Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...

Pastrare numar inmatriculare !
 

Amenintare cu arma

* * * - - 11 votes
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#1
Impact

Impact

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 13.07.2007
Salut!
Va relatez  urmatoarea intamplare:

Pe data de 12 iunie am fost la o spalatorie auto cu fratele meu (nu este prima data cand mergem acolo). Dupa ce fratele meu s-a dus sa ii achite patronului, acesta a inceput sa-l jigneasca pentru ca nu ii da bancnote mici (de 10 lei, nu 100). Desi pe toata durata sederii noastre acolo patronul i-a jignit si amenintat pe angajati ca ii da afara pentru ca spala mult prea incet masinile (10 minute interior exterior), fratele meu a mai lasat si bacsis pe langa suma ceruta. Dupa ce a fost spalata si masina mea, s-a dus sa ii achite si i-a cerut bonul fiscal, moment in care au inceput injuraturile si amenintarile. Desi i s-a vorbit normal, acesta a refuzat eliberarea bonului fiscal si a continuat sa ne ameninte. La un moment dat ne-a chemat intr-o incapere (chipurile sa primim bonul) moment in care a scos o arma si a indreptat-o catre noi strigand ca ne zboara creierii daca nu plecam din spalatorie si mai cerem bon fiscal. Scena la care a participat tot personalul spalatoriei. Atunci am sunat la 112 si am cerut ajutor de urgenta. Dupa 25 minute de asteptare (pe trotuar, langa masina) in injurii si amenintari cu moartea, am primit un apel de la politie sa ma intrebe daca mai sunt la spalatorie. Le explic ca sunt mort de multa vreme prin impuscare si acestia isi cer scuze ca nu pot veni mai repede. Dupa alte 5 minute apare echipajul fara girofaruri functionale, coboara din masina si il saluta pe patron?!?!?! Apoi vine la noi si ne cere buletinele, timp in care eram impinsi, amenintati si injurati. Vazand ca nu suntem lasati sa povestim ce s-a intamplat, politia ne trimite la sectia 23  sa depunem plangere (de aici venise echipajul)! Nici macar nu l-au legitimat sau perchezitionat. Am plecat la sectie unde am aflat ca domnul nu are permis de port arma si ca echipajul a plecat de la spalatorie imediat dupa noi. Am dat declaratiile, am povestit ce s-a intamplat, a fost chemat si politistul care a intervenit si a fost intrebat daca a perchezitionat suspectul. Raspuns NU, nu a facut nimic, ba mai mult a inceput sa injure in sectie (politstul) ca el nu mai face fata. Colac peste pupaza, apare dupa o ora si infractorul care sustine ca noi nu am vrut sa platim serviciile prestate si am vrut sa il batem, negand orice amestecare a lui cu armele de foc. Acum, dupa 3 saptamani, suntem contactati de politie si chemati sa dam alte declaratii intrucat avem plangere penala pentru loviri si violare de proprietate, depusa de patronul respectiv. Exista camere de supraveghere in spalatorie care teoretic au inregistrat toata scena, mai mult, sunt camere si pe trotuar de la firmele de langa spalatorie. Au fost si alti martori prezenti cu masinile acolo. Nimeni nu a fost intrebat nimic de politisti!
Cat am asteptat echipajul de politie, cei 5 angajati ai spalatoriei ne-au rugat sa asteptam departe de spalatorie pentru ca aceste e foarte violent, chiar au stat 20 minute langa noi la masina, insa acestia au fost amenintati ca trebuie sa nege orice declaram noi (asta in prezenta noastra si a altor persoane).
Am fost la politie unde am declarat in calitate de martori (ciudat ca de martori) ca nu l-am lovit si nu i-am violat proprietatea individului (asta contine plangerea lui).
In alta ordine de idei, politistii care ne-au notat declaratiile (ultima data) s-au comportat execrabil, de parca noi l-am fi amenintat cu pistolul si nu invers. In primul rand ca ni s-a adresat in felul urmator: "Vad ca sunteti ditamai oamenii, nu cred ca nu ati dat in el." "Da, nu are nicio zgarietura dar nici dumneavoastra nu aveti vreun semn ca ati fost impuscati". La sfarsit l-am rugat sa isi corecteze greselile gramaticale (destul de multe) si m-a indemnat sa o scriu eu de mana daca ma cred destept.
I-am mentionat faptul ca politistul care a intervenit a facut-o in mod de-a dreptul hilar, salutandu-l pe faptuitor iar noua ne-a cerut sa ne legitimam, nu tu perchezitie, nimic! Insa acestia au sarit ca arsi ca ei nu accepta sa isi vorbeasca colegii de rau si sa ma duc sa depun plangerile in alta parte impotriva lor. Mai mult, i-am solicitat sa il intrebe pe agent daca atitudinea patronului la venirea echipajului a fost violenta la adresa noastra, continuand sa ne ameninte, insa acesta a refuzat pe motiv ca nu crede ca noi am stat cu mainile in san cand a venit politia si acceptam sa ne injure si ameninte?!?! De-a dreptul penibil si infiorator.
Am cerut numele agentilor pentru a depune plangere la parchet, insa AU REFUZAT. Ne-au indemnat sa depunem cerere pentru studierea dosarului si daca "avem noi chef o sa primiti acceptul".
Evident, desi am vazut camerele functionale in ziua respectiva, politistul a spus ca acum (dupa 3 saptamani) camere nu mai sunt functionale!!
Momentan avem depuse plangeri la politia capitalei, politia economica (pentru partea cu bonul fiscal) si evident la sectia 23 unde am intampinat problemele cu politistii, suntem si in discutii cu avocata, vom depune cerere pentru studierea dosarului.
Nu avem filmari cu telefonul pentru ca pur si simplu nu ne-a stat capul la asta. Desi am condamnat intoteauna filmuletele in care apar persoane agresate, se pare ca mi-am schimbat opinia radical si voi filma tot ce misca de acum incolo.
Spalatoria auto este pe Bd Basarabia, intersectie cu Bd 1 Dec 1918.

Ce sfaturi imi puteti da? Multumesc

#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
1. Deși e un sfat tardiv, trebuia să filmați pe animal și pe polițiști.
2. Plângere la parchet.
Dacă aveți avocată, știe ea ce să facă.
3. NU VĂ MAI SPĂLAȚI MAȘINA ACOLO.

#3
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Uita si evita spalatoria. Daca patronul este dement , plangerea ta nu-l va face normal . Deasemenea , Politia se poate sa fie " unsa " de el sau chiar sa beneficieze de unele avantaje , asa ca din chestia asta voi veti iesi sifonati ...si daca nu veti putea dovedi acuzatiile s-ar putea sa va pomeniti si cu o plangere pentru calomnie , pe care o vor semna toti angajatii lui , cum ca l-ati acuzat pe nedrept. Stiu , o sa apara moralisti care vor spune ca astfel de abuzuri trebuie semnalate si autoritatile sa-si faca treaba ...bla-bla-bla. eu te sfatuiesc sa nu incepi o lupta pe care nu o poti incheia in avantajul tau. Cum sa-ti spun ....eu nu as face asta , ma refer sa renunt .... eu l-as bate pe ala pana m-ar plati cu bani grei sa nu-i rup ficatii in el , dar la mine ruptul de ficati este in fisa postului. Tu esti cetatean . Esti genul care sta pe trotuar sa astepte sa vina Politia sa-i faca dreptate . Intr-o lume ideala , ar fi bine sa fii cetatean. ti se pare ca traiesti intr-o lume ideala ? No ...las-o asa , schimba spalatoria ca or mai fi ..si evita sa te mai intalnesti cu pistolarul . Crede-ma , este un sfat bun .

Edited by JurasikMan, 09 July 2018 - 14:37.


#4
Impact

Impact

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 13.07.2007
Nu am cosiderat vreodata ca violenta poate fi  cale de aparare intr-o situatie de genul asta, si da, am stat pe trotuar langa masina pana la venirea politistilor. Nici macar atunci nu ne-am gandit ca ar fi bine sa filmam.  Stiu ca angajatii respectivi sunt foarte usor controlati, insa, am trecut de cateva pe acolo si erau alte persoane, nu cele care au asistat la evenimentul respectiv. Inteleg ca nu voi putea demonstra vreodata ca am fost amenintat cu arma (desi daca se facea perchezitie in seara respectiva se gasea si pistolul), insa atitudinea politistilor este de neinghitit, netrecut cu vederea. Am cativa prieteni politisti pe care ii consider mai mult decat buni in ceea ce fac, dar aceste specimente sunt cu mult departe.

Edited by Impact, 09 July 2018 - 14:46.


#5
Steetch

Steetch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,210
  • Înscris: 15.09.2015
Un caz tipic tarilor din lumea a treia. Din nefericire, prevad o urmare tot din lumea a treia. Doar economic daca il poti arde.

Ala are arma de pe piata neagra, daca permis de port-arma nu are, si politistul se scarpina in cur si se intoarce la sectie. De sclavii care stau si inghit ce sa mai zic.

Edited by Steetch, 09 July 2018 - 14:50.


#6
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,715
  • Înscris: 08.10.2004
data viitoare sa filmati/inregistrati..ca a durat destul toata povestea ca sa ai timp sa o faci.

#7
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Spune-i unuia din prietenii polițiști că respectivul are armă posibil fără permis.
Va avea el ac de cojocul lui.

Pariu că individul o ține în torpedou la Haudi.

Edited by waterman, 09 July 2018 - 14:55.


#8
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Este o situatie regretabila , dar clasica in acelasi timp. Intr-o lume normala , cu legi care sunt respectate , cu autoritati care isi fac treaba , nu ar exista nici specimene ca pistolarul pomenit. Cetateanul normal , onest , platitor de taxe si impozite , crede ca o reclamatie poate intoarce situatie pentru ca el cunoaste doar acea lume de oameni normali in care reclamatia este o arma puternica si unde reclamatiile sa fac impotriva altor cetateni , ca el. Un idiot ca ala pomenit de tine nu este cetatean. Este un borfas , un nemernic care toata viata asta a facut , a amenintat si a batut angajati , si-a cladit o afacere pe intimidare . el este obisnuit cu reclamatiile , ca o multime de oameni i le fac . Problema este ca uite realitatea ...Politia vine greu cand este chemata ( ca stie despre cine este vorba ) , angajatii se tem de el , o avea un teanc de plangeri care ulterior au fost retrase ...intelegi imaginea de ansamblu. Acum tu trebuie sa te gandesti , merita pentru sanatatea ta , sa-ti omori neuronii , sa stai cu stres ( ca daca ala te ameninta ca pune un aurolac sa-ti taie cauciucurile o sa stai stresat , iti garantez eu ) , pentru ce ? Ca sa rezolvi ce ? Ce nu au rezolvat altii inaintea ta ? Vezi tu , borfasii se lupta intre ei , cetatenii intre ei ...dar niciodata cetatenii nu se bat cu borfasii pentru ca nu cunosc regulile . Te sfatuiesc de bine . Am o viata petrecuta printre borfasi si numai din aia rai care merg si la nunta cu o maceta sub sacou . Pe ala il doare-n dos de plangerea ta . singurul care poate pierde din situatia asta esti tu . Este alegerea ta daca vrei sa continui sau nu .

Edited by JurasikMan, 09 July 2018 - 14:56.


#9
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Politistii mereu sunt cu cei de care se folosesc, asa e si la mine in zona. Nu dau doi bani pe "siguranta si incredere".

#10
PMmd63

PMmd63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 08.01.2018

View PostSteetch, on 09 iulie 2018 - 14:46, said:

Un caz tipic tarilor din lumea a treia. Din nefericire, prevad o urmare tot din lumea a treia. Doar economic daca il poti arde.

Ala are arma de pe piata neagra, daca permis de port-arma nu are, si politistul se scarpina in cur si se intoarce la sectie. De sclavii care stau si inghit ce sa mai zic.
Subscriu.

Iar scuza polițistului „că nu mai face față” e una comună, răsuflată și total nepotrivită ocupației. Și eu am primit-o acum câteva săptămâni, cu un alt context.
Pe ce dracu' iau oamenii în albastru salarii, să se plângă ca niște fete mari că sunt „depășiți de situație”!?

Edited by PMmd63, 09 July 2018 - 15:02.


#11
Maryus89

Maryus89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 666
  • Înscris: 02.05.2008
Parerea mea, postare pe facebook si povestit intr-un ziar. O sa se faca valva si cineva mai sus o sa se sesizeze.
Gandit-va la parcarea de la Sinesti, pai acolo se fura de ani de zile, acum un an si mie mi-au zis niste jandarmi sa nu stau mult. Pana nu a aparut intr-un ziar si s-a facut valva nu s-a intamplat nimic.

Edited by Maryus89, 09 July 2018 - 15:03.


#12
Steetch

Steetch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,210
  • Înscris: 15.09.2015
data viitoare... cine si-ar dori o data viitoare in situatia de fata?

#13
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Poate era pistol de jucarie, airsoft sau bricheta. Pt brichete nu trebuie permis.
Posibil ca politistii isi spala acolo masinile, si de serviciu, si personale, gratis, normal ca sunt de partea lui.

#14
Steetch

Steetch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,210
  • Înscris: 15.09.2015
Din pacate, @JurasikMan are dreptate.

#15
PMmd63

PMmd63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 08.01.2018
Situații comune ca în Mexic, Rusia și alte țări latine, slave sau slavo-latine din lumea a treia.

Miliția Rromână mână-n mână cu boschetărașii „patroni” „capo di tutti cappi frutti”.

#16
Impact

Impact

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 13.07.2007
Daca era pistol de jucarie nu nega faptul ca ne-a amenintat. La sectie l-au intrebat daca detine permis, daca are sau a avut asupra lui o arma, fie ea si de jucarie. A negat tot, evident. Deci acea arma nu era de jucarie. Oricum, avea camere de filmat peste tot, in incinta respectiva era si calculatorul unde erau conectate. Mai mult decat atat, erau martori de fata pe care nimeni nu i-a intrebat ceva.
Societatea lui figureaza cu 0 angajati. Oare are tupeul sa ii cheme martori si sa ii invete ce sa zica intr-un dosar penal? Ei nefiind legal angajati? Eu nu cred. Dar politia ii va chema la declaratii. Vedem atunci.
Pana una alta depunem si la ITM plangere.

#17
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,297
  • Înscris: 29.07.2013
Daca tot vrei sa-i faci un bine, trimite un prieten sa-si spele masina si sa-i ceara bon fiscal, de data asta filmand toata scena.

#18
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017
Eu chiar nu inteleg aceasta manie care consta in a cere bonul fiscal...
Daca sunt multumit de serviciul oferit multumesc si plec, nu stau sa vad daca ala lucreaza la negru

Edited by YourFan, 09 July 2018 - 15:19.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate