Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Cum te simți, știind că vei crește copilul altei țări ?

* - - - - 7 votes
  • Please log in to reply
272 replies to this topic

#127
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostMohombi, on 12 iulie 2018 - 01:50, said:

mda, altă vrăjeală : "eu sunt cetățean al lumii, pot trăi oriunde, nu aparțin nici unei țări".

Interesant e că poți trăi oriunde dar totuși nu ești in India, China, Africa sau America de Sud ci ești într-una din țările care s-au îmbogățit prin exploatarea altor țări(și in prezent și de-a lungul istoriei), ai ales să pui peste ce au furat alții decât să pui osul acolo unde e ceva mai greu și un pic mai multă muncă.

Nu are legatura neaparat cu locatia unde traiesti, e acelasi lucru ca traiesti in Gabon sau in Franta dpdv al statutului.  Nu e datoria noastra de cetateni sa schimbam legile si istoria tarii, cel putin nu de unul singur.
Ce ai vrea sa fac eu ca si cetatean care plateste taxele, munceste cinstit, merge la vot impotriva unui Xsulescu din Teleorman sau Ialomita care sta toata ziua la poarta, mananca seminte si voteaza psd. De ce sa imi pierd timpul si energia incercand sa schimb o asemenea persoana cand pot sa le folosesc pentru a face ceva util pentru mine, indiferent ce.


View PostMohombi, on 12 iulie 2018 - 01:50, said:

Ca cetățean al lumii, ești fix un nimeni,  nu ai rădăcini, nu ai identitate, oricine poate să-și bată paloșul pe fața ta deoarece tu nu vei putea spune nimic pentru că nu aparții nici unui grup. Ești ca o frunză in vânt, te vei simți străin peste tot, vei fi întotdeauna cu capul plecat. La Campionatul Mondial, indiferent cine participă, tu nu vei putea ține cu nici o țară.

Radacinile si identitatea le ai oriunde ai locui. Se spune ca strainii ar fi nationalisti si rasisti, insa eu n-am intalnit prin Europa popoare mai rasiste decat romanii......dar un rasism asa din prostie, total nejustificat si care se trage probabil din incultura unora care nu isi pot imagina cum pot exista oameni care au pielea neagra care au aceleasi drepturi ca si ei. Inainte sa vorbesti de rasismul din Franta, Italia sau Germania du un african intr-un oras de 10.000 de locuitori de prin Romania si vezi cum arata rasismul adevarat.
La Campionatul mondial de fotbal am tinut dintotdeauna cu Italia desi n-am radacini italiene, si nici nu am locuit vreodata acolo. Si oricum, atata timp cat la un CM participa 32 de echipe ai 32 de variante de sustinut.


View PostMohombi, on 12 iulie 2018 - 01:50, said:

Conceptul de prietenie pentru tine este f îngust, probabil. Dacă să zicem ca am o anume meserie și mă intâlnesc cu un francez cu care împărtășesc aceleași pasiuni și cu care pot conversa o zi întreagă, nu înseamnă că suntem prieteni - sau daca inseamna, va fi intr-un sens f restrâns, in nici un caz tovărășie.

Chiar daca vei incerca si vei reuși sa te integrezi intr-un grup de straini tot vei simți că sunteți diferiți, va fi o oarecare distanta intre voi, n-are cum sa simti ca ei îți sunt frați - nu-ți permite gena de care vorbeam mai sus.

Ce e rau in a te integra intr-un grup mixt de oameni? De ce nu ai putea purta discutii interesante cu oameni de alte nationalitati sau alte rase?

#128
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,542
  • Înscris: 07.02.2003

View Postvrajitoruldinoz, on 12 iulie 2018 - 22:41, said:

Ura cea mare e a romanilor pe romani. In afara in general e ok. Strainii trateaza romanii mai bine decit romanii.
Au mai putine prejudecati.

#129
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009

Quote

Cum te simți, știind că vei crește copilul altei țări ?
Ma simt foarte bine, excelent chiar :) ... alta intrebare.

#130
Mohombi

Mohombi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 11.09.2015

View Postro_explorer, on 21 iulie 2018 - 20:17, said:

Ma simt foarte bine, excelent chiar Posted Image
foarte bine, acum tu știi cât de lucid(să nu zic altfel) ești când răspunzi la această întrebare, eu ți-am dat argumente in postul initial, nu știu cât ai înțeles, nu știu cât îți pasă... din răspunsul tău(dat la mișto, pare-mi-se), înțeleg că ți se rupe și urinezi pe România.
Ce să zic, mult succes în străinătățuri !
Spoiler

View Postgiuliani, on 20 iulie 2018 - 14:10, said:

Nu e datoria noastra de cetateni sa schimbam legile si istoria tarii
Daca cetatenii nu au aceasta datorie, atunci cine ?

View Postmufa, on 13 iulie 2018 - 08:13, said:

Crește inima în mine cînd îmi aud progeniturile vorbind engleza între ei.
Ma bucur sa aud asta, inseamna ca esti un om implinit, banuiesc !
Eu unul as fi mandru de copiii mei daca ar vorbi intre ei o limba, alta decat româna, ca limba străină, nu ca limbă maternă(dar aici depinde de intelegerea si intelectul fiecăruia).
Imagineaza-ti cum ar fi fost, de exemplu, daca ai fi plecat sa bagi munca, nu in Anglia, ci in China. Si atunci ai fi fost mândru de copilașii tăi, auzindu-i in chineza ?

Un alt aspect e ca tu nu ai nici o contributie la asta. Ti-ai scapat copilul in alta tara, el invatand limba la gradinita. Deci, nu vad motive de mandrie in asta.

Edited by Mohombi, 22 July 2018 - 14:11.


#131
aproape40

aproape40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 07.07.2018
Ai copii?

#132
Mohombi

Mohombi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 11.09.2015

View Postargentum, on 12 iulie 2018 - 17:00, said:

"a simti romaneste" (nu's ce dracu e astam nu am inteles niciodata)
Atunci stai acolo si bagă muncă unde ești, daca nu simti nimic pentru Romania, daca crezi ca nu te leaga nimic, stai unde esti si indentifica-te cu munca ta.
Probabil ca vorbesti limba română doar dintr-o pura coincidenta.

Incearca, poate reusesti sa simti ca esti italian sau englez sau din tara in care esti, ia vezi reusesti ? Vibrezi mai mult la cultura si obiceiurile altor tari ?

Oricat ai avea tu impresia, niciodata nu o sa te integrezi intr-o alta tara. Faptul ca iti rupi ___ in alta tara si esti platit si la randul tau platesti taxe, nu inseamna ca esti unul de-al lor sau ca simti precum simt ei pentru tara lor.
Cum am mai spus, voi sunteti doar niste frunze in vant, sunteti primiti, apreciati si tolerati doar pentru munca pe care o faceti. (sper sa fie clar, sa nu va mintiti singuri ca faceti parte (aproape ca un băștinaș) din tara unde sunteti)
Englezii, de exemplu, nu se feresc sa recunoasca asta. S-a spus clar ca au nevoie de imigranti pentru campul muncii, anumite joburi fiind potrivite strainilor(cred ca se intelege la ce se refera) - acele joburi le faceti voi - asta inseamna ca sunteti tolerati.

Edited by Mohombi, 22 July 2018 - 14:35.


#133
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010
Ce imi place mandria asta romaneasca prosteasca, cred ca e unul din principalele motive pentru care tara asta este inca la nivelul la care este. In primul rand pentru a te vindeca, trebuie sa iti dai seama ca esti bolnav/ai o problema. Dar romanul e mandru, n-are nici o problema.

Am acelasi respect pentru Romania, cum l-a avut Romania fata de mine:
- atunci cand am lucrat la vreo 2 companii romanesti fara absolut nici o urma de respect fata de timpul de lucru sau de timpul personal. Nu discut de salarii, ca aia era media domeniului, discut de atitudinea fata de angajati. De atunci mi-am promis mie ca nu voi mai lucra la patron roman, mai bine sa lucrez pentru straini, ca macar aia respecta normele de lucru, sau macar platesc overtime.
- De 2 ori am avut nevoie de diverse tratamente de urgenta, in ambele cazuri au fost diverse probleme ce nu e normal sa existe in orice societate civilizata si functionala
- Respectul la adresa cetateanului e o gluma, nu am prea vazut locuri/infrastructura/spatii verzi gandite pentru a servi cetatenii - totul e construit doar pentru a sifona bani de la stat
- Cel mai grav e ca respectul pentru ceilalti e in general la fel, majoritatea sunt orientati sa mai dea o teapa, sa te "faca". Nu mai vorbim de oamenii care n-au pic de bun simt vizibili peste tot, in trafic, la cumparaturi, pe strada...

Pana acum n-am avut situatii in care sa fiu tratat diferit, toata lumea a fost foarte ok. Si sunt plecat intr-o tara cu oameni cica reci. Tind sa cred ca oamenii care zic ca nu se pot adapta sunt aia care nu isi pot lasa metehnele explicate mai sus acasa si atunci normal ca sunt priviti ca niste paria...

#134
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005

View PostMohombi, on 22 iulie 2018 - 14:19, said:

Ma bucur sa aud asta, inseamna ca esti un om implinit, banuiesc !
Eu unul as fi mandru de copiii mei daca ar vorbi intre ei o limba, alta decat româna, ca limba străină, nu ca limbă maternă(dar aici depinde de intelegerea si intelectul fiecăruia).
Imagineaza-ti cum ar fi fost, de exemplu, daca ai fi plecat sa bagi munca, nu in Anglia, ci in China. Si atunci ai fi fost mândru de copilașii tăi, auzindu-i in chineza ?

Un alt aspect e ca tu nu ai nici o contributie la asta. Ti-ai scapat copilul in alta tara, el invatand limba la gradinita. Deci, nu vad motive de mandrie in asta.
Sunt, mulțumesc!

Da, chineza e o limbă extrem de grea pentru un european, normal c-aș fi extrem de mîndru dacă ar vorbi chineza.

Un alt aspect e că am o foarte mare contribuție la asta. Nu de alta, dar de la grădinița cu predare intensivă pe care au făcut-o în România, tot ce au învățăț a fost: "red, yellow, one, two three".

View PostMohombi, on 22 iulie 2018 - 14:31, said:

Incearca, poate reusesti sa simti ca esti italian sau englez sau din tara in care esti, ia vezi reusesti ? Vibrezi mai mult la cultura si obiceiurile altor tari ?
Normal că vibrez mai bine la un Lagavulin de 16 ani decît la un Noroc la pet de 2 litri.

#135
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009

View PostMohombi, on 22 iulie 2018 - 14:19, said:

eu ți-am dat argumente in postul initial,
Alea nu sunt argumente prietene, alea sunt frustrari care refuleaza. Cum adica acel copil nu va fi roman si nu va fi atasat de Romania? Pai asta si vreau. De asta am plecat .. pentru ca sa le asigur un viitor decent copiilor mei ... departe de Romania.

Copiii mei vorbesc mai multe limbi. Cel mare (clasa a 7-a) vorbeste fluent 3 limbi (romana, suedeza si engleza) ... tu cate limbi vorbesti fluent (dar cate vorbeai fluent in clasa a 7-a?)?
Nu ma deranjeaza ca vorbeste in suedeza devreme ce o vorbesc si eu (oarecum, nu sunt la nivelul lui dar inteleg suficient).
Cel mic, care de abia acum invata sa vorbeasca, vorbeste 2 limbi (romana si suedeza), a 3-a va fi cu certitudine engleza.

View PostMohombi, on 22 iulie 2018 - 14:19, said:

adica a-ți munci kwrul pentru straini
Eu imi muncesc curul pentru mine. A, ca nu umplu mațul sugatorilor de la buget din Romania (prin taxele platite)? Da, asa e ... umplu mațul sugatorilor de la buget din Suedia ... nu ca ar fi vreo diferenta. In rest muncesc doar pentru mine, atat.

View PostMohombi, on 22 iulie 2018 - 14:19, said:

Ce să zic, mult succes în străinătățuri !
Multumesc, mult succes in Romania!

Edited by ro_explorer, 22 July 2018 - 22:18.


#136
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,627
  • Înscris: 21.06.2016

View PostMohombi, on 22 iulie 2018 - 14:31, said:

Atunci stai acolo si bagă muncă unde ești, daca nu simti nimic pentru Romania, daca crezi ca nu te leaga nimic, stai unde esti si indentifica-te cu munca ta.
Probabil ca vorbesti limba română doar dintr-o pura coincidenta.

Incearca, poate reusesti sa simti ca esti italian sau englez sau din tara in care esti, ia vezi reusesti ? Vibrezi mai mult la cultura si obiceiurile altor tari ?

Oricat ai avea tu impresia, niciodata nu o sa te integrezi intr-o alta tara. Faptul ca iti rupi ___ in alta tara si esti platit si la randul tau platesti taxe, nu inseamna ca esti unul de-al lor sau ca simti precum simt ei pentru tara lor.
Cum am mai spus, voi sunteti doar niste frunze in vant, sunteti primiti, apreciati si tolerati doar pentru munca pe care o faceti. (sper sa fie clar, sa nu va mintiti singuri ca faceti parte (aproape ca un băștinaș) din tara unde sunteti)
Englezii, de exemplu, nu se feresc sa recunoasca asta. S-a spus clar ca au nevoie de imigranti pentru campul muncii, anumite joburi fiind potrivite strainilor(cred ca se intelege la ce se refera) - acele joburi le faceti voi - asta inseamna ca sunteti tolerati.


Dar de ce nu ne spui tu ce munca faci si pe ce bani?
Ast ca sa vedem cine isi rupe curul pentru cine mai tare.
Eu cred ca esti doar un ciudos invidios :D pentru ca noi nu numai ca muncim pe mult mai multi bani ca tine, pentru oameni mai de calitate ca patronul tau burtos cu sini parosi (sau in caz ca lucrezi la stat, dragnea-psd), si avem o calitate a vietii mult mai buna ca a ta, dar culmea, ne si place si sintem tratati bine. Mai bine decit esti tratat tu de romani.
Vad o problema aici :D

PS: chineza este una din cele mai importante limbi din lume, as face eforturi ca fii-miu sa invete chineza.

View Postro_explorer, on 22 iulie 2018 - 22:13, said:

Alea nu sunt argumente prietene, alea sunt frustrari care refuleaza.

Un om care e fericit unde e nu poate avea ciuda din asta irationala pe oameni cu care nu are nici o treaba, ba din contra, care i-au eliberat terenul sa faca el mai multi bani si sa aiba competitie mai putina si aduc (inca, multi din ei) o multime de bani in tara.
Aici sint alte chestii in joc, nu ratiunea. Omul a inchis ochii si s-a imaginat si el acolo si a decis ca "nu a vrut", dar in capul lui, in subconstient, e voce care ii sopteste la ureche...

#137
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
Sa va spun ce inseana pentru mine a fi roman:
"Ceausescu PCR...." dupa care numai tradare...
Pur si simplu simt ca suntem slugi si ca traim pe datorie (desi avem camara plina).

Edited by arg, 22 July 2018 - 23:20.


#138
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostMohombi, on 22 iulie 2018 - 14:31, said:

Atunci stai acolo si bagă muncă unde ești, daca nu simti nimic pentru Romania, daca crezi ca nu te leaga nimic, stai unde esti si indentifica-te cu munca ta.
Probabil ca vorbesti limba română doar dintr-o pura coincidenta.

Incearca, poate reusesti sa simti ca esti italian sau englez sau din tara in care esti, ia vezi reusesti ? Vibrezi mai mult la cultura si obiceiurile altor tari ?

Oricat ai avea tu impresia, niciodata nu o sa te integrezi intr-o alta tara. Faptul ca iti rupi ___ in alta tara si esti platit si la randul tau platesti taxe, nu inseamna ca esti unul de-al lor sau ca simti precum simt ei pentru tara lor.
Cum am mai spus, voi sunteti doar niste frunze in vant, sunteti primiti, apreciati si tolerati doar pentru munca pe care o faceti. (sper sa fie clar, sa nu va mintiti singuri ca faceti parte (aproape ca un băștinaș) din tara unde sunteti)
Englezii, de exemplu, nu se feresc sa recunoasca asta. S-a spus clar ca au nevoie de imigranti pentru campul muncii, anumite joburi fiind potrivite strainilor(cred ca se intelege la ce se refera) - acele joburi le faceti voi - asta inseamna ca sunteti tolerati.

Cam ce varsta ai?

View Postgiuliani, on 23 iulie 2018 - 09:44, said:

Cam ce varsta ai?

Eu, de exemplu am terminat politehnica chiar in perioada crizei economice, 2009. Mergeam la interviuri si nu ma angaja nimeni, am ajuns chiar la o firma unde mi s-a spus ca am pretentii nesimtite (ceream 1300-1400ron in mana, fata de cei 900 clasici) , iar motivarea suna cam asa  : " Nu inteleg de ce ai nevoie de 1400 de lei din moment ce locuiesti in camin studentesc!!??" ...
Serios??? Asta e atitudinea unui patron de firma care vrea sa angajeze un inginer? Am mers luni de zile la interviuri fara niciun rezultat, m-am angajat dupa vreo 9 luni la un call center ca sa imi pierd mintile vorbind in continuu 8h pe zi la telefon si incercand sa vand un internet cateodata nefunctional unor oameni care nu aveau nevoie de el.

In Romania e frumos ca ai familie, prieteni.....pana dai de munca si de modul in care se poarta cu tine sefii, sau patronii firmelor unde lucrezi. Pana dai de "colaborarile" dintre cetatean si statul roman.

#139
adid22

adid22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 28.12.2005
'Ai de plm, nu mai am cu cine sa tin la campionatu mondial, tragedie, aduceti o vioara sa cante un cantecel duios!
Trolling fin by Mohombi cine stie a cui clona e, un aldulescu mai elevat..

#140
Corl

Corl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 11.04.2006
Oricum in 10000 de ani o sa fim amestecati asa ca nu conteaza . Ma rog daca reusim sa trecem peste tampeniile cu nationalitatea si evitam o iarna nucleara.

#141
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postgiuliani, on 23 iulie 2018 - 09:51, said:

Cam ce varsta ai?



Eu, de exemplu am terminat politehnica chiar in perioada crizei economice, 2009. Mergeam la interviuri si nu ma angaja nimeni, am ajuns chiar la o firma unde mi s-a spus ca am pretentii nesimtite (ceream 1300-1400ron in mana, fata de cei 900 clasici) , iar motivarea suna cam asa  : " Nu inteleg de ce ai nevoie de 1400 de lei din moment ce locuiesti in camin studentesc!!??" ...
Serios??? Asta e atitudinea unui patron de firma care vrea sa angajeze un inginer? Am mers luni de zile la interviuri fara niciun rezultat, m-am angajat dupa vreo 9 luni la un call center ca sa imi pierd mintile vorbind in continuu 8h pe zi la telefon si incercand sa vand un internet cateodata nefunctional unor oameni care nu aveau nevoie de el.

In Romania e frumos ca ai familie, prieteni.....pana dai de munca si de modul in care se poarta cu tine sefii, sau patronii firmelor unde lucrezi. Pana dai de "colaborarile" dintre cetatean si statul roman.

eu am o familie prieteni in bucuresti, pe la 40-45 ani. impreuna fac cam 14000 euroi, sunt amandoi system arhitecti, lucreaza in IT.
nu au avut treaba cu angajarea si o duc decent.
deci se poate. de ce se poate ?

#142
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postavenirv, on 23 iulie 2018 - 12:36, said:

eu am o familie prieteni in bucuresti, pe la 40-45 ani. impreuna fac cam 14000 euroi, sunt amandoi system arhitecti, lucreaza in IT.
nu au avut treaba cu angajarea si o duc decent.
deci se poate. de ce se poate ?

Nu cred ca e ok sa dam exemple atat de iesite din comun, nu doar pentru Romania. Sunt convins ca 80% din populatia Germaniei si Frantei nu castiga banii aia pe luna, dar au alte beneficii.

Nu am contestat ca in Romania nu exista oameni care castiga bine (ca idee, emigrarea nu apare neaparat din cauza partii financiare), doar ca numarul lor e foarte mic. Posibilitatile sunt limitate pentru ca nu exista industrie, sistem de invatamant, sistem medical, nu exista transporturi, posta, etc.

Edited by giuliani, 23 July 2018 - 13:15.


#143
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postgiuliani, on 23 iulie 2018 - 13:09, said:

Nu cred ca e ok sa dam exemple atat de iesite din comun, nu doar pentru Romania. Sunt convins ca 80% din populatia Germaniei si Frantei nu castiga banii aia pe luna, dar au alte beneficii.

Nu am contestat ca in Romania nu exista oameni care castiga bine (ca idee, emigrarea nu apare neaparat din cauza partii financiare), doar ca numarul lor e foarte mic. Posibilitatile sunt limitate pentru ca nu exista industrie, sistem de invatamant, sistem medical, nu exista transporturi, posta, etc.

90% din cei 4 milioane ce au emigrat au facut-o din cauze financiare. fara bani nici orasele nu sunt curate, nici aerul nu este mai curat, etc, etc.

am dat exemplul ca sa ii incurajez pe cei din romanika.
cu o pregatire beton si dorinta de munca se poate si in romanika. si asta fara a fura.
de asemenea cunosc medic care pe declaratia pt fisc are pe la 16000 euro lunar venit. este adevarat ca lucreaza pt vreo 3 clinici private din bucuresti si ajunge tarziu acasa.
cuiva foarte apropiat, tanar medic intr-o specialitate de varf, i s-a oferit de una din aceste clinici 6000 euro lunar net si garantat plus 7% din incasari. a refuzat.
deci se poate, asta vreau sa arat.
doresc tuturor bafta.

PS
te rog observa ca am vorbit numai de oameni ce castiga fiind profesionisti tehnici foarte buni, nu biznismeni sau politicieni.
si-au tocit coatele prin scoli si specializari si uite ca acum se culeg roadele.
totul este de alegere.

Edited by avenirv, 27 July 2018 - 09:36.


#144
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
Problema este mult mai complexa de fapt.
Cand faci un canion intre 2 paturi sociale lumea tinde sa cada si sa isi rupa gatul incercand sa ajunga in partea cealalta. Distributia sociala trebuie sa fie graduala, nu cu crevase ca in Romania.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate