Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Conectare TV, telefon și pc ...

PROIECT CASUTA MICA IN JUR DE 40M...

Vecini cu chef de renovari.
 La multi ani @TheSignMetro64!

Exista firme DDD dezinsectie Bucu...

Masina noua - plata finala

Laptop 17" - baterie buna
 Uree 239 analize catel

Programare Sala Tulcea

Tensiune mica Smart Forfour 2017

Reglaj a
 Desparțire de sotie

Problema combina frigorifica

Persoanele care nu se scalda (in ...

Redmi K50 in Reteaua Digi
 

Pregatire pentru primul job ca SysAdmin

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
maxb2000

maxb2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,419
  • Înscris: 14.01.2011
Salut !

Momentan sunt la facultate pe informatica si ma intrebam ce pot sa fac in plus (preferabil free) astfel incat sa devin ready pentru jobul de System administrator pe Windows. Pana acum m-am jucat cu Windows Server in Microsoft Azure instaland DNS (cu domeniu cumparat), DHCP, Active Directory, VPN (care merge partial), DirectAccess (nu am reusit sa-l configurez corect astfel incat cei conectati sa aiba conexiune la internet), DFS Replication (I love this), WSUS, Group Policy Management (mi-a placut ca pot executa scripturi Powershell si instala programe remote). Stiu si putin Powershell.

Pe retelistisca stiu VLAN, m-am jucat cu Cisco Packet Tracer (creare VLANs si retele) subnet..eee mai greu dar am inteles ideea de baza mai greu cu facutul lor. Gen sa impart o retea /24 in bucati mai mici pot doar cautand pe net ca nu stiu exact acele subnet maskuri cum vin 254, 248 etc..

Voi ce ziceti stau macar decent pe partea asta ? Progrese stiu ca trebuiesc facute dar doresc sa stiu daca e ok ce stiu pana acum si cam pe unde ar trebuii sa progresez.

Multumesc si sper sa nu vedeti acest post gen: stai ca se lauda si asta...

#2
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Pai cauta un angajator din domeniul porno si ai grija de reteaua lui o perioada pana inveti.  Asa fac toti . Scorul este cam de 500 de euro pe luna si se face la negru . Daca faci fata inseamna ca te descurci . Sunt destul de atacate retelele lor asa ca vei fi nevoit sa fii activ . In plus , daca ii faci aluia reteaua varza nu va zice la nimeni ...oricum te plateste la negru .

#3
maxb2000

maxb2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,419
  • Înscris: 14.01.2011

View PostJurasikMan, on 25 iulie 2018 - 23:16, said:

Pai cauta un angajator din domeniul porno si ai grija de reteaua lui o perioada pana inveti.  Asa fac toti . Scorul este cam de 500 de euro pe luna si se face la negru . Daca faci fata inseamna ca te descurci . Sunt destul de atacate retelele lor asa ca vei fi nevoit sa fii activ . In plus , daca ii faci aluia reteaua varza nu va zice la nimeni ...oricum te plateste la negru .

Daca voiam raspuns la misto precizam: Nu caut nimic serios.

Really..

#4
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
stai "relativ decent" dar tb să faci un efort să înțelegi partea cu subneturile. Dacă te duci la un interviu și-i spui ăluia că nu prea ai înțeles, se uită urît la tine. Este extrem de simplu, caută alt material decît cel de pe care ai învățat pînă acum.

#5
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Esti student si nu ai inteles niste operatii pe biti. Cam nasol.

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 244,199
  • Înscris: 08.10.2015
@Initiator:  citeste postarile de mai jos, stiu ca sunt ale mele dar poate te ajuta un pic sa intelegi partea de subnetting, Vezi ca la subnetare ai nevoie sa stii / sa te descurci sa transformi din baza 2 in baza 10 si invers.
https://forum.softpedia.com/topic/1043772-subnetting/page__st__18#entry18557569
https://forum.softpedia.com/topic/671698-subnetting-help/#entry8251844
https://forum.softpedia.com/topic/671698-subnetting-help/#entry12621680

PS: Pentru sysadmin pe ferestre joaca-te si cu mssql ca poate te vei lovi si de asta. Si ceva Hyper-V. In rest pare okay cu ce te-ai jucat acolo.
PPS: Nu practic meseria dorita de tine asa ca e posibil sa vorbesc prostii.

#7
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
Dupa 30 de ani de retele recunosc ca inca folosesc un calculator pe web sa ma verific sa nu gresesc vreo masca

Pentru Microsoft trebuie multe altele sa intelegi - Sites & Services din AD, user/computer registry keys, HTTP server, HyperV, macar un antivirus ca SCEP, Bitlocker samd...

Si SQL ajuta mult, mai ales ca e destul de simpla administrarea, conectezi un Access la el si faci cam de toate

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,076
  • Înscris: 15.06.2004
Problema ar fi ca pe la noi din cauza preturilor ptr licente, majoritatea au servere pe linux...
Plus ca probabil va trebui sa demonstrezi ce stii sa faci- ceva experienta capatata pe langa un admin nu ar strica.

#9
maxb2000

maxb2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,419
  • Înscris: 14.01.2011

View PostMembruAnonim, on 26 iulie 2018 - 09:05, said:

@Initiator:  citeste postarile de mai jos, stiu ca sunt ale mele dar poate te ajuta un pic sa intelegi partea de subnetting, Vezi ca la subnetare ai nevoie sa stii / sa te descurci sa transformi din baza 2 in baza 10 si invers.
https://forum.softpedia.com/topic/1043772-subnetting/page__st__18#entry18557569
https://forum.softpedia.com/topic/671698-subnetting-help/#entry8251844
https://forum.softpedia.com/topic/671698-subnetting-help/#entry12621680

PS: Pentru sysadmin pe ferestre joaca-te si cu mssql ca poate te vei lovi si de asta. Si ceva Hyper-V. In rest pare okay cu ce te-ai jucat acolo.
PPS: Nu practic meseria dorita de tine asa ca e posibil sa vorbesc prostii.


Sa fac transformari din baza doi si invers pot face fara probleme.Hyper-V m-am jucat pe Windows Client. Am incercat sa dau deploy la VDI in Cloud dar nu merge ca hypervisorul nu este expus catre VM.

Deci SQL trebuie ca nu m-am jucat deloc cu el. Bitlocker same doar acasa si Sites and services nu m am prins exact ce face dar am inteles ca pot face conexiunea dintre doua servere aflate la distanta dar conectate. Ma rog trebuie sa ma lamuresc pe partea asta.

@eiffel

Nu m-ar deranja ca dupa facultate macar sa ma bag pe ceva help-desk pe partea asta si de acolo sa avansez

#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 244,199
  • Înscris: 08.10.2015
Clustering si replicare ar fi alte 2 chestii cu care sa te joci... Nu am idee cum se face asa ceva in ferestre ca nu am folosit chestii de astea avansate in ferestre si nici nu sunt pasionat de produsele micromoale. Doar ca am mai auzit lumea vorbind  de asa ceva pe respectivul sistem de operare. Eventual cauta de pe acum sa faci ceva internship pe la o companie care foloseste asa ceva ca sa mai inveti ceva sau sa aprofundezi.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate