Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
problema sony Ericsson j100i

Calorifere otel cu rezistenta mai...

gps tom tom xl 2 ( mai vechi ) a...

Oxidul de aluminiu e generat de c...
 pantofii din cs go

Cum va plac ardeii iuti?

Sos de tip Tabasco facut acasa

Raed Arafat: Foarte mulți parerol...
 Atacuri cibernetice

No Internet Connection

Laura Stoica & Madalina Manole

A cazut SopCast-ul
 TAG ( 2018 )

Telecomanda tv imi oprește a...

Huawei triseaza. Din nou.

Problema conectare GTA V
 

Sursa porneste cand vrea

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
CocaCola07

CocaCola07

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 09.06.2018
Salut, am o sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W, si ma confrunt cu urmatoarea problema, am un 2 pc-uri si intr- o unitate functioneaza perfect fara batai de cap , pe cand in cealalta nu porneste...sau porneste cand are chef
In unitatea care porneste am urmatoarea configuratie :
Placa baza :biostar p4m900-m7 se.
Ram : 2 gb.
Hdd : WD 80 gb.
Placa video : on board maxim size 256 mb.
Procesor intel celeron 1.6 ghz e1200.
in unitatea care porneste cand vrea sau niciodata am configuratia urmatoare :
Placa baza: / gateway dt55
Ram : 6 gb .
Hdd : samsung 500gb
Placa video : ati radeon hd 4250 [onboard]
Procesor : amd athlon ii x2 260 3.2 ghz.
in trecut am avut pe ultima configuratie o sursa davio 460 w si n aveam probleme pornea de fiecare data [ si in prezent isi face treaba dar am avut o problema cu aceasta, a facut o flama si miroase a ars,din ce am observat avea un condensator umflat.]
de ce nu mi merge sursa pe configuratia a 2 , nu este destul de puternica pentru componentele pc-ului?

Edited by CocaCola07, 09 August 2018 - 22:36.


#2
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,029
  • Înscris: 14.04.2016
1. Sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W nu tine PC-ul deoarece consuma mult.
2. Cand sursa davio 460w a facut flama, a stricat si placa de baza din PC-ul cu probleme.

#3
CocaCola07

CocaCola07

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 09.06.2018

View Postsuper8, on 09 august 2018 - 22:58, said:

1. Sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W nu tine PC-ul deoarece consuma mult.
2. Cand sursa davio 460w a facut flama, a stricat si placa de baza din PC-ul cu probleme.
Nu a stricat-o., am incercat cu o sursa a unui prieten corsair[daca nu gresesc] si functioneaza ireprosabil., deci sursa fsp nu e deajuns pt configuratie?

#4
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,029
  • Înscris: 14.04.2016
Ca sa fii sigur ca asta e raspunsul, calculeaza aici http://www.coolermas...ply-calculator/  sau aici http://www.coolermas...ply-calculator/ cati watt are nevoie configuratia PC-ului.

Dar eu cred ca e o componenta defecta.
Care ? tu trebuie sa afli  Posted Image

#5
CocaCola07

CocaCola07

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 09.06.2018

View Postsuper8, on 09 august 2018 - 23:30, said:

Ca sa fii sigur ca asta e raspunsul, calculeaza aici http://www.coolermas...ply-calculator/  sau aici http://www.coolermas...ply-calculator/ cati watt are nevoie configuratia PC-ului.

Dar eu cred ca e o componenta defecta.
Care ? tu trebuie sa afli  Posted Image
Chiar nu mi dau seama ce trebuie pus... am pus doar ce componente stiu eu sigur ca are,. si mi a dat ca recomandat ar fi o sursa de cel putin 250w...ori eu am trecut placa video , rami , proceosr ,. tastatura, mouse...restu nu pt  ca nu le stiu :))

#6
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,543
  • Înscris: 18.11.2012
Te chinuiesti cu vechituri, pm me si iti fac un pret bun la un pentium 4 de ultima generatie.

#7
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,268
  • Înscris: 13.10.2009
Tu tot cu sursa aia de-a dat cu artifica te joci? Sau e vorba de alta?

#8
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,849
  • Înscris: 06.01.2012

View Postmarius87ism, on 10 august 2018 - 00:14, said:

Te chinuiesti cu vechituri, pm me si iti fac un pret bun la un pentium 4 de ultima generatie.
Mai bine propune-i un 386, ca sa stim o treaba.

#9
modoran

modoran

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,753
  • Înscris: 08.02.2011
Cel mai probabil configuratia ce "nu merge" nu are consum si pe bara de 5V si sursa intra in protectie ( nu-i nimic defect ). Am intalnit destule cazuri din astea, poti spune ca nu-i compatibila sursa cu placa de baza.

#10
juGGaKNot

juGGaKNot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 521
  • Înscris: 29.10.2007

View PostCocaCola07, on 09 august 2018 - 22:34, said:

Placa baza: / gateway dt55
Ram : 6 gb .
Hdd : samsung 500gb
Placa video : ati radeon hd 4250 [onboard]
Procesor : amd athlon ii x2 260 3.2 ghz.


View Postsuper8, on 09 august 2018 - 22:58, said:

1. Sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W nu tine PC-ul deoarece consuma mult.

Pc;'ul ala nu consuma nici 150w.

#11
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,029
  • Înscris: 14.04.2016
Stiu, @juGGaKNot, ca "Pc;'ul ala nu consuma nici 150w."
De aceea am si spus ca poate

View Postsuper8, on 09 august 2018 - 22:58, said:

...sursa davio 460w a facut flama, a stricat si placa de baza din PC-ul cu probleme.

Pentru mine are mai mult sens acest lucru.
Dar @OP spune ca daca pune o alta sursa, PC-ul "cu probleme" functioneaza ireprosabil.
Insa adevarul este ca sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W e un model vechi "incompatibil" cu PC-ul @initiatorului deoarece

View Postmodoran, on 10 august 2018 - 05:25, said:

Cel mai probabil configuratia ce "nu merge" nu are consum si pe bara de 5V si sursa intra in protectie ( nu-i nimic defect ).

Dar...
Attached File  but that's not my business.gif   1.22MB   3 downloads

#12
CocaCola07

CocaCola07

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 09.06.2018
Mai baieti, sursa fsp am incercat o pe alte 3 pc-uri mai vechi decat configuratia a doua si merge fara probleme, in schimb cand o pun pe acea configuratie, ba porneste si merge pana il opresc, ba nu porneste deloc(dupa toane). Am incercat cu o sursa a unui prieten corsair si a mers fara probleme din prima, l am butonat vreo 2 ore si n a avut nici ce a mai mica problema, deci clar iese din calcul probleme cu placa de baza sai alte chestii...cel mai probabil sursa fsp e prea putin pt unitatea respectiva.
PS: mi a mers sursa fara sa conectez si cele 2 ventilatoare la alimentarea sursei, cand le am conectat nu a mai mers, iar dupa deconectarea ventilatoatelor n a mai mers deloc
LE : si nici sursa nu sunt sigur ca are 300w reali...asa.ca.....
Si chestia cu sursa fsp.care n a mers de la inceput pe placa de baza respectiva, am pus sursa asta cand am luat placa de baza si nu pornea deloc, initial m am gandit ca e defecta placa de baza pt ca sursa pe alte px uri mergea, cand am pus o pe cea davio 460w placa de baza a pornit din prima fara a fi nevoie de alte interventii...acelasi lucru se intampla.si cu sursa prietenului.

Edited by CocaCola07, 10 August 2018 - 10:58.


#13
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,663
  • Înscris: 07.11.2006
Concluzia?
Pune o alta sursa.
Davio si FSP tine-le de rezerva.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate