Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Dieta carnivora :)

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
544 replies to this topic

#1
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016
O noua dieta: DIETA CARNIVORA!!
Nu o promovez, nu o consider neaparat ceva bun pentru oricine pe termen lung, se pare insa ca multe persoane deja au incercat-o si au fost uimite de rezultatele bune obtinute.
Aici un doctor care a incercat-o, s-a simtit minunat pe ea si explica de ce ar putea functiona:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5ANiMqfSKH8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Trebuie precizat din start ca aceasta dieta presupune doar consumul de produse exclusiv de provenienta animala, timp de o luna de zile. Carnea trebuie sa fie de calitate, grass-fed daca e posibil, si sa contina suficienta grasime (pentru energie). Lactatele trebuie tratate cu atentie, multa lume are intoleranta la ele, in special la lapte.
Stiu, la prima vedere pare i nebunie, la cat a fost demonizata carnea.
Se pare ca asa-zisele studii si recomandari care au declarat carnea potential cancerigena sunt extrem de slabe si neconcludente, concluzia fiind trasa mai mult fortat.
Urmariti video-ul, doctorul are la un moment dat o teroei interesanat prin care doar alimentele animale sunt optime pentru om, ele furnizand STRUCTURA, in timp e plantele furnizeaza doar STRESORI... Plantele sunt stresori ai corpului, asta nefiind neaparart ceva complet rau, dar daca stresezi organsimul zilnic doar cu plante, ca pe dieta vegana, s-ar putea ca pe termen lung sa nu fie bine.  Da, stiu unii vor spune ca plantele sunt minunate, contin "antioxidanti", ca radicali liberi etc...si astea sunt mituri pseudostiintifice. Se pare ca acei asa-zisi "antioxidanti" din plante sunt de fapt toxine.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8ze8uGuAo40?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Va rog sa urmariti video pana la capat inainte de a comenta.
In niciun caz nu vreau sa promovez neaparat aceasta dieta, desi eu o voi incerca, nu vreau sa demonizez plantele, vreau doar sa invit la o provocare de gandire si analiza: nu e cumva posiibl ca nutritionismul sa fie pe o panta complet gresita in ceea ce priveste ce e sanatos si ce nu? Nu se stie niciodata...o minte deschisa analizeaza orice varianta, nu o respinge automat "ca la biserica" "crede si nu cerceta".
Mereu m-am intrebat cum ar putea sa ne dauneze carnea-cand contine proteine, grasimi, celule foarte asemanatoare cu cele din corpul uman, astfel usor de utilizat. De ce ne-ar dauna? Daca este de calitate, de la animal sanatos evident../\
Si in acelasi timp, de ce ar fi atat de benefice plantele, care au proteine si structura total diferita de corpul uman...mai ales ca se stie ca multe proteine din plante, spre exemplu glutenul, sunt inflamatorii si provoaca probleme multor oameni...Asta pentru ca proteinele din plante, fiind atat de diferite de cele din corpul uman, nu sunt recunoscute de sistemul imunitar, care le ataca uneori chiar...asta ducand la inflamatii cronice in corp si pe termen lung la boli autoimune...
eu cred ca proteinele din plante, in afara de potentialul inflamator, sunt de slaba calitate pentgru corpul uman. Ganditi-va ca in corpul uman fiecare din trilioanele de celule sunt reinnoite periodic...si ca sa reinnoiesti "structura" iti trebuie material de calitate, ca si la o casa... Ori daca tu vii cu material de slaba calitate, mancand exclusiv plante, celulele tal se vor reface cu unele mai slabe, si pe termen lung nu va fi atat de bine. E ca si cum ti s-a daramat un perete de beton la casa si tu vii si il reconstruiesti cu...chirpici.
Deci eu nu trag deocmadata nicio concluzi, ganditi, analizati, s-ar putea ca dieta vegana sa fie o maere pacaleala si sa nu fie deloc sanatoasa.
In plus, e posibil ca agenda veganismului sa fie promiovata din umbra chiar de mari companii agricole precum Monsanto, disperate dupa profit. Oricat profit ar face Monsanto anul acesta, anul viitor trebuie sa faca mai mult...si atunci ce ar fi mai bun pentru ei decat mai multi consumatori de grau, porumb, soia si alte culturi extrem de usor de crescut?
Nu imi plac teoriile conspiratiei, dar ma gandesc la orice posibilitate. Nu cumva se promoveaza acest veganism de unii care au interesul ca populatia globului sa devina in mare parte slaba, malnutrita, usor de controlat? Ei si-au dat seama ca produsele animale sunt hrana optima pentru om, si le vor folosi pe cele de calitate pentru ei, in timp ce ar vrea ca noi sa mancam cereale ca pasarile si rozatoarele? O populatie slabita, cu mintea incetosata si gandirea afectata, lucruri posibil determinate de alimentatia exclusiv pe baza de plante, este probabil mai usor de controlat. E doar o teorie, nu spun ca asa este neaparat, dar nu poate fi nici exclusa, totul este posibil. Plus de asta, la cat de multi suntem pe glob, nici nu ar ajunge produsele animale de calitate decat la o mica parte din noi...
Ganditi, iesiti din "cutie"!

#2
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017
E ca si cum ai fi vegan, doar ca pe invers Posted Image

#3
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,922
  • Înscris: 18.12.2007
Excesul de orice strica. Punct.
Asa cum ai adus tu argumente aici se gasesc nenumarate argumente pentru care dieta vegetariana este cea mai tare sau tot felul de alte balarii.

#4
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017
Foamea este cel mai bun bucatar.
Cand nu ai ce baga la mate, atunci radacinile sunt perfecte, veganii ar fi invidiosi .
Cand ai  o ciuperca de poadure, manatarca , carnea nu mai prezinta interes decat daca-i (poate) un muchi de vita fezandat ca la carte.
Dar si legumele umplu "mat-ul".

#5
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016

 AlexEn, on 20 iulie 2018 - 10:39, said:

Excesul de orice strica. Punct.


Nu e vorba de exces...daca o  urmaresti o sa vezi ca si doctorul ala spune ca pe dieta carnivora mananca extrem de putin, practic ii ajunge sa manance o data pe zi.
El zice ca produsele animale, inc antitate suficient de mica, ofera tot ce ii trebuie corpului.
Dimpotriva, exces eu zic ca se face pe dieta standard, unde mananci o bogata varietate de produse, multe din ele doar ca sa iti satisfaca gustul.
Apoi vei vedea ca el spune ca a fost exclsuvi pe carne si produse animale timp de 5 saptamani si jumatate, acum este pe 80% carnivor, 20% plante...mananca si ceva vegetale, fara prea multa fibra, care ar fi daunatoare sistemului digestiv (el avand probleme in acest sens).
Deci nici el nici eu nu demonizam plantele.
Doar ca s-ar putea (nu pot eu demonstra sigur acum) ca ceea ce ni se serveste, ca trebuie sa mancam multe multe plante si doar putine putine produse animale sa nu fie corect.
In orice caz, nimeni nu poate dovedi ca aceasta dieta este buna. E inca in faz experimentala.

#6
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

 epetroiu, on 20 iulie 2018 - 10:31, said:

O noua dieta: DIETA CARNIVORA!!
Nu o promovez, nu o consider neaparat ceva bun pentru oricine pe termen lung, se pare insa ca multe persoane deja au incercat-o si au fost uimite de rezultatele bune obtinute.
---------------------------------------------------------
Va rog sa urmariti video pana la capat inainte de a comenta.
Nu am urmarit clipurile pana la capat deoarece am dreptate cand spun:
daca mananci numai vegetale, iti dai peste cap organismul;
daca mananci numai carne, iti dai peste cap organismul.

Asa cum totul in natura este echilibrat, si omul trebuie sa manance echilibrat.

#7
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
ok, bagi carnea, dar sa te vad cum o scoti pe partea cealalta, ca o sa te constipi de te ia naiba doar de la atata carne.

#8
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016

 OPEDI, on 20 iulie 2018 - 10:39, said:

Foamea este cel mai bun bucatar.
Cand nu ai ce baga la mate, atunci radacinile sunt perfecte, veganii ar fi invidiosi .
Cand ai  o ciuperca de poadure, manatarca , carnea nu mai prezinta interes decat daca-i (poate) un muchi de vita fezandat ca la carte.
Dar si legumele umplu "mat-ul".

Aici nu e vorba de a umple matul, de a manca pentru supravietuire.
E vorba  despre care sunt alimentele optime, cele mai dense nutritiv pentru om.
Se pare ca acestea sunt totusi cele animale: mananci putin din ele, obtii mult.
La vegetale e invers: trebuie sa mananci mult, obtii putin. Plus ca plantele contin acei "stresori"
De aia eu cred ca omul asa a fost proiectat de la natura: sa aiba nevoie de produse animale pentru o functionare optima a corpului.
Evident tot natura l*-a inzestrat si cu mecanisme de supravietuire: poate supravietui si exclusiv pe plante daca nu are produse animale.
Asa cred ca si un leu daca nu are carne, ar putea supravietui o perioada pe iarba...evident intr-o stare de malnutritie din ce in ce mai grava.
De aia eu cred ca e periculos, riscant veganismul.
Carnea a fost dmeonizata fara baza stiintifica riguroasa, toate studiile sunt neconcludente...
In ce ma priveste in niciun caz nu as prefera o ciuperca de padure, decat daca vine foameetea...

 super8, on 20 iulie 2018 - 10:52, said:

Nu am urmarit clipurile pana la capat deoarece am dreptate cand spun:
daca mananci numai vegetale, iti dai peste cap organismul;
daca mananci numai carne, iti dai peste cap organismul.

Asa cum totul in natura este echilibrat, si omul trebuie sa manance echilibrat.

Asta e o idee care suna frumos...
Da, poate ca ai dreptate.'
Da, nici eu nu cred ca e bine sa mananci numaic arne pe termen lung.
Problema e insa: care e proportia optima?
Ni se spune de nutritionisti ca trebuie sa mancam multe multe plante si doar putine produse animale...ori asta s-ar putea sa nu fie atat de corect.

#9
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 03.02.2007
Organismul uman se poate descurca cu orice fel de dieta. De exemplu eschimnosii au o dieta exclusiv carnivora si se descurca foarte bine.

#10
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016

 rex, on 20 iulie 2018 - 10:53, said:

ok, bagi carnea, dar sa te vad cum o scoti pe partea cealalta, ca o sa te constipi de te ia naiba doar de la atata carne.

Ai urmarit video-ul? Ala a mancat doar carne o luna si jumatate si nu a avut astfel de probleme.
Si asta e un mit.
Intr-adevar, daca treci brusc de la a manca multe fibre la a manca doar carne e posibil sa fie o problema in prima saptamana.
Asta deoarece sistejul digestiv e obisnuit cu multa fibra...si trebuie sa bagi noi cantitatid e fibra ca sa le "impinga" afara pe cele din colon.
De aia trecerea trebuie facuta treptat, reduci treptat cantitatea de fibre si nu vei avea constipatie.
De fapt pe dieta animala alimentele se absorb aproape integral, ramane foarte putin reziduu. Si ramane reziduu de constienta moale, nu dura ca la plante. Sunt foarte eficiente, va sa zica...ca doar rostul de a manca este de a fructifica la maximum ce mananci, nu de a scoate tone de reziduu nedigerat pe partea ailalta...'
Ori asta nu inseamna constipatie, ca se elimina mai putin.
constipatie e atunci cand ai colonul plin dar ori nu ai reflexul de eliminare, ori il ai dar oricat te chinui "nu iese"...
Cand nu simti nevoia sa elimini nimic, nu te simti umflat, balonat, etc...aia nu e constipatie...chiar daca nu mergi la toaleta des.

 Chifteluta, on 20 iulie 2018 - 10:58, said:

Organismul uman se poate descurca cu orice fel de dieta. De exemplu eschimnosii au o dieta exclusiv carnivora si se descurca foarte bine.

Exact!
Exista populatii care au fost de-a lungul timpului exclusiv carnivore- exemplul tau.
Pe de alta parte se pare ca nu exista populatii care sa fi fost exclusiv vegane...

Edited by epetroiu, 20 July 2018 - 11:02.


#11
predatus

predatus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 21.05.2004

 Chifteluta, on 20 iulie 2018 - 10:58, said:

Organismul uman se poate descurca cu orice fel de dieta. De exemplu eschimnosii au o dieta exclusiv carnivora si se descurca foarte bine.

Da, de aia mor pe la 50 de ani. De ce sanatoasa e inima. Revin cu un link mai tarziu. Poti cauta si tu.

#12
mirceabarbulescu

mirceabarbulescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 24.05.2018
când întâlniți vegetarieni, întrebați-i de ce consumă tone de vitamine și minelare și acizi grași din pastile dacă și-așa primesc tot ce le trebuie din salate.

#13
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Carnea este buna , contine proteina si grasimi , care au multa energie , insa este necesar sa specificam un aspect. Trebuie sa o metabolizezi din efort fizic . Daca stai la apartament si ai job de 10 ore pe scaun , dupa care vii acasa si te pui in canapea la TV pana adormi , dieta asta te omoara la propriu . In cativa ani devii obez , faci diabet , faci guta ( de la excesul de carne ) ...si in final mori ca o vita handicapata , fara sansa sa mai iti revii la o viata de o calitate decenta . So ...daca nu ai asigurata si miscarea aferenta , uita de dieta asta .

#14
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,501
  • Înscris: 22.12.2015
Vorbe adevarate, dieta vegana si cea raw vegan a a fost promovata de catre noua ordine mondiala si ZOG...pentru a decima si steriliza populatia alba occidenala, e vorba de asa numita Agenda 21 gandita de grupul CFR.
Noi crestinii stim inca din Vechiul Testament ca Dumnezeu Atotputernicul a refuzat ofranda lui Cain, pilda acolo fiind evidenta...Dumnezeu stia ca cea mai buna alimentatie pentru om e cea bazata pe carne.

Edited by doxan, 20 July 2018 - 11:32.


#15
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 03.02.2007

 predatus, on 20 iulie 2018 - 11:11, said:


Da, de aia mor pe la 50 de ani. De ce sanatoasa e inima. Revin cu un link mai tarziu. Poti cauta si tu.

Nu de-aia mor. Eschimosii au inceput usor-usor sa duca o viata care tinde spre modernizare. Au locuinte solide, cei care se ocupa cu vanatoarea o fac sezonioer, au supermarketuri, asistenta medicala, energie electrica, etc...! Pana nu demult erau foarte multi care nu beneficiau de toate astea, traind exclusiv in natura, unde media de varsta nu depasea 50 de ani. Varsta inaintata se datoreaza stiintei, medicinei, nu alimentatiei. Gandeste-te ca in Romania anilor 1800 speranta de viata era de sub 40 de ani. Si in lume, in general.

#16
predatus

predatus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 21.05.2004
Atunci cand nutritia se bazeaza pe pareri si experiente personale sau ce ai citit pe pagina unui bloger care stie de la alt bloger care a auzit despre o carte.... atunci te opresti.

https://www.health24...-zones-20160808

Pe scurt: [Blue zones] They found that people in these areas reach the age of 100 up to 10 times more than in the United States.

A recently published scientific article suggests that the lifestyle habits common to these populations are:
High levels of daily physical activity (e.g. gardening and walking)
A positive attitude (e.g. having a sense of purpose and moments of their day that include a break or ‘sense of calm’)
A diet that is largely plant-based (e.g. vegetables, wild plants, fruit) and low consumption of meat products

Quote

I don’t know what to eat anymore because the ‘experts’ keep changing their minds about what’s good for me…” It’s a common refrain, and a convenient one if you’re trying to justify a lousy diet, says one leading nutrition researcher. But it’s also plain wrong. We basically know what to do, he says, we just don’t do it.
"Dr Katz: 'If people stay confused about what a healthy diet is, you can keep selling the next and the next and the next diet book...


#17
mishuletzu

mishuletzu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,092
  • Înscris: 27.02.2018
Animalele carnivore mănâncă mult o dată la câteva zile din prada pentru care consumă multă energie atunci când o vânează, iar apoi lenevesc.

Ierbivorele mănâncă mult și des, ceea ce le permite să aibă dimensiuni foarte mari, iar sistemul lor digestiv este complet diferit de al carnivorelor

Initiator, tu ce fel de mamifer ești?

#18
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Carnea a fost demonizata pt ca iobagii sa se obisnuiasca cu furaje alimentare, singurele pe care si le pot permite din salarii mici.

O dieta zilnica cu carne pe masa necesita un salariu dublu.

Omul nu se imbolnaveste de la carne de buna calitate, decat daca mananca in exces si o amesteca cu alimente greu digerabile - zaharuri, fainoase, amidoane

Edited by rosix, 20 July 2018 - 12:12.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate