Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Plantele sistemul digestiv

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016
PLANTELE SI SISTEMUL DIGESTIV
Cert este ca plantele, in special cele bogate in fibre sunt daunatoare pentru sistemul digestiv al unor persoane. Aceste fibre, multe din ele au un efect abraziv pentru peretii intestinului si colonului, ducand in timp la sindromul intestinului permeabil cu toate consecintele sale. De asemenea, fibrele fermeneteaza in colon, hranind acolo populatii de bacterii care duc la formare de gaze in exces si balonare, impiedica astfel tranzitul intestinakl optim putand duce la constipatie, sindromul colonului iritabil, etc...In cazul meu, nu am avut niciodata probleme digestive, acestea au aparut si s-au agravat pe dieta vegana.
Se pare ca unele persoane nu reactioneaza bine la consumul de fibre...deci sfatul "consumati cat mai multe fibre" este o noua recomandare care unora le poate face rau. La ce sa iti ajute aceste fibre? De fapt un balast care pur si simplu trece prin corp si se elimina, punand corpul sa munceasca suplimentar...musculatura intestinelor trebuie sa munceasca din greu sa impinga atata balast pe acolo, in atatia metri de intestin. Unde mai pui ca unele fibre , cum ar fi cele din cerealele integrale, zgarie la propriu peretii intestinali, inflamadu-i?
Nu degeaba aproape toti veganii constata balonare si gaze, de la excesul de fibre din plante.
Cele mai rele sunt evident cerealele integrale si leguminoasele, balonarea si flatulenta de la leguminoase fiind binecunoscute.
Cam care e castigul corpului cand mananci atatea plante cu atatea fibre? Munceste la greu sa le impinga prin tractul intestinal, si nu obtine mai nimic ca valoare nutritiva din ele...hranesc doar bacteriile din colon pe care le inmultesc peste masura si duc la balonare si probleme digestive...
Si...se pare ca exista si studii care au ajuns la aceasta concluzie:
http://www.drbriffa....bowel-symptoms/
Este aproape revoltator cum medicina si nutritia "mainstream" ne-a indovitocit cu niste recomandari care, cel putin pentru o parte a populatiei, sunt suficient de daunatoare.
De aceea eu personal mi-am pierdut aproape  complet increderea in majoritatea sfaturilor si studiilot despre nutritie...
De ce oare am fost atat de indobitociti si aproape robotizati, "zombificati" sa luam de bun ce ni se serveste de asa-zisi "Experti", in loc sa n ascultam pur si simplu corpul care stie din instinct care e dieta lui naturala si ce ne face bine si ce nu...
E oare o coincidenta faptul ca in ultimii 50-100 de ani , de cand ni se tot dicteaza ce sa facem si ce nu referitor la nutritie, toate bolile au explodat ca incidenta?
Si ca sa dau un singur exemplu: prin anii '70 in SUA s-a "demonizat" grasimea saturata...iar populatia a fost sfatuita sa nu mai manance grasime animala sau unt, in schimb sa manance margarina si uleiuri vegetale... Cu multe reclame la TV despre cat de sanatoasa e margarina, etc...
Ca dupa zeci de ani sa isi dea seama ca margarina e un produs rtoxic, daunator, datorita gasimilor trans, de 10 ori mai rau decat ar putea fi untul...
Va sa zica expertii astia pot sa greseasca, si  e cert ca au facut-o de multe ori. Ce baza mai poti pune atunci pe studiile si sfaturile lor?
Omenirea a trait mult mai sanatos milioane de ani, si de fapt destul de sanatos pana in urma cu circa 100 de ani, fara atatea studii si recomandarid e nutritie...stiau pur si simplu ce e bun de mancat si ce nu!
Oare de ce orice copil mic refuza cu obstinatie legumele, fiind nevoie ca parintii sa il forteze sa le manance? Asta ca fapt divers...
Atatea boli aparute in ultimii 100 de ani. cu alimentatyia asta "moderna" bazata pe produse procesate...ce sa vezi 90% din ingredientele din produse procesate sunt PLANTE.
Citisem undeva ceva uimitor... ca in SUA primul atac de cord dopcumentat in istorie stiti cand a avut loc? In 1921! Pana in anii 1900 aproape nimeni nu a auzit de atac de cord! Si de atunci si pana astazi atacul de cord a devenit cauza NUMARUL 1  a deceselor... Si astia ne tot baga pe gat "studii" si "recomandari de nutritie"...in timp ce bolile fac ravagii printre noi din ce in ce mai rau.
Se spune ca grasimea saturata si carnea duc la boli de inima.
Paradoxal insa, din 1900 pana acum consumul de carne a scazut. consumukl de grasime saturata animala a scazut ENORM.
Rezultatele la nivel de sanatate cardiovasculara? De la 1 atac de cord la sute de mii de atacuri de cord anual...
Nu e ceva putred?
Deci in SUA, in 1920 era unul (1) singur atac de cord.
In 1930 erau 3000
In 2017 au fost peste 700.000 !!
Daca urmarim graficul de consum de grasime saturata, este pe dos...se consumau cantitati imense antrerior 1920 fata de acum...
De ce dau exemplul SUA? Pentru ca acolo se fac toate "cervetarile" si "studiile" astea si acolo sunt tot asa-zisi "expertii" astia de la care noi "luam lumina"...

Edited by epetroiu, 20 July 2018 - 11:17.


#2
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009
Fibrele sunt necesare pt tranzitul intestinal. Daca ai o alimentatie echilibrata nu ar trebui sa ai probleme.

#3
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 14.11.2006
Vad ca o tii intruna cu plantele astea. In afara de patrunjel si leustean spune-mi si mie o alta "planta" pe care o mananci.

LE: am uitat de urzica.

Edited by florinbad, 20 July 2018 - 11:37.


#4
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,019
  • Înscris: 07.11.2006
Pai tu de ce crezi ca toti vracii numiti nutritionisti recomanda la greu eliminarea exact a acelor alimente care sunt necesare?
Trebuie creata dependenta de medic,vraci,nutritionist si medicatie.Pacientul trebuie tratat cu otrava chimica numita medicament si mentinut in viata cat mai mult,chiar daca viata acestuia devine un calvar.Profitul reprezinta chintesenta capitalimului,iar omul doar o unealta manipulabila si manipulata incontinuu care ajuta la sporirea lui.
Interesant ca ai amintit de anul 1920.
1920 poate fi asimilat cu cotitura in gandirea capitalista,transformarea societatii umane intr-una de consum.Criza de atunci a demonstrat de fapt acest lucru.Teoretic,incapand din 1920,o ducem din criza in criza,cu mici perioade de respiro.

Edited by adisz, 20 July 2018 - 11:24.


#5
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
1. Ce e aia

Quote

cervetarile
???

2. Toate ca toate, dar nu e floare ca fasolea și nici pasăre ca porcu'

Quote

Omenirea a trait mult mai sanatos milioane de ani

Media de viață era de 30 - 40 de ani. Și aia - norocoșii.
Era bine ?

Edited by waterman, 20 July 2018 - 11:29.


#6
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Fibrele sunt benefice pentru digestie. asa am evoluat ca specie . 7.000.000  de ani am mancat la fibre de ni s-a acrit ..dar asa a evoluat si sistemul nostru digestiv , bazat pe consumul periodic de fibre . Ca orice altceva consumat in exces , dauneaza. Important este sa incercam sa consumam mancare cat mai putin procesata daca vrem sa traim asa cum ne-a modelat evolutia. Va dati seama ca bucataria ( mancarea gatita ) are o istorie tare scurta . Ea a aparut odata cu omul modern ...adica discutam de zeci de mii de ani , care raportat la cele 7 milioane de ani de evolutie reprezinta un varf de unghie . Sistemul nostru digestiv incearca sa se adapteze la abuzurile "industrializarii " mancarii dar de cele mai multe ori da gres . In societate a aparut insa ( cam tarziu in opinia mea ) un sistem de autoprotejare a speciei , in sensul ca se fac copii tot mai tarziu . ASta , in termeni de evolutie se traduce prin faptul ca la scara mare , cei cu defectiuni , cei neadaptati la dieta actuala , mor pana sa faca copii , deci copii celor care rezista sunt deja apti genetic , sunt adaptati partial la transformarea mancarii in plastic . sigur , in tarile dezvoltate se intampla asta , dar se compenseaza ( din pacate ) cu puiala din tarile subdezvoltate unde se toarna cate 12 plozi in speranta ca supravietuiesc 2-3.
Plantele sunt necesare .Excesul este daunator .

Edited by JurasikMan, 20 July 2018 - 11:44.


#7
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,019
  • Înscris: 07.11.2006
Exces fiind o notiune abstracta,necuantificabila,pe care nimeni nu o stie si in imensa necunostinta de cauza i s-a gasit un nume:exces.Exact ca si pentru stres.
Nimeni nu stie unde si cand se termina moderatia si unde si cand incepe excesul.Dar toti aplica semidoct aceasta notiune.

#8
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009
Exista o cantitate zilnica recomndata, ce trece peste este exces.

#9
predatus

predatus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 21.05.2004

 epetroiu, on 20 iulie 2018 - 11:09, said:

1. Omenirea a trait mult mai sanatos milioane de ani, si de fapt destul de sanatos pana in urma cu circa 100 de ani, fara atatea studii si recomandarid e nutritie...stiau pur si simplu ce e bun de mancat si ce nu!
2. Oare de ce orice copil mic refuza cu obstinatie legumele, fiind nevoie ca parintii sa il forteze sa le manance? Asta ca fapt divers...
Atatea boli aparute in ultimii 100 de ani. cu alimentatyia asta "moderna" bazata pe produse procesate...ce sa vezi 90% din ingredientele din produse procesate sunt PLANTE.


1. Asta pe baza multitudinii studiilor pe care le detii, corect?
2. Ofera-i unui copil o ciocolata sau o leguma/fruct? Ce va alege marea majoritatea a copiilor? Ciocolata probabil. Deci ciocolata e componenta esentiala intr-o nutritie sanatoasa.
3. Asa-i. Plantele is de kkt.
https://m.health24.c...-zones-20160808
Pe scurt: Sunt 5 zone pe glob, in care bastinasii traiesc muult peste medie. Care e particularitatea lor? "A diet that is largely plant-based (e.g. vegetables, wild plants, fruit) and low consumption of meat products"

Edited by predatus, 20 July 2018 - 14:34.


#10
omuspan

omuspan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 17.07.2016
Tu vii exact cu ce ce spune epetroiu. "Studii" facute de "experti" ca trebuie sa iesi la pascut. O dieta vegana te face leguma, un om fara vlaga. Pot venii cu studii daca vrei.

#11
entry

entry

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 19.11.2015
Corect ! Doctorii sunt naspa, adevaratii "iexperti" sunt aia de pe Facebook si Youtube.

Fibrele cauzeaza constipatie ? De unde tot apareti bai nene ?

#12
wagmich

wagmich

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 05.10.2015

 florinbad, on 20 iulie 2018 - 11:20, said:

Vad ca o tii intruna cu plantele astea. In afara de patrunjel si leustean spune-mi si mie o alta "planta" pe care o mananci.

LE: am uitat de urzica.
Sunca de porc? Nu sunt sigur daca e planta sau leguma, dar e extraordinara. Si face extrem de bine la sistemul digestiv, ii pune in miscare toate cotloanele, mai ales daca e asezonata cu niste fasole scazuta.
E adevarat ca excesul te face sa ai impresia ca ai un pietroi in stomac, dar daca n-ai din aia simandicosi la nas pe langa tine, scapi repede de senzatia de suprasaturare.

Edited by wagmich, 20 July 2018 - 16:06.


#13
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006

 adisz, on 20 iulie 2018 - 12:10, said:

Exces fiind o notiune abstracta,necuantificabila,pe care nimeni nu o stie si in imensa necunostinta de cauza i s-a gasit un nume:exces.Exact ca si pentru stres.
Nimeni nu stie unde si cand se termina moderatia si unde si cand incepe excesul.Dar toti aplica semidoct aceasta notiune.
Inteleg ca tu nu poti percepe ce este in exces pentru tine ? Adica nu iti cunosti limitele ? Cate beri poti sa duci fara sa dormi in sant , cati mici poti sa mananci fara sa faci indigestie , cata greutate poti sa ridici fara sa iti rupi spatele .....nu poti cuantifica aceste valori ? Nasol ...
Altii pot . Daca asta ii face semidocti in opinia ta , s-ar putea ca sistemul tau de valori sa nu ii intereseze .

Edited by JurasikMan, 20 July 2018 - 16:18.


#14
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,961
  • Înscris: 18.12.2007

 entry, on 20 iulie 2018 - 15:10, said:

Fibrele cauzeaza constipatie ? De unde tot apareti bai nene ?

Excesul de fibre poate cauza constipatie.

#15
entry

entry

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 19.11.2015
Doar daca in dieta nu sunt suficiente lichide, dar fibrele se gasesc in fructe si legume care contin si apa. Excesul de fibre poate cauza si diaree. Dar cum lumea consuma prea putine fibre sa vina unii sa se planga de pericolul excesului de fibre e cam de porc, ca sa zic asa
.

 adisz, on 20 iulie 2018 - 12:10, said:

Exces fiind o notiune abstracta,necuantificabila,pe care nimeni nu o stie si in imensa necunostinta de cauza i s-a gasit un nume:exces.Exact ca si pentru stres.
Nimeni nu stie unde si cand se termina moderatia si unde si cand incepe excesul.Dar toti aplica semidoct aceasta notiune.

Ba deloc, excesul este definit ca depasirea limitelor recomandate, 25g fibre pentru femei si 38g pentru barbati, desi vegetarienii suporta si mai mult pentru ca se adapteaza organismul. Acum media consumului este de 15g.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate