Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi s-a blocat telefonul

Taxe impuse abuziv de primarie - ...

2GB Fibre WAN - equipment FAQ

Am pus Bixtonim in ochi
 Beneficiaza un PFA de drept de r...

iPhone 13 Pro SH de la magazin on...

Care este procedura de transfer l...

Video clip Timelapse
 Salariu compensatoriu

Cauza reala cancer?

Mesageria Google sau Mesageria Sa...

Motorola moto g31 - probleme micr...
 Lene vs Comoditate

Problema sunet boxa fata

Televizoare TCL 8xx, 9xx: update,...

Alimentare motoare 'industria...

Ce sa mananci ca sa slabesti?Cum reduci pofta de mancare?

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

calbog

calbog

Senior Member

• Grup: Senior Members
Ca să slăbești trebuie sa mănânci puțin mai puțin ca și acum dar neaparat să adaugi in locul ăla lipsă mâncare sănătoasă adică cât mai naturală (verdețuri / legume)
Pofta insistentă de mâncare e de fapt o dependentă psihică de mâncare, asta o reduci treptat in timp. Te înveți cu ceva puțin mai puțin, mai tai puțin din cantitate, mai o legumă / un fruct nu îl locul manacarii care o mănânci de obicei și pe lângă aia.

Lasă ideea de diete că funcționează pe termen scurt și îți pot da metabolismul peste cap.

Nu mâncat seara, redus din dulciuri neaparat dacă mănânci multe, înlocuit cu alternative naturale fructe.
Carne mai slabă de pui sau pește.

Nerespectarea de când în când e necesară, o zi pe săptămână să mănânci ce vrei.

Topp

Topp

Senior Member

View PostAlynutzTigerAtlantic, on 21 iulie 2018 - 20:49, said:

Cam ce sa mananci(accesibil pentru toti) ca sa se produca slabirea?
    Ecuatia e simpla : Trebuie sa consumi prin miscare (sau prin orice alta activitate depusa) mai multe calorii decat mananci.
  Un lipovean avea o vorba : ,,Vrei sa slabesti ?! Crapa mai putin''. Posted Image Posted Image

Hunor_66

Hunor_66

Guru Member

Usor de spus, greu de facut pentru cineva care are deficit de leptina, si al carui organism se comporta zilnic ca si cum n-o mancat de 3 luni...

ionutzitaly

ionutzitaly

Guru Member

Cam ce sa mananci(accesibil pentru toti) ca sa se produca slabirea?
Asta pe langa muuulte abdomene.(astea imi plac)
Si exista adjuvante eficiente  in slabire?De exemplu e valabila chestia cu apa cu lamaie,zeama de lamaie?
Ce sa eviti in primul si primul rand?
Eu sunt un mare amator de carne,deci ce fel de carne am voie?

Este permis cate o nerespectare a dietei  din cand in cand?Rar,cate un rasfat sa zicem asa,ceva dulce de mancat si de baut.

Ce sa mananci ca sa si slabesti si sa nu iti mai fie foame tare?
Si poate CEA mai IMPORTANTA intrebare:Cum reduci pofta insistenta de mancare?Adica mie mi-e foame mai mereu si mereu rontai si stiu ca asta nu e bine,cum scap de pofta asta de mancare si mai ales de dulciuri?

Multumesc mult anticipat ptr raspunsurile serioase

1. Reduci rontaitul ala -  stai singur in casa?   Daca da, nu mai cumperi nimic de rontait, daca stai cu altcineva ii rogi sa te ajute si sa nu mai fie tampenii de mancat prin bucatarie.  Sucurile le inlocuiesti cu ceaiuri bune fara zahar eventual cu lamaie, dulciurile chipsurile si alte rahaturi cu un mar(nu-i bine nici sa exagerezi cu fructele, dar decat dulciuri...)

2. Dulciurile sucurile si orice porcarie dulce sunt un drog, trebuie putina tarie de carafter si rutina sa scapi de ele.  Iti zic din experienta, pana acum un 5 ani eram mare mancator de porcarii de la dulciuri pana la mancaruri procesate cu o gramada de porcarii in ele.  Nu a fost usoara schimbarea, dar cert e ca acum nu ma mai atrag deloc, poate beau o cola pe an, o inghetata pe luna, si un desert odata pe sapt daca ma atrage numele la restaurant.

3. Miscare miscare miscare.

Fane

Fane

cipat

Vedeti ca multi se ingrasa nu de la dulciuri ci de la mancare satioasa. Grasimea are cea mai multa energie per gram. Este necesara organismului dar nu in cantitati mari. De grasime amestecata cu zahar gen frisca, inghetate, gogosi cu ciocolata sau dulceata etc nici nu mai vorbim. E bomba calorica si o poti manca in cantitati industriale fata de glucide in stare pura sau grasime la care organismul protesteaza” cand bagi in tine ca prostul.

Edited by Fane, 22 July 2018 - 16:42.

gabigabriel1

gabigabriel1

New Member

• Grup: Junior Members
Despre crom am auzit si eu numai lucruri bune. In plus, cica se gaseste in special la copii, organismele tinere. Apoi, in timp, cromul se pierde.

Daredevil666

Daredevil666

Member

• Grup: Members

View Postdiegodanny, on 21 iulie 2018 - 21:09, said:

Mananca legume pe timpul verii Posted Image , eu vara mananc numai legume si arat bine Posted Image, nu am pic de grasime Posted Image
Tu faci și mult sex :D

Zii-i și asta băiatului, fii generos cu sfaturile ! ;)

predatus

predatus

Junior Member

• Grup: Members
CICO
Calories In, Calories Out

Singura conditie esentiala pentru a slabi/ingrasa.

De ce te-ai ingrasat? Ai mancat prea mult!
De ce ai slabit? Ai mancat prea putin!

Asta-i tot.

calbog

calbog

Senior Member

In teorie, nu te supăra. E greu cu mâncare delicioasă că are multe calories. Ex pizza, îți pot mânca și o tavă la cuptor o dată, ca nimic la cât de delicioasă e mai ales caldă imediat scoasă din cuptor. Sau dulciuri nu mai zic.
Dar dacă umflu stomacul înainte cu legume, fibre, fructe etc naturale de-astea , deci nu direct pe stomacul gol cu ce am zis mai sus, atunci nu mai pot.

Edited by calbog, 30 July 2018 - 14:09.

SmurfK

SmurfK

Senior Member

View Postcalbog, on 30 iulie 2018 - 14:08, said:

Dar dacă umflu stomacul înainte cu legume, fibre, fructe etc naturale de-astea , deci nu direct pe stomacul gol cu ce am zis mai sus, atunci nu mai pot.

Problema e nevoia asta a noastră de a "umple stomacul". Stomacul nostru e ca o sacoșă. Când te duci la cumpărături, obiectivul tău e să cumperi ce-ți trebuie, nu să umpli sacoșa. Cam așa stă treaba și cu stomacul. El are o capacitate maximă, pentru orice eventualitate, dar dacă-ți faci un obicei din a atinge acea capacitate maximă zi de zi, te îngrași. Și e cam irelevant cu ce-l umpli, că bagi pizza sau fructe și legume, tot dracul ăla e.

Noi am făcut tranziția de la a mânca pentru supraviețuire la a mânca pe fond emoțional foarte rapid, în câțiva zeci de ani. Tehnica ne permite să păstrăm alimente o perioadă mai îndelungată, să le transportăm rapid dintr-un loc în altul, avem la dispoziție orice tip de alimente, oricând. Am început să le și îndulcim pe toate, mâncatul nu mai e o necesitate ci o modalitate de a ne satisface pe plan emoțional. Plus prostiile pe care ni le-au băgat ai noștri în cap, să mâncăm tot din farfurie, de trei ori pe zi, să nu care cumva să sărim o masă, toate astea ne-au adus astăzi, când obezitatea e o problemă foarte serioasă, pe care ne e greu să o combatem.

Dar, în principiu, lucrurile stau foarte simplu. Calorii băgate - calorii consumate. Dacă ai un număr supraunitar, te îngrași.

BicaAurel

BicaAurel

Junior Member

Nu este deloc irelevant cu ce umpli stomacul. Cantitativ poti sa mananci de trei ori mai putin si in acelasi timp cu aport caloric triplu. Poti sa amesteci alimente total nepotrivite la aceeasi masa, alimente cu  timpi de digestie total diferiti si poti sa-ti creezi obisnuinte sanatoase combinand  grupele de alimente potrivite pentru o digestie cat mai buna.
Cantitativ, poti sa mananci triplu si in acelasi  timp slab nutritiv, dar bogat caloric.

Edited by BicaAurel, 31 July 2018 - 15:10.

Bursul

Bursul

alias Petrov

Daca nu faci miscare multa, cam trebuie sa faci foamea.

Cica ciorba de varza e buna la slabit. Dar mananci un bol intreg si dupa o ora iar ti-e foame. Atunci e bine sa o mananci cu paine integrala, dar nici asta nu asa multa, o felie.

Edited by Bursul, 31 July 2018 - 15:26.

BicaAurel

BicaAurel

Junior Member

cum scap de pofta asta de mancare si mai ales de dulciuri?
Avand pofta si mai mare de slabit.

Edited by BicaAurel, 31 July 2018 - 15:27.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate