Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Utilizare cuptor microunde
Last Updated: Jul 16 2018 11:38, Started by
41ex
, Jul 14 2018 16:37
·
0
#1
Posted 14 July 2018 - 16:37
1. dupa ce incalziti mancarea in microunde, lasati usa cuptorului deschisa pt o perioada de timp?
2. unii spun ca grasimea din mancare se evapora odata cu apa pe peretii cuptorului, este adevarat? sau sarea? 3. cat de des il spalati si cu ce solutii? exista ceva safe in magazine? sunt acele solutii pt suprafete de gatit, sunt safe pt cuptoare, daca ne picura (dupa spalare) din apa evaporata pe pereti in mancare de exemplu? Edited by 41ex, 14 July 2018 - 16:39. |
#3
Posted 14 July 2018 - 16:44
Grasimea nu se evapora....
Nu cred ca se face asa mare condens ca sa picure in farfurie De spalat cu acion...si pe urma il stergi de doua trei ori cu burete umezit ca sa iei toata spuma si a patra oara cu servetele de bucatarie,in felu asta e exclus sa mai ajunga ceva in farfurie si daca picura Oricum si tigaile le speli si farfuriile le speli cu detergent si dupa pui mancarea in ele...acolo teoretic e mult mai periculos ca peretii cuptorului |
#4
Posted 14 July 2018 - 16:46
Pentru microunde se foloseste un capac de plastic cu care se acopera ceea ce incalzesti.Capacul respectiv se poate spala de cate ori este nevoie.
https://www.google.c...iw=1920&bih=966 |
#5
Posted 14 July 2018 - 16:48
1 - De ce sa las usa deschisa ? Unde scrie ?
2 - Grasimea se evapora ? Spune-mi si mie cum 3 - Un castron cu apa in care storc o lamaie. Dau cuptorul la maxim 3 min. Sterg cu carpa curata. Este cea mai safe metoda pe care o stiu |
#6
Posted 14 July 2018 - 16:49
asa stiu si eu, orice apa obtinuta prin evaporare e doar apa, fara grasimi, sare sau altceva.
vasele le spal cu detergent eco (ecover). astea din comert obisnuite au cel putin 2 ingrediente recunoscute cancerigene. inainte Sano era fara ele. @naijax, usa deschisa ca sa se evapore umezeala ramasa pe pereti, altfel condenseaza si face si miros suplimentar. Edited by 41ex, 14 July 2018 - 16:53. |
#7
Posted 14 July 2018 - 16:53
1. cuptor de 15 ani
spălat? niciodată uşa deschisă. Nu folosit doar cu vase ENA originale (de cînd ne era rău...)rotunde cu capac din ce am sesizat în vasul de sticlă, grăsimea se evaporă şi se transformă în grăsime lichidă ce se transformă iar în grăsime solidă. interesant fenomen...neexplicabil.... Edited by sarac.lipit, 14 July 2018 - 16:56. |
#8
Posted 14 July 2018 - 17:01
#9
Posted 14 July 2018 - 17:06
nu-s mituri. eu de exemplu mai pun fish fingers si dupa 6 minute sunt picaturi de apa pe "tavan".
grasimea cred ca e de la mici "explozii" ale mancarii. altfel nu se explica. |
#11
Posted 14 July 2018 - 17:18
Grasime se evapora, grasimea, nu. Daca te uiti la filtrele de la hota, sunt murdare de unsoare.
|
#12
Posted 14 July 2018 - 17:39
mda...totusi cum e transportata grasimea?
si inca ceva, poti spune ca o mancare poate lua "miros" de la o alta mancare incalzita inainte in microunde? |
#13
Posted 14 July 2018 - 17:45
#15
Posted 14 July 2018 - 17:56
Hehe. Nu stiu, dar nu cred ca e asa de simplu. Sunt cam sigur ca o parte din grasime se ridica impreuna cu vaporii.
|
|
#16
Posted 14 July 2018 - 18:19
in cuptorul cu microunde grasimea apare de obicei din cauza "exploziilor" mancarurilor. evident ca aceea trebuie curatata. altfel va prinde un miros de ranced, mai ales daca se tine usa inchisa.
sunt cuprtoare care au si program de ventilare suplimentara. mai mult pt eliminarea vaporilor de paa, dar si a mirosurilor acumulate. dar asta nu exclude curatirea cuptorului. cat despre grasime in general, se evapora. voi chiar nu ati vazut pana acum cum arata ventilatoarele de la fast food? cat de jegoase sunt? credeti ca arunca cineva grasime in ele? nici vorba, aceea e grasimea purtata de vaporii de apa si apoi condensata pe palele ventilatoarelor. idem si la hote, etc. |
#17
Posted 14 July 2018 - 18:28
41ex, on 14 iulie 2018 - 16:37, said:
1. dupa ce incalziti mancarea in microunde, lasati usa cuptorului deschisa pt o perioada de timp? 2. unii spun ca grasimea din mancare se evapora odata cu apa pe peretii cuptorului, este adevarat? sau sarea? 3. cat de des il spalati si cu ce solutii? exista ceva safe in magazine? sunt acele solutii pt suprafete de gatit, sunt safe pt cuptoare, daca ne picura (dupa spalare) din apa evaporata pe pereti in mancare de exemplu? 2. Contează? 3. Ori de câte ori e nevoie. Pui capac și nu "ne" picură nimic în mâncare de exemplu. |
#18
Posted 14 July 2018 - 18:33
41ex, on 14 iulie 2018 - 16:37, said:
1. dupa ce incalziti mancarea in microunde, lasati usa cuptorului deschisa pt o perioada de timp? 2. unii spun ca grasimea din mancare se evapora odata cu apa pe peretii cuptorului, este adevarat? sau sarea? 3. cat de des il spalati si cu ce solutii? exista ceva safe in magazine? sunt acele solutii pt suprafete de gatit, sunt safe pt cuptoare, daca ne picura (dupa spalare) din apa evaporata pe pereti in mancare de exemplu? 1. Nu 2. Nu ne preocupa unde se evapora grasimea. Nu incalzim atat de mult incat sa sara pe pereti si oricum nu ar iesi singura afara daca lasam usa deschisa. 3. Spalam cuptorul atunci cand se murdareste evident. Exista niste spray-uri pentru cuptoare la LIDL. Se pune inainte un vas cu apa si se incalzeste sa se evapore pe pereti sa inmoaie jegul. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users