Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?
 Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 

Franța, "singura echipă africană" rămasă la CM 2018

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
376 replies to this topic

#361
Nick_85

Nick_85

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,558
  • Înscris: 24.01.2014

 dea_dimi, on 18 iulie 2018 - 19:13, said:

Franţa, o campioană batjocorită: De ce glumele pe seama naţionalei de fotbal înseamnă o ignoranţă crasă

Citeste mai mult: http://adev.ro/pbzqgr

batjocora poate doar in mintea acestui ziarist ignorant ce se vrea mare moralizator? Adica asocierea cu Africa inseamna batjocora pt Franta? in mintea lui cuvantul africa il asocieaza cu batjocora?? e cam rasista mentalitatea lui. Sa ii spuna cineva ca  acelor jucatori nu le este rusine de originea lor.

aprope toate comentariile au fost justificate la fel cum de exemplu si comentariile fata de gala premiilor Oscar din 2015 au fost justificate sub #whysowhite (in 2015 toti nominalizatii la oscar au fost albi in afara de 1 sau 2 lucru ce a starnit comentarii si proteste din partea multora in special din partea formatorilor de opinie de culoare)

atunci a fost rasism?

cand a inceput rasismul, cand au numit africanii echipa Frantei "ultima echipa africana " sau cand am numit-o si noi ?

e rasim faptul  ca  persoanele de culoare  au motoul "sustinem pe oricine este de culoare" ? #RootingForEverybodyBlack

daca eu sau alte persoane albe am deschide #RootingForEverybodyWhite adica sustinem pe oricine este alb (si pt ca este alb) ar fi rasism?

e rasism si de ce nu s-a suparat nimeni cand s-a facut afirmatia , in presa, ca Romania a jucat finala de tenis de masa la campionatul european cu China ??? (toate jucatoarele germane erau asiatice)

Despre intamplarea cu Simona a zis ceva acest ziarist? care a cam fost  batjocura chiar daca s-a vrut cica o satira inteligenta. S-a gandit ca reactia fata de Franta are legatura cu acea intamplare?

daca vezi sa zicem un meci de fotbal Franta Belgia si toti 22 sunt de culoare, este rasim sa comentezi? dar daca doar 20 sunt de culoare? sau 18?

dar daca as vedea un meci Senegal Ghana si toti ar fi asiatici? si aici e rasim sa comentezi?

parerea mea este ca acest ziarist este rasist pt ca a scris acest articol numai si numai pt ca o parte din jucatorii francezi aveau o anumita culoare a pielii.

Le: Acel desen al celor de Charlie Hebdo pe care l-am postat aici in varianta de culoare, daca il postam fara sa fi existat in trecut varianta originala,  ar fi fost sters si eu sanctionat pe motiv de rasism?

Edited by Nick_85, 18 July 2018 - 22:23.


#362
Nick_85

Nick_85

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,558
  • Înscris: 24.01.2014
uitati un articol de pe washington post
https://www.washingt...m=.6fb7c6d96904

autoarea este de culoare

la un moment dat zice asa:
"I confess to having extremely mixed feelings about calling France an African team. I do share in the #RootingForEverybodyBlack sentiment."

adica ea este recunoaste ca ei cei de culoare au numit Franta in acest fel.. si vine moralistul lui peste si ne zice asa "„

Quote

Africa a câştigat trofeul“, a fost o glumă de prost gust, care a circulat în mediul online, după finala de duminică. Nu doar că e o prostie să susţii aşa ceva, dar statistica arată că Franţa a „exportat“ cei mai mulţi jucători către alte naţionale participante la CM 2018.

???

si la ei se refera??? adica ii face prosti si pe acestia care au origini africa si au numit africa in acest mod ? sau doar la noi care am comentat aici si unde or mai fi fost comentarii?

" Africa a câştigat trofeul“, a fost o glumă de prost gust " cum adica? pt ca apara cuvantul Africa?  africanii au numit-o asa si am impresia ca s-ar simti ofensati sa spui ca este de prost gust sa numeste Franta cum au numit-o ei.

Quote

Until, that is, one looks closer at who is donning the blue-and-black kits with the French Football Federation insignia on their chests and learns that France, on account of personnel, is indeed the last African team standing in the 2018 World Cup.
https://theundefeate...g-african-team/
scris de Khaled A. Beydoun is an Associate Law Professor at the University of Detroit Mercy School of Law. He is also Affiliated Faculty at the UC-Berkeley Islamophobia Research and Documentation Project.

probabil nu a stiut ca face o " gluma prosta " ca si multi altii

Edited by Nick_85, 18 July 2018 - 22:40.


#363
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,269
  • Înscris: 23.07.2014
Am citit ca jucatorii croati isi doneaza premiile banesti de la cupa mondiala (21 de milioane de lire sterline, daca am inteles bine) in scopuri caritabile pentru copii.

#364
dea_dimi

dea_dimi

    cocksucker

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,637
  • Înscris: 12.02.2018
La fel fac si francezii.

#365
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,269
  • Înscris: 23.07.2014
Da, am vazut ca Mbappé doneaza tot ce a casigat in campionat.

#366
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,482
  • Înscris: 30.10.2003
Stiti de ce Modrici e mai francez ca Mbappe? Pentru ca e alb.

Edited by Bursul, 19 July 2018 - 22:46.


#367
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Attached File  AP_XEL102-Main-2018-07-15T16-48-23.jpg   238.08K   26 downloads

#368
Mr_Who

Mr_Who

    The One

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,728
  • Înscris: 24.11.2005

 Nick_85, on 18 iulie 2018 - 22:05, said:



batjocora poate doar in mintea acestui ziarist ignorant ce se vrea mare moralizator? Adica asocierea cu Africa inseamna batjocora pt Franta? in mintea lui cuvantul africa il asocieaza cu batjocora?? e cam rasista mentalitatea lui. Sa ii spuna cineva ca  acelor jucatori nu le este rusine de originea lor.

Nu, batjocură e pentru că unii, bășicați de faptul ca Franța a câștigat Mondialul, s-au lansat în aberații din seria "Africa a câștigat Mondialul", într-o tentativă jalnică de a nega meritele Franței și a școlii franceze de fotbal în această victorie. Or să te lansezi la modul tâmpit in aprecieri idioate doar pornind de la culoarea pielii unor jucători chiar că demonstrează o ignoranță crasă. Mondialul a fost câștigat de niște jucători francezi, născuți pe teritoriul francez. Sigur, părinții sau bunicii lor au imigrant din țări africane, dar ei, jucătorii, sunt prin naștere francezi. Și mai important, victoria de la Mondial se datorează școlii franceze de fotbal, jucătorii ăia au avut oportunitatea de a-și valorifica talentul în cadrul celei mai bune școli de fotbal din lume, n-au câștigat pentru că-s negri. Dacă ăsta era "criteriul", așa cum cred unii berbeci, atunci Cupa ar fi fost adjudecată de vreo țară africană.

Mai multe despre profesionalismul școlii de fotbal franceze, cate produce cei mai mulți jucători de talie mondială:

https://m.youtube.co...e&v=P55XYp2KD2Y

Și opinia "africanului" Mbappé, cu dedicație pentru berbeci:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/x204y5qI8aM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

"Tout donner pour la France", get it? :)

Edited by Mr_Who, 21 July 2018 - 21:24.


#369
Nick_85

Nick_85

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,558
  • Înscris: 24.01.2014

 Mr_Who, on 21 iulie 2018 - 21:20, said:

Nu, batjocură e pentru că unii, bășicați de faptul ca Franța a câștigat Mondialul, s-au lansat în aberații din seria "Africa a câștigat Mondialul", într-o tentativă jalnică de a nega meritele Franței și a școlii franceze de fotbal în această victorie.

1. Nu are nici o legatura cu Franta. Putea sa fie orice alta tara europeana in locul Frantei. Numele de "echipa Africii" i s-a pus nu pt ca este Franta ci pt anumite caracteristiti la compozitiei echipei.

2. Batjocura?? Serios? Nici nu realizezi ca jignesti un continent intreg? Sunt putin confuz in ce va motiveaza pe voi: sunteti revoltati pt ca considerati ca a existat rasism sau sunteti revoltati pt ca Franta a fost asociata cu Africa?
Hai ca explic mai bine.
Daca in urma asocierii cu Africa prin expresia "Franta ultima echipa Africana", voi considerati ca Franta a fost batjocorita asta inseamna ca, considerati "Africa" din expresie ca fiind element batjocoritor pt "Franta" si asta denota ca aveti undeva o preconceptie formata ce consta  intr-o parere  proasta despre Africa si asta intr-un fel denota ca voit ati fi defapt cat de cat rasistii.

Este  aceeasi situatie ca in cazul expresiei "republica  bananiera" care se foloseste cu sens peiorativ; are sens peiorativ pt ca exista o parere proasta despre "republica bananiera".

"Franta republica bananiera" - se considera batjocura pt Franta pt ca exista o parere proasta despre "republicile bananiere" in  mintea celui care considera asta.
"Franta echipa africana" - o considerati batjocura pt Franta pt ca exista o parere proasta despre Africa in  mintea celui care considera asta.

Daca cineva asociaza sau compara Franta sau alta tara cu Africa nu poti sa spui ca este batjocura pt Franta fara sa jignesti Africa sau sa ai o parere proasta despre Africa.

Reiau: Franta a fost numita "echipa africana" pt simplul motiv ca majoritatea de pe teren din echipa Frantei sunt de origine africana si voi ati considerat-o batjocura pt Franta pt ca  undeva considerati la fel ca si in expresia "republica bananiera" ca "africana" are un sens peiorativ si asta intr-un fel va face pe voi rasisti.

Quote

bășicați de faptul ca Franța a câștigat Mondialul, s-au lansat în aberații din seria "Africa a câștigat Mondialul"

3. De ce faci asta cand stii bine ca "Franta echipa africana" a fost folosita dinainte ca Franta sa castige ?????. A fost folosita pt ca majoritatea celor de pe teren din echipa Frantei erau de origine africana, acesta a fost singurul motiv, si nu are legatura cu cine a jucat finala, cu faptul ca a castigat Franta , cu ce scoli de fotbal au francezii, ca se numeste Franta sau nu.

4. Africa nu a castigat niciodata cupa mondiala. Africanii si cei ce au o aparteneta fata de continent isi doresc acest lucru foarte, foarte, foarte mult. Atat de mult incat sustin orice echipa africana (africana sub-sahariana cred ca e mai exact)  care ramane in competitie indiferent daca este Senegal sau Ghana sau alta exhipa. Din nefericire in aceasta editie nici o echipa africana nu a trecut de faza grupelor. Trist pt ei dar au observat un lucru, o echipa a Frantei cu jucatori cu origini din 8 tari africane si au numit aceasta echipa "Echipa intregului continent Africican". Poti sa ii invinovatesti pt acest lucru? NU, normal ca nu. Nu este nimic ofensator pt nimeni. Dupa ce au facut acest lucru veniti voi si spuneti ca au batjocorit Franta, ca este o gluma proasta, ca este o prostie, ca este o ignoranta crasa, ca este o aberatie, ca etc. Nu ti se pare insensibil fata de africani si cei de origine africana aceasta reactie a voastra? putin rautacioasa? si chiar ofensatoare? Pe cine au deranjat? si care este problema daca se bucura si africanii si francezi pt castigarea cupei in acelasi timp si isi atribuie victoria?

 Mr_Who, on 21 iulie 2018 - 21:20, said:

https://m.youtube.co...e&v=P55XYp2KD2Y

Și opinia "africanului" Mbappé, cu dedicație pentru berbeci:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/x204y5qI8aM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

"Tout donner pour la France", get it? Posted Image

asa si? ce legatura are patriotismul lui?

Quote

Africa wins World Cup as France defeats Croatia
de pe situl: /www.ghanaweb.com (Ghana ffind o tara africana sub sahariana)
https://www.ghanaweb...-Croatia-668951

Din articol:
"Africa wins World Cup as France defeats Croatia"
voi: "gluma proasta" "ignoranta crasa", prostie, aberatie etc.

"People across the African Diaspora celebrated the World Cup victory of France—which has 15 players with African roots."
Acesta este fix da fix acelasi motiv pt care si non africani au numit Franta ecipa africana si nu pt ca ar avea ceva cu  Franta.

si opinia unuia care a "batjocorit Franta' cu dedicatie pt berbeci la patrat:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/EJMG27YYAWU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

si reactia la ce a spus:
The French ambassador to the U.S. @GerardAraud criticized Trevor for congratulating Africa on France’s World Cup victory. Trevor responds

si raspunsul lui ca sa intelegi mai  bine. Insist sa il vezi pt ca explica ffff bine mult mai bine decat moralistul de la adevarul. Crede-ma urmareste-l!
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/COD9hcTpGWQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

si inca ceva ca sa fie si mai clar de ce sa spui ca Franta a fost batjocorita numind-o echipa africana este profund gresit si ofensator fata de africani
[ https://s22.postimg.cc/dx6i3zo0x/ssss.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Nick_85, 22 July 2018 - 13:11.


#370
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,269
  • Înscris: 23.07.2014
Acuma plecand de la tot ce ai spus, ma intreb, daca mai auzim vreo tara vestica (ca de exemplu Franta) criticand nationalismul (sau invocand rasismul) vreunei tari estice (ca Polonia, sau ceva de genul), am putea spune ca rade ciob de oala sparta...sau ca-s ipocriti, sau ca-s full of crap?

#371
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,813
  • Înscris: 15.08.2014
Nick_85 nu cred ca s a suparata nimeni ca Franta a fost numita "echipa africana", eu personal am pus un video facut de un francez care utiliza si el aceasta expresie. Dar una e mistoul, si alta ce au sustinut unii useri de aici. Umorul e umor, oricit de grosier, injuriile si jignirile ramin jigniri.
Despre asta e vorba, ca au sarit romanii pseudopatrioti sa jigneasca o echipa si o natiune sub cele mai puerile motive. Inclusiv ca o mina de jurnalisti (care nu se reprezinta decit pe ei) au cutezat sa faca misto de Simona Halep (si inca pe pagina a saptea, asta e adevarata rusine). Sub aceste pretexte s au apucat de jignit niste oameni despre care ofensatii nu stiu nimic si marea majoritate dintre ei nu stiu sa arate F pe harta, daramite sa fi interactionat cu poporul sau, dupa caz, cultura franceza.

#372
Nick_85

Nick_85

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,558
  • Înscris: 24.01.2014
[ https://pbs.twimg.com/media/DisXWMsXsAAyNmS.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#373
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,732
  • Înscris: 06.08.2004
[ https://i.imgur.com/UetRmbi.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Noi nu avem inca echipa africana sa castige campionatul mondial de fotbal, in schimb avem unele locuri in tara in care se traieste ca-n Africa deja.

Edited by Cris007, 23 July 2018 - 05:39.


#374
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 Cris007, on 23 iulie 2018 - 05:38, said:

Noi nu avem inca echipa africana sa castige campionatul mondial de fotbal, in schimb avem unele locuri in tara in care se traieste ca-n Africa deja.

Acum 100 de ani nu se gandea nimeni sa taie uzinele din Resita la fier vechi. In maxim 100 de ani situatia va reveni la normal.

#375
Nick_85

Nick_85

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,558
  • Înscris: 24.01.2014
[ https://pbs.twimg.com/media/DinB4SoXcAAfybK.jpg:large - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#376
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Franta 😂😂😂

#377
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 vio69a, on 21 iulie 2018 - 14:22, said:


Protejatul lui Macron - Lahcene Belania -  e un islamist sadic de origine marocana. Franta a ajuns mai rau decat o carpa de sters podelele in fata musulmanilor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate