Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 

Cum te simți, știind că vei crește copilul altei țări ?

* - - - - 7 votes
  • Please log in to reply
272 replies to this topic

#217
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014

View PostWestPoint, on 17 septembrie 2018 - 21:59, said:

Austria e un altoi, nu radacina.

Revenind ontopic, sunt copii nascuti in strainatate care nu vor avea niciodata nevoie sa cunoasca limba romana dat fiind ca nu vor avea tangente
niciodata cu Romania.
Chiar acuma cateva zile am vorbit cu un amic de al meu vechi, ce sta in Kansas. Copii s-au nascut in Romania,
au plecat la varsta de 7 ani prin 1995 in SUA si de atunci nu vorbesc dacat americana. Amicul spunea ca nici nu vor sa auda de limba romana,
ca nu le foloseste la nimic.

Asta e o prostie. In general, americanilor le cam pare rau ca nu stiu o limba straina, cel putin astia cu care am interactionat eu.

#218
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,803
  • Înscris: 15.08.2014
@WestPoint: cum stii ti viitorul! Nu ne zici si nr cistigatoare la loto?

#219
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,632
  • Înscris: 21.06.2016

View Postbeastie, on 18 septembrie 2018 - 04:52, said:

Ai si tu dreptate in multe privinte, doar ca ignori un aspect simplu: daca copilului / studentului / etc nu-i place ce face, poti sa-l dai la cele mai bune scoli, cu cei mai buni profesori si sa ai grija sa aiba cel mai bun networking. Pana la urma tot ca el va face. Cred ca am intrat fiecare in contact cu familii ai caror copii au fost impinsi sa studieze ceva anume din diverse motive, cele mai bune intemeiate, ca ulterior cei mici sa-si bage picioarele in zecile de mii de dolari arunca^H^H^cheltuiti de parinti pe scoli si networking si sa o ia pe o alta cale.
Depinde foarte mult de copil si nu exista solutii standard, batute in cuie, one size fits all. Ah, bineinteles ca-i mai bine sa ai cat mai multa scoala decat sa nu ai, dar depinde si ce faci cu ea cand ai terminat. Daca ai terminat-o!


Pai bineinteles ca depinde. La urma urmei genetica si vointa proprie nu se pot modela, dar lucram pe unde se poate. Nu insemna sa punem miinile in sin ca "nu are importanta, tot ce vrea el face".
Cu cit ii dai mai multe instrumente e mai bine.
Mie mi-a folosit foarte mult in viata ca am avut parinti care s-au ocupat de mine de cind eram mic, am fost la invatatoare buna, scoala buna, liceu bnun etc. Altora nu. Deciziile pe care le iei in viata sint foarte importante.
Povesteam in alta parte ca am niste colegi de valori apropiate, unul a ajuns profesor de matematica intr-un sat printr-un judet departe de orice oras major, altul profesor pe 2000 de lei la un liceu de mina a 7a intr-un oras industrial, altul profesor universitar in Romania, altul profesor universitar in SUA, altul e pe wall street. Nimeni nu poate invinge o decizie proasta, dar macar aia care au ajuns unde au vrut nu ar fi put ajunge acolo daca nu stiau matematica, pentru care parintii au un merit.

#220
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,461
  • Înscris: 30.10.2003
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru HotNews.ro, că în cazul în care, în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică, se va confirma infecția cu stafilococ auriu, se poate suspenda temporar activitatea secției de nou-născuți de la Maternitatea Giulești. Controlul și raportul rezultat în urma acestuia vor fi finalizate în această seară, a precizat Sorina Pintea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, 11 angajați ai Maternității Giulești (Spitalul Panait Sârbu) au fost depistați ca fiind purtători ai infecției cu stafilococ auriu, în urma controlului.
Ministerul Sănătății a recomandat limitarea internărilor și reinstruirea personalului referitor la respectarea procedurilor de curățenie

Raspunzand la intrebarea din titlu: ma simt mult mai linistit!

#221
cattavencu

cattavencu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,774
  • Înscris: 19.09.2006

View Postabancor, on 11 iulie 2018 - 17:33, said:

Cred că mai e de luat în seamă și senzația că ești cumva un capăt de linie, un punct de fractură. Pînă la tine, toate generațiile au trăit într-un fel. De la tine încolo, o să fie altfel. Tu n-o să mai trăiești ce și cum au trăit părinții sau bunicii tăi. Nu o să fii bunicul ăla cu 3 generații împrejur la masa de Crăciun, bunicul care își duce nepoții la școală cît părinții lui sînt la serviciu etc. La limită vorbind, probabil nici la mormîntul tău n-o să aibă cine veni pe cît de des te duci tu la bunicii/părinții tăi. Viața familiei (văzută ca succesiune de generații, nu ca sumă de rude) a suferit o deraiere, o dislocare, fix începînd cu viața ta.

Eu nu vad o problema ca unii dintre noi n-au vrut sa taraie tabloul asta romantico-idealizat-lacrimos dupa ei la infinit si au ales sa fie "punct de fractura".

Continui sa cred ca ne-ar fi mai bine daca am ramane mai putini in tara. Sa fim multi nu mi se pare nici o scofala. Eram multi in anii 90; asa, si? Ne-a fost mai bine? Faptul ca suntem multi nu produce fericire si nici bunastare. La fel in anii 2000, eram multi; asa, si? Aceeasi intrebare: ne-a fost mai bine?

Cat timp am fost multi, am trait prost pentru ca salariile au fost mici, pentru ca eram multi pe piata muncii si patronatul si-a permis sa-si bata joc de munca si de vietile noastre ani de zile.

Din partea mea sa plece cat mai multi. Eu ma bucur din tot sufletul ca pleaca. Sa se mai goleasca dracului orasul, sa gasesti un loc de parcare si cand te duci la un interviu sa vezi ca mai e doar un candidat la usa, in afara de tine. Salariile si toate celelalte se vor echilibra mai bine cu oameni mai putini. Poate asa o sa ne mai linistim din agitatia asta idioata ce ne tine de 30 de ani incoace.

Edited by cattavencu, 30 November 2018 - 10:56.


#222
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,632
  • Înscris: 21.06.2016
Trezirea, nu exista loc misto pe planeta asta fara oameni.
Daca pleaca oamenii din Romania insemna ca e nasol. Daca ar fi bine ar da buluc.
Daca iti pleaca oamenii o sa afli relativ repede ca nu are cine sa plateasca infrastructura incepind cu tzeava de apa si soselele, educatia, sanatatea, pensiile.

#223
Sierra_Tango

Sierra_Tango

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 11.01.2019
Nu mai am rude in Romania demult. Sunt tipul care nu se uita niciodata inapoi la ce am parasit. Nu are rost sa-ti faci viata amara daca ai inceput ceva nou intr-un al loc.
Te adaptezi, te obijnuiesti. La fel si famila, sotia copii. Copii daca au plecat de la o virsta frageda de cativa ani sau s-au nascut in strainatate nu mai au oricum nici o
legatura sentimentala cu fosta tara sau tara de origine a parintilor. Tara lor, patria lor a devenit o alta tara, acolo unde cresc, sunt educati, au prieteni si isi incep viata proprie.
Ai mei stiu ca sunt si cetateni romani, ca s-au nacut in Ardeal, ca mancarea a buna acolo, ca mai au bunici din partea mamei pe care i-au vazut de cativa ori, in rest
nu-i intereseaza in mod deosebit nici Romania, nici Ardealul.
Nu ma simt dator nici eu nici familia mea cuiva, nici cu constiinta nici cu sentimentele. Locuri frumoase si oameni buni sunt pretutindeni in lume. Limba conteza cel mai putin
Diversitatea este mai placuta decat toti sa fim la fel.

#224
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

View PostPurpura, on 18 septembrie 2018 - 15:42, said:


Asta e o prostie. In general, americanilor le cam pare rau ca nu stiu o limba straina, cel putin astia cu care am interactionat eu.
Americanilor le-ar placea sa stie o limba straina dar nu romana. Poate franceza sau mexicana, spaniola, however, ceva care sa le ajute in viata, nu una de care probabil
nu vor avea nevoie niciodata.
Desi la mine in casa se gateste ardeleneste si noi "batranii" mergem in fiecare an la Cluj si ne intoarcem cu tot felul de bunatati ardelenesti, nici unul dintre copii mei nu
se gansesc sa-si petreaca vacanta in Romania. Prefera Franta sau Italia unde si-au facut deja prieteni.

#225
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015
Buna Intrebare ! Eu din ziua in care am devenit parinte mi-o tot pun .
Vorbesc exclusiv romaneste in casa , la 6 ani recita La steaua ,Somnoroase pasarele ,canta La oglinda etc .....si totusi simt  ca nu este suficient .
Si astfel in vara asta ne intoarcem acasa .Nu a fost o decizie grea .Intre burta si inima am dat ascultare ultimei.

View PostAldulescu, on 11 iulie 2018 - 17:43, said:

In nici un caz nu e italian, pentru ceilalti italieni el nu o sa fie decat un "zingaro romeno", o sa aiba mari probleme de adaptare si integrare in societate, asa se intampla cu multi copii ai romanilor din strainate - nu sunt nici romani dar nici straini, sunt ceva nedefinit, niste oameni fara radacini, fara identitate, care or sa ingroase numarul inadaptatilor din tarile respective.
Foarte bine spus .Dovada cartierele marginase ale Parisului ...

#226
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,632
  • Înscris: 21.06.2016
Ce-mi plac ăștia care își proiectează înfrângerile asupra altora ...

#227
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015
Sunt infrangeri din care inveti a invinge.......si victorii care te duc spre Cluj Napoca .....Jajajajjajaja

#228
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
Altii inving pe linie ... fara infrangeri :)

#229
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015
Inving stepa canadiana sau fiordurile norvegiene .Viata de urs polar .Burta plina ..si atat .De frigul ce-l au in oase viseaza de pe la 35 de ani unde o sa se retraga la pensie .Tu crezi ca este normal ?

#230
Siisti

Siisti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 12.10.2015

View PostOroles77, on 28 aprilie 2019 - 18:03, said:

Inving stepa canadiana sau fiordurile norvegiene .Viata de urs polar .Burta plina ..si atat .De frigul ce-l au in oase viseaza de pe la 35 de ani unde o sa se retraga la pensie .Tu crezi ca este normal ?
Multi nordici m-au intrebat:
" De ce veniți aici? Aici e frig, intuneric, taxe mari"
Ai dreptate, toti visează la țări călduroase.

#231
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009

View PostOroles77, on 28 aprilie 2019 - 18:03, said:

Inving stepa canadiana sau fiordurile norvegiene .Viata de urs polar .
Este evident ca nu ai treaba cu realitatea din tarile respective.

Mie de fel nu imi place caldura. La 30 de grade simt ca ma sufoc. Gasesc vremea suedeza tipica zonei Stockholm ca fiind pe gustul meu.

#232
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007

View PostSiisti, on 28 aprilie 2019 - 18:31, said:

Aici e frig,
Dar si casele-s izolate, si hainele haine etc

View PostOroles77, on 28 aprilie 2019 - 18:03, said:

.De frigul ce-l au in oase
Cred ca imi permit sa tin iarna mai cald in casa decat tii tu...

#233
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
Eu merg pe principiu ca daca e frig, mai pui o haina pe tine sau schimbi haina cu una mai izolata ... dar daca e prea cald ce mai dai jos de pe tine dupa ce ajungi la piele?

Oricum, lasand gluma deoaprte, suntem peste 7 miliarde pe planeta asta , care de care mai diferiti. Si asta e bine altfel ar fi plictisitor si nu ar exista evolutie, de nici un fel.

#234
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,461
  • Înscris: 30.10.2003
Trei bebelusi infectati cu stafilococ auriu au fost internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala. Ei fusesera nascuti la Maternitatea Giulesti si, la scurt timp dupa externare, starea de sanatate a inceput sa se degradeze, astfel ca parintii i-au dus la spital.


Ce sa mai zici?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate