Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Constructie casa Brasov

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#37
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View PostnicolalinC, on 09 iulie 2018 - 10:29, said:

Salut, aveti dreptate si pe banii proprii ne bazam in prima etapa la rosu. Intre timp trebuie sa pregatesc un apartament si sa il vand impreuna cu un credit de vreo 10-20.000 in cazul in care spui ca interioarele o sa ajunga la 60-70k ne descurcam. Insa la tencuiala, glet, lavabila, izolatii si decorativa o sa lucrez impreuna cu, cumnatul meu care este in domeniu.
Acoperisul este o problema pentru ca nu stiu ce decizie sa iau...eventual o sa vorbesc cu arhitectul sa ii cer ceva pareri

PS: Astazi a iesit autorizatiaaaaa Posted Image  si nu este obligatoriu in comuna mea de diriginte de santier Posted Image

Daca te framinta acoperisul lasa-ti toate optiunile deschise si iei decizia mai tirziu. Faci structura de lemn ca si cum ai pune ceramica ( adica mai zdravana) si pina atunci te documentezi asupra optiunilor disponibile. Eu am oscilat multa vreme intre o ceramica de la Creaton si tabla de la Gerard. Banii erau cam tot aia . De regula nu costa atit de mult elementele de cimp cit costa cele de coama sau accesoriile. Gerard da 50 de ani garantie ( sa fim noi sanatosi ca in 50 de ani se intimpla multe) dar nu asta a fost argumentul decisiv in alegere. M-am dus am luat o tigla ceramica, una de beton si un modul de tabla gerard.
Le-am supus la chinuri sa vada ochiul meu ce se intimpla. Ceramica am spart-o relativ usor. La beton mai greu iar tabla nu am reusit sa o avariez cit sa treaca apa prin ea. Am reusit sa o indoi sa ii mai sara din acoperire dar fiind elastica a rezistat cu brio. Stiu o sa spui ca probabilitatea sa iti cada grindina atit de mare pe casa este mica dar nu este 0. Betonul clar nu va fi afectat decit la dimensiuni extreme dar nu stiu cum se va comporta in ani, daca absoarbe apa si crapa sau nu. Din table top am considerat Decra si Gerard. La multe altele nu mi-a placut sistemul de prindere ( gen Lindab unde nu am incredere in sistemul cu surub cu garnitura de cauciuc care imbatrineste in timp)
Pina la urma mai e si o problema de filozofie. Unii dau 70k pe un Volvo cu caroserie de aluminiu. Altii dau7k la fiecare 3 ani pe un Logan nou. Poti considera acoperisul o consumabila. Nu cred ca arhitectul iti va da cel mai bun sfat . Estetic poate dar strict tehnic este de preferat structuristul. Daca Il crezi competent sa iti proiecteze structura casei ii poti urma sfatul si la acoperis.

#38
vivaconsult

vivaconsult

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 20.01.2016
Eu am fost in aceeasi situatie, Creaton vs Gerard. Am mers totusi pe Creaton, mi s-a parut ceramica mai potrivita pentru o zona de munte cum este Brasovul. A trecut o iarna si imediat o vara, pot zice ca nu regret. In zona terasei am avut tigla foarte murdara de spuma, adeziv,etc, s-a curatat foarte bine, fara a ramine urme, plus ca arata bine ceramica.
Oricare din cele doua ai alege, nu dai gres, sint invelitori de top.

Edited by vivaconsult, 09 July 2018 - 18:35.


#39
kondas

kondas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,012
  • Înscris: 01.10.2014

View Postpicomouse, on 09 iulie 2018 - 18:21, said:

Din table top am considerat Decra si Gerard. La multe altele nu mi-a placut sistemul de prindere ( gen Lindab unde nu am incredere in sistemul cu surub cu garnitura de cauciuc care imbatrineste in timp)
Modulele de tabla Lindab cu acoperire de roca se prind tot cu cuie, nu cu surub si garnitura. Si tot in cant se bat ca la Decra/Gerard.
Daca iei cuiele de la Lindab sunt galvanizate, nu ordinare, la montaj folosind un pistol pneumatic.

Lindab cu acoperire poate fi pusa in clasament langa cele 2 enumerate de tine linistit.

Asta in caz ca te refereai la tabla lindab cu acoperire de roca si nu la tabla "TIP" Lindab.

#40
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,540
  • Înscris: 30.07.2007

View PostnicolalinC, on 09 iulie 2018 - 10:29, said:

nu este obligatoriu in comuna mea de diriginte de santier Posted Image
Poate ca nu vorbim despre o comuna din Romania.
Altfel, daca nu s-or fi schimbat legile anul asta, eu cred ca trebuie.

L10/1995
Articolul 22
Investitorii sunt persoane fizice sau juridice care finantează si realizează investitii sau
interventii la constructiile existente în sensul legii si au următoarele obligatii
principale referitoare la calitatea constructiilor:
....
d) asigurarea verificării executiei corecte a lucrărilor de constructii prin diriginti de
specialitate sau operatori economici de consultantă specializati, pe tot parcursul
lucrărilor;

#41
nicolalinC

nicolalinC

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 22.09.2015
No super băieți, nu știu ce acoperiș aleg dar știu că nu o sa fie Bilka. Între Gerald și ceramică o să fie

#42
nicolalinC

nicolalinC

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 22.09.2015
Crocko ai dreptate..am primit o informație neverificata și când am vorbit cu arhitectul mi-a spus că ISC-ul îți dă obligativitate de diriginte de șantier.
Vivaconsult de la ce distribuitor ai luat țiglă ceramică? Este posibil sa fie vreo diferență de preț?


#43
vivaconsult

vivaconsult

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 20.01.2016
Grija mare la ISC.
Neaparat sa faci anuntul de incepere a lucrarilor, nu uita de probele de beton la fiecare etapa (sa bata intre ele), dereginte si rte.
Am avut controale de la ei si am scapat in 7 luni, adevarat fara amenda. ISC cere neaparat lucrarile sa fie executate cu o firma, nu mai merge in regie proprie, la control mi-au cerut si mie si vecinului, adica sa ai contract cu o firma.
Creaton am luat de la Recobol, garantie mi-au dat 50 de ani.
Creaton am gasit la Dedeman si la ei, la recobol pretul a fost mai bun, plus ca au fost si seriosi. Poti sa cauti, poate o aduc mai multi, cere oferta.

Edited by vivaconsult, 10 July 2018 - 07:23.


#44
nicolalinC

nicolalinC

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 22.09.2015
Multumesc, am trimis vineri masuratorile la Recobol si astept o oferta. Astazi merg la ISC sa anunt inceperea lucrarilor insa imi pare un pic ciudat sa nu mai poti lucra in regie proprie daca ai diriginte si RTE... o sa intreb acolo sa vedem ce zic Posted Image

#45
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostnicolalinC, on 10 iulie 2018 - 08:57, said:

Multumesc, am trimis vineri masuratorile la Recobol si astept o oferta. Astazi merg la ISC sa anunt inceperea lucrarilor insa imi pare un pic ciudat sa nu mai poti lucra in regie proprie daca ai diriginte si RTE... o sa intreb acolo sa vedem ce zic
Stai linistit ca se poate si  regie proprie, oamenii doar isi negociaza spaga...e visul lor umed sa controleze totul.. Asa mi-au spus si mie dar cand am cerut sa vad ce zice legea si am cautat m-am convins de situatie. Oricum ar fi hilara si ilogica, daca omul vrea sa isi faca o casa cu propriile maine si isi asuma niste lucruri de ce sa il obligi sa ii faca aceasta casa o firma? Ca sa fiscalizam si ouale din cuibar sau...?!
Nu am nimic cu firmele si cu capitalismul in general, este cel mai bun sistem cunoscut dar  bine sa avem optiuni sa putem alege ceea ce credem ca e mai bine pentru noi. Vezi pe pm un contact pentru tigla, de la ei am luat si a fost cel mai bun pret din vreo 8 oferte. Plus ca fac asta de peste 15 ani si au echipa de montatori cu case complicate in excutie la activ (vezi pe aici la strumfita). Bafta multa si atentie la bugete ca nu e de gluma.. :)

#46
vivaconsult

vivaconsult

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 20.01.2016
Pe Brasov, stiu de 4 controale de la ISC, toti in regie proprie, la toti inclusiv mie mi-au cerut contract, nu au treaba cu factura.

#47
nicolalinC

nicolalinC

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 22.09.2015
Mulțumesc de ajutor și sfaturi! Astăzi am primit oferta la fier și sunt 12 tone de fier care vine aproape 9.500 de euro...și în momentul la care sunt acum mai am nevoie de un pic și renunț...
Este extraordinar de scump totul...mama lor!

#48
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008
Nu trebuie sa renunti..ci sa re'evaluezi situatia..Cred ca toti am facut asta...calcule peste calcule..modificari peste modificari..Mai tai de aici..sau de dincolo..dar in mare...calculele prezentate mai in urma is destul de reale si pertinente..500E x suprafata = suma pe care ti-o permiti azi (ca sa iasa ceva decent la cheie)..Eu nu prea cred in construirea casei cu bani viitori..(poate doar daca intentionezi sa castigi la loto sau la ruleta)..E romantic sa planuiesti sa termini o casa in urmatorii 5-10 ani..cu banii pe care-i vei castiga..dar s-ar putea sa te lase bateriile pe parcurs..si sa ingropi o gramada de bani acolo..Criza bate la usa..toata lumea zice asta..MIroase deja a 2007-2008..cand a crapat cam orice pe piata..

Multi dintr noi am prelungit termenele pentru ca pe final..banii preconizati nu prea mai ajung...sau decizi ca trebuie sa mai si traiesti..nu numai sa bagi in casa..ori calitatea fortei de munca e asa proasta incat te apuci sa le faci tu..

Eu zic sa analizezi proiectul..sau poate sa-l uiti si sa reiei totul de la zero..sau sa mai tai din suprafete..E  greu..dar nu imposibil..

Edited by manghels, 11 July 2018 - 05:55.


#49
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Retragerea aia a etajului cu 80cm din axul A in A' mi se pare nu doar inutila dar aduce si niste complicatii in partea de structura. Totodata, avand si panta aia foarte mica va fi greu sa faci o termoizolare ok in bucatica aia de sub acoperisul mic.

Edited by the_lion, 11 July 2018 - 08:02.


#50
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 06.01.2014

View PostnicolalinC, on 10 iulie 2018 - 23:40, said:

Mulțumesc de ajutor și sfaturi! Astăzi am primit oferta la fier și sunt 12 tone de fier care vine aproape 9.500 de euro...și în momentul la care sunt acum mai am nevoie de un pic și renunț...
Este extraordinar de scump totul...mama lor!
Si te gândeai DOAR la acoperiș.
Dar lemnul , cât e acum?

Acum e cel mai bun moment sa renunți.

#51
nicolalinC

nicolalinC

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 22.09.2015
Este intradevar scump, si nu ma asteptam la asa preturi, vorba ta manghels, nu o sa fie gata anul viitor, ne mai lungim cum un an, doi si tot o fac!! Avem un apartament pe care o sa-l vindem si incet incet o sa facem casuta. (Avem terenul care l-am luat acum 4 ani intr-o livada de pomi fructiferi superba, si doar asta ma face sa continui)

PS: M-am uitat pe Brasov la Duplexuri si apartamente mai spatioase dar cam tot sare de 80.000 si asa mai bine mai investesc inca vreo 20k si termin SPER!

#52
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Ai in vedere si urmatoarele:

1. amenajari exterioare (fose, pluviale, utilitati, irigatii, plante, garduri, porti etc.): pe la 20k in functie de pretentii
2. doar piatra si polistiren decorativ o sa te coste minim 5k din ce vad in randari.
3. iti mai trebuie vreo 20k sa te muti: mobila si muulte alte chestii prin casa.

Fa-ti un buget general si pe urma decizi. Asa in mare casa se poate face cu 100k daca nu ai pretentii exagerate (maxim medii!) si daca nu e foarte complicata, nu are subsol si nici mai mult de 200mp construiti. Dar la o casa mai sunt chestii pe langa, deloc neglijabile..

Sa nu crezi ca am zis chestiile astea din grandomanie. Le-am zis direct din..stomac, acolo le simt.. :)

#53
vivaconsult

vivaconsult

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 20.01.2016

View PostnicolalinC, on 11 iulie 2018 - 10:17, said:

Este intradevar scump, si nu ma asteptam la asa preturi, vorba ta manghels, nu o sa fie gata anul viitor, ne mai lungim cum un an, doi si tot o fac!! Avem un apartament pe care o sa-l vindem si incet incet o sa facem casuta. (Avem terenul care l-am luat acum 4 ani intr-o livada de pomi fructiferi superba, si doar asta ma face sa continui)

PS: M-am uitat pe Brasov la Duplexuri si apartamente mai spatioase dar cam tot sare de 80.000 si asa mai bine mai investesc inca vreo 20k si termin SPER!
Visele is frumoase, dar realitatea este alta.
La proiectul pe ca il ai si preturile actuale,greu de crezut ca te incadrezi, vanzarea apartamentului este o varianta, dar totul depinde cum o sa evolueze situatia actuala eco-politica.
Speranta moare ultima, dar bugetul trebuie facut serios si pus pe hirtie, deoarece daca te vezi la glet, gard facut, utilitatile trase, doar atunci poti rasufla usurat, fiindca restul le mai faci, cu un imprumut etc.
Pret apartamente 3 camere:
Isaran - 84000
Urban - 92000
Avantgarden depinde de zona si stuctura dar tot pe la optzeci bate.
Dupexuri, sau case insituite mai mici, pina in 5 buc cu ceva teren, gasesti in Sanpetru sau Stupini pe la 75-100000, dar ai avantaje ca este mai aproape de BV, cel ma accesibil este Stupini ca si transport.

Tre sa iei in calcul naveta pina la Bod care ii de luat in calcul,zilnic si mai ales iarna, daca ai copii situatia ii mai serioasa.

Edited by vivaconsult, 11 July 2018 - 11:09.


#54
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012

View PostnicolalinC, on 05 iulie 2018 - 15:08, said:

Daca merg pe tabla o sa iau o echipa de montatori de la bilka pentru a avea garantie, am cerut o oferta de pret de la Creaton pentru tigla ceramica si astept cu nerabdare sa vad ce zic...

Pune tigla....e mai frumoasa.

Appropo.... unde iti faci casa??

Poate trec pe la tine sa iti povestesc despre fosa.....am experienta acum cu fosele de la Bod.

View Postvivaconsult, on 11 iulie 2018 - 11:08, said:

Tre sa iei in calcul naveta pina la Bod care ii de luat in calcul,zilnic si mai ales iarna, daca ai copii situatia ii mai serioasa.

Eu fac tot ce zici tu, si nu e capat de lume.Copii ii poti duce inainte sa mergi la munca.
Deci daca un adult munceste la BV priblema e rezolvata.

PS,Din 2019 Bod-ul are sa intre in metropola vb ca si Stupini-ul, in cea ce priveste RAT, Or sa bage o linie regulata, Ca 41 care merge in Stupini.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate