Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Anna Bono, specialist în Africa: Migranții nu sunt săraci care fug de război. Cifrele stau mărturie

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
90 replies to this topic

#19
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,668
  • Înscris: 06.08.2004

View Postgeostorm, on 10 iulie 2018 - 22:20, said:

Adica niste lasi.
Desi tara lor le-a oferit mai mult decat saracilor, ei sunt primii care fug cand vine vorba de aparat tara.
Fix asa va fi si in Romania la un eventual razboi cu Rusia. Toti cei care injura cu patos Rusia sunt fix aia cu venituri peste medie. Ei bine astia sunt si primii care fug din Romania cand se impute treaba cu rusii, lasand saracii sa moara pe front
Eu știu pe unii care au fugit din România chiar înainte de a fi război aici. Fata de africani, se poate spune ca erau bogați. Nici nu mai poti spune cine e mai las în aceste condiții, africanii sau respectivii romani..

View Postvimann, on 10 iulie 2018 - 22:29, said:

Pe tema migratiei: 9000 de copii cu barba aproape deportati


Migratie economica, legala, da. Din pacate majoritatea nu vine asa, ci sub titulatura de "refugiat" intretinut de stat.
Daca statul nu verifica acest statut, încurajează defapt sa vina și altii. Dacă ar deporta rapid pe cei care nu se califica, sa vezi ce repede ar scade migrația. Ție ti-ar convenii sa vinzi coliba pentru 5000 de euro sa ajungi undeva unde în 2 săptămâni ești trimis înapoi?

E multa vorbărie, mai ales la demagogi și populistii, și puține fapte raționale.

Daca in Europa ar exista solidaritate si mai putin egoism, macar jumatate cat a fost solidaritate in cazul copiilor blocati in pesteri, treburile ar fi rezolvate rapid. Dar ce sa faci cu lideri egoisti si populisti ca Orban, Trump, etc. Ajuta vreunul Italia, Grecia sa sorteze si sa expulzeze pe cei care nu se califica la statutul de refugiat? Nu. "sa se descurce singuri" si "fuck you, I've got mine", asta e solidaritatea maxima pe care o pot afisa.

Edited by Cris007, 11 July 2018 - 05:43.


#20
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View Postmax_01, on 10 iulie 2018 - 21:46, said:

,,
„Sunt [migranții, n. trad.] săraci fugind de război? Cifrele arată contrariul.” spune Anna Bono, expert Ă®n istoria și instituțiile din Africa, de la Universitatea din Torino.
„Doar 5% dintre cei care sosesc Ă®n Italia sunt cu adevărat refugiați. Ei nu sunt cei mai de jos dintre cei mai de jos, deoarece plătesc mii de dolari pentru călătorie și documente false”. Acest lucru este explicat de Anna Bono, fost profesor de istorie și organizare instituțională ale continentului african, de la Universitatea din Torino, care demontează unele dintre cele mai răspândite știri despre imigrație. Ea este o voce singulară Ă®n lumea academică. Anna Bono este, de asemenea, și autorul cărții „Migranți? Migranții?! Migranții?!” (Ed. Segno), care urmărește să clarifice cea mai mare problemă socială a celui de-al treilea mileniu.
„Refugiați? Aproape niciunul” – explică ea Ă®ntr-un interviu cu Daniele Capezzone, pentru ziarul La VeritĂ .
„Ministerul de Interne [italian, n. trad.] actualizează lunar datele solicitanților de azil. Toți cei care sosesc solicită azil, deoarece aceasta este singura modalitate de a nu fi respins imediat.
Doar 3500 au avut succes Ă®n 2015, din toate cererile de azil primite Ă®n acel an. ĂŽn 2016, mai puțin de 5000. Anul trecut, puțin peste 6000. ĂŽn procente, aceasta Ă®nseamnă Ă®ntre 5% și 8%. Toți ceilalți sunt migranți economici.”
Și, din nou: „Aceștia nu sunt cei mai de jos dintre cei mai de jos. Deoarece rutele folosite sunt rute ilegale, 90% dintre migranți se bazează pe organizații criminale de contrabandă umană și, prin urmare, cei care se Ă®mbarcă [pt. traversarea Mediteranei, n. trad.] trebuie să poată plăti mii de dolari, pentru a se folosi de serviciile contrabandiștilor. Nu toată lumea Ă®și poate permite aceste sume, astfel Ă®ncât solicitanții nu sunt neapărat cei mai săraci.”
Nu au nevoie guvernele africane de mai mult ajutor? „Dar le ajutăm mult, există un fel de plan Marshall Ă®n fiecare an, iar Africa este cel mai sprijinit continent Ă®n ceea ce privește ajutorul umanitar și cooperarea pentru dezvoltare.
Dar problema este că o parte semnificativă a acestor bani nu este folosită Ă®n mod corespunzător, datorită corupției guvernelor și tribalismului, factori care se alimentează reciproc.” Este nevoie de o schimbare de paradigmă. „Dezvoltarea Africii nu poate fi importată. Africa trebuie să se dezvolte pe cont propriu.” Așadar, mai puțini bani și „o mai bună guvernare. Există modalități Ă®n acest sens.”
Altă narațiune falsă e următoarea: guvernele africane lucrează deja pentru a limita plecările. „În parte, contrariul este adevărat – explică Anna Bono pentru La VeritĂ  – guvernele africane sunt adesea primele responsabile de plecări, mai ales dacă nu este vorba de persoane disperate sau oameni care provin din sate uitate de lume, ci de persoane care au mijloace materiale. Cea mai mare parte a responsabilității constă tocmai Ă®n descurajarea indusă de nepotism și corupție, ceea ce Ă®i determină pe mulți să vadă plecarea ca o ultimă speranță.”
ĂŽn cele din urmă, despre temerile legate de terorism: „De cel puțin doi ani, rețelele teroriste sunt implicate Ă®n traficul de persoane, din care obțin fonduri utilizate Ă®n principal pentru achiziționarea de arme. Existența acestor rute de migrație poate facilita și migrația teroriștilor spre Africa și apoi spre Europa. Oare unde ajung militanții statului islamic, după ce au fost Ă®nfrânți Ă®n Siria și Irak?”
Până Ă®n 2015, Anna Bono a fost cercetător Ă®n istoria și instituțiile din Africa Ă®n cadrul Departamentului de Cultură, Politică și Societate de la Universitatea din Torino. Ea a trăit Ă®n Africa din 1984 până Ă®n 1993, pentru a conduce cercetarea pe teren de pe coasta Swahili din Kenya. Din 2004 până Ă®n 2009, ea a colaborat cu Institutul Superior de Studii pentru Femei de la Universitatea Pontificală Regina Apostolorum. Din 2004 până Ă®n 2010 a condus Departamentul pentru Dezvoltare Umană din Cespas și Centrul European pentru Studiul Populației, Mediului și Dezvoltării.
Până Ă®n 2010 a colaborat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ă®n cadrul Forumului strategic condus de consilierul ministrului Pia Luisa Bianco. Colaborează cu mass-media Ă®n principal Ă®n domeniul catolic. Ea a scris mai mult de 1600 de articole despre Africa – eseuri și cărți științifice și informative privind relațiile internaționale, probleme de dezvoltare, cooperare internațională și emigrare.''
http://inliniedreapt...-stau-marturie/


Destui dintre noi am intuit care este situatia reala cu asa zisii refugiati africani.
Unii fac trafic de persoane iar altii, politicieni cu functii de conducere in cadrul UE dar si diverse ONG-uri, din motive ideologice, sprijina acest aflux de migranti africani spre Europa.
[ http://inliniedreapta.net/wp-content/uploads/2018/06/Rotte-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://inliniedreapta.net/wp-content/uploads/2018/06/Rotte-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Evident ca au bani seriosi,o parte sunt teroristi care au luptat in razboi pe bani grei si acum vin in europa,o alta parte sunt persoane mai instarite care vor sa vina de acolo pentru o viata mai buna dar tot cu gargauni si islam in cap si ultima parte pleava care-i finanta de ong-uri,care la randul lor sunt finantate de cei 13

Asa ca intr-un cuvant....sutu in cur din europa acestor "imigranti"

Edited by I2O, 11 July 2018 - 05:28.


#21
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostCris007, on 11 iulie 2018 - 05:21, said:

Ajuta vreunul Italia, Grecia sa sorteze si sa expulzeze pe cei care nu se califica la statutul de refugiat?
Ei i-au primit, ei ii au pe cap. E problema lor, nu a altora. Cand oengeu spaniol Proactiva Open Arms a incercat sa ii debarce pe migratori in Italia acum cateva zile, e absolut normal ca italienii sa se supere. Spanioli incercau sa arunce problema in bratele italienilor, ca asa-s oengistii, altii trebuie sa plateasca pentru tampeniile lor.

View PostCris007, on 11 iulie 2018 - 05:21, said:

Daca statul nu verifica acest statut, încurajează defapt sa vina și altii. Dacă ar deporta rapid pe cei care nu se califica, sa vezi ce repede ar scade migrația.
Statul,statul statul, dar intrebarea este CUM au ajuns acei emigranti in tara? Oengeurile care ii transporta peste Mediterana nu au nici o responsabilitate? De ce sa seajunga la cheltuielile cu expulzarea cand trebuiau impiedicati de la inceput sa intre in tara? Intrebari fara raspuns.

View Postandreic, on 10 iulie 2018 - 21:55, said:

Aia din Africa da... dar cand vorbim de razboi vorbim de alte zone gen Siria si evident ca nu sunt ultimii saraci, sunt familii cu venituri medii care fug de razboi, le trebuie ceva bani sa o poata face. De mentionat ca Anna e specialist pe Africa si nu are nimic cu orientul apropiat.
Bine, cineva trebuie sa fie complet redus mintal incat sa creada ca iti poti vinde casa sau afacerea intr-o zona de razboi pentru a avea bani de plecare. Cam asta sustineau anumiti migratori la un moment dat. Nici nu e nevoie sa fii specialist in orient pentru a-ti da seama de absurditatea ideii. De parca intr-o zona in care se dau lupte iti mai da cineva un dolar pe casa sau pe afacere.

Edited by lucifer76, 11 July 2018 - 05:57.


#22
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,119
  • Înscris: 21.08.2017
Tranzactiile cu case in siria se fac intre ingineri, doctori si oameni de stiinta. Ei au bani.

#23
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postgeostorm, on 10 iulie 2018 - 22:20, said:

Adica niste lasi.
Desi tara lor le-a oferit mai mult decat saracilor, ei sunt primii care fug cand vine vorba de aparat tara.
Fix asa va fi si in Romania la un eventual razboi cu Rusia. Toti cei care injura cu patos Rusia sunt fix aia cu venituri peste medie. Ei bine astia sunt si primii care fug din Romania cand se impute treaba cu rusii, lasand saracii sa moara pe front

Nu va fi niciun razboi cu rusii - tara va fi predata la rusi cu tot cu sclavi, asa cum a mai fost in istorie.

#24
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,668
  • Înscris: 06.08.2004

View Postlucifer76, on 11 iulie 2018 - 06:01, said:

Statul,statul statul, dar intrebarea este CUM au ajuns acei emigranti in tara? Oengeurile care ii transporta peste Mediterana nu au nici o responsabilitate? De ce sa seajunga la cheltuielile cu expulzarea cand trebuiau impiedicati de la inceput sa intre in tara? Intrebari fara raspuns.


Oricat nu ne-ar place, ONG-urile isi exercita niste drepturi, la fel ca taranul ala francez care tocmai a castigat la Curtea Constitutionala Franceza procesul impotriva statului care il amendase fiindca a ajutat niste migranti sa treaca granita. Iar pe mare, drepturile in ceea ce priveste cei gasiti in deriva sunt chiar mai puternice.

E o pista falsa si cu cat se concentreaza unii mai mult pe ONG-uri, cu atat se pierde din vedere fondul problemei. Ideea nu e sa restrangem drepturile ci sa descurajam pe cei care nu au ce sa vina sa faca drumul. Cei care se concentreaza pe Soros, pe ONG-uri nu au alta solutii decat restrangeri de drepturi.
E aceiasi gandire tip Radulescu, Nicolicea, de la psd-ul de azi: pun un prim-ministru analfabet functional iar cand presa o face analfabeta-functional, adica ceea ce este, ei se gandesc cum sa interzica dreptul presei de a o face analfabeta-functional pe prim-ministra, si nu cum sa o schimbe cu una care nu e analfabeta-functional. Adica prefera sa reduca drepturile si libertatiile in loc sa rezolve problema de fond.

Exact acelasi lucru si cu politicienii care tin discursurile impotriva ONG-urilor, a lui Soros si alte bazaconii. E treaba lor, a ONG-urilor si a lui Soros, e libertatea si dreptul lor sa ajute daca au chef, atata timp cat nu reuseste nimeni sa dovedeasca ca e ilegal (din nou, decizia Curtii Constitutionale Franceze e cat se poate de clara), ura si la gara. Altele sunt solutiile, tin de solidaritate. Vorbaria cu ONG-urile nu e o solutie, dar ce pot sa spun, o urmaresc din curiozitate mai mult, chiar sunt curios cand lumea se va destepta in aceasta privinta, probabil cand un guvern din asta mai extremisto-populist chiar o sa taie din drepturi si libertati, atunci chiar va fi distractiv de vazut reactia populatiei.

Edited by Cris007, 11 July 2018 - 06:35.


#25
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View PostCris007, on 11 iulie 2018 - 06:32, said:

Oricat nu ne-ar place, ONG-urile isi exercita niste drepturi, la fel ca taranul ala francez care tocmai a castigat la Curtea Constitutionala Franceza procesul impotriva statului

Ce drepturi poate avea cineva ce nu numai ca nu e cetatean ci este si inamic declarat al modului de viata european ?

Imi amintesc vorbele unui catolic - abatele Arnaud Amalric - dupa cucerirea orasului Beziers plin de eretici - "Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius" sau in traducere - omoratii-i pe toti, lasati Domnul sa ii aleaga pe ai Sai.

Sau daca preferi 2 Timotei 2:19 Cu toate acestea, temelia solidă a lui Dumnezeu rămâne fermă, având sigiliul aceasta: „Domnul îi cunoaşte pe cei ce sunt ai Lui“

Edited by AMDG, 11 July 2018 - 07:15.


#26
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

View Postgeostorm, on 10 iulie 2018 - 22:20, said:

Fix asa va fi si in Romania la un eventual razboi cu Rusia. Toti cei care injura cu patos Rusia sunt fix aia cu venituri peste medie. Ei bine astia sunt si primii care fug din Romania cand se impute treaba cu rusii, lasand saracii sa moara pe front
Dacă vreodată va mai fi vreun război, n-or să mai aibă unde fugi. Posted Image

Edited by ursamajor, 11 July 2018 - 07:16.


#27
Onan_Barbaru

Onan_Barbaru

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 21.08.2017

View PostCris007, on 11 iulie 2018 - 06:32, said:

pe mare, drepturile in ceea ce priveste cei gasiti in deriva sunt chiar mai puternice.
Daca pe aia de la paza de coasta i-ar duce putin capul, ar face in asa fel incat sa nu "gaseasca" nimic.

#28
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,020
  • Înscris: 23.07.2014

View PostCris007, on 11 iulie 2018 - 05:21, said:

Daca statul nu verifica acest statut, încurajează defapt sa vina și altii. Dacă ar deporta rapid pe cei care nu se califica, sa vezi ce repede ar scade migrația. Ție ti-ar convenii sa vinzi coliba pentru 5000 de euro sa ajungi undeva unde în 2 săptămâni ești trimis înapoi?

E multa vorbărie, mai ales la demagogi și populistii, și puține fapte raționale.

Pai tocmai descrii faptul ca statul suedez e demagog, lipsit de actiune si de solutii si ca nu-si face treaba. Problema asta nu-i de ieri.

Edited by SorinGT, 11 July 2018 - 08:17.


#29
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Citesc stirile astea sau parerile unora si constat ca nu mai stiu care este realitatea.
Totul este asa de Political correct, teoretic ar trebui sa le zica careva imigrantilor cum le-a fost zis si romanilor in 89, ok, v-ati eliberat, acum asteptati pe americani, intre timp cumparati ceva Made in USA si daca se poate venim noi, americans, va facem autostrada, aeroport etc... desigur platit.

Nu stiu ce sa zic despre stirea/parerea asta a cuiva, orice lucru bun are si un lucru rau.
Trimiti haine intr-o tara saraca? Pai sunt documentare care arata cum creste somajul, scade comanda in industria textila din tara respectiva.
Am vazut pe youtube un documentar despre cum firme fac profit de pe urma africanilor, cumpara o pereche de incaltaminte si noi facem cadou o pereche, desigur o pereche mai ieftina...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hX0g66MWbrk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Si pe Haitieni care mananca un fel de turta din nisip.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s3337cj4sJQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Omul cu camera de filmat decide care este realitatea.

S-a privatizat, s-a saracit, s-au vandut terenurile din Romania, a comentat careva? Nu, pentru ca asa este drept, ca asa este european, cei care au pixul in mana fac legea.

Edited by Argent, 11 July 2018 - 08:30.


#30
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013

View Postlucifer76, on 11 iulie 2018 - 06:01, said:

Ei i-au primit, ei ii au pe cap. E problema lor, nu a altora. .

Mai spune odata dupa ce numeri intai pana la 10....
cand iti vin barcute de plastic aproape scufundate cu femei, copii, batrani in numar de 3-4000 pe zi
si toti in cateva insule aproape de Turcia atunci sa vorbesti.
acum nu ai drept sa vorbesti, ca nu te-ai oferit sa trimiti 2-300 de soldati sau paza de coasta sa ii ajuti pe greci si italieni.

O saptamana cat a stat "Stefan cel Mare " acolo a salvat din Mediterana sute..... si i-a dus......in Romania ?
Doamne fereste, noi nu ne murdarim mainile.....in Italia ca aia sunt fraieri iar noi gheorghe dracu
"e problema lor"
a noastra este sa cerem fonduri

Edited by vio69a, 11 July 2018 - 08:39.


#31
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Femeia aia minte de ingheata apele.

#32
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006

View PostNick_85, on 10 iulie 2018 - 22:30, said:

start
proba 5 luni supravuetuire si mars prin desert
proba supravietuire inot in Mediterana
Proba 100m garduri cu sarma ghimpata si obstacole
Etc

Care le trece poate ramane in Eu...
De ce să poată să rămână în Europa, mai exact?
Nu i-a pus nimeni să facă asta! Deci, de ce ar fi acceptați doar pentru că au câștigat "Iron Man - The African Edition"?

#33
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Acel articol este ipocrizie pura.  Adica... daca nu-ti convin emigrantii, inchizi granitele pentru ei si ai terminat. Dar.. daca te apuci sa faci campanie electorala populista sau politically correct pe seama lor... atunci trebuie sa-i primesti, sa te speli pe cap cu ei.. nu poti sa te apuci sa-i arati cu degetul ca au mai multi bani decat indica statusul lor de migratori.

Adica, ori e alba ori e neagra, in pana mea...

Acest tip de articol ipocrit e identic cu ala care ii prezinta pe solicitantii de ajutor social ca avand Mercedes la poarta.

Edited by rosix, 11 July 2018 - 08:43.


#34
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006

View Postvio69a, on 11 iulie 2018 - 08:38, said:

O saptamana cat a stat "Stefan cel Mare " acolo a salvat din Mediterana sute..... si i-a dus......in Romania ?
Doamne fereste, noi nu ne murdarim mainile.....in Italia ca aia sunt fraieri iar noi gheorghe dracu
"e problema lor"
a noastra este sa cerem fonduri
De ce să îi aducă în România? Sau în Italia?
Trebuie returnați frumos în Libia sau de unde au plecat și gata!

#35
geostorm

geostorm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 03.12.2017
Noi europenii daca vrem.sa ajutam si sa facem o fapta buna hai sa ajutam pe saracii ce au ramas in Siria cu casa daramata, nu profitorii cu mii de euro in buzunar ce vin in Europa

#36
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,020
  • Înscris: 23.07.2014
Pai in momentul in care zona va fi pacificata, se pot (si normal ar fi sa fie asa) aloca fonduri de reconstructie, ceva tip marshall. Doar daca nu vor avea unii si altii interes cand e gata treaba sa mai scoata gaze de la naftalina.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate