Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Salariu bucatar Bucuresti
Last Updated: Aug 16 2018 12:28, Started by
nymph
, Aug 09 2018 16:41
·
0
#19
Posted 10 August 2018 - 08:44
Piscopescu, on 10 august 2018 - 08:01, said:
Vorbesti, nu-i asa , din vasta experienta in domeniu ?! Edited by Onan_Barbaru, 10 August 2018 - 08:46. |
#20
Posted 10 August 2018 - 09:54
Rog un mod sa mute topicul in Gastronomicus pentru a evita dubla postare
|
#21
Posted 10 August 2018 - 15:43
Un prieten, înainte să plece în Anglia acum 4 ani, lua 9.000 lei ca bucătar.
Nu era un bucătar mare, însă unul bun la un lanț de restaurante din București. 250-270 ore de munca lunar. |
#22
Posted 10 August 2018 - 16:33
Mama e bucatar cu experienta, si aici in Craiova are salariul minim. Din pacate la noi patronii vor sa traiasca cu o mica afacere atat ei cat si odraslele adulte, fara a mai face nimic. Asta e realitatea, nu ce arata site-urile alea. Este adevarat ca sunt si restaurante ce ofere salarii ok , dar putine , chiar si in Bucuresti depasesc 500 euro. Binenteles tot putine sunt restaurantele bune.
|
#23
Posted 10 August 2018 - 20:25
Restaurantele bune nu sunt putine ca nr. in sine, dar probabil ca sunt putine raportat la numarul tuturor bodegilor...
Sunt 3 motive pt. asta, de obicei 3 simultan, bucatari foarte buni - foarte putini, manageri foarte buni - foarte putin, si clienti buni - iar putini - pt ca Romania e o tara cu populatie atat mica ( 16 milioane) cat si saraca, si meschina si spalata pe creier de comunism. Dar totusi se gasesc destule restaurante bune, bani sa ai, si chef sa te duci. |
#24
Posted 12 August 2018 - 15:59
Nu e adevarat. Restaurantele bune sunt foarte putine. Depinde ce intelegi tu prin bodega. Restaurantul unde lucreaza mama nu e bodega, dar e doar un restaurant e cartier. Bucatari buni sunt :(sau cei care sunt se pot specializa FOARTE usor pe meniul cerut de un anumit restaurant. Mama a lucrat chiar si la cel mai bun restaurant din oras(conform unui ziar local ) , a lucrat la pizerii, la restaurante unde se fac nunti , restaurante cu specific italian etc. Doar ca cerinta e pt bucatari nu foarte buni, si pe de alta parte la restaurantele mici (terase) cerintele pot fi indeplinite si de necalificati, astfel ca patronii pot sa profite si sa aiba de unde alege, astfel incat sa poata oferi asa cum doresc un salariu cat mai mic.
Trebuie data o lege si patronii sa fie controlati mai bine ,astfel incat sa ofere salarii pe masura profitului. Cunosc un patron care si-a cumparat masina de cateva sute de mii de euro , cu o afacere , in timp ce salariatilor le oferea salariul minim, fara a oferi concedii si alte drepturi. |
#25
Posted 12 August 2018 - 16:07
#26
Posted 12 August 2018 - 16:44
In general patronul care da salarii mai mari, castiga si el mai mult.
Probabil ca exista si exceptii, or fi si cazuri care nu castiga nimic, sau chiar vin cu bani de acasa ca sa plateasca angajatii, dar astea sunt cazuri izolate si de obicei temporare, pt. ca firmele exista ca sa faca profit, nu sunt asociatii de binefacere... Cand un patron ii da angajatului 3-5% din rulaj, isi permite sa castige si el cel 5-20+ %, dar poate avea mai multi angajati care produc ( bucatari in cazul de fata), si daca are 3 la un local si are 5 localuri, castiga 15 x 5-20 % din rulaj, si isi permite sa-si ia ce masina vrea el fara probleme, mai ales ca majoritatea le iau in leasing, sau SH, dar si noua nu ar fi deloc o problema. Si castiga (patronul) 5-20% si nu 50-80%, pt. ca are de platit mai multe salarii la mai multi angajati, bucatari, chelneri, supervizori, manageri, contabil si expert contabil, spagi, chirii, amortizari echipamente industriale scumpe, materie prima, utilitati apa/curent/gaze, protectie si paza, etc. Deci socoteala romanasului e gresita. Cei care dau salarii mai mari, in general castiga si ei mai mult. Ar fi si culmea sa-i dea angajatului 10000 E / luna, si patronul sa castige mai putin...; evident, patronul castiga si mai mult, ca nu are cum sa fie si destept si prost in acelasi timp... (poate sa fie si prost in legatura cu alt subiect si in alt domeniu...) Edited by loock, 12 August 2018 - 16:57. |
#27
Posted 13 August 2018 - 12:31
#28
Posted 16 August 2018 - 12:28
E mult mai greu sa fii bucatar la un restaurant unde se fac nunti. Dupa cum am zis mama e acum la un restaurant unde clientul comanda ce doreste, dintr-un meniu destul de variat.
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users