Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PINNED Black Friday 2018

PINNED Este Black Friday țeapa? Dis...

Pinned topics

Tremurat tiranti same ariete .
 Toyota Auris Touring Sports Hybri...

Recomandare Switch HDMI

1,4 K este mult,este puțin ?

Probleme Ford KA
 Laptop in coma

Indiana Line Diva 552 vs Monitor ...

Detalii tehnice banci, conturi, i...

Porturi SMTP blocate pe RDS?
 Green Screen

Huawei P20 lite vs P20 Mate lite

sfat antena si LNB

Sfat achizitie PC?
 

NAS din Thin Client

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
FlorinHiT

FlorinHiT

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 09.03.2005
Detin un Thin Client HP T620 si as dorii sa fac din el un mic server NAS pentru stocare diverse documente/poze/filmari personale si pentru streaming dlna.
Are procesor AMD GX-217GA dual core cu 1MB Cache L2 si 4GB Ram DDR3 cu posibilitatea de upgrade pana la 8 sau 16GB.
Problema e ca Thin Client-ul nu dispune de porturi Sata pentru HDD, mai ales ca mi-am propus sa fac totusi si un RAID 1 pentru backup. Are un port mSATA, un port M.2 si inca un port mini pciex.(vedeti poze in atasament). Detin la el o placuta M.2 cu capacitatea de 16GB, de pe care buteaza acum un windows 7.

Pentru moment sunt interesat de o recomandare din parte voastra la o solutie de conectare a 2 HDD de 3,5" probabil undeva la 2-4TB, evident alimentate de la o alta sursa de 5 si 12V.

Am vazut ca au aparut pe piata adaptoare/convertoare:
mSATA to Sata http://www.elfast.ro...ni-digitus.html
M.2 to Sata: https://www.aliexpre...2775183774.html
mini pciex to M.2/Card SD....chiar si mini pciex to 2 sau 4 x Sata.
Am mai vazut cateva adaptoare cu raid incorporat dar nu prea ma incanta. Nu am gasit nici o informatie ce fel de sistem RAID foloseste, existand posibilitatea ca atunci cand se arde adaptorul sa nu pot sa recuperez datele de pe HDD-uri.

Multumesc anticipat.

Attached Files

  • Attached File  T620.jpg   534.28K   54 downloads

Edited by FlorinHiT, 10 July 2018 - 21:38.


#2
ciine

ciine

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 04.06.2007
M-am ocupat cu mult timp in urma de acest aspect  dar pe alte modele , uite http://www.rpc-forum...read.php?t=4945
Iti recomand t510 ai doua interfete sata   si incap in interior doua hdd laptop

Edited by ciine, 10 July 2018 - 21:50.


#3
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,715
  • Înscris: 26.06.2003
discurile alea trebuie si alimentate. O sa iasa o ciudatenie. Mai bine zici pas. Sau folosesti un singur disc, cu backup in cloud.

#4
FlorinHiT

FlorinHiT

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 09.03.2005
As putea sa alimentez hardurile cu 5v respectiv 12v de la o sursa,de la un alt thin clien, care suporta consum de 40w. Intradevar o sa fie o ciudatenie.
Am zis pas, deoarece chiar si daca as folosii un singur hdd,acela ar fi de 2TB si nu cred ca il vede indiferent ce interfata folosesc (mSATA sau M.2)

#5
FlorinHiT

FlorinHiT

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 09.03.2005

 ciine, on 10 iulie 2018 - 21:49, said:

M-am ocupat cu mult timp in urma de acest aspect  dar pe alte modele , uite http://www.rpc-forum...read.php?t=4945
Iti recomand t510 ai doua interfete sata   si incap in interior doua hdd laptop

E posibil sa fie cateva modele de t510 cu un singur port sata?
Din ce am gasit pe net, un singur port sata si unul ide.

#6
ciine

ciine

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 04.06.2007

View PostFlorinHiT, on 01 septembrie 2018 - 19:18, said:

E posibil sa fie cateva modele de t510 cu un singur port sata?
Din ce am gasit pe net, un singur port sata si unul ide.
Portul ide este facut prin emulator  tot din sata , deci are doua porturi sata , al doilea trebuie sa-l faci tu (sa-i lipesti firele  exact linga portul ide de care vorbesti)
HDD- de 2.5 au nevoie decit de 5 v care e asigurat din porturile sata

Edited by ciine, 01 September 2018 - 20:19.


#7
FlorinHiT

FlorinHiT

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 09.03.2005

View Postciine, on 01 septembrie 2018 - 20:16, said:


Portul ide este facut prin emulator  tot din sata , deci are doua porturi sata , al doilea trebuie sa-l faci tu (sa-i lipesti firele  exact linga portul ide de care vorbesti)
HDD- de 2.5 au nevoie decit de 5 v care e asigurat din porturile sata

Ok. Intrebarea e daca vede 2 hdd-uri de 4 TB?

#8
ciine

ciine

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 04.06.2007

View PostFlorinHiT, on 13 septembrie 2018 - 05:31, said:

Ok. Intrebarea e daca vede 2 hdd-uri de 4 TB?
Nu poti decit sa incerci dar de cel care l-am descris a vazut doua hdd de 1tb.
In principiu cred ca decit sistemul de operare impune limita  partea hardware este cu mult peste un NAS

Anunturi

PIATRAONLINE Renovezi sau construiesti?

Intra acum pe PIATRAONLINE, ai reduceri de pana la -80% la piatra naturala de Extra Black Friday. Doar pe 16 Noiembrie, si doar in online, ai sansa de a intra in cursa reducerilor si de a cumpara materialele dorite pentru proiectul tau. De Black Friday ai cele mai mari reduceri la piatra naturala, dar si premii extra pe care le poti castiga. La PIATRAONLINE, Black Friday se transforma in Extra Black Friday - cea mai neagra vineri cu cele mai mari reduceri.

blackfriday.piatraonline.ro - Intra acum si castiga premii garantate!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate