Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 

Este ”urâciunea pustiirii” în locul cel sfânt?

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
31 replies to this topic

#19
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

Vizualizare mesajarsmundis, pe 13 august 2018 - 10:51, a scris:

Si atunci nu pot fi oameni care sa intre in Ierusalimul ceresc daca nu sint crestini? Nu cred ca Dumnezeu se ia dupa religie cand te priveste. Drept in fata Domnului nu e crestinul care nu respecta legile Lui ci acela care traieste in concordanta cu ele, asa cum in vremea lui Iisus nu a fost considerat drept fariseul care numai propovaduia invatatura lui Moise fara a o pune in practica.

După cum orice străin putea veni la Templu, să se roage și să aducă o jertfă lui Dumnezeu, așa oricine poate intra într-o biserică ortodoxă, să se roage și să aducă o jertfă.

Vizualizare mesajXlander, pe 13 august 2018 - 10:58, a scris:

Se potriveste, nu zic nu. Posted image
Dar daca te duci pe link-ul de mai sus, ai si argumentul scriptural de ce "uraciunea pustiirii" din Daniel si la care Mantuitorul face o referire clara, fara dubii, trebuie sa se manifeste in Templul din Ierusalim. Templu care momentan lipseste...
Dupa cum reiese, profetia lui Daniel se implineste partial, odata cu Antioch Epiphanes, cu jertfa unui porc in Templu samd.
Ai detalii acolo.
Dar pentru ca Mantuitorul vorbeste la mult timp dupa evenimentul respectiv cu Antioch, rezulta ca mai avem si o indeplinire viitoare.

Nu știu la ce argument scriptural te referi, dar iată că ți-l ofer eu pe cel care spune că nu-i vorba de Templul din Ierusalimul pământesc, ci de Biserică:


Marcu 14:58 „Noi L-am auzit zicând: ‘Eu voi strica Templul acesta, făcut de mâini omeneşti, şi în trei zile voi ridica un altul, care nu va fi făcut de mâini omeneşti.’”

Matei 26:61 şi au spus: „Acesta a zis: ‘Eu pot să stric Templul lui Dumnezeu şi să-l zidesc iarăşi în trei zile.’”

Ioan 2:21 Dar El le vorbea despre templul trupului Său.

Efeseni 5:29 Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica;

1 Timotei 3:15 Dar, dacă voi zăbovi, să ştii cum trebuie să te porţi în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlpul şi temelia adevărului.

#20
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016

Vizualizare mesajDorel666, pe 13 august 2018 - 23:59, a scris:

Nu știu la ce argument scriptural te referi, dar iată că ți-l ofer eu pe cel care spune că nu-i vorba de Templul din Ierusalimul pământesc, ci de Biserică:


Marcu 14:58 ‾Noi L-am auzit zicând: ‘Eu voi strica Templul acesta, făcut de mâini omeneşti, şi ĂŽn trei zile voi ridica un altul, care nu va fi făcut de mâini omeneşti.’”

Matei 26:61 şi au spus: ‾Acesta a zis: ‘Eu pot să stric Templul lui Dumnezeu şi să-l zidesc iarăşi ĂŽn trei zile.’”

Ioan 2:21 Dar El le vorbea despre templul trupului Său.

Efeseni 5:29 Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci ĂŽl hrăneşte, ĂŽl ĂŽngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica;

1 Timotei 3:15 Dar, dacă voi zăbovi, să ştii cum trebuie să te porţi ĂŽn casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlpul şi temelia adevărului.
Te duci la Daniel, nu pentru ca eu te trimit, ci Mantuitorul te trimite !
Cu asta ti-ai inceput topicul, cu acele pasaje, pe care apoi le-ai rupt din context.

Despre trupul lui Hristos inviat nu poate fi vorba, au si ghiveciurile de idei o limita.
Biserica, mda, ce Biserica era pe timpul lui Daniel ?

#21
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

Vizualizare mesajXlander, pe 14 august 2018 - 08:13, a scris:

Te duci la Daniel, nu pentru ca eu te trimit, ci Mantuitorul te trimite !
Cu asta ti-ai inceput topicul, cu acele pasaje, pe care apoi le-ai rupt din context.

Despre trupul lui Hristos inviat nu poate fi vorba, au si ghiveciurile de idei o limita.
Biserica, mda, ce Biserica era pe timpul lui Daniel ?

Biserica este adunarea credinciosilor. "Uraciunea pustiirii" de pe vremea lui Daniel este un zeu care a fost atunci si va fi si in zilele noastre. Si nu conteaza cum il cheama, conteaza ca are ca scop distrugerea, pustiirea.

#22
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

Vizualizare mesajXlander, pe 13 august 2018 - 12:14, a scris:

Nu ne intereseaza opiniile antisemitilor din Turn.
Invatatura Antihrista te tine si rob, si orb.
Dpdv al lui Dumnezeu Templul vechi in care se aduceau jertfe are aceasta soarta:"nu va ramane piatra pe piatra..."
Aiureli de genul: se va reconstrui Templul, blablabla...nu au nici o valoare dpdv profetic, pentru ca ultima profetie, cea a lui Isus este limpede. Dpdv uman insa se pot construi temple oricate, ele NU mai sunt "Templul lui Dumnezeu". Biserica, adunarea sfintilor insa da, acela este noul Templu al lui Dumnezeu.

Edited by Dude_2nd, 15 August 2018 - 07:22.


#23
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016
Nu reusesti pe nici un topic sa te concentrezi asa putin ?
E vorba de altceva aici.
Sa-ti reamintesc, "uraciunea pustiirii" in contextul pasajelor din primul post.

Comenteaza pasajele, de discursuri sforaitoare si total ilogice suntem satui cu totii.

Attached Files



#24
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013

Vizualizare mesajarsmundis, pe 12 august 2018 - 21:48, a scris:

Daca Templul este facut din oameni vii anvonul poate fi chiar Dumnezeu iar sfesnicul lumina ce o da credinciosilor. Uite o alta posibila interpretare pornind de la un alt verset.
Matei 26.
26 Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi, dând ucenicilor, a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.
27.  Şi luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: Beţi dintru acesta toţi,
28.  Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor.
Legea cea noua a lui Iisus a fost Legea iubirii. Daca legea cea noua este sangele inseamna ca prin cuvantul sange este simbolizata iubirea Divina care trebuie ”inghitita”  asimilata de fiecare dintre noi. Trupul este intelepciunea Divina care apare spontan atunci cand iubirea Divina este asimilata in om.
Si atunci ce este uraciunea pustiirii asezata in locul sfant? Simplu. Care este locul cel mai sfant din om? Inima care este sediul iubirii Dumnezeiesti. Iar uraciunea pustiirii este orice cuvant care iese dintr-o inima uscata, fara iubire. De fiecare data cand urasti, cand esti invidios, cand incalci invatamintele divine iubirea din tine se micsoreaza pana cand inima ti se impietreste intr-atat incat ajungi ca nici macar sa nu mai crezi in Dumnezeu. Uriciunea pustiirii este lipsa completa de iubire din inima omului. Si daca ne uitam in jur putem vedea ca toata lumea da lectii celorlalti insa din cauza ca iubirea din inima lor nu este trezita sint doar cuvinte goale. Toti vor sa fie invatatori, nimeni nu doreste sa invete.

Astazi citind pe un site despre perioada macabeilor din Israel pt ca atunci s-a facut prima data referire la uraciunea pustiirii in locul cel sfant am dat de un comentariu din 2008 al cuiva care a postat pe tema asta si am zis sa-l repostez aici ca sa  nu se piarda si curios ca interpretarea lui de atunci corespunde cu explicatia asta din 2018 .

Citat

Legat de uraciunea pustiirii:
Parintele Cleopa: DESPRE PAZA MINTII (Ne vorbeste Parintele Cleopa – Vol 1)
Ce se intampla ? Un pacat intai l-ai gandit. Daca s-a invoit mintea la gandire, trece la cugetare. Trece la alegere. Imediat il baga diavolul in imaginatie. Ti-aduce aminte … N-am vorbit noi despre ispitirea din opt parti ? Ca sa vezi si acolo cata filosofie este la Sfintii Parinti ! Dupa ce te-ai bagat in imaginatie, ti-a bagat idolul si te-a lovit in minte. Gata ! Auzi ce spune : Cand vei vedea uraciunea pustiirii satnd in locul cel sfant, cel ce aude sa inteleaga !
Sfantul Maxim spune : Uraciunea pustiirii in locul cel sfant este pacatul inchipuit in imaginatie. Ca locul cel sfant este inima, pentru ca noi suntem Biserica Dumnezeului Celui viu si Duhul lui Dumnezeu locuieste in inima noastra. Diavolul, daca a reusit sa bage idolul prin imaginatie in minte, de aici il baga in inima ! Apoi, in inima si in mintea ta, numai fata aceea o ai, ori care te-a suparat, ori care o iubesti cu patima ! Dupa ce ti-a bagat idolul, iti dai seama : ” Da ! Eram treaz mai inainte de prima momeala ” – ca aicea trebuie sa vorbim de cele douasprezece trepte ale pacatului. ” Daca eram treaz la prima momeala, imediat ziceam : ” Doamne Iisuse … ” si cu trezvia atentiei idolul nu intra “.
Daca n-am fost atent, a intrat idolul : cutare fata, cutare femeie cu care ne0am intalnit, sau bani sau slava, ori de ce nuanta ar veni. L-a bagat in inima prin inchipuire. Acesta-i idolul, asta-i ” uraciunea pustiirii in locul cel sfant “. Si daca era trezvia atentiei, nu intra. Il dadea jos de la inceput. A venit ? ” Doamne Iisuse … !” Il izbesti de piatra Hristos. Si stii ce se obisnuieste mintea cu acest nevazut razboi ?
https://www.cuvantul...age-1/#comments



Deci din mesajele astea putem face o sinteza ce inseamna expresia asta uraciunea pustiirii in locul cel sfant .

Din astea 2 comentarii rezulta ca locul cel sfant este inima ,la partea cu uraciunea pustiirii mi se pare o explicatie buna - lipsa iubirii din inima omului ,pt explicatia asta avem coroborare si in scriptura .

Dar completez eu cu o explicatie proprie adaugata la interpretarile astea si anume uraciunea pustiirii in locul cel sfant este EREZIA ,cand un om accepta erezia in inima lui(locul cel sfant) indiferent de erezie ,papism ,iehovism, ecumenism  atunci in omul ala nu mai e iubire de Dumnezeu ci iubire de satana..... pt ca iubirea in inima omului nu e numai pt alt om e si pt Dumnezeu si acceptand o erezie -ori neingradindu-te(lepadantu-te) ,ori nedand anatemei erezia aia -ecumenismul in cazul asta te departezi singur de iubirea pt Dumnezeu si de iubirea lui Dumnezeu pt tine .

Edited by ARPA, 07 March 2024 - 22:02.


#25
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 06.03.2021
"14Când veți vedea „urâciunea pustiirii“ stând acolo unde n-ar trebui (cine citește să înțeleagă!), atunci cei din Iudeea să fugă în munți. 15Cel ce va fi pe acoperișul casei să nu coboare, nici să nu intre în casă ca să-și ia ceva din ea, 16iar cel ce va fi la câmp să nu se întoarcă să-și ia haina. 17Vai de cele ce vor fi însărcinate și de cele ce vor alăpta în zilele acelea! 18Rugați-vă să nu se întâmple iarna. 19Căci în zilele acelea va fi un necaz așa de mare, cum n-a mai fost de la începutul creației, pe care a creat-o Dumnezeu, și până acum, și nici nu va mai fi!
20Iar dacă Domnul n-ar fi scurtat zilele acelea, niciun om n-ar fi fost salvat. Dar, de dragul celor aleși, pe care El i-a ales, Domnul a scurtat zilele acelea."

  Marcu 13:14-20 NTR

Păi din context "urâciunea pustiirii" nu are cum să fie "lipsa iubirii din inima omului"... ci un semn clar care îi avertizează pe creștini să fugă la munți... c-or fi literali sau simbolici (munții), că s-o fi împlinit în sec. I sau nu (fuga), este altă poveste... dar nu "lipsa iubirii din inima omului", sub nicio formă... :nonobad:

Edited by heartu, 07 March 2024 - 23:27.


#26
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,088
  • Înscris: 10.09.2008
Locul sfânt este templul și urâciunea este icoana (reprezentantul) unui domn străin, instalată în templu pentru adorare.

#27
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
Uraciunea pustiirii este EREZIA -ecumenista in cazul nostru din ortodoxie (singura credinta adevarata) .cand a cazut ortodoxia in erezie ? in 2016 cu semnarea si participarea la falsul sinod ortodox din Creta ,ori poate chiar mai inainte de atunci ,atunci doar s-a finalizat caderea .
Erezia -este lipsa de iubire ...de Dumnezeu .ce sunt ereziile  ? sunt invataturi gresite ,mincinoase despre Dumnezeu ,inselari ale satanei -tatal minciunii .

Locul sfant a fost clar specificat ca este inima omului .Sfesnicul -Duhul Sfant .Masa -Dumnezeu .Painile-scripturile (N.T+V.T) .

Iudeea si iudeii nu se refera la statul Israel actual ci la

Citat

Romani 2:29 Ci iudeu este acela care este iudeu înăuntru, şi tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de iudeu îşi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.

Adică ”iudeu” este orice om care face voia lui Dumnezeu, indiferent de naționalitate și religie!

Pt cei care nu stiu biserica crestina(ortodoxa) s-a confruntat cu o multime de erezii de la inceput ,Arianism,Nestorianism ,Marcionism -asta este erezia de care se face vinovat paco -Dumnezeul vechiului testament e diferit de cel al N.T ,monofizitii ,etc astea au fost inainte de caderea in erezie a catolicilor si mai tarziu a protestantilor .

Vizualizare mesajlogic1, pe 08 martie 2024 - 00:45, a scris:

Locul sfânt este templul și urâciunea este icoana (reprezentantul) unui domn străin, instalată în templu pentru adorare.
uraciunea pustiirii din timpul macabeilor se refera la faptul ca  in timpul regelui sirian Antioh Epihanul a venit in Ierusalim a taiat porci pe altarul evreilor pe care isi aduceau ei jertfele si a instalat o statuie a lui Jupiter in templu .

Templul in intelegere crestina este trupul oamenilor nu o cladire si locul sfant din templul asta este inima oamenilor .

Edited by ARPA, 08 March 2024 - 02:03.


#28
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,552
  • Înscris: 16.03.2004

Vizualizare mesajARPA, pe 08 martie 2024 - 01:50, a scris:

Templul in intelegere crestina este trupul oamenilor nu o cladire si locul sfant din templul asta este inima oamenilor .

Așa să fie oare? :ermm:... Nu toți apostolii gândeau așa...

NTR:
Fapte 3:1 Petru și Ioan se duceau împreună la Templu, la ceasul de rugăciune; era ceasul al nouălea.

#29
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
„Dărâmaţi templul acesta şi în trei zile îl voi ridica.” (In 2, 19).
„În patruzeci şi şase de ani s-a zidit templul acesta! Şi Tu îl vei ridica în trei zile?” (In 2, 20).
Dar El le vorbea de templul trupului Sau. (In 2, 21)

Edited by ARPA, 08 March 2024 - 20:10.


#30
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,088
  • Înscris: 10.09.2008
Din perspectiva lui Ioan, care ar fi dat explicația, templul trupului său era Biserica (Efeseni 2:20-22).

Marcu vorbește despre „urâciunea pustiirii stând unde nu trebuie” (13:14), iar Luca despre „Ierusalimul înconjurat cu oști” (21:20). Ierusalimul era o „cetate sfântă”, datorită Templului și prezenței lui Dumnezeu în acesta (Mat. 5:35; 27:53). Astfel, „locul sfânt” profetic în care stă urâciunea pustiirii este în mod special Templul din Ierusalim.

Profetul Daniel, pe care l-a citat Isus, a vorbit despre așezarea urâciunii pustiirii în „sfântul locaș”, adică în templu (Dan. 8:13; 9:27; Dan. 11:31; 12:11). Așa era înțeles templul din Ierusalim în secolul întâi:

Şi au pus martori falşi, care spuneau: Acest om nu încetează să vorbească cuvinte blasfe­matoare împotriva acestui loc sfânt şi a legii; Fiindcă l-am auzit spunând că acest Isus din Nazaret va distruge locul acesta şi va schimba obice­iurile pe care ni le-a dat Moise (6:13, 14, BTF; comp. Mar. 14:58 și Ioan 2:19-21).


Bărbaţi israeliţi, ajutor! Acesta este omul care învaţă pretu­tindeni pe toţi împotriva poporului şi legii şi acestui loc; şi mai mult, a adus şi greci la templu şi a profanat acest loc sfânt (Fap. 21:28, BTF).


„Locul sfânt” de care au vorbit Daniel și Isus era deci templul care se afla în Ierusalim. Pavel credea la fel:

2 Tesaloniceni 2, VBOR

3 Să nu vă amăgească nimeni, cu nic un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
4 Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.


Astăzi însă ar putea fi vorba despre Biserică, ca templu spiritual.

#31
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,552
  • Înscris: 16.03.2004

Vizualizare mesajARPA, pe 08 martie 2024 - 20:08, a scris:

„Dărâmaţi templul acesta şi în trei zile îl voi ridica.” (In 2, 19).
„În patruzeci şi şase de ani s-a zidit templul acesta! Şi Tu îl vei ridica în trei zile?” (In 2, 20).
Dar El le vorbea de templul trupului Sau. (In 2, 21)

red herring

Isus nu face referire la o perioadă când Templul din Ierusalim nu va mai fi folosit ca loc de rugăciune!

#32
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,214
  • Înscris: 26.01.2007

View Postdark, on 09 martie 2024 - 07:35, said:

Isus nu face referire la o perioadă când Templul din Ierusalim nu va mai fi folosit ca loc de rugăciune!
Ba da:

Matei 24:2

Adevărat vă spun că nu va rămâne aici piatră pe piatră care să nu fie dărâmată.



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate