Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Cross-Over - lamuriri

- - - - -
  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#19
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,390
  • Înscris: 29.11.2001
sunt 4 perechi de baza de genul culoare / alb culoare.

culorile sunt:

- orange
- verde
- albastru
- maro

trebuie sa le identifici, IMPREUNA cu jumatatile lor "albite" ... si sa le pui in ordinea din pozele alea, cross raportat la capete. Foloseste cele doua standarde, e cel mai fain asa, si da bine la obisnuinta:

mufezi la un capat 568a, si la celalalt 568b --> un cablu cross-over ;)

#20
alina_ally23

alina_ally23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 977
  • Înscris: 05.03.2005

View PostTyby, on Mar 1 2006, 02:36, said:

sunt 4 perechi de baza de genul culoare / alb culoare.

culorile sunt:

- orange
- verde
- albastru
- maro

trebuie sa le identifici, IMPREUNA cu jumatatile lor "albite" ... si sa le pui in ordinea din pozele alea, cross raportat la capete. Foloseste cele doua standarde, e cel mai fain asa, si da bine la obisnuinta:

mufezi la un capat 568a, si la celalalt 568b --> un cablu cross-over ;)
Ok, am inteles  :worthy:. Dupa ce fac cablul asta, daca e sa nu mearga ceva, postez aici  ^_^

Edited by alina_ally23, 01 March 2006 - 06:34.


#21
alina_ally23

alina_ally23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 977
  • Înscris: 05.03.2005
Ok...s-a rezolvat cu cablul...
Acum am alta problema: unul din calculatoare are 98 iar celalalt XP...problema e ca de pe 98 nu pot accesa Xp si de pe XP nu pot accesa 98  :cursing:
Attached File  untitled.JPG   28.35K   738 downloadsAttached File  2.JPG   41.32K   673 downloads
Ce n-am facut bine? "Alina" este cel cu XP, iar "Cristina" cel cu 98-ul
Atat XP-ul cat si 98-ul sunt pe FAT32

Edited by alina_ally23, 01 March 2006 - 20:54.


#22
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,390
  • Înscris: 29.11.2001
citeste topicul pus ca important aici, pe arie, referitor la Sharing in XP ... am explicat acolo pas cu pas si destul de clar (sper)

#23
Babuinul1971

Babuinul1971

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 13.10.2005

View PostTyby, on Feb 28 2006, 20:57, said:

ca sa fie mai clar ... si sa ramana si asta ca Important ...
i-mi cer scuze ca intervin aici...nu sint foarte meserias in retele..dar intretin o retea mica de cartier (6 clienti) , si am citit pe forum cam tot ce se poate despre acest subiect. Problema mea , este ca locuiesc la casa si desi distantele nu sint f mari intre calculatoare, nu reusesc in ruptul capului sa obtin 100M cele doua noduri ale retelei ,  intre ele sint cca 50 metri, si am puse switch-uri in fiecare nod. folosesc cablu FTP cat 5e (asa scrie pe el) , nu trec pe linga nici un cablu de curent la mai putzin de 1 metru , am respectat mufarea crossover intre switch-uri si stright intre ele si comp-uri, respect la mufe standardul 568b (oare e vreo diferenta intre a si b?) , am schimbat o gramada de switch-uri (assus, trendnet,qubs,d-link , cu5 porturi, cu 8 porturi etc)si dupa ce schimb switch-ul in punctul indepartat, merge pe 100M ceva timp (citeva ore) si dupa aia trece pe 10M (daca stie switch-ul sa faca asta, daca nu, nu mai face nik) si deja m-a exasperat lucrul asta. o perioada am folosit in acel nod, pe post de switch un router SMC(barricade), doar porturile de LAN . Cu el a mers binishor, pina a inceput sa se blocheze el, si trebuia sa ma duc acolo si sa-i dau un reset ca sa "o ia din loc" . Cineva mi-a spus sa incerc o "mufare" speciala, ceva de genul:+RX la-TX, si viceversa , da din putzina electricitate pe care o stiu, mi-a fost frica sa fac asta, nu de alta , da switch-urile costa si ele ceva bani. am citit mai sus , ca cineva a obtinut rezultate bune, chiar si la 160 metri!!!!   il invidiez sincer. singurul lucru pe care nu l-am facut , nu am facut legatura la pamint la cablul respectiv (in general trec cu el pe la streasina caselor) Cu respect, te rog mai da-mi o idee la ce sa mai umblu, ca sa pot merge si eu pe 100M, (nu-i pacat sa conduci un Lamborghini cu 20km\h pe autostrada ?). Multumesc anticipat!

#24
lucianri

lucianri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.08.2005
EIA/TIA 568A (se foloseste cu precadere in SUA)
EIA/TIA 568B (se foloseste cu precadere in EUROPA)

Există 3 mari tipuri de cabluri:

Cablul normal, sau direct (straight-through) - are ambele capete sertizate folosind acelaşi standard. Este folosit atunci când conectăm o staţie într-un switch sau un hub. Aceste echipamente, în momentul în care trimit biţii de la un port la altul, inversează Tx-ul cu Rx-ul, adică ceea ce transmite o staţie pe primii doi pini ajunge la cealaltă staţie pe pinii 3 şi 6 de Rx.

Cablul inversor (cross-over) - atunci când vrem să conectăm direct două staţii între ele fără a mai folosi un alt echipament, trebuie să avem în vedere că ceea ce transmite o staţie trebuie să ajungă la cealaltă în pinii de Rx, iar pentru că nu mai avem un echipament care să ne facă această inversare, trebuie să o facem singuri, folosind un cablu inversor. Acest cablu inversează practic pinii 1 şi 2 cu pinii 3 şi 6, adică pinul 1 ajunge în cealaltă parte la pinul 3 şi pinul 2 la pinul 6. Acest cablu se realizează făcând o mufă pe standardul A şi una pe standardul B.

Cablul de consolă (rollover) - Se foloseşte atunci când dorim să ne conectăm la consola unui ruter, care este un port de comunicaţie serială prevăzut cu o mufă RJ45. Celălalt capăt îl introducem într-un adaptor RJ45 - DB9 (sau DB25) pe care îl folosim la portul serial al calculatorului. Acest tip de cablu are pinii în oglindă, adică pinul 1 ajunge la pinul 8, 2 la 7, etc.

Attached File  EIA_TIA_568A_568B_Wiring_Diagram_d.gif   29.64K   816 downloads

Later Edit: Babuinul1971, poate acum ai inteles care e treaba cu Rx-ul si cu Tx-ul

Edited by lucianri, 22 March 2006 - 12:36.


#25
Babuinul1971

Babuinul1971

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 13.10.2005
multumesc ptr lamuriri, am inteles destul de bine ce este Rx , Tx ,si cum se realizeaza conectarea diverselor echipamente , ce n-am inteles in ruptul capului, de ce dupa citeva ore ,switch-ul trece pe 10M , si ce se intimpla (teoretic macar) daca se leaga +Rx la -Tx , si -Rx la +Tx

#26
vulcaneanul

vulcaneanul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 26.08.2005
Switch-ul nu trece singur de la 100M la 10M. El doar iti arata prin aprins sau stins daca exista conexiune pe 10 sau 100M. Viteza vine si se modifica din placa de retea a calculatorului nu din switch.

#27
Xero

Xero

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 12.09.2004
salut am si eu o problema legata d retelele cross-over.
am acasa 2 compuri, ambele xp, net(legat prin usb la un comp) si imprimanta(tot usb la acelasi comp).
problema e ca nu vad compurile intre ele si nu pot sa printez nici cum d p compul legat prin cablu d retea.
folosesc conf asta de ceva timp dar acum dupa un format nu mai merge nici in ruptu capului. inainte ba vedeam cu comp1-comp2 ba invers si mergea printarea.
acum nu mai reusesc nici cum sa fac.
imi puteti spune ce pot sa fac?

#28
krone

krone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,340
  • Înscris: 27.03.2006
Sper ca aceasta mica pozica sa lamureasca acest controversat subiect "cross-over cable".

Paste fericit!

Attached Files



#29
sorinocu

sorinocu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 13.06.2006
Am si eu o hiba cu o mica retea (2 laptopuri).
Am setat adresele de IP, tot ce trebuie. Am testat unul din laptopuri pe internet si am realizat reteaua cu un desktop.
Dar pe unul din laptopuri nu merge nici cum. Am setat ip-ul si cand merg in "cmd" daca dau ipconfig imi da "media disconnected". In device manager placa e bine instalata.
Ce sa fac ?

#30
krone

krone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,340
  • Înscris: 27.03.2006
In principal pe acest topic se discuta despre cabluri cross.

N-am prea inteles cum e reteau ta. Ai 2 calculatoare legate intre ele si atat sau cele 2 sunt conectate intre ele si la internet.

In primul rand sa explici clar datele retelei tale.
Din ce-i formata, cum sunt conectate calculatoarele intre ele, cum este conctat Internetul, cum se face partajarea lui ...

#31
FITZE

FITZE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 11.06.2005
Alta poza care poate sa va ajute :

[ http://www.repairtech.com.au/information/images/rj45%20crossover.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by FITZE, 24 August 2006 - 00:12.


#32
bogdanny

bogdanny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 05.08.2006
Am conectat si eu 2 calc printr-un crossover: pe unul am win XP si pe altul win 2000.Problema e ca pe cel cu XP imi apare treaba aia cu <<Limited or no conectivity>>. Pe calcu' cu 2000-ul nu-mi da nici o eroare sau chestii de astea. Ce ar trebui sa fac?

#33
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View Postbogdanny, on Dec 27 2006, 17:19, said:

Am conectat si eu 2 calc printr-un crossover: pe unul am win XP si pe altul win 2000.Problema e ca pe cel cu XP imi apare treaba aia cu <<Limited or no conectivity>>. Pe calcu' cu 2000-ul nu-mi da nici o eroare sau chestii de astea. Ce ar trebui sa fac?
ai pui ip pe fiecare pc?
pune pe cel cu win2000 ip 192.168.1.1 si pe cel cu xp 192.168.1.2 , subnet mask 255.255.255.0 la ambele (daca nu ti-l pune automat)

#34
#andrei

#andrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 31.03.2005
E normal, nu ai un server dhcp care sa iti aloce ip-urile. Solutia e sa le setezi manual din network connections.

#35
bogdanny

bogdanny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 05.08.2006

View Postdarkangelbv, on Dec 27 2006, 18:04, said:

ai pus ip pe fiecare pc?

e setat sa puna Ip-urile automat

care-i treaba cu dhcp-ul ?

#36
#andrei

#andrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 31.03.2005
ca sa pune ip-urile automat trebuie sa ai un server dhcp care sa le aloce
pune-le manual si scapi de probleme

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate