Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Independența Transilvaniei, un „fake question” sau „fake story” rostogolit la case tot mai mari

* * - - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
73 replies to this topic

#19
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postrosix, on 30 iulie 2018 - 15:53, said:

(...) Asta inseamna ca, daca maine pui niste garduri metalice pe linia de demarcatie a vechiului regat, poate sudistii se isterizeaza dar cei din inima Transilvaniei nici nu stiu ca s-a intamplat.
Ai o părere extrem de greșită despre românii din spațiul intracarpatic, nu știu de unde ai căpătat impresia falsă cum că românii de aici nu au simțul Țării, nu au conștiință națională și conștiința nu doar a apartenenței la un stat ci a posesiunii unui stat, a dreptului de proprietate asupra întregii Țări, a conștiinței că patria este întreg teritoriul românesc, nu doar așa-zisul „Ardeal” (care nu este altceva decât un nume unguresc pentru un străvechi pămînt românesc, prin urmare ceva impropriu și chiar jignitor la adresa noastră, a românilor „transilvăneni”).

Edited by Iochanan, 30 July 2018 - 16:41.


#20
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
Foarte convingatoare formula "noastră, a românilor ardeleni". E fix ce ar spune în cest context un roman ardelean!

#21
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postrosix, on 30 iulie 2018 - 15:53, said:

Personal am constant o astfel de senzatie, de oameni care isi vad de treaba lor cand merg in vechiul regat sau in secuime.
Poate că este realmente o problemă să îți tot vezi numai de treaba ta, deși aparent paradoxal se consideră că „ardelenii” ar avea o conștiință civică mai dezvoltată. Însă poate că tocmai aici este o problemă, să îți vezi numai de treaba ta, în timp ce alții poate gîndesc mai departe. Sînt destui „ardeleni” care au migrat, chiar și numai temporar, să muncească pentru a își face un rost, pentru „treaba lor”, însă pare-se că nici o astfel de abordare nu este prea justă, avînd în vedere că atunci când nu vezi și tu de treburile societății, văd alții și pentru tine și poate chiar în locul tău.

Cât despre secuime, sînt convins că destui pe acolo văd chiar numai de treaba lor, atât de mult încât poate nu sînt la curent cu anumite contra-performanțe realizate de ardelenii UDMR prin parlamente sau prin guverne. Și se vede treaba că nici „obiectivii” ardeleniști nu văd cum au stat lucrurile cu adevărat, dincolo de propaganda mistificatoare ardelenistă.

„Pentru a nu putea fi modificat pe viitor decât printr-un vot al majorității Parlamentului, contractul de cedare a Petrom a devenit Hotărârea de Guvern nr. 1090 din 8 iulie 2004, semnată pe 23 iulie 2004 de către un adjunct al şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării, ca reprezentant al Guvernului României şi de către directorul general şi directorul general adjunct al OMV. În ziua de 3 noiembrie 2004 în Senatul României şi în ziua de 22 noiembrie 2004 în Camera Deputaţilor, toţi reprezentanţii PSD, PNL (în frunte cu Crin Antonescu, liderul grupului deputaților PNL), PD (condus atunci de Traian Băsescu), PC (în frunte cu senatorul Dan Voiculescu, patronul Antenelor), UDMR şi deputaţii minorităţilor etnice au votat proiectul de lege al guvernului Năstase privind privatizarea Petrom.
Singurele voturi contra au fost cele din partea senatorilor și deputaților Partidului România Mare (partid transformat atunci de presa breloc a devalizatorilor Petrom în ”opoziția nedemocratică”) printre care figura și subsemnatul Valentin Vasilescu. Parlamentarii ”opoziţiei de decor” (cei ai PNL şi PD) au votat alături de cei ai Puterii (PSD) pentru Legea nr. 555/2004. La o lege atât de importantă privind privatizarea PETROM şi vânzarea la cele mai mici preţuri din lume a ţiţeiului şi gazelor naturale nu a luat cuvântul la dezbateri în plenul Senatului şi al Camerei Deputaţilor nici un deputat sau senator de la PSD, PNL, PD, PC şi UDMR.
https://ro.sputnik.m...11_19/95058276/

Cine a închis spitalele din România? UE și FMI pe mâna PNL, PDL, UDMR, recte Nicolăescu, Băsescu, Attila. Marţi, 11 mai 2010 : In urma discutiilor purtate cu reprezentantii FMI, reprezentantii Guvernului s-au angajat sa inchida 150 – 200 de spitale, din cele aproximativ 450 existente in prezent in tara. Numarul spitalelor care ar trebui inchise a fost confirmat chiar de Basescu, la una din intalnirile pe care acesta le-a avut cu parlamentarii PD-L. Cseke Attila a inchis 67 de spitale în aprilie 2011. Nici unul din Harghita si Covasna. Băsescu l-a susţinut. Băsescu declara, în aprilie 2011, că susţine programul iniţiat de Cseke Attila – respectiv inchiderea spitalelor -, afirmând că reforma în sănătate nu trebuie oprită aici, ci trebuie continuată pe direcţia consolidării sistemului de intervenţie de urgenţă. “Nu numai că îl susţin, dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura populaţiei sănătatea nu vom face decât să cheltuim banii în zile nesfârşite de spitalizare pentru bolnavi care în mod normal nu necesită spitalizare”, a spus Băsescu. 67 de spitale s-au inchis ieri in baza Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011 . Repet, din 31 martie, 2011. Nou-nascuti in incubatoare “zburau” pe scarile spitalelor, mame lauze, care abia se tarau, cu sondele si furtunele in mana, dezorientate si inspamaintate, asteptand nici ele nestiind ce, in curtile spitalelor, bolnavi operati, imobilizati in carucioare, scosi din saloane de brancardieri, batrani suferinzi, disperati si cocarjati, care spuneau, cu voce pierita, ca se duc acasa sa moara… Asa s-a derulat filmul apocaliptic al aplicarii in pratica a Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011.”
https://searchnewsgl...mipnl-pdl-udmr/

Edited by Iochanan, 30 July 2018 - 17:08.


#22
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostIochanan, on 30 iulie 2018 - 16:37, said:

Ai o părere extrem de greșită despre românii din spațiul intracarpatic, nu știu de unde ai căpătat impresia falsă cum că românii de aici nu au simțul Țării, nu au conștiință națională

Au constiinta nationala, nimic de zis, dar nu ii vad iesind dintre munti, sa se mute la Slobozia sau la Giurgiu, spre exemplu... Identitatea aia nationala se manifesta strict in arcul carpatic adica exista o constiinta foarte puternica a locului si a comunitatii, daca ma intelegi.

La asta contribuie si lipsa infrastructurii - e aboslut dubios (pe langa jenant) de ce Romania nu e in stare sa faca o autostradaca care sa lege Bucurestiul de Transilvania (uneori ma gandesc ca sunt interese in joc, de nu se face) ca daca acest drum ar exista, eu personal, as merge mai des in Transilvania sa vizitez sa-mi petrec weekendul pe acolo, etc.  Cu ocazia asta s-ar mai lega un pic identitatea nationala...ar vedea si romanii din sud ce tara frumoasa au si nu s-ar mai duce drku la bulgari sau la turci...

Edited by rosix, 30 July 2018 - 17:09.


#23
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postrosix, on 30 iulie 2018 - 17:04, said:

Au constiinta nationala, nimic de zis, dar nu ii vad iesind dintre munti,
Poate nu realizezi că pe ăia pe care îi consideră unii a fi mai „europeniști”, mai „moderni”, mai „deschiși”, dumneata îi înfățișezi ca pe niște închistați la cap, ca pe niște căpcăuni care nu ar fi ieșit aproape deloc din ograda lor să „cunoască” și ei lumea. Hai să fim serioși, sentimentul de patriotism local a fost mai distrus în sud sau în est pentru că acolo s-a distrus mai mult după loviluție, în timp ce în spațiul intracarpatic au investit mai mult unii despre care se spune că în definitiv au angajat niște investiții avînd în spate sau în lateral și ulterioare interese politice, în special ale Germaniei care susține Austria și Ungaria. Cât despre conștiința națională, chiar nu cred că este cazul să facem comparații forțate, de genul a românilor din spațiul intracarpatic, cu a unor țîgani din sud; normal că dacă facem astfel de comparații, iese „prost” sudul, dar românii de acolo nu sînt chiar așa cum încerci să îi descrii.

#24
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Salut, băieți!

În afară de asta n-am nimic de zis, am vrut doar să mă vedeți ca să vă aduceți aminte de regulament: nu discutăm useri, nu facem atac la persoană, nu (prea mult) offtopic etc.
Mulțumesc.

PS:
Am șters niște mesaje, poate nu s-a observat. De-aia v-am scris.

Edited by althea, 30 July 2018 - 17:58.


#25
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,878
  • Înscris: 14.08.2007

View PostIochanan, on 30 iulie 2018 - 16:37, said:

Ai o părere extrem de greșită despre românii din spațiul intracarpatic, nu știu de unde ai căpătat impresia falsă cum că românii de aici nu au simțul Țării, nu au conștiință națională
Sigur ca au simtul tarii, sunt foarte atasati de Transilvania, iar constiinta ardeleana e si ea omni-prezenta ...

#26
pastel3005

pastel3005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,379
  • Înscris: 11.08.2006
trebuie sa intelegeti, ca, politica este o curva.
va pot da exemplu vremurile cand la udmr era domokos, si la punr, ciontea.
in parlament cat ca nu isi taiau venele reciproc...
in realitate, veneau acasa din capitala cu acelasi tren, stateau unul langa altul, (inca nu aparusera loganurile parlamentare)
iar ciontea vorbea perfect maghiara.
se intelegeau excelent...
despre ce vorbim atunci?
despre faptul ca 90 la suta din populatie nu a fost vreodata afara intr-o tara relativ civilizata?
ei cred si acum ca la noi este normalitate?
daca ar fi fost dupa mine, dupa 1990 as fi dat urmatoarele legi:
fiecare cetatean sa faca 1 an scoala, cu subiect comportamentul in public...
interziceam mancatul de seminte si manelele...
nu lasam sa voteze pe cei peste 50 de ani, iar sa candideze pe cei peste 40...

Edited by pastel3005, 30 July 2018 - 17:30.


#27
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postrosix, on 30 iulie 2018 - 17:04, said:

La asta contribuie si lipsa infrastructurii - e aboslut dubios (pe langa jenant) de ce Romania nu e in stare sa faca o autostradaca care sa lege Bucurestiul de Transilvania (uneori ma gandesc ca sunt interese in joc, de nu se face) ca daca acest drum ar exista, eu personal, as merge mai des in Transilvania sa vizitez sa-mi petrec weekendul pe acolo, etc.  
Și eu cred că sînt interese antiromânești care merg până la nivel de interese antistatale, avînd în vedere ceea ce releva în anumite articole economistul Ilie Șerbănescu, zvonurile alea de prin presă cu privire la presiuni oculte care s-ar fi făcut asupra lui Ponta să nu demareze autostrada Comarnic-Brașov, permanentele împotmoliri în studii de fezabilitate, amînări și așa mai departe. În Țara asta s-a mai construit infrastructură de transporturi, autostrăzile nu ar fi deloc primele la rînd. Extrem de dubioase mi se par planurile celor de la PSD în care autostrăzile sînt concepute nu doar ca să nu treacă munții, ci descriind exclusiv legături intraregionale, a se vedea cele care s-ar face numai în „Ardeal”, autostrada „sudului” care nu ar avea nicio conexiune nici cu „Ardealul”, nici cu „Moldova”, dar ar facilita exclusiv drumul spre vest al „sudiștilor”, autostrada pentru „Moldova”, care nu ar lega deloc „Moldova” nici cu „sudul”, nici cu „Ardealul” sau Occidentul, ci cu Rep Moldova, prin urmare traseele astea descriu doar legături intraraegionale, nu și interregionale, „Moldova” ar rămâne izolată, „sudul” și-ar face un drum numai al lui cu vestul, și atât estul cât și sudul ar rămâne nelegate cu drum rapid de spațiul intracarpatic, fapt care este extrem de problematic și, cum am spus, ridică semne de întrebare dacă nu cumva până la urmă nu acționează niște interese oculte antiromânești antistatale. Proiectele ăstea de autostrăzi intraregionale practic descriu o Românie împărțită în trei bucăți, fiecare „cu drumul ei”, ceea ce, dă-o dracului de treabă, că prea bate la ochi !

Edited by Iochanan, 30 July 2018 - 17:53.


#28
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postutopium, on 30 iulie 2018 - 17:20, said:

Sigur ca au simtul tarii, sunt foarte atasati de Transilvania, iar constiinta ardeleana e si ea omni-prezenta ...
Dimpotrivă, eu văd că românii, inclusiv cei din spațiul intracarpatic, au conștiință națională și conștiința țării, a patriei lor care este România. Și așa cum spune Constituția de stat a României, România este patria tuturor cetățenilor săi, prin urmare am convingerea, inclusiv pe baza experienței de o viață din „Ardeal”, că românii nu sînt niște închistați limitați obscurantiști fanatici, ci au o deschidere largă spre întreaga lor patrie și spre cultura română în sens larg, bineînțeles nu doar spre cea română, ci și spre cea europeană și universală, dar sigur nu doar spre cea „ardeleană”, care oricum este în mare parte necunoscută românilor, aparținînd unor minorități dintre care unele au ajuns la o slabă reprezentare demografică în ziua de azi.

Așa-zisa conștiință ardeleană este mai prezentă, dar printr-o grosolană și specifică exagerare, la unguri și secui, printre ei vehiculându-se aproape „obsesia” legată de „Transilvania”, deși sînt minoritari chiar și numai în zonă și mai mult, a nu se uita că nici la diktatul de la Viena nu au mai recuperat parțial decât vreo jumătate de Ardeal. Orice lozincăraie care asociază în mod exagerat și obraznic „maghiarii ardeleni” cu „Ardealul întreg” nu este altceva decât o problemă care trebuie să dea de gîndit, în unele cazuri chiar la sănătatea integrării psiho-sociale a unor astfel de triste personaje care ar colporta o astfel de asociere extrem de exagerată.

View Postutopium, on 30 iulie 2018 - 15:46, said:

De fapt stim cu totii ca tot strainii ii pun pe ardeleni sa voteze altfel decat co-nationalii de peste munti.
Diferența nu este chiar așa de mare cum le pare unora; soluția se găsește la voturile UDMR, care sînt parțial și voturi acordate indirect PSD, avînd în vedere legăturile strînse prin parlamente ale celor de la PSD cu cei de la UDMR. De fapt nu am înțeles, cine nu vede că USL încheiase o legătură secretă cu UDMR, deși era logic să se estimeze că vor obține un scor masiv, cine nu vede și nu știe că UDMR are în legislatura actuală un protocol de colaborare cu coaliția PSD-ALDE? Cu alte cuvinte, cine nu vede că ardelenii sînt de fapt mână în mână cu PSD?

#29
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostWotan, on 30 iulie 2018 - 15:53, said:

Pentru minimizarea riscurilor, ar trebui eliminate sursele de tensiune.
Poate că unele surse de tensiune vor fi „eliminate” în mod asemănător marginalizării unor „surse de tensiune” care au încasat vreo cinci ani la „răcoare” pentru tentativă de atentat terorist împotriva unei colectivități. La o astfel de situație nu te gîndești?

#30
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,429
  • Înscris: 29.04.2008

View PostIochanan, on 30 iulie 2018 - 15:36, said:

Ceea ce ar fi de observat, printre altele, este cum un non-subiect sau un subiect vehiculat în grupulețe extrem de marginale, nereprezentative, nereprezentînd de asemenea pe mai nimeni din populația României, a ajuns să fie vehiculat la niveluri tot mai înalte ale mass-media și ale unor intelectuali din mass-media, să fie rostogolit la case tot mai mari, deși este un total non-subiect în România și toate agitațiile în jurul lui ar trebui să fie tratate ca potențiale riscuri la adresa securității naționale a României și românilor și să fie deci extrem de atent supravegheate în consecință de autoritățile și instituțiile statului român.


Io nu înțeleg un lucru: dacă e un non subiect și agitația din jurul lui (subiectului) trebuie tratată ca potențial risc la adresa siguranței naționale, cum ziceam, nu înțeleg de ce dumneata ai pasiunea de a amesteca și agita permanent în butoiul cu găinaț pulbere?

#31
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postiladi, on 30 iulie 2018 - 18:55, said:

Io nu înțeleg un lucru: dacă e un non subiect și agitația din jurul lui (subiectului) trebuie tratată ca potențial risc la adresa siguranței naționale, cum ziceam, nu înțeleg de ce dumneata ai pasiunea de a amesteca și agita permanent în butoiul cu găinaț pulbere?
Se vede treaba că nu este chiar așa un non-subiect în anumite cercuri sau sfere mai „înalte”, de vreme ce non-subiectul ajunge să fie băgat în seamă de oameni importanți de presă din România. În ceea ce mă privește, eu doar am niște reacții izolate, avînd în vedere caracterul de discuții pe un forum, însă chestiunea dă din ce în ce mai mult de gîndit, dacă stai și iei și pui mai multe probleme cap la cap. Este un non-subiect pentru societate în general, însă pentru anumiți conspiratori oculți nu este deloc un non-subiect, ci posibil că ei angajează planuri și investiții pe decenii pentru a ajunge la un astfel de rezultat, care s-ar explica bineînțeles dacă luăm în considerare ura și șovinismul împotriva românilor încă destul de prezente la elite ale unor popoare europene care în trecut ne-au „călcat pe cap” destul de mult.

View PostWotan, on 30 iulie 2018 - 15:53, said:

Pentru minimizarea riscurilor, ar trebui eliminate sursele de tensiune. Respectiv faptul ca politicieni penali din alte regiuni conduc destinele Transilvaniei, si tot acei politicieni demonstrati prin justitie ca si hoti administreaza si banii Transilvaniei. O descentralizare serioasa, cu administratii regionale si bugete proprii, ar elimina majoritatea problemelor.
Nu (mai) există nici o Transilvanie, degeaba vă mai agitați. Iar conducerea și administrația este normal să se facă la nivel național, nu pe regiuni, pentru că ar crea discrepanțe de atitudini, de evoluții, nesincronizări, lipsă de unitate în interiorul Țării în lipsa unei viziuni de ansamblu asupra întregii Țări. O țară nu se poate guverna bine dacă fiecare e cu bucățica lui, că aici nu vorbim despre o afacere a unui grup de interese. O țară este musai să se guverneze de la nivel central, de la nivel unic, pentru a reprezenta viziunile întregii societăți și pentru a guverna avînd în vedere ansamblul întregii societăți. Cui nu-i convine, poate spre exemplu să migreze din România.

Edited by Iochanan, 30 July 2018 - 19:05.


#32
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,429
  • Înscris: 29.04.2008

View PostIochanan, on 30 iulie 2018 - 19:17, said:

1  non-subiectul ajunge să fie băgat în seamă de oameni importanți de presă din România.

2. În ceea ce mă privește, eu doar am niște reacții izolate,

3. însă chestiunea dă din ce în ce mai mult de gîndit, dacă stai și iei și pui mai multe probleme cap la cap.


4. Este un non-subiect pentru societate în general, însă pentru anumiți conspiratori oculți nu este deloc un non-subiect,


1. Importanți zici? Ăi de i-ai pomenit în deschidere? Mno sau bwahaha. La alegere.

2. Izolate? Numai izolate nu le-aș numi

3. Cui? Cui dă de gândit?

4. Aș putea crede că dumneata ești unul dintre acei conspiratori, ținând cont de frecvență și perseverență?

Edited by iladi, 30 July 2018 - 19:28.


#33
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postiladi, on 30 iulie 2018 - 19:28, said:

Izolate? Numai izolate nu le-aș numi
Avînd în vedere audiența unor ziare, a unor televiziuni, site-uri, reacțiile mele sînt extrem de izolate.

View Postiladi, on 30 iulie 2018 - 19:28, said:

Cui? Cui dă de gândit?
Cui vrea să gîndească, cui vrea să încerce să vadă dincolo de aparențe.
Vezi că am spus ceva mai sus legat de proiectele PSD vizavi de autostrăzi. Și mai sînt și alte subiecte.

View Postiladi, on 30 iulie 2018 - 19:28, said:

Aș putea crede că dumneata ești unul dintre acei conspiratori, ținând cont de frecvență și perseverență?
Nu doar că mă faci să rîd, dar îți (re)aduc la cunoștință că sînt soldat în rezervă al Armatei Române.

View PostWotan, on 30 iulie 2018 - 16:02, said:

Faptul ca nu exista partide importante care sa fie localizate regional, cum era in trecut Partidul Național Român in transilvania, ci doar partide cu conducerea la Bucuresti, zice totul...
PNR nu era un partid regional, era un partid național (în sensul că se vroia a reprezenta NAȚIUNEA română de pe teritoriul Ungariei), după cum îi și era denumirea. Și în general nu avea nicio putere politică, mai mult avînd un rol de a mai ține trează o conștiință națională la românii din Ungaria și anumite roluri culturale. De fapt, avea mai mult un rol cultural decât politic, pentru că în sistemul politic al Ungariei nu conta aproape sau absolut deloc. Spre deosebire de organizația etno-regională ardeleană UDMR care a contat și contează în sistemul politic din România după loviluție.

#34
arsmundis

arsmundis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,448
  • Înscris: 14.02.2018

View PostWotan, on 30 iulie 2018 - 15:53, said:

Pentru minimizarea riscurilor, ar trebui eliminate sursele de tensiune. Respectiv faptul ca politicieni penali din alte regiuni conduc destinele Transilvaniei, si tot acei politicieni demonstrati prin justitie ca si hoti administreaza si banii Transilvaniei. O descentralizare serioasa, cu administratii regionale si bugete proprii, ar elimina majoritatea problemelor.
A, si desigur, la sarbatorirea a o suta de ani de la unire, ar fi de bun simt sa nu apara ministri semi-analfabeti sau condamnati penal. Ar da impresia ca asta e tot ce am realizatt dupa o suta de ani de trait impreuna...Posted Image
Ce fel de descentralizare serioasa crezi ca ar face penalii de la varf? Chiar crezi ca ar risca sa piarda controlul zonelor si implicit a voturilor? In conditiile de azi o descentralizare asa cum se doreste ar duce la dublarea birocratiei, la inmultirea posturilor de la stat si nu ar aduce nici un beneficiu real.

View PostIochanan, on 30 iulie 2018 - 17:46, said:

Și eu cred că sînt interese antiromânești care merg până la nivel de interese antistatale, avînd în vedere ceea ce releva în anumite articole economistul Ilie Șerbănescu, zvonurile alea de prin presă cu privire la presiuni oculte care s-ar fi făcut asupra lui Ponta să nu demareze autostrada Comarnic-Brașov, permanentele împotmoliri în studii de fezabilitate, amînări și așa mai departe. În Țara asta s-a mai construit infrastructură de transporturi, autostrăzile nu ar fi deloc primele la rînd. Extrem de dubioase mi se par planurile celor de la PSD în care autostrăzile sînt concepute nu doar ca să nu treacă munții, ci descriind exclusiv legături intraregionale, a se vedea cele care s-ar face numai în „Ardeal”, autostrada „sudului” care nu ar avea nicio conexiune nici cu „Ardealul”, nici cu „Moldova”, dar ar facilita exclusiv drumul spre vest al „sudiștilor”, autostrada pentru „Moldova”, care nu ar lega deloc „Moldova” nici cu „sudul”, nici cu „Ardealul” sau Occidentul, ci cu Rep Moldova, prin urmare traseele astea descriu doar legături intraraegionale, nu și interregionale, „Moldova” ar rămâne izolată, „sudul” și-ar face un drum numai al lui cu vestul, și atât estul cât și sudul ar rămâne nelegate cu drum rapid de spațiul intracarpatic, fapt care este extrem de problematic și, cum am spus, ridică semne de întrebare dacă nu cumva până la urmă nu acționează niște interese oculte antiromânești antistatale. Proiectele ăstea de autostrăzi intraregionale practic descriu o Românie împărțită în trei bucăți, fiecare „cu drumul ei”, ceea ce, dă-o dracului de treabă, că prea bate la ochi !
Da, am citit si eu opinii privitoare la motivatia pentru care nu se doreste a sa face nici macar o autostrada care sa traverseze Carpatii si sa lege regiunile Romaniei. Concluziile ( ca asta se face intentionat pentru impartirea cat mai usoara a Romaniei pe bucati ) mi s-au parut greu de inghitit la momentul acela dar pe masura ce trece timpul imi par tot mai realiste

Edited by arsmundis, 30 July 2018 - 20:30.


#35
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,761
  • Înscris: 01.10.2002

View Postrosix, on 30 iulie 2018 - 16:10, said:

Asa ca, da, e vorba de niste diferente intre regiuni iar aceste diferente nu sunt pozitive pentru zona de sud si est a Romaniei, din pacate.   Mai mult se vede, cred spiritul traditional si identiatea romaneasca in vechiul regat.  Si nu sunt neaparat diferente de dezvoltare (sunt zone din Transilvania mai praf decat cele din sud) ci de cum sunt oamenii in acele locuri, cum isi fac curat in fata portii.
Intotdeauna m-am intrebat de ce e asa...
Mda, de exemplu, cand sunt inundatii, in Brasov localnicii nu asteapta sa vina jandarmii sau armata sa le curete ulita
https://www.facebook...71666036210150/
Chiar daca e spatiu public, nu proprietate privata.

View Postiulian_k, on 30 iulie 2018 - 16:34, said:

Pai sunt de acord cu tine că e un "fake story". Câtă vreme nu vă jucați de-a romexitul.
Sau, pe graiul nostru, "Noa, numa jucati-va"...

View Postiladi, on 30 iulie 2018 - 18:55, said:


Io nu înțeleg un lucru: dacă e un non subiect și agitația din jurul lui (subiectului) trebuie tratată ca potențial risc la adresa siguranței naționale, cum ziceam, nu înțeleg de ce dumneata ai pasiunea de a amesteca și agita permanent în butoiul cu găinaț pulbere?
Noa, amu, bine dară...

Edited by Wotan, 30 July 2018 - 21:42.


#36
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,761
  • Înscris: 01.10.2002

View PostIochanan, on 30 iulie 2018 - 18:54, said:

Poate că unele surse de tensiune vor fi „eliminate” în mod asemănător marginalizării unor „surse de tensiune” care au încasat vreo cinci ani la „răcoare” pentru tentativă de atentat terorist împotriva unei colectivități. La o astfel de situație nu te gîndești?
Interesant. Si cam cine ar avea de gand sa atenteze impotriva ardelenilor?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate