Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
laptop acer nu merge tastatura

De ce ca Freelancer caștigi ...

La mulți ani @hvz!

La mulți ani @cotzi!
 Capac culbutori fisurat

Solutii pentru backup date person...

Difuzor bas Q Acoustic 3050

Bolojan la presedintie?
 Huawei band 8

Statii de benzina DHR

AT Duster 80 asfalt 20 forestier

fisura/crapatura perete exterior ...
 Windows XP Volume License

Noul degresant universal

Imaginea nu poate fi redata - Ero...

"Mafiotii" revin in forta...
 

Telekom și cel mai prost peering internațional care există

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#55
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,609
  • Înscris: 22.01.2011

View PostMembruAnonim, on 03 iulie 2018 - 18:28, said:

Nu stiu daca stii dar deja am aflat ca s-a trecut la HD voice pe 2G. Sigur, nu peste tot. Poate e doar un test, vom vedea.
Esti sigura? A venit la voi informare, sau cum?

Edited by biogood, 03 July 2018 - 19:08.


#56
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Au observat niste clienti. :)

#57
galsven

galsven

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 11.12.2007

View Postbiogood, on 03 iulie 2018 - 19:07, said:

Esti sigura? A venit la voi informare, sau cum?


Este activ AMR-WB pe Telekom 2G începand cu 15 iunie am observat eu.

#58
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Da, dar nu peste tot...

#59
galsven

galsven

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 11.12.2007

View PostMembruAnonim, on 03 iulie 2018 - 19:13, said:

Da, dar nu peste tot...

Pai unde nu este activ? Eu am văzut că este și în zonele unde nu s-a făcut swap încă.

#60
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
O sa mai verific. Pana  una-alta, link-ul tau nu imi merge de pe fibra RDS. Posted Image

#61
galsven

galsven

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 11.12.2007
Totuși nu înțeleg de ce nu-ți merge de pe RDS! Eu azi am folosit de pe RDS și a mers. Poți încerca după telefon iar dacă tot nu merge, după o schimbare a IP-ului ?

#62
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Ajung la partea unde selectez daca il vreau pe 32 sau 64 biti si apare minunea de eroare 405. De pe Telekom imediat ia link-ul de download generat, valabil 12 ore.

#63
galsven

galsven

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 11.12.2007
Poate e IP-ul în black list de la vreun alt client RDS, fiind dinamic. Încearcă cu o schimbare a IP-ului după restart router.

#64
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
O sa incerc imediat.

Tot nu merge din RDS.
Attached File  61468.jpg   41.44K   34 downloads

#65
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015

View PostMembruAnonim, on 03 iulie 2018 - 18:58, said:

Tracing route to s2.softlay.net [109.236.81.173]
over a maximum of 30 hops:

  1 <1 ms <1 ms <1 ms  router.asus.com [192.168.1.1]
  2 2 ms 1 ms 1 ms  10.0.0.1
  3 1 ms 2 ms 2 ms  10.30.3.129
  4 8 ms 8 ms 8 ms  static-10-220-128-58.rdsnet.ro [10.220.128.58]
  5 8 ms 8 ms 8 ms  ae6.RT.DPX.BUD.HU.retn.net [87.245.243.186]
  6 33 ms 32 ms 33 ms  ae0-7.RT.EVO.AMS.NL.retn.net [87.245.234.135]
  7 43 ms 43 ms 43 ms  GW-WorldStream.retn.net [87.245.227.7]
  8 47 ms 47 ms 47 ms  109.236.95.113
  9 48 ms 48 ms 49 ms  customer.worldstream.nl [109.236.81.173]

Trace complete.

De pe PC accesez, prin FTTH RDS.

Si asta e de pe 4G Telekom:

Tracing route to s2.softlay.net [109.236.81.173]
over a maximum of 30 hops:

  1 1 ms 1 ms 2 ms  192.168.42.129
  2 * * * Request timed out.
  3 66 ms 50 ms 49 ms  10.143.0.13
  4 42 ms 31 ms 29 ms  10.132.128.202
  5 35 ms 29 ms 30 ms  10.117.0.197
  6 37 ms 90 ms 39 ms  10.117.0.209
  7 49 ms 31 ms 29 ms  89.121.214.213
  8 * * * Request timed out.
  9 66 ms 61 ms 60 ms  10.0.242.226
10 65 ms 58 ms 56 ms  ae3-1.fra20.core-backbone.com [80.81.192.187]
11 68 ms 70 ms 67 ms  ae5-2074.ams10.core-backbone.com [81.95.2.138]
12 77 ms 79 ms 67 ms  109.236.95.128
13 78 ms 73 ms 62 ms  109.236.95.117
14 74 ms 68 ms 70 ms  customer.worldstream.nl [109.236.81.173]

Trace complete.

De pe Telekom mobil pot accesa link-ul tau si descarca cu 5 MB/s, de pe RDS imi da eroarea 405.
Attachment 4gtelek.jpg


Si un traceroute de pe VDSL

Tracing route to s2.softlay.net [109.236.81.173]
over a maximum of 30 hops:
  1 1 ms    <1 ms    <1 ms  dlinkrouter [192.168.0.1]
  2    16 ms    15 ms    15 ms   1.2.3.4
  3    47 ms    47 ms    47 ms  1.2.3.4
  4 *     *     * Request timed out.
  5    46 ms    46 ms    45 ms  10.0.200.18
  6    44 ms    44 ms    46 ms  ae3-1.fra20.core-backbone.com [80.81.192.187]
  7    53 ms    53 ms    52 ms  ae5-2074.ams10.core-backbone.com [81.95.2.138]
  8    50 ms    49 ms    49 ms  109.236.95.146
  9    56 ms    55 ms    55 ms  109.236.95.113
10    55 ms    55 ms    55 ms  customer.worldstream.nl [109.236.81.173]



Si de pe vdsl cu netflix pornit.

Edited by adiatric, 03 July 2018 - 20:31.


#66
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Tu poti accesa si sa descarci ISO-ul ala de pe softlayer? De pe Telekom banuiesc ca iti functioneaza, dar de pe RDS?

#67
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015



View PostMembruAnonim, on 03 iulie 2018 - 20:39, said:

Tu poti accesa si sa descarci ISO-ul ala de pe softlayer? De pe Telekom banuiesc ca iti functioneaza, dar de pe RDS?
Nu are rost sa iti bati capul cu sit-ul ala care e plin de malware si soft care nu ar trebui sa existe.

[ https://www.speedtest.net/result/7442767517.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Mai mult ce iti trebuie, nu e suficient 83mbps cu new york ?

Si acum concluzia, ok ai peering.
Poti sa ai in casa si peering de 10gbps, ce faci cu el ?
Sau la ce iti e util acel peering , din punct de vedere al utilizatorului tip "home user"

Edited by adiatric, 03 July 2018 - 21:20.


#68
emanu900

emanu900

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,429
  • Înscris: 03.04.2004

View Postgalsven, on 03 iulie 2018 - 19:13, said:




Este activ AMR-WB pe Telekom 2G Ăźncepand cu 15 iunie am observat eu.

Confirm

Attached Files



#69
galsven

galsven

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 11.12.2007
Ca să vă demonstrez că am dreptate, uite la orele de trafic maxim cum se manifestă și ce viteză am pe site-urile care ies prin peeringul prost pe care-l are Telekom Fix cu Internet Exchange-urile, în acest caz cu DE-CIX!

La ora de trafic maxim, adică în intervalul 16-20 dar și pe la ora 11 dimineața, uitați ce proastă e viteza pe acele site-uri din străinătate!

Dar evident că unii vor zice că e conexiunea mea de vină sau orașul sau alte bălării, atunci vă întreb, de ce pe orice site din România dar și pe cele din străinătate care ies prin carrierii internaționali și nu prin IX-uri, de ce îmi merge bine, cu maximul suportat de conexiune, indiferent că e ea, ADSL, FTTH ori LTE ?

Dacă erau probleme fizice la fire nu aș fi avut viteză bună și constantă pe serverele din RO !!!

Ce am mai observat eu este că inițial downloadul pornește bine și apoi scade drastic după un minut, la valori de-ți vine să arunci toate pe geam, adică la 300 KBps iar pe parcurs, VITEZA ARE VARIAȚII !!! Dacă descarc din RO viteza NU are variații pe parcursul downloadului ci se menține constantă până se termină downloadul.

Din faptul că:

1. Viteza variază pe parcursul downloadului atingând valori minime foarte proaste iar perioada de variație este destul de mare, adică odată la 10-15 secunde variază de la valoarea minimă  de 300 KBps până la valoarea maximă a vitezei pe care o suportă conexiunea pe care o folosesc și tot așa periodic se variază de la maxim la minim.

2. Vitezele pe servere din țară sunt maximele admise de tehnologie, când pe servere mici internaționale din Europa (cele către care Telekom te rutează prin DE-CIX, AMS-IX), la orele de trafic maxim, precum acum, atingi valori de 5-10 Mbps indiferent că tu ai FTTH, ADSL sau 4G. Noaptea spectaculos dar merge bine. Dacă vreți să vă convingeți vă poftesc să faceți speedtest pe servere din țară, ceea ce fac mulți și pun aici testele, iar acestea ating valori maxime ale conexiunii pe care o folosesc, fie ea ADSL sau FTTH iar apoi să faceți speedtest pe servere internaționale dar cele NEIMPORTANTE, ca să nu iasă traficul prin carrierii internaționali. De exemplu speedtest.de.

3. De pe RDS, sau orice altă rețea fixă sau mobilă nu sunt probleme cu aceste servere pe care le enunțez eu și nici cu cele crepusculare de pe speedtest.
Eu am încercat să descarc cu Vodafone 4G și deși pe speedtest mergea cu 70 Mbps, cu fix atâta mergea și dacă descărcam de pe Softlay sau de pe alt server. Ce folos are că Telekom are pe FTTH sau pe 4G viteze maxime și care se ating în speedtest sau pe servere cu care are peering direct dacă de pe alte servere ai probleme mari cu peeringul iar alte rețele nu au ? Dar evident că nimeni nu vrea să observe și dă vina pe mine că denigrez Telekomul când în rețeaua asta am văzut probleme ce mă gândeam că nici nu pot exista! Evident că vouă vă merge să descărcați din Google Cloud sau Google Play, că au cache local la Telekom. Orange de exemplu se folosește din câte am observat de IX-ul Interlan pentru asta și de aceea apar probleme mari seara.

din aceste trei motive rezultă => că de vină e rețeaua fixă a Telekom și peeringul ei!!!

Vi-am atașat aici să vedeți poze cum merge acum pe Softlay și ce proastă e viteza de download de fișiere în comparație cu un alt server care are peering direct sau către care traficul e rutat prin carrierii internaționali. Și tot de pe aceși site am descărcat seara târziu și aveam viteză maximă. Și  vi-am mai atașat speedtest pe serverul Telekom RO dar și pe speedtest.de, culmea că pe speedtest.de nu merge decât praf după Telekom dar de pe RDS de ce merge ? Evident că unii vor zice că serverul e de vină și nu Telekom, chiar dacă de pe RDS, UPC, Vodafone nu are probleme serverul acesta!

Sigur, că alții vor spune că site-urile sunt de vină sau vor spune că e din cauza că site-urile respective nu au peering bun, doar ca să apere Telekom-ul ! Atunci vă întreb, de ce după RDS  FTTH sau EoC sau Vodafone 4G merge cu viteza maximă pe care mi-o oferă respectiva tehnologie ? De ce pe serverele din țară merge maxim Telekom ?

Prima poză e download de pe server internațional cu peering transportat de RTC prin DE-CIX, al doua poză e alt server internațional, apoi două poze cu speedtest pe DE și RO, apoi ultima poză este cu download pe server cu care Telekom are peering direct, adică Google.

Attached Files


Edited by galsven, 04 July 2018 - 18:31.


#70
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015

View Postgalsven, on 04 iulie 2018 - 18:31, said:

Ca să vă demonstrez că am dreptate, uite la orele de trafic maxim cum se manifestă și ce viteză am pe site-urile care ies prin peeringul prost pe care-l are Telekom Fix cu Internet Exchange-urile, în acest caz cu DE-CIX!

La ora de trafic maxim, adică în intervalul 16-20 dar și pe la ora 11 dimineața, uitați ce proastă e viteza pe acele site-uri din străinătate!

Dar evident că unii vor zice că e conexiunea mea de vină sau orașul sau alte bălării, atunci vă întreb, de ce pe orice site din România dar și pe cele din străinătate care ies prin carrierii internaționali și nu prin IX-uri, de ce îmi merge bine, cu maximul suportat de conexiune, indiferent că e ea, ADSL, FTTH ori LTE ?

Dacă erau probleme fizice la fire nu aș fi avut viteză bună și constantă pe serverele din RO !!!

Ce am mai observat eu este că inițial downloadul pornește bine și apoi scade drastic după un minut, la valori de-ți vine să arunci toate pe geam, adică la 300 KBps iar pe parcurs, VITEZA ARE VARIAȚII !!! Dacă descarc din RO viteza NU are variații pe parcursul downloadului ci se menține constantă până se termină downloadul.

Din faptul că:

1. Viteza variază pe parcursul downloadului atingând valori minime foarte proaste iar perioada de variație este destul de mare, adică odată la 10-15 secunde variază de la valoarea minimă  de 300 KBps până la valoarea maximă a vitezei pe care o suportă conexiunea pe care o folosesc și tot așa periodic se variază de la maxim la minim.

2. Vitezele pe servere din țară sunt maximele admise de tehnologie, când pe servere mici internaționale din Europa (cele către care Telekom te rutează prin DE-CIX, AMS-IX), la orele de trafic maxim, precum acum, atingi valori de 5-10 Mbps indiferent că tu ai FTTH, ADSL sau 4G. Noaptea spectaculos dar merge bine. Dacă vreți să vă convingeți vă poftesc să faceți speedtest pe servere din țară, ceea ce fac mulți și pun aici testele, iar acestea ating valori maxime ale conexiunii pe care o folosesc, fie ea ADSL sau FTTH iar apoi să faceți speedtest pe servere internaționale dar cele NEIMPORTANTE, ca să nu iasă traficul prin carrierii internaționali. De exemplu speedtest.de.

3. De pe RDS, sau orice altă rețea fixă sau mobilă nu sunt probleme cu aceste servere pe care le enunțez eu și nici cu cele crepusculare de pe speedtest.
Eu am încercat să descarc cu Vodafone 4G și deși pe speedtest mergea cu 70 Mbps, cu fix atâta mergea și dacă descărcam de pe Softlay sau de pe alt server. Ce folos are că Telekom are pe FTTH sau pe 4G viteze maxime și care se ating în speedtest sau pe servere cu care are peering direct dacă de pe alte servere ai probleme mari cu peeringul iar alte rețele nu au ? Dar evident că nimeni nu vrea să observe și dă vina pe mine că denigrez Telekomul când în rețeaua asta am văzut probleme ce mă gândeam că nici nu pot exista! Evident că vouă vă merge să descărcați din Google Cloud sau Google Play, că au cache local la Telekom. Orange de exemplu se folosește din câte am observat de IX-ul Interlan pentru asta și de aceea apar probleme mari seara.

din aceste trei motive rezultă => că de vină e rețeaua fixă a Telekom și peeringul ei!!!

Vi-am atașat aici să vedeți poze cum merge acum pe Softlay și ce proastă e viteza de download de fișiere în comparație cu un alt server care are peering direct sau către care traficul e rutat prin carrierii internaționali. Și tot de pe aceși site am descărcat seara târziu și aveam viteză maximă. Și  vi-am mai atașat speedtest pe serverul Telekom RO dar și pe speedtest.de, culmea că pe speedtest.de nu merge decât praf după Telekom dar de pe RDS de ce merge ? Evident că unii vor zice că serverul e de vină și nu Telekom, chiar dacă de pe RDS, UPC, Vodafone nu are probleme serverul acesta!

Sigur, că alții vor spune că site-urile sunt de vină sau vor spune că e din cauza că site-urile respective nu au peering bun, doar ca să apere Telekom-ul ! Atunci vă întreb, de ce după RDS  FTTH sau EoC sau Vodafone 4G merge cu viteza maximă pe care mi-o oferă respectiva tehnologie ? De ce pe serverele din țară merge maxim Telekom ?

Prima poză e download de pe server internațional cu peering transportat de RTC prin DE-CIX, al doua poză e alt server internațional, apoi două poze cu speedtest pe DE și RO, apoi ultima poză este cu download pe server cu care Telekom are peering direct, adică Google.


Fa-ti programare la echipa tehnica care deserveste cloud-ul si te lamureste in privinta problemelor tale amintite.
Au mai demonstrat si altii ca tu ai o problema nu telekom serviciul de date.
Si nu ne mai face demonstratii cu windows7 luat de pe sit-uri piratate.

Daca tot esti atat de tehnic cine te opreste sa pleci de la telekom sa stai la RDS.

Ma doare ... de testele tale.

Edited by adiatric, 04 July 2018 - 20:29.


#71
galsven

galsven

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 11.12.2007
Nu plec de la Telekom până nu rezolvă problema, indiferent ce ar fi! Aceasta este generală și nu doar la mine și apare și pe calculatoarele cunoscuților care mai au net de la Telekom !

Nu vorbim aici de piratat și nu mă interesează acest lucru. Trebuie ca Telekom să poată furniza aceeași viteză de net pe orice site atât timp cât toți ceilalți furnizori nu au problema asta, dar se pare că nu e cu cine discuta!

Cum îți explici tu atunci, că uite că nu am mai descărcat windows ci am zis că hai să iau la întâmplare site-uri cu drivere de descărcat doar scriind la căutare pe Google: Download drivers și apoi am luat la întâmplare site-uri. Cum îți explici că pe unele, de regulă cele mai cunoscute precum Apple, Dell, merge la viteză maximă iar pe site-uri precum Apache, HP, etc merge cu viteză scăzută, deși acestea după RDS sau Vodafone nu au problema de viteză  ?  Cine e de vină atunci ? Site-ul zici tu ?

Dacă ai fi citit cu atenție ai fi văzut ce am vrut să scot în evidență, că deși site-urile tu le consideri de piraterie, acestea de pe orice alt ISP au viteză bună, doar după Telekom nu. Și am mai explicat că daca dai trace route din Telekom către ele, se vede că ies prin IX-uri, iar dacă dai trace route din Telekom către cele precum Apple, Dell sau altele cu care merge bine, vei vedea
că traficul e prin peering direct ori prin Carrieri Internaționali. Ce e așa de greu de înțeles ? Am văzut problema asta și la cineva din alt oraș, ce-i drept avea ADSL de 20 Mbps, dar nu reușea să aibă mai mult de 7 Mbps=900 KBps pe serverele externe enunțate de mine anterior, deși pe cele cunoscute precum Apple mergea cu 2 MBps. De ce RDS sau UPC nu are astfel de probleme ?

Attached Files



#72
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,201
  • Înscris: 18.04.2008
Am un HDD vechi, 8 MB buffer (deși unele programe spun că am doar 7 MB), am obținut așa:
Attached File  1.jpg   12.16K   32 downloads

La al doilea, IPvFoo a zis că e site doar cu IPv6:
Attached File  2 - IPv6.jpg   14.1K   30 downloads

Și am testat prin RDS FTTB toată schema.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate