Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 

Internet personal vs business

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#19
DarkMinion

DarkMinion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 269
  • Înscris: 08.11.2013

View PostNeaceasca85, on 14 august 2018 - 17:06, said:

Ca microintepretindere neplatitoate de TVA, nu ma intereseaza sa reduc TVA-ul. Nici IP-ul static nu ma ajuta... deci cred ca nu are rost, in cazul meu, costul adiacent.

#20
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,790
  • Înscris: 14.10.2008
Eu nu eram platitor de TVA pana in 2012.

Daca nu ai nevoie de IP static si deducere de TVA, eu zic ca nu merita net business.

In cazul meu daca e sa compar downtime-ul avut pe cele 2 conexiuni, cea rezidentiala de acasa castiga in fatza business-ului care a avut downtime-uri din cauza ca e FTTB (switch ars in weekend si recent cablu deteriorat pe casa scarii) si nu FTTH precum acasa, dar nici eu nu vreau sa trec business-ul pe FTTH decat cand se desfiinteaza FTTB-ul, pentru 100 mbps nu merita FTTH.

Pentru abonamentul meu business nu s-a putut obtine switch sau sursa pentru switch din magazie in weekend cum nu se poate nici la rezidential, iar timpul de interventie mi se pare acelasi, oamenii de la service sunt aceiasi. Mai degraba se intervine mai repede la Slatina decat la Bucuresti datorita traficului mai lejer. Posted Image

#21
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,999
  • Înscris: 14.03.2013

View PostMembruAnonim, on 14 august 2018 - 16:51, said:

Mai ce destepti suntem, Inginer dedicat pentru clientii business in functie de abonament, ca nu au toti e partea a doua dar nici nu platesc toti de la X Euro in sus si nici nu au toti N locatii, garantare ai fi uimit chiar exista, nu e pe metro ca acolo nu costa nimic pe ISP ca e reteaua proprie dar in extern chiar e grantat. IP direct conectat in numar de maxim 3 sau unul si subnet. Hmmm... L2VPN, L3VPN. Mda fix la fel ca la o persoana fizica ce mai.

In loc sa aberati ca e la fel mai  bine folositi chestia aia de pe umeri ca sa ganditi de un abonament business e mai scump decat unul rezidential, VAS, premium si alte cuvinte sau expresii pompoase nu sunt doar chestii pompoase ci chiar sunt chestii in plus care ghici ce se platesc in plus.

Da' romanu' nu e roman' adevarat daca nu e mai t1g4n ca t1g4nu'. Daca s-ar putea sa fie el, romanu', platit de ISP pentru serviciile oferite de ISP ar fi nemaipomenit. Bine nici atunci nu ar fi romanu' multumit ca nu il plateste destul ISPu' sa ii foloseasca serviciile... ISP-ului.
Sunt profund impresionat Posted Image
Tu esti ca ala de la UPC care a venit sa imi ofere pret dublu pe PJ fata de PF (cu avantaje mai putine pe PJ gen viteza la jumatate) care imi explica ca pe PJ netul este mai bun. Cand l-am intrebat cum este mai bun pentru ca eu sunt foarte multumit si de cel pe PF (downtime, viteza etc.) nu a stiut sa imi spuna decat ca este mai bun si tot repeta asta. O fi fost si ala inginer dedicat pentru clientii business ca ii mergea gura. Trebuie mai mult decat povesti ca sa ma convinga sa platesc dublu pentru exact acelasi serviciu. Ca idee, in oferta de la UPC/RDS, caracteristicile "garantate" erau identice ca cele la PF, singura diferenta era pretul dublu. Ce povestesti tu poate se aplica daca as fi multinationala si m-ar interesa aburelile alea dar la o firma care are nevoie pur si simplu de internet pentru cateva calculatoare (cum sunt majoritatea IMM-urilor), povestile astea nu sunt utile.
Totusi, multumesc pentru efortul de a incerca sa ma impresionezi. Dar tot nu sunt utile in cazul de fata.
P.S. Am abonament business la firma insa din alte motive nu de pret sau ca "merge mai bine". Ca idee, sunt in domeniul IT de mult prea multi ani astfel incat chiar inteleg povestile cu care ai incercat sa impresionezi.

Edited by jm2010, 14 August 2018 - 20:00.


#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Daca as fi incercat sa impresionez as fi avut un post pe sales si as fi fost fericit prostind oferind-ule clientilor ceea ce isi doresc si as fi trait bine din comisioanele de vanzari. Spre deosebire de multa lume insa, incerc sa privesc lucrurile si din alta perspectiva. Si depinde de IMM / firma / companie ca nu vad eu multi din astia care sa mearga pe un abonament rezidential. Majoritatea vor merge eventual pe cel mai ieftin abonament business. Si da, diferentierea se face fix in acele "nimicuri" cu nume de VAS sau premium services cum le plac unora, multinationale, sa le numeasca. Basinosilor de la gts , spre exemplu, le numesc premium services. Aici includ orice cacat cat de mic din care pot pacali clientul sa mai scoata nite bani din buzunar.

Edited by MembruAnonim, 14 August 2018 - 20:44.


#23
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,609
  • Înscris: 22.01.2011

View Postjm2010, on 14 august 2018 - 19:52, said:

O fi fost si ala inginer
Nu, ala era linginer.

#24
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postjm2010, on 14 august 2018 - 19:52, said:

Tu esti ca ala de la UPC care a venit sa imi ofere pret dublu pe PJ fata de PF (cu avantaje mai putine pe PJ gen viteza la jumatate) care imi explica ca pe PJ netul este mai bun. Cand l-am intrebat cum este mai bun pentru ca eu sunt foarte multumit si de cel pe PF (downtime, viteza etc.) nu a stiut sa imi spuna decat ca este mai bun si tot repeta asta.
Si de asta nu suport eu (urasc) asa zisii sales persons, majoritatea daca nu chiar toti nu au habar de ceea ce vand. Vor doar sa vanda, sa isi i-a bonusul si sa ii doara la banana de clienti. Normal deoarece "carnea" ajunge mai apoi la Tehnic.

#25
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,790
  • Înscris: 14.10.2008
La UPC e foarte probabil ca netul de la PJ sa fie mai bun decat cel de la PF deoarece la PF dau carnat coaxial pe cand la PJ (si doar la PJ) dau fibra. Posted Image La pret dublu.

Pe cand la RDS este fibra in ambele cazuri si deci, internet la fel de bun. Posted Image

#26
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Vorbim de preturi? A se vedea iNES, gts, nu stiu euroweb. Acolo scoruri de iti bati familia pe care nu o ai :) Macar RDS-ul e mai okay la pret.

#27
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,790
  • Înscris: 14.10.2008
Preturi de-ti vine sa-ti bati copiii cu basca uda. Posted Image

#28
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,999
  • Înscris: 14.03.2013

View PostMembruAnonim, on 14 august 2018 - 21:16, said:

Si de asta nu suport eu (urasc) asa zisii sales persons, majoritatea daca nu chiar toti nu au habar de ceea ce vand. Vor doar sa vanda, sa isi i-a bonusul si sa ii doara la banana de clienti. Normal deoarece "carnea" ajunge mai apoi la Tehnic.
Ideea este urmatoarea: daca eu, ca si client (sa zicem ca nu am habar de IT nimic) am un abonament pe PF de care sunt perfect multumit (viteza, stabilitate) absolut satisfacator pentru necesitatile afacerii mele si vine unul (salesperson) sa imi spuna sa platesc dublu pe PJ deoarece am n-spe mii de chestii de care nu imi pasa (repet, ce primesc ca PF este absolut satisfacator), de ce as alege sa platesc dublu? Poti sa povestesti ce doresti de L3VPN, viteza "garantata" etc., pentru necesitatile sale clientul este satisfacut cu ce are si pe PF. De ce ar plati dublu pentru ceva ce in mod evident nu il intereseaza deoarece deja primeste ceea ce ii este necesar? Intrebare pentru salesperson.
Sper ca intelegi la ce ma refer: ca sa ceri pret dublu trebuie sa oferi ceva ce este un avantaj pentru client, avantaj pe care in momentul de fata nu il vad deoarece un abonament rezidential ofera exact ce are nevoie afacerea (si in general la IMM-uri ofera in momentul de fata, doar cele cu cerinte mai speciale ar avea nevoie de alte chestii).

Edited by jm2010, 14 August 2018 - 22:07.


#29
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
1. Comercialul doreste sa vanda abonamente mai mari, bonus mai mare;
2. Normal ca clientul sa aleaga fix ce ii trebuie in functie de ce are nevoie, total de acord;
3. O persoana juridica isi poate face abonament "rezidential" la fel cum o persoana fizica isi poate face un abonament "business";
4. Diferenta intre cele 2 constand in acele "nimicuri" de care am pomenit.

Daca tu, clientul persoana juridica, esti multumit cu un abonament "rezidential" poti merge pe acel abonament mai ales daca nu ai anumite nevoi "speciale". Dar daca te afli in tabara care are nevoie de abonament "business" si ai nevoi "speciale" nu poti spune ca vrei ca abonamnetul sa fie la fel la pret.

E ca la masini, un Logan chel costa XKEuro, acelasi Logan + extraoptiuni (servicii adaugate) costa XKEuro + YKEuro unde YKEuro reprezinta pretul optionalelor. Si uite asa un abonament "business" ajunge sa coste in plus. Ca in toata treaba asta cu rezidential, business, VAS, premium, etc. e si un pic de marketing BS... mai mult marketing BS, nu contesta nimeni. Doar ca omul, si nu doar Romanul, este atras de aceste denumiri pompoase si ajunge sa plateasca in plus pentru chestii pe care nu le foloseste. De acord si aici.

Atat doresc sa exprim. Faptul ca sunt mici mari diferente intre cele 2 tipuri de abonamente si ca e normal ca unul din ele sa fie mai scump. Hmmm... dar pe vremea cand un abonament RDS "business" era $100 fata de $9 sau $10 cat era "cablelink-ul" ce mai ziceti. Sau de faptul ca altii ofera la E300 - E500 ce ofera RDS-ul la E50 ce mai zice lumea?

#30
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,999
  • Înscris: 14.03.2013

View PostMembruAnonim, on 14 august 2018 - 22:37, said:

1. Comercialul doreste sa vanda abonamente mai mari, bonus mai mare;
2. Normal ca clientul sa aleaga fix ce ii trebuie in functie de ce are nevoie, total de acord;
3. O persoana juridica isi poate face abonament "rezidential" la fel cum o persoana fizica isi poate face un abonament "business";
4. Diferenta intre cele 2 constand in acele "nimicuri" de care am pomenit.

Daca tu, clientul persoana juridica, esti multumit cu un abonament "rezidential" poti merge pe acel abonament mai ales daca nu ai anumite nevoi "speciale". Dar daca te afli in tabara care are nevoie de abonament "business" si ai nevoi "speciale" nu poti spune ca vrei ca abonamnetul sa fie la fel la pret.

E ca la masini, un Logan chel costa XKEuro, acelasi Logan + extraoptiuni (servicii adaugate) costa XKEuro + YKEuro unde YKEuro reprezinta pretul optionalelor. Si uite asa un abonament "business" ajunge sa coste in plus. Ca in toata treaba asta cu rezidential, business, VAS, premium, etc. e si un pic de marketing BS... mai mult marketing BS, nu contesta nimeni. Doar ca omul, si nu doar Romanul, este atras de aceste denumiri pompoase si ajunge sa plateasca in plus pentru chestii pe care nu le foloseste. De acord si aici.

Atat doresc sa exprim. Faptul ca sunt mici mari diferente intre cele 2 tipuri de abonamente si ca e normal ca unul din ele sa fie mai scump. Hmmm... dar pe vremea cand un abonament RDS "business" era $100 fata de $9 sau $10 cat era "cablelink-ul" ce mai ziceti. Sau de faptul ca altii ofera la E300 - E500 ce ofera RDS-ul la E50 ce mai zice lumea?
Da, stiu. Problema pe care o vad este faptul ca, pentru clientii care nu au necesitati speciale (si in general IMM-urile cam asa sunt), abonamentele de business care, practic ofera acelasi lucru ca si un abonament rezidential sunt la pret dublu. Si stiu diferenta la care te referi, pe vremuri, in alta conjunctura (alt business) am "intermediat" (in anumite cazuri particulare pentru anumiti clienti) contractarea de abonamente business cu nevoi speciale la alte preturi desigur. Dar eu vorbesc acuma doar de cazurile normale in care omul are nevoie doar de o linie banala de net la firma care ajunge la pret mult mai mare in momentul in care ii zice "oferta business".

Edited by jm2010, 15 August 2018 - 00:52.


#31
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,118
  • Înscris: 25.02.2007

View PostNeaceasca85, on 14 august 2018 - 21:26, said:

La UPC e foarte probabil ca netul de la PJ sa fie mai bun decat cel de la PF deoarece la PF dau carnat coaxial pe cand la PJ (si doar la PJ) dau fibra. Posted Image La pret dublu.

Pe cand la RDS este fibra in ambele cazuri si deci, internet la fel de bun. Posted Image
Hm....
Pe mine m-au sunat aia de la UPC sa-mi dea net biznis.
I-am intrebat daca-i mai scump : DA.
I-am intrebat daca-i tot pe cablu RF sau e pe fibra: cablu RF.
Multumesc nu-mi trebuie.

Pacat ca n-am cerut mai multe detalii. Tipu' incepu-se sa-mi explice ca am nu'j'ce avantaje da' pe mine m-au interesat doar aceste doua puncte si n-am avut rabdare sa ascult restul.
N-am idee de ce m-au ofertat asa, daca au facut-o si la altii, bag in jur de 1 TB pe luna (mult, putin ?), alt motiv nu vad.
Ah, poate ar mai fi un motiv : am platit cat au zis, n-am ajuns niciodata la "retentie", am continuat cu ei cum ziceau ei (depasisem 70 lei/luna ca a tot crescut : net+tv familia+2 receivere SD+telefon fix).
Cand am zis ca inchei socotelile cu ei au zis sa tin ceva. M-am gandit ca poate tin cablul analogic dar vroiau 14 lei. Le-am zis 10, n-au vrut, pa.

#32
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,609
  • Înscris: 22.01.2011
Asta imi aduce aminte de epoca pre-fibra optica RDS, cand am vrut sa iau totusi net de la ei prin coaxial. Surpriza, se putea doar daca contractam un abonament business care imi oferea net cu un debit mai mic decat solutia pe care o aveam atunci. Cand i-am zis tipului ca e mai putin si mult mai scump, de ce as trece la ei, s-a balbait si a zis ca revine. Evident ca nu a mai revenit niciodata.

Edited by biogood, 15 August 2018 - 08:01.


#33
DarkMinion

DarkMinion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 269
  • Înscris: 08.11.2013

View PostMembruAnonim, on 14 august 2018 - 20:43, said:

Majoritatea vor merge eventual pe cel mai ieftin abonament business.
In cazul meu particular, probabil voi merge pe FIBERLINK 1000, din simplu fapt ca activitatea principala este streamingul online. Vor fi vreo 3 calculatoare care probabil vor face mereu FullHD pe cateva surse diferite simultan...

#34
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pentru 3 streamuri HD simultan e suficient si 100Mbps...

#35
DarkMinion

DarkMinion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 269
  • Înscris: 08.11.2013

View Postaddelin, on 15 august 2018 - 11:03, said:

Pentru 3 streamuri HD simultan e suficient si 100Mbps...
Esti sigur?
Zic asta ca acasa inainte aveam RDS de 100, si tineam o singura sursa cu un stream pe 3 canale si cand porneam streamul nu mai puteam face mare lucru cu internetul.
De cand m-au trecut "automat" la varianta de 300 merge ok.

In conditiile in care as avea 3 calcuilatoare care fac asta, am luat varianta de 1000 in calcul.

#36
danutz49

danutz49

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 02.02.2008
salut. Am abonament upc pe PF la 27 lei 500mbps download  in regim best efort cu upload maxim 25 mbps, pe PJ poti lua acelasi abomanent la 80 lei, insa internetul bussines este pe fibra optica iar pretul e pe masura, 220 lei pentru 100mbps simetric garantat. atat abonamentul de 27 lei cat si cel bussines de 220 lei sunt instalate la aceiasi locatie, cand sunt defectiuni in retea ambele pica simultan, serviciul tehnic remediaza destul de repede in prahova

pretul este fara tva.  rectific viteza  75mbps garantat up to 100

pe abonamentul acesta este trafic permanet peste  10TB pe luna, pe abonamentul pe persoana fizica nu am curajul sa fac trafic de 10 TB pe luna, l-am luat pt backup insa acum il tin degeaba

Attached Files


Edited by danutz49, 15 August 2018 - 12:45.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate