Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suntem chiar asa de necivilizati ...

Program DRPCIV

Conectarea boxelor la TV?

Just Cause 4
 Ajutor achizitionare model ram

Mini robot de bucatarie Jamie Oli...

Fortnite

UE este de acord cu noi reguli pr...
 datornici telecomunicatii

Sunet diminuat prin utilizarea un...

Sfat achizitie masina

Problema Asus K53SJ
 Problema admitere universitate

Obiectiv Tamron pentru Nikon D3200

Problema Optane Memory

valoarea unui j5 cu display dus..
 

Soft optimizare + interfata masina de taiat Euromec

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018
Masina de taiat geam este Euromec, nu stiu exact modelul: http://www.euromec-srl.com/
Softul original este varza complet, face optimizare foarte proasta, nu salveaza modificarile facute manual....
Pina acum, inainte de a lua aceasta masa de taiat (taiau manual, nu stiu exact....), s-a folosit Real Cut 2D.
Exista vreun program de optimizare care sa aiba interfata cu Euromec ?
Poate sa fie gratuit sau cu licenta.
Eu am gasit PLUS 2D Glass, dar nu stie de firma asta, are altele.

#2
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,544
  • Înscris: 31.03.2012
Cred ca cel mai bine ii intrebi pe italienii aia.

#3
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,025
  • Înscris: 19.09.2005
Se gasesc softuri universale cnc, de la cate sute eruro pana la zeci de mii, problema e ca exportul catre masina se face in format propietar si modulele alea uneri costa inca cateva mii euro.

#4
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018
Ce sa-i intreb, alt softare, de la alt producator ?
Sau sa-l imbunatateasca pe-al lor ?!
OK, ii intreb, intre timp astept si ceva mai folositor, daca se poate.
Sper sa inteleaga engleza italianu' ;)

OK, unul din ala universal, sute de euro.... cu modul Euromec.... sute/mii de euro.... cum se numeste ?!

Edited by trollerul_de_serviciu, 09 August 2018 - 18:03.


#5
DaculScoril0

DaculScoril0

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,746
  • Înscris: 03.12.2014
mașina aia de tăiat știe ce soi de fișiere știe să folosească? Dacă știe să importe .plt sau .dxf orice s/w de proiectare decent știe să exporte aceste formate. Eu am folosit odată Cut Plan care mi s-a părut decent.

View Postarg, on 09 august 2018 - 17:54, said:

Se gasesc softuri universale cnc, de la cate sute eruro pana la zeci de mii, problema e ca exportul catre masina se face in format propietar si modulele alea uneri costa inca cateva mii euro.
fiind vorba de mașini în două coordonate probabil că știe să importe .plt

Edited by DaculScoril0, 09 August 2018 - 18:07.


#6
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018
Softul se poate descarca gratuit, dar nu porneste pe calculatorul meu (ori are licenta, ori alta belea).
Muhahaha, acum a pornit, habar am cum, l-am instalat de 3 ori si l-am pornit de vreo 10 ori !!!!
Dar, din cite imi aduc eu aminte, citea doar fisierele lui proprii, extensie LYT
Vad in help ca stie sa importe in format DXF, tot e ceva.
Se pare ca acel import:
1. nu merge, meniul principal CAD este mereu dezactivat
2. era import pentru ceva gen Shapes, nu pentru Layout final.
Se pare ca softul nici nu e facut de italieni, este CutterNC 6.11 din 2006 Posted Image
Dar... hmmm... ori asta de pe site e alta verisune, ori e ceva neregula.
Are optiune sa aleg CNC, are 2 Cogi, 2 CNI si 1 Spiro, nici gind de Euromec.
Si-mi aduc aminte (??) ca l-am vazut selectat Euromec acolo la fabrica....

Edited by trollerul_de_serviciu, 09 August 2018 - 18:45.


#7
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,025
  • Înscris: 19.09.2005
Aici am gasit postprocesorare de spiro

http://www.radan.com...filing-machines

In functie de ce tipul cnc-uli sti ce tip de cod g ai nevoie. Dupa care cauti un soft care genereaza tipul ala de cod.

#8
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018
Nu stiu exact ce inseamna spiro si ce e pe site ala, dar ma documentez, o sa trec pe la fabrica zilele stea si poate iese ceva.
Mersi pina acum si mai astept si alte idei.

#9
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,025
  • Înscris: 19.09.2005
Masina aia cum taie geamul? Cu o fraza sau il zgarie cu un disc?

p.s. am tema de studiu pentru maine.

Edited by arg, 09 August 2018 - 19:36.


#10
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,025
  • Înscris: 19.09.2005
ok, deci e cu rola diamantata
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WGVmILZiZ_M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

eu m-am "jucat" cu maxcut (pentru pal)
http://www.maxcutsoftware.com/
- poti seta grosimea lamei zero
- poti face taieturi pe o directie si pe urma piese mai mici pe cealata, ma rog stie multe la optimizare
- la final exporti planurile in dxf si le importi in programul masinii, pui secventele de taiere si cam asta e.

Edited by arg, 10 August 2018 - 09:19.


#11
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018
Ia uite ca au raspuns italienii: "At moment we have only the Cutter nc in one short time we’ll go to cooperate with a new softwer house than we’ll inform You."

Nu stiu cum taie geamul, nu sint de meserie, eu doar cu claculatorul.
O sa trec pe la fabrica.... zilele astea.
Nu cred ca merge import DXF in programul ala original, e mereu dezactivat meniul acela.

#12
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,025
  • Înscris: 19.09.2005
orice panarama de program cnc stie sa importe dxf.

#13
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,025
  • Înscris: 19.09.2005
din pacate:
- nu cred ca vei gasi program compatibil care sa genereze codul pentru acea masina
- din cate am vazut programul ala nu stie nici import nici export dxf
- dar te lasa sa faci foaie noua si sa asezi manual piesele.

#14
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018
Pai, de ce mai are optimizare, daca le pun manual ?
Si, din cite am vazut/incercat, impreuna cu baietii de la fabrica, dupa ce face optimizare si modifici ceva manual, nu salveaza modificarile.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate