Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 

Multinationalele sunt nocive pentru economia globala la fel cum au fost regimurile comuniste

* * - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
71 replies to this topic

#1
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018
Vrei in ziua de azi sa-ti deschizi o afacere de vandut rosii  prin piata si iti cumperi 10 000 de rosii lunar  la un producator din Turcia cu 2 lei de fiecare si ii vinzi la 3 lei in Romania.
Vine Mega-Image-ul, se uita, cumpara toate cele 100 000 de rosi de la  turc care sunt in stoc  si semneaza si un contract  cu acesta prin care producatorul turc  ii garanteaza ca ii va livra in urmatorii 10 ani  1 milion de rosii, fiecare rosie fiind cumparata cu 1,5 lei.  Si Mega-Image-ul le  pune la vanzare la pret de 2 lei fiecare pentru a avea cat mai multi clienti. Pe cand tu ala care vinzi in piata ramai si fara sursa, si fara clienti ca vinzi scump  si fara bani.Te-a scos imediat din joc.  
Problema e alta insa.  Inainte erau mii de mici intreprinzatori sau vanzatori care aveau cate un loc de munca si venituri proprii. Acum, toti vor ramane someri fiindca Mega-Image-ul face totul automatizat si eventual angajeaza putini oameni care sa sclavageasca pe salarii mici.  Pe masura ce multinationalele si automatizarea se extind, tot mai multi oameni si intreprinzatori raman fara loc de munca. La ce ii mai ajuta sa cumpere mancare ieftina din supermarket cand tocmai acel supermarket le-a ruinat propriile afaceri si cariera profesionala in vanzari.
Vor ajunge sa mareasca preturile, iar tu ca consumator nu vei avea unde sa te orientezi altundeva (decat pe la bisnitari) fiindca Mega-Image-ul si-a ruinat toti competitorii pe cale legala- competitie, sau pe cale murdara- sabotaj cu sobolani si gandaci filmati, si  ii falimenteaza pe aia de vand in piete si pe aia de vand prin magazine alimentare.   Mai mareste statul roman  TVA-ul si mai cresc costurile de transport fiindca drumurile din Romania sunt proaste, deci ajungi sa dai 4 lei pe o rosie. La un moment dat se automatizeaza productia si fermierul turc care detine  plantatia falimenteaza si el fiindca toate rosiile ajung sa fie cultivate in sere ale unei corporatii si unde evident ca ii vor injecta tot felul de E-uri si conservanti ca sa grabeasca productia si sa-si scoata banii.  
Deci pierde micul intreprinzator, pierde si clientul care devine mai sarac, pierde si angajatul care ajunge somer sau prost platit,  pierde si producatorul clasic.
Si fiindca la un moment dat nu va mai avea nici angajati, nici clienti, ci doar producatori robotizati, dar neavand cui sa-i vanda produsele,  va falimenta si corporatia in sine.  
Este o metoda de autodistrugere clasica.  


Si uite asa incepe o noua era de stagnare si declin economic, dar la nivel global de data asta. Este exact cam ce isi doreau Ceausescu, Stalin si Mao sa implementeze.
Niste organizatii mamut care sa domine vietile cetatenilor in intreaga lume.  

Fiindca o corporatie multinationala se transforma intr-un stat cu elemente totalitare ce va avea mai multa putere decat guvernul si parlamentul pe care le-ai votat din moment ce au pus stapanire pe economia tarii tale, inclusiv pe stomacul tau care chioraie de foame si iti vrajeste creierul cu multa publicitate.  
Si fiindca nu ai alternative, va trebui sa cumperi si sa lucrezi pentru ea.

Edited by SpinWaze, 13 August 2018 - 16:29.


#2
Kaffir2018

Kaffir2018

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 15.06.2018
Si legatura cu stiinta alternativă este...?

#3
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018

 Kaffir2018, on 13 august 2018 - 16:29, said:

Si legatura cu stiinta alternativă este...?
Pai aici cica se pot discuta si teorii conspirationiste ce tin de domeniul economic/financiar din ce observ.
Iar economia tine de matematica care e o stiinta.  




On-topic:
Mari puteri capitaliste ca America, Franta, Germania si Anglia au prosperat si s-au modernizat fiindca au avut milioane de mici intreprinzatori. Fiecare cu brandul lui de atelier, ghilda, fabrica, plantatie,  fiecare cu produsul lui. Dar de vreo 40 de ani incoace, corporatiile au acaparat si monopolizat toata economia si productia globala.   Nu ma luati ca un socialist sau ca pe  un rednec anti-sorosist care urla impotriva capitalismului fiindca  dimpotriva, il consider pe cel autentic ca fiind cel mai sanatos sistem economic din istorie. Dar nici nu sunt vreun hipster cu ochelari de cal ca sa ignor ce se petrece si cum corporatiile chiar distrug omenirea. Ba chiar a distrus capitalismul autentic si a introdus Corporatismul, sistemul predominant din zilele noastre.   Erau vremuri cand puteai de exemplu sa-ti deschizi  o firma SRL cu un depozit de vandut si reparat calculatoare sau un simplu magazin alimentar.  Nici nu mai putem vorbi de competitie, ci de monopol si de o pura dictatura financiara.  Esti obligat sa-ti iei Apple,   sa-ti iei sistem de operare de la Microsoft si sa-ti faci cont pe Facebook fiindca acolo e miezu'.
Corporatiile au ajuns sa dicteze piata si sa faca reguli dupa cum vor, special pentru a preveni alti competitori si sa exploateze angajatii pe salarii mizerabile si reguli draconice, iar in caz contrar, va putea apela oricand la roboti.  Deci, va trebui sa renunti la aspiratia de a deveni intreprinzator sau a-ti depasi conditia sociala cu care te-ai nascut si sa te resemnezi cu ideea ca vei fi un simplu sclav cu contract ce va lucra pe salariu mizerabil toata viata.
Si cum corporatiile isi vor permite sa-si impuna proprile reguli,  o sa fie exact ca la stat- ajungi sa te angajezi sau sa avansezi in functie cu pile, spagi si alte mizerii si sa freci menta daca te ai bine cu managerul.
Da, iata cum o intreprindere privata masiva  se transforma intr-un nou STAT!
Si va fi la fel de nociv ca regimul comunist.


Te trezesti acum ca firma si depozitul tau de  calculatoare e inchisa de OLX, eMag si Altex, care la randul lor vor fi inchise/inghitite de Amazon  si Alibaba cand vor incepe sa se extinda si in Romania. Sau magazinul tau alimentar da faliment fiindca s-au deschis multe supermarkete straine ca  Mega Image, Kaufland, Carrefour,  Auchan, Lidl si alte fast-fooduri precum Mc, KFC sau  Dristor Kebab.  Si care in acest moment, Mega-Image-ul e lantul de magazine ce detine suprematia, celelalte amenintand mereu cu plecarea, de Selgros si Metro nu stiu daca a mai auzit cineva. Care la randul lor vor fi asimilate de 7-Eleven, Aldi, Walmart, Spar, Carrefour.  Asta fiindca clientii vor totul de-a gata sau sa-si aleaga.
In domeniul telefoanelor, sunt doar doi jucatori importanti pe plan global, Apple si Samsung. In domeniul computerelor, Microsoft detine suprematia, in domeniul consolelor si televizoarelor, Sony detine suprematia.  Nici vorba de producatori mici ca sunt imediat inghititi sau eradicati.
In domeniul automobilelor inca mai exista o oarecare concurenta, dar si aia se cam duce daca asiaticii  detin suprematia cu Toyota , Hyundai, Honda, Nissan, in timp ce companiile occidentale ca Generals Motors, Ford, Fiat, Renault sau  Volkswagen sunt cam pe duca ca-s prea poluante si soferii vor acum masini electrice.
In domeniul cosmeticelor detine suprematia P&G, in domeniul vestimentatiei, incaltamintelor  si accesoriilor - Levi, Louis Vuitton, Nike,  Calvin Klein.
Pe internet exista doar trei mari jucatori - You Tube, Google si Facebook care detin suprematia de mai bine de 10 ani.


Pe vremuri, ca programator amator, mai dezvoltai un forum, un site mic de socializare si matrimoniale, acum gata, toti se duc pe Facebook sa socializeze.

Pai nu e asta un nou Comunism, dar mai soft, privatizat si cibernetizat?

Edited by SpinWaze, 13 August 2018 - 16:33.


#4
britneysbitch

britneysbitch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 06.01.2012
Și dvs. unde lucrați?

#5
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
Fă și tu ce face turcul (eventual întrece-l) și ai să supraviețuiești.

#6
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018

 britneysbitch, on 13 august 2018 - 16:30, said:

Și dvs. unde lucrați?
Pai unde?

Evident ca intr-o multinationala mamut in domeniul vanzarilor !

Dar sunt oare fericit ca lucrez suprasolicitant pentru un salariu mic si ca jecmanesc clientii  cu produse de proasta calitate, stiind ca nu au alternative de unde sa cumpere produse mai bune?

#7
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Soluția e simplă.

Fi bogat !

Nu mai trebuie să te stresezi nici la multinațională nici cu turcu cu roșiile.

#8
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018

 ursamajor, on 13 august 2018 - 16:30, said:

Fă și tu ce face turcul (eventual întrece-l) și ai să supraviețuiești.
Pai si ce faci daca toate corporatiile trec la productie automatizata?

Eu spun clar: nimeni nu are de castigat din asta.
E mai rau ca la un razboi nuclear cu procedura  MAD aplicata .

Monopolul nu inseamna decat autodistrugere si stagnare.

De aia si pe la 1900 americanii incepeau sa interzica corporatii mari ca Standard Oil si sa le inchida, iar Rockfeller a fost anchetat pentru concurenta neloiala si pentru subjugarea competitorilor prin metode neortodoxe.

#9
britneysbitch

britneysbitch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 06.01.2012
Atunci rapid demisia și înființează-ți cu o companie total autohtonă și arată-ne la toți binefacerile localizării de capital și toate cele. Demască-i și arată-ne calea!

#10
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018

 britneysbitch, on 13 august 2018 - 16:36, said:

Atunci rapid demisia și înființează-ți cu o companie total autohtonă și arată-ne la toți binefacerile localizării de capital și toate cele. Demască-i și arată-ne calea!
Pana o infiintez si o inregistrez, cred ca fie ma scot ei de pe piata cu alte metode  gen  marketing agresiv de aburit si atras  clientii ca sa ma faca complet ignorabil, fie nu mi-l aproba ANAF-ul  .  


Ca si statul pesedist este inamicul micului intreprinzator, oricat s-ar bate Dragnea cu caramida in piept ca protejeaza micii intreprinzatori precum vanzatorii de cartofi din Teleorman.

Edited by SpinWaze, 13 August 2018 - 16:39.


#11
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
Titlul este foarte ok ales , si DA , asa este .
Multinationalele acapareaza tot , iar micii producatori sint " inghititi " sau nici macar nu pot razbate pe piata .
Acapararea fortei de munca duce apoi la acapararea statului . Cine detine controlul fortei de munca , controleaza tot , inclusiv politica .
Pe scurt cam asa vad si este .

#12
diegodanny

diegodanny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,354
  • Înscris: 01.07.2015

 britneysbitch, on 13 august 2018 - 16:36, said:

Atunci rapid demisia și înființează-ți cu o companie total autohtonă și arată-ne la toți binefacerile localizării de capital și toate cele. Demască-i și arată-ne calea!
Nu ar avea sanse, multinationalele platesc taxe mici fata de autohtoni care sunt sufocati cu taxe.....trebuiau ca toti sa fie egali la taxe.

Edited by diegodanny, 13 August 2018 - 16:42.


#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Cel mai puternic rezista.
Ai pret, ai client.
Nu ai marfa buna si nici pret bun ?
Atunci ma duc la hypermarket si cumpar pe alese la un pret mai mic.

#14
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018
Mai vorbim si de faptul ca multinationalele activeaza doar centralizat, doar in marile orase gen Bucuresti, Mamaia, Sibiu, Ploiesti,  Timisoara, Iasi si Cluj.

De restul comunelor, localitatilor, satelor si oraselor mai mici nu le pasa, nefiind nici canalizare sau drumuri asfaltate si populatie slab instruita in scolile romanesti pentru a face fata pe  piata actuala.
Si asa ajung romanii provinciali sa voteze PSD, care macar le ofera ajutoare sociale, pensii, inclusiv marfa  si scutire de controale  micilor intreprinzatori de la tara, precum vanzatorilor de cartofi din Teleorman.  

Ce, are careva  chef  de prin Moldova sau Teleorman  sa munceasca  la Cluj sau in Bucuresti pe 1200 lei salariu si vreo 300 lei sa dea pe transport, restul pe chirie si ce mai ramane de un covrig ?
Pai aia mai e viata?
Si de aia multi provinciali vor prefera sa stea pe ajutor social sau sa mai vanda cartofi la negru in judetele sarace.

Edited by SpinWaze, 13 August 2018 - 16:44.


#15
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

 SpinWaze, on 13 august 2018 - 16:35, said:

Pai si ce faci daca toate corporatiile trec la productie automatizata?
Vrem, nu vrem, ăla e viitorul, dacă se menține actualul sistem socio-economic. Mă îndoiesc că vor fi miliarde de șomeri. Probabil până atunci vom fi răriți de un război. Căci trăim o perioadă destul de tulbure, când resursele ce au făcut posibilă civilizația petrolului sunt pe sfârșite. Vedem ce-o fi după, care mai apucăm.

#16
SpinWaze

SpinWaze

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 11.08.2018

 ursamajor, on 13 august 2018 - 16:44, said:

Vrem, nu vrem, ăla e viitorul, dacă se menține actualul sistem socio-economic. Mă îndoiesc că vor fi miliarde de șomeri. Probabil până atunci vom fi răriți de un război. Căci trăim o perioadă destul de tulbure, când resursele ce au făcut posibilă civilizația petrolului sunt pe sfârșite. Vedem ce-o fi după, care mai apucăm.

Inca suntem departe de razboi.  
Dar e posibil sa iasa nu de razboi intre natiuni, ci de o serie de razboaie civile dintre diverse categorii pe tot globul - gen nationalisti vs globalisti, conservatori traditionalisti vs socialisti vs liberali progresisti , saraci vs bogati, albi vs negri  etc. adica, anarhie pe tot globul.....


Insa se poate si in felul urmator:  productia se automatizeaza peste tot, sute de milioane de oameni raman someri si sunt pur si simplu lasati sa moara de foame  si ajung in niste conditii incat ca nu vor putea sa se mai reproduca...scapi si de gena oamenilor lenesi si prosti incapabili sa supravietuiasca in noua ordine corporatista.
Ca pana una alta, razboiul cam face pagube infrastructurale. Nici cu epidemia nu merge ca virusul ramane si greu mai scapi de el.
Sunt sceptic ca elitele vor folosi razboiul pentru depopulare.  

Mai bine merge cu foametea si somajul generalizat si scapi doar de cei mai slabi oameni si ramai cu aia mai rezistenti si mai inteligenti care vor fi angajati sa coordoneze activitatea si productia robotilor in timp ce bogatii vor sta cu burta la soare, traind ca niste zei.

Mai punem la socoteala si schimbarile climatice si poluarea si deseurile de plastic care vor spori numarul cazurilor de cancer.

Oamenii saraci de altfel mananca alimente ieftine, si tot ce este ieftin e ambalat in PLASTIC!
Are loc cea mai mare epurare din istorie chiar sub nasul vostru.

Edited by SpinWaze, 13 August 2018 - 16:52.


#17
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Le poti elimina pe toate, poate pui o pila buna la psd sa mai mareasca locurile prin parlament, ca de deschis firme sigur nu vor deschide.

#18
diegodanny

diegodanny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,354
  • Înscris: 01.07.2015

 SpinWaze, on 13 august 2018 - 16:49, said:

Inca suntem departe de razboi.  
Dar e posibil sa iasa nu de razboi intre natiuni, ci de o serie de razboaie civile dintre diverse categorii pe tot globul - gen nationalisti vs globalisti, conservatori traditionalisti vs socialisti vs liberali progresisti pro-gay, pro-avort, pro-taxa verde, pro-imigranti etc. Anarhie pe tot globul.....


Insa se poate si in felul urmator:  productia se automatizeaza peste tot, sute de milioane de oameni raman someri si sunt pur si simplu lasati sa moara de foame  si ajung in niste conditii incat ca nu vor putea sa se mai reproduca...scapi si de gena oamenilor lenesi si prosti incapabili sa supravietuiasca in noua ordine corporatista.
Ca pana una alta, razboiul cam face pagube infrastructurale. Nici cu epidemia nu merge ca virusul ramane si greu mai scapi de el.
Sunt sceptic ca elitele vor folosi razboiul pentru depopulare.  

Mai bine merge cu foametea si somajul generalizat si scapi doar de cei mai slabi oameni si ramai cu aia mai rezistenti si mai inteligenti care vor fi angajati sa coordoneze activitatea si productia robotilor in timp ce bogatii vor sta cu burta la soare, traind ca niste zei.
Merge mult mai bine cu mancarea chimizata si modificata genetic, alterarea genetica sa nu mai dea rod (gen rasadurile de rosii care fac cateva rosii mici si fara gust pe vrej).

Edited by diegodanny, 13 August 2018 - 16:52.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate