Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
cum se foloseste o masina de spal...

Sentința fara precedent: Doi bucu...

Check engine - se stinge la rece

Frecvența redusa Facultate d...
 De unde pot cumpara mai multe car...

Înregistrare sistem multimedia Toy...

LG G6 sau ceva mai nou?

Google nu mai ofera spatiu nelimi...
 Problema laptop

Af la rcd310 oem

Opel Astra J clima in modul AUTO ...

Timp transmisie in standby
 Nu mai porneste PC-ul !

Robineti trecere, pareri, recoman...

Masina e pe numele tatalui meu, d...

Job online
 

Sursa porneste cand vrea

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
CocaCola07

CocaCola07

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 09.06.2018
Salut, am o sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W, si ma confrunt cu urmatoarea problema, am un 2 pc-uri si intr- o unitate functioneaza perfect fara batai de cap , pe cand in cealalta nu porneste...sau porneste cand are chef
In unitatea care porneste am urmatoarea configuratie :
Placa baza :biostar p4m900-m7 se.
Ram : 2 gb.
Hdd : WD 80 gb.
Placa video : on board maxim size 256 mb.
Procesor intel celeron 1.6 ghz e1200.
in unitatea care porneste cand vrea sau niciodata am configuratia urmatoare :
Placa baza: / gateway dt55
Ram : 6 gb .
Hdd : samsung 500gb
Placa video : ati radeon hd 4250 [onboard]
Procesor : amd athlon ii x2 260 3.2 ghz.
in trecut am avut pe ultima configuratie o sursa davio 460 w si n aveam probleme pornea de fiecare data [ si in prezent isi face treaba dar am avut o problema cu aceasta, a facut o flama si miroase a ars,din ce am observat avea un condensator umflat.]
de ce nu mi merge sursa pe configuratia a 2 , nu este destul de puternica pentru componentele pc-ului?

Edited by CocaCola07, 09 August 2018 - 22:36.


#2
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,867
  • Înscris: 14.04.2016
1. Sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W nu tine PC-ul deoarece consuma mult.
2. Cand sursa davio 460w a facut flama, a stricat si placa de baza din PC-ul cu probleme.

#3
CocaCola07

CocaCola07

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 09.06.2018

View Postsuper8, on 09 august 2018 - 22:58, said:

1. Sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W nu tine PC-ul deoarece consuma mult.
2. Cand sursa davio 460w a facut flama, a stricat si placa de baza din PC-ul cu probleme.
Nu a stricat-o., am incercat cu o sursa a unui prieten corsair[daca nu gresesc] si functioneaza ireprosabil., deci sursa fsp nu e deajuns pt configuratie?

#4
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,867
  • Înscris: 14.04.2016
Ca sa fii sigur ca asta e raspunsul, calculeaza aici http://www.coolermas...ply-calculator/  sau aici http://www.coolermas...ply-calculator/ cati watt are nevoie configuratia PC-ului.

Dar eu cred ca e o componenta defecta.
Care ? tu trebuie sa afli  Posted Image

#5
CocaCola07

CocaCola07

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 09.06.2018

View Postsuper8, on 09 august 2018 - 23:30, said:

Ca sa fii sigur ca asta e raspunsul, calculeaza aici http://www.coolermas...ply-calculator/  sau aici http://www.coolermas...ply-calculator/ cati watt are nevoie configuratia PC-ului.

Dar eu cred ca e o componenta defecta.
Care ? tu trebuie sa afli  Posted Image
Chiar nu mi dau seama ce trebuie pus... am pus doar ce componente stiu eu sigur ca are,. si mi a dat ca recomandat ar fi o sursa de cel putin 250w...ori eu am trecut placa video , rami , proceosr ,. tastatura, mouse...restu nu pt  ca nu le stiu :))

#6
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,575
  • Înscris: 18.11.2012
Te chinuiesti cu vechituri, pm me si iti fac un pret bun la un pentium 4 de ultima generatie.

#7
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,491
  • Înscris: 13.10.2009
Tu tot cu sursa aia de-a dat cu artifica te joci? Sau e vorba de alta?

#8
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,940
  • Înscris: 06.01.2012

View Postmarius87ism, on 10 august 2018 - 00:14, said:

Te chinuiesti cu vechituri, pm me si iti fac un pret bun la un pentium 4 de ultima generatie.
Mai bine propune-i un 386, ca sa stim o treaba.

#9
modoran

modoran

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,174
  • Înscris: 08.02.2011
Cel mai probabil configuratia ce "nu merge" nu are consum si pe bara de 5V si sursa intra in protectie ( nu-i nimic defect ). Am intalnit destule cazuri din astea, poti spune ca nu-i compatibila sursa cu placa de baza.

#10
juGGaKNot

juGGaKNot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 29.10.2007

View PostCocaCola07, on 09 august 2018 - 22:34, said:

Placa baza: / gateway dt55
Ram : 6 gb .
Hdd : samsung 500gb
Placa video : ati radeon hd 4250 [onboard]
Procesor : amd athlon ii x2 260 3.2 ghz.


View Postsuper8, on 09 august 2018 - 22:58, said:

1. Sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W nu tine PC-ul deoarece consuma mult.

Pc;'ul ala nu consuma nici 150w.

#11
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,867
  • Înscris: 14.04.2016
Stiu, @juGGaKNot, ca "Pc;'ul ala nu consuma nici 150w."
De aceea am si spus ca poate

View Postsuper8, on 09 august 2018 - 22:58, said:

...sursa davio 460w a facut flama, a stricat si placa de baza din PC-ul cu probleme.

Pentru mine are mai mult sens acest lucru.
Dar @OP spune ca daca pune o alta sursa, PC-ul "cu probleme" functioneaza ireprosabil.
Insa adevarul este ca sursa FSP FSP300-60THA(1PF) 300W e un model vechi "incompatibil" cu PC-ul @initiatorului deoarece

View Postmodoran, on 10 august 2018 - 05:25, said:

Cel mai probabil configuratia ce "nu merge" nu are consum si pe bara de 5V si sursa intra in protectie ( nu-i nimic defect ).

Dar...
Attached File  but that's not my business.gif   1.22MB   4 downloads

#12
CocaCola07

CocaCola07

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 09.06.2018
Mai baieti, sursa fsp am incercat o pe alte 3 pc-uri mai vechi decat configuratia a doua si merge fara probleme, in schimb cand o pun pe acea configuratie, ba porneste si merge pana il opresc, ba nu porneste deloc(dupa toane). Am incercat cu o sursa a unui prieten corsair si a mers fara probleme din prima, l am butonat vreo 2 ore si n a avut nici ce a mai mica problema, deci clar iese din calcul probleme cu placa de baza sai alte chestii...cel mai probabil sursa fsp e prea putin pt unitatea respectiva.
PS: mi a mers sursa fara sa conectez si cele 2 ventilatoare la alimentarea sursei, cand le am conectat nu a mai mers, iar dupa deconectarea ventilatoatelor n a mai mers deloc
LE : si nici sursa nu sunt sigur ca are 300w reali...asa.ca.....
Si chestia cu sursa fsp.care n a mers de la inceput pe placa de baza respectiva, am pus sursa asta cand am luat placa de baza si nu pornea deloc, initial m am gandit ca e defecta placa de baza pt ca sursa pe alte px uri mergea, cand am pus o pe cea davio 460w placa de baza a pornit din prima fara a fi nevoie de alte interventii...acelasi lucru se intampla.si cu sursa prietenului.

Edited by CocaCola07, 10 August 2018 - 10:58.


#13
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,400
  • Înscris: 07.11.2006
Concluzia?
Pune o alta sursa.
Davio si FSP tine-le de rezerva.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate