaptea sa iti faca rau , in ultimul timp tot mai rar si oricum nu ma mai sperii decit foarte rar.

#27
Gabrisamp

Gabrisamp

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.11.2017
Da 2 ori pe luna am vis lucid , sunt mare amator de asa ceva ,nu e periculos nu se intampla nimic rau ,atata timp cat esti constient ca tu controlezi situatia , poti crea orice forma /situatie te poti deplasa in orice directie , daca reusesti sa te controlezi bine mental . Parte proasta e ca tine putin ( vorbesc de mine)  de 5 la 30 secunde ...cel putin pana acum , oricum pe langa : calatoriile astrale , visul lucid e copil de mingii sau mai bine spus doar simulari mentale punct.

Edited by _-_, 30 June 2020 - 17:12.
Post dublat...


#28
maryus75

maryus75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,273
  • Înscris: 25.08.2006
inviu un topic adormit de doi ani,dar nah..visatul lucid sau paralizia in somn nu prea are legatura cu experientele insirate aici,din pacate o patesc destul de des si m-am documentat un pic.e o situatie destul de des intalnita,efectiv esti treaz,stii ca esti treaz si ca te afli in pat,dar nu poti sa te misti sau sa vorbesti,si de cele mai multe ori ai impresia ca esti atacat de entitati demonice.recomand sa urmariti documentarul "The Nightmare" pt. o mai clara intelegere a situatiei.Personal inainte cand reuseam sa ma misc eram speriat de moarte,in ultimul timp am devenit furios si incerc din rasputeri sa lupt cu "ëntitatile".Stiu ca comentariul meu va produce probabil mult trolling si caterinca,dar pt. cine a trecut sau trece prin asa ceva cred ca e binevenit

#29
Evonxxx

Evonxxx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 719
  • Înscris: 17.02.2022
Nu stiu daca se considera asta visat lucid, dar aproximativ 2 luni in urma am avut parte de un soc , dormeam si brusc "ma trezesc" numai sa vad o "entitate" de aproximativ 3 metri inaltime cat pana la tavan, o figura atletica total neagra fumurie, cu o palarie in cap tot neagra si cu ochii rosii cum se uita la mine, eram paralizat in pat nu ma puteam misca, inima imi batea in ultimul hal,  corpul total rece si o stare de spaima masiva, apoi am clipit si am vazut "entitatea" cum usor usor isi dadea fade out daca are sens ce zic, practic se fumura disparea stand pe loc. Am clipit din nou si eram treaz, in aceeasi pozitie , aceeasi claritate vizuala deci nu era vis ( care sunt aware ca ii vis si-l pot controla relativ ) , pur si simplu toata experienta sa simtit 100% reala ca si cum eram treaz.
Precizez ca aceeasi experienta am avut-o doar o singura data la varsta de 5 ani, atunci si mersul picioarelor le auzeam ( gen pantofi cu talpa tare ) .
Ati patit si voi asa ceva?

#30
Gabrisamp

Gabrisamp

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.11.2017
Paralizia nocturna e primul pas care o dedublare /calatorie astrala cum vrei sa o numesti ,deci e o reactie absolut naturala , un privilegiu as spune pentru cine doreste sa experimenteze aceasta capacitate extraordinara a fiintei noastre . Practic permite desprinderea de corp a unei minuscule sonde energetice care pastraza toate simturile umani inclusiv forma corpului initial si prin control mental si antrenament se poate schimba aceasta forma in oricare alta forma  si de aici ...incepe adevarata aventura a cunoasterii . Te poti deplasa prin simpla vointa oriunde doresti si cand spun oriunde zic chiar si in cel mai indepartat loc imaginabil....poti contacta entitatii daca asta doresti , pozitive sau negative , nu ele vin la tine ci tu le chemi  ca sa fie clar iar asta depinde foarte mult de ce fel de om esti , ce citesi ,vizionezi ce aspiratii ai , mai mult iti poti crea propria situatie/aventura , daca esti o persoana care mediteaza zilnic totul va fi mai usor de inteles pasajul catre asfel de experiente va fi mult mai lin cu ghilimelele de rigoare .Toata aceasta descriere nu face altceva decat sa demonstreze natura noastra ca entitati superioare divine daca vreti , dar pe care societatea ni-le ascunde cu buna stiinta incepand cu scoala pregatitoare la varsta frageda aceste experienti vin aproape fara un efort major si terminand cu societatea in care traim si care ne vrea ignoranti si executori de ordine .

#31
Evonxxx

Evonxxx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 719
  • Înscris: 17.02.2022
Mersi de explicatie , deci ar trebui sa ma simt privilegiat ca am avut parte de o asa experienta, ok care-i urmatorul pas in a calatori astral si cum pot manifesta dorinta de a fi castigator la bursa de valori ca de ani de zile tranzactionez pe demo si numai nu sunt cu succes.
Cineva mi-a zis ca in calatoriile astrale poti face orice inclusiv sex cu persoana dorita? intreb la modul cel mai serios.

#32
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,500
  • Înscris: 16.03.2004

View PostEvonxxx, on 27 septembrie 2022 - 23:11, said:

Cineva mi-a zis ca in calatoriile astrale poti face orice inclusiv sex cu persoana dorita? intreb la modul cel mai serios.

Până la urmă, ai fost vizitat de entitatea aceea neagră, sau nu, că nu pari deloc afectat...:huh:

#33
Gabrisamp

Gabrisamp

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.11.2017

View PostEvonxxx, on 27 septembrie 2022 - 23:11, said:

Mersi de explicatie , deci ar trebui sa ma simt privilegiat ca am avut parte de o asa experienta, ok care-i urmatorul pas in a calatori astral si cum pot manifesta dorinta de a fi castigator la bursa de valori ca de ani de zile tranzactionez pe demo si numai nu sunt cu succes.
Cineva mi-a zis ca in calatoriile astrale poti face orice inclusiv sex cu persoana dorita? intreb la modul cel mai serios.
Daca capeti suficienta experienta in calatorii astrale poti calatorii  in trecut sau in viitor iar referitor la prietena ta va trebui sa-ti creezi mental o dublura a ei restul stii ce ai de facut . Trebuie sa recunosc ca ai dorinte nesemnificative in comparatie cu emotiile pe care ti le poate aduce o calatorie astrala exemplu pe o alta planeta sau o alta lume ....luand orice forma doresti si cunoscand o multitudine de alte entitati mai ales  pentru a evolua spiritual  infinit mai mult decat ai face asta aici .

#34
Evonxxx

Evonxxx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 719
  • Înscris: 17.02.2022

View Postdark, on 28 septembrie 2022 - 07:52, said:

Până la urmă, ai fost vizitat de entitatea aceea neagră, sau nu, că nu pari deloc afectat...Posted Image

Da am fost vizitat de entitatea, da ce vrei sa am PTSD sa tremur din toti chilotii? ce a fost a fost asta e mergem inainte.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate