Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Utilizare cuptor microunde

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
1. dupa ce incalziti mancarea in microunde, lasati usa cuptorului deschisa pt o perioada de timp?

2. unii spun ca grasimea din mancare se evapora odata cu apa pe peretii cuptorului, este adevarat? sau sarea?

3. cat de des il spalati si cu ce solutii? exista ceva safe in magazine? sunt acele solutii pt suprafete de gatit, sunt safe pt cuptoare, daca ne picura (dupa spalare) din apa evaporata pe pereti in mancare de exemplu?

Edited by 41ex, 14 July 2018 - 16:39.


#2
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Grăsimea se evaporă? Nici vorbă.

#3
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Grasimea nu se evapora....
Nu cred ca se face asa mare condens ca sa picure in farfurie
De spalat cu acion...si pe urma il stergi de doua trei ori cu burete umezit ca sa iei toata spuma si a patra oara cu servetele de bucatarie,in felu asta e exclus sa mai ajunga ceva in farfurie si daca picura

Oricum si tigaile le speli si farfuriile le speli cu detergent si dupa pui mancarea in ele...acolo teoretic e mult mai periculos ca peretii cuptorului

#4
gymy

gymy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 29.11.2005
Pentru microunde se foloseste un capac de plastic cu care se acopera ceea ce incalzesti.Capacul respectiv se poate spala de cate ori este nevoie.
https://www.google.c...iw=1920&bih=966

#5
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,218
  • Înscris: 13.03.2017
1 - De ce sa las usa deschisa ? Unde scrie ?
2 - Grasimea se evapora ? Spune-mi si mie cum
3 - Un castron cu apa in care storc o lamaie. Dau cuptorul la maxim 3 min. Sterg cu carpa curata. Este cea mai safe metoda pe care o stiu

#6
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
asa stiu si eu, orice apa obtinuta prin evaporare e doar apa, fara grasimi, sare sau altceva.

vasele le spal cu detergent eco (ecover). astea din comert obisnuite au cel putin 2 ingrediente recunoscute cancerigene. inainte Sano era fara ele.


@naijax, usa deschisa ca sa se evapore umezeala ramasa pe pereti, altfel condenseaza si face si miros suplimentar.

Edited by 41ex, 14 July 2018 - 16:53.


#7
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd eºti condus de proºti, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
1. cuptor de 15 ani
spălat? niciodată
uşa deschisă. Nu
folosit doar cu vase ENA originale (de cînd ne era rău...)rotunde cu capac
din ce am sesizat în vasul de sticlă, grăsimea se evaporă şi se transformă în grăsime lichidă ce se transformă iar în grăsime solidă. interesant fenomen...neexplicabil....

Edited by sarac.lipit, 14 July 2018 - 16:56.


#8
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,218
  • Înscris: 13.03.2017

 41ex, on 14 iulie 2018 - 16:49, said:

@naijax, usa deschisa ca sa se evapore umezeala ramasa pe pereti, altfel condenseaza si face si miros suplimentar.

Mituri
Cuptorul cu microunde are propriul sistem de aerisire/racire
Deci - dupa folosire usa se inchide. Stie el ce are de facut Posted Image

#9
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
nu-s mituri. eu de exemplu mai pun fish fingers si dupa 6 minute sunt picaturi de apa pe "tavan". :)

grasimea cred ca e de la mici "explozii" ale mancarii. altfel nu se explica.

#10
wagmich

wagmich

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 05.10.2015
Capacele peste vase sunt sfinte.

#11
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Grasime se evapora, grasimea, nu. Daca te uiti la filtrele de la hota, sunt murdare de unsoare.

#12
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
mda...totusi cum e transportata grasimea?

si inca ceva, poti spune ca o mancare poate lua "miros" de la o alta mancare incalzita inainte in microunde?

#13
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

 41ex, on 14 iulie 2018 - 17:39, said:

mda...totusi cum e transportata grasimea?

Cu vaporii.

#14
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
prin vapori n-ar trebui sa rezulte decat apa distilata?

#15
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Hehe. Nu stiu, dar nu cred ca e asa de simplu. Sunt cam sigur ca o parte din grasime se ridica impreuna cu vaporii.

#16
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,802
  • Înscris: 07.06.2014
in cuptorul cu microunde grasimea apare de obicei din cauza "exploziilor" mancarurilor. evident ca aceea trebuie curatata. altfel va prinde un miros de ranced, mai ales daca se tine usa inchisa.

sunt cuprtoare care au si program de ventilare suplimentara. mai mult pt eliminarea vaporilor de paa, dar si a mirosurilor acumulate. dar asta nu exclude curatirea cuptorului.

cat despre grasime in general, se evapora. voi chiar nu ati vazut pana acum cum arata ventilatoarele de la fast food? cat de jegoase sunt? credeti ca arunca cineva grasime in ele? nici vorba, aceea e grasimea purtata de vaporii de apa si apoi condensata pe palele ventilatoarelor. idem si la hote, etc.

#17
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 41ex, on 14 iulie 2018 - 16:37, said:

1. dupa ce incalziti mancarea in microunde, lasati usa cuptorului deschisa pt o perioada de timp?

2. unii spun ca grasimea din mancare se evapora odata cu apa pe peretii cuptorului, este adevarat? sau sarea?

3. cat de des il spalati si cu ce solutii? exista ceva safe in magazine? sunt acele solutii pt suprafete de gatit, sunt safe pt cuptoare, daca ne picura (dupa spalare) din apa evaporata pe pereti in mancare de exemplu?
1. Pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.
2. Contează?
3. Ori de câte ori e nevoie. Pui capac și nu "ne" picură nimic în mâncare de exemplu.

#18
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 41ex, on 14 iulie 2018 - 16:37, said:

1. dupa ce incalziti mancarea in microunde, lasati usa cuptorului deschisa pt o perioada de timp?

2. unii spun ca grasimea din mancare se evapora odata cu apa pe peretii cuptorului, este adevarat? sau sarea?

3. cat de des il spalati si cu ce solutii? exista ceva safe in magazine? sunt acele solutii pt suprafete de gatit, sunt safe pt cuptoare, daca ne picura (dupa spalare) din apa evaporata pe pereti in mancare de exemplu?

1. Nu
2. Nu ne preocupa unde se evapora grasimea. Nu incalzim atat de mult incat sa sara pe pereti si oricum nu ar iesi singura afara daca lasam usa deschisa.
3. Spalam cuptorul atunci cand se murdareste evident. Exista niste spray-uri pentru cuptoare la LIDL.  Se pune inainte un vas cu apa si se incalzeste sa se evapore pe pereti sa inmoaie jegul.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate